Bakan Günay'dan Dink itirafı

Güncel Meydan | Güncel Haberler Köşesi

Bakan Günay'dan Dink itirafı

İletigönderen Türk-Kan » Pzr Oca 20, 2008 14:09

Bakan Günay: Bir örtme perdesi yaşanabiliyor.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ''Hrant Dink gerçekten farklı düşünceleri, zaman zaman sanki bizim resmi görüşlerimizi biraz sarsan düşünceleri olmasına rağmen gerçekten sevgisini, ilhamını Türkiye topraklarından alan gerçek bir Türkiye Cumhuriyeti yurttaşıydı'' dedi.

Bakan Günay, Milli Ağaçlandırma Seferberliği kapsamında, Belek Turizm Yatırımcıları Birliğinin (BETUYAB) desteğiyle ağaçlandırılacak, Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Gebiz Beldesi Yıkık Cami mevkisinde fidan diktikten sonra gazetecilere Hrant Dink cinayetinin birinci yıl dönümüne ilişkin bir açıklama yaptı.

Günay, bugünün Türkiye'nin acı günlerinden birisinin yıl dönümü olduğuna işaret ederek, şunları söyledi:

''Geçen yıl bugün, bu tarihte ülkenin güzel evlatlarından birisi, ülkenin aydınlarından birisi, Ermeni asıllı gerçek bir Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı, bir arkadaşımız değerli Hrant Dink hain bir saldırıyla canını yitirmişti. Aziz hatırasını saygıyla anıyorum. Faillerinin gereken cezayı göreceklerini umuyorum. Adaletten bunu bekliyorum. Hrant Dink gerçekten farklı düşünceleri, zaman zaman sanki bizim resmi görüşlerimizi biraz sarsan düşünceleri olmasına rağmen gerçekten sevgisini, ilhamını Türkiye topraklarından alan gerçek bir Türkiye Cumhuriyeti yurttaşıydı. Bu anlamda Türkiye Cumhuriyeti'nin gerçek evlatlarından birisiydi. Ülkemiz için büyük bir kayıptır. Bugün burada bulunduğum için Hrant Dink ile ilgili yapılan törenlerde bulunamadım. Ama bu acıyı paylaşıyorum ve bu duygularımı size aktarma ihtiyacı hissediyorum.''

-ÖRTME PERDESİ-

Bakan Günay, bir gazetecinin ''Hrant Dink cinayetinin henüz aydınlatılamadığı'' yönündeki sorusu üzerine, yargıdaki konuların kendi görevi olmadığını, hem de Türkiye'de yasaların buna bu konuya izin vermediğini belirterek, şöyle devam etti:

''Gereken titizlik gösteriliyor. Ama maalesef Türkiye'de zaman zaman bazen bu hain saldırıların arkasında karanlık güçler oluyor ve olabiliyor. Bir örtme perdesi, bir karartma perdesi de yaşanabiliyor. Bu suikastın hemen arkasındaki günlerde çekilmiş olan fotoğraflar, o fotoğrafların çekilmesine sebep olan bir takım kamu görevlilerinin bir anlamda suçu neredeyse içselleştirmiş olan bir takım resmi görevliler olduğunu hatırlıyorsunuz herhalde.

Bütün bu süreç işimizi zorlaştırıyor. Ama Türkiye adaletine ben güveniyorum. Hükümetimize güveniyorum. Hükümetimizin bu tür karanlık girişimleri önleme konusundaki içtenliğini yakından biliyorum. O yüzden bu duygularımı şimdilik söylemiş olayım.''

Resim

Garip bir memlekettir Türkiye. Türkiye Cumhuriyeti'nin AKP'li Basbakani cikar, "“Bu ülkede Necip Hablemitoğlu cinayeti örtbas edilmiştir” der, Türkiye Cumhuriyeti'nin AKP'li Kültür ve Turizm Bakani cikar, "Bir örtme perdesi, bir karartma perdesi de yaşanabiliyor." der.... Ama her iki cinayet de kendi hükümetleri döneminde islenmistir... Bu nasil yüzsüzlüktür? :roll: Resim
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Ram » Pzr Oca 20, 2008 14:48

Türk-Kan, bu, iki yüzlü yüzsüzlüktür mirim. Hablemitoğlu dedik de, rahmetli gibi aydınlar böyle Dink gibi anılmıyor nedense. Dink ne yapmış, ya da bu aydınların yaptığının yüzde kaçını savunmuş/gerçekleştirmiştir¿? Hani nerede anıyorlar, Bahriye Üçok'u, Muammer Aksoy'yu, Ahmet Taner Kışlalı'yı, Uğur Mumcu'yu ve daha nicelerini... Dün sağolsunlar, Bahadır ve Turgay dostlarımız bunu dile getirdiler de biraz rahatladım.

MHP binasına taşlama, Türk bayrakları ile Ermenicileri protesto eden İşçi partililere saldırı, vesaire... Demofaşistler (demokratik faşistler), demagoji yapa yapa yediler milleti. İçlerine de almışlar pekakalıları ve pekaka yandaşı Kürtçüleri, değneksiz geziyorlar.

Bunlar sözümona Akapeye karşı, ama ne hikmetse aynı şeyleri söylüyor ve savunuyorlar. Yine bunlar Faşizm düşmanı, ama devamlı faşist bir şekilde hem psikolojik hem de fiziki boyutta saldırıyorlar. Bunların lâfebeliği sonucunda ezilenler utansın. Artık ezilme zamanı geçmiştir. Zaman; milleti sömürenleri, milleti sömürenlerin uşağı olan bu düzenbazları, Gazi Paşa'nın çizmeleri altında ezme zamanıdır.

"Yıl 2011: Türkiye resmen bölünmüştür!" başlığında 87 tarihli raporun gerçekleşmesine, kaldı üç... Nerede bu süreci durduracak güç¿?
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

Şu dizine dön: Haberler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 14 konuk

x