maydonos yazdı:Gokdeniz, Osmanli ne yapti?Ayni Amerikalilarin Kizilderililere yaptigini Turklere yapmistir.Tarihi okurken dikkatli okuyalim.Size karninizi doyuracak kadar yer ve az vergi alalim digerlerine gore ne egitim ne saglik hizmeti.Anlamadiklari bir dine inanmak vs vs...Osmanli bu.Bu uzar gider de kisa kestim.Dunde zaten bu Bardakci Osmanlida sinifsal ayrim yoktur dedi yani bunlara inan varya gercekten bu cahil zavalli millet.Dogudaki agalik duzenini sanki ben kurdum.Guluyorum ya..gercekten artik gozlerimizi acip daha gercekci gozlerle bakalim tarihimize bir sey olmaz daha guclu oluruz.
e yani maydonos bravo... amerikali mohikanca mi konusuyordu , sioux'aca mi? tarihi dikkatli okumak ? benim bu zamana kadar tarihi okuyanlardan gordugum cogunlugunun oyle ya da boyle tarafli oldugudur .. tarihi oldugu gibi gercek , o zamanin ruhu ve degerleriyle gorebilmek ancak iki yasindaki cocugun yapabilecegi istir onun da gordugunu anlatacak dili yoktur zaten ..bu yuzden de karsimiza degisik tarih okumalari cikar ..turkcu baska okur, tarihi kurtcu baska ,liberal baska turlu okur radikal baska, ingiliz farkli okur ,fransiz baska ,yahudi baska okur tarihi, hristiyan baska .. oldu mu sana bir duzine birbirinden cok ama cok farkli tarih okumalari ..bunlarin hepsi bir araya gelip bir okuma yapmaya kalksalar emin ol belki herkesin ortak karar verdigi tek nokta tarihin tarihleri olur savaslarin sonu , antlasmalarin tarihi vs vs .. o yuzden bazi cikarimlari yaparken cok dikkatli olmali tarihi kendi degirmenine su tasimak icin egip bukenlere pabuc birakmamali olaylara daha somut bakmaliyiz // ben osmanliya baktigimda 600 kusur senede en az yedi , sekiz kusak gectigini farzeder bu arada azili emperyalist devletlerin iki kusakta gittikleri yerde nasil bir degisime neden olduklarini da gorebilirsek o zaman osmanlinin has be has turk oldugunu goruruz ,, benim bildigim kadariyla istanbulda dogmus vahdettinde turkce konusuyordu selanikte dogmus mustafa kemal de . eger soyleyemek istedigin osmanlinin turkler kurucu olmasina ragmen farkli veya daha ustun bir davranisa maruz kalmamalari ise .zaten imparatorlugu ayakta tutan'in da bu oldugunu belirtmek isterim ..yani yonetenin gozunde butun yonetilenlerin esit olmasi yoksa alimallah 22 ayri milleti zor bir arada tutarlardi .. ( sana irak ve saddam ornegini vereyim ,eger saddam sunileri one cikaran bir yonetim anlayisina sahip olsaydi ,,bugun hala yasiyor olacakti
iste boyle kardesim sen benim yazdiklarimi ister kabul et ister etme istersen satir aralarinda dolas dur ..osmanli biziz iyisiyle kotusuyle onlari inkar etmek kotulemek yadsimak bizi ancak kuraklastirir ..senin yazini okurken aklima yunanistanda dogan anneannemle kirimda dogan dedem geldi aklima ikiside osmanli ama ikiside turkceden baska bir dil bilmez simdi ben kalkip bu insanlari red edersem ben olur muyum? ya da tam bir insan olur muyum ?senin yaptiginda bu
sil at osmanliyi hepimiz 1923 te tas kovugundan ciktik
))neyse dedigin gibi uzar gider ..ben daha once soyledigimi tekrarlayayim sadece mustafa kemal'i bile bize bahsettigi icin ben osmanli'ya minnettarim ..
selamlar