Geçtiğimiz Cuma günü Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan Barış Akarsu, tedavi gördüğü Özel Bodrum Hastanesi'nde günlerce verdiği yaşam savaşına yenik düşerek yaşamını yitirdi.
Saat 23.15 sarılarında hastane bahçesinde açıklama yapan Özel Bodrum Hastanesi Başhekimi Bedrettin Ulusoy ile beyin cerrahı Opr. Dr. Abdullah Servet, 5 dakika önce yaptıkları açıklamada sanatçının yaşamını yitirdiği söyledi.
Bu açıklamadan sonra hastane önünde bekleyen yakınları ve hayranları gözyaşlarına boğuldu.
NAZAN ÖNCEL: HADİ, NOLUR UYAN
Nazan Öncel, Barış Akarsu için şiir tadında duygu dolu bir yazı kaleme aldı:
"Bütün nefesimi tuttum, günlerdir ellerim havada Allah'a yalvarıyorum. Belki de Allah benden usanmıştır artık. Aç gözlerini Barış'ım, uyan; hadi nolur uyan. Yaşamak için çok nedenin var. Önce sana hayat veren anneciğin, bu acıya dayanamam diyen babacığın ve bütün sevenlerin için uyan. Evet, belki hayat zor, belki çetrefilli, belki gereğinden çok acımasız, ama yaşamak her şeye rağmen güzel ve böyle uyumak sana yakışmıyor Barış'ım.
Senin için mümkün olsaydı kalan ömrümün tamamını verebilirdim. Çünkü senin umutların, çünkü senin yarınların, çünkü senin gençliğin var. Öyle ıslak ıslak baktırma, fazladan ağlatma bizi yavrucuğum. Barış ağabeyinin de dediği gibi, Anlıyorsun değil mi?"
Kaynak.