Baris istemek ve istememek. Iste butun mesele bu.

Baris istemek ve istememek. Iste butun mesele bu.

İletigönderen nadanest » Cum Mar 29, 2013 2:35

Son gunlerde yandas medya ve akil oldugunu sanan zumre bizleri savas cigirtkanligi yapmakla, kafatasci olmakla, kan dokulmesini istemekle suclamakta.
Biz kan dokulsun, teror hic bitmesin mi diyoruz? Bu kadar mi dar bakiyorsunuz butun olan bitene?
Kisaca 1918'lere donelim. Birinci dunya savasi bitmis, Osmanli kaybetmis, topraklari isgal edilmis. Mustafa Kemal, o donem aman kan dokulmesin, analar aglamasin, ne olursa olsun baris olsun deseydi, bugun hangimiz bu tartismalari yapabilirdik?
Aman kan dokulmesin, guneydogu ayri bir devlet olsun, aman kan dokulmesin, doguanadolu ayri bir devlet olsun, aman kan dokulmesin karadeniz ayri... Oldu olacak Marmarayi da bana verin ayri devlet kurayim. Kan dokulmesin cunku. Analar aglamasin.

Su an Turk milletini suclamakta olan Kurt vatandaslari, eger Mustafa Kemal bagimsizlik savasini baslatmasa, hepinizin Ingiliz veya Fransiz Kraliyet tebaasina ait, tamamen asimile olmus bir toplum olacaginizi neden gormezden gelmektesin? Biz asimile olup Turk olun demiyoruz. 1923'ten bugune kadar hic demedik. Koyumuzde okul yok, yol yok, elektrik yok, o yok bu yok demektesiniz. Guneydoguya ve Doguanadolu'ya hep uvey evlat muamelesi yaptiniz diyorsunuz.
Ben icanadoluda dogdum, buyudum. Bizim koyde de yol yoktu, elektrik yoktu. Daga mi ciktik? Devlet imkanlari dahilinde her karis topragina refah getirmeye calisti her donem. Benim koyumde okulu koylu yaptirdi, yolu koylu yaptirdi.

Dilimizi konusamiyoruz, Kurt oldugumuzu ozgurce soyleyemiyoruz, demektesiniz? Nerede yazmakta herhangi bir dilin konusulmasinin yasak oldugu? Anadilde savunma isteyenler, vatandasi oldugu devletin dilini bilmek zorundadir. Dunyanin her yerinde bu durum boyledir. Devlet cok dilli olmaz. Halk istedigi dili veya dilleri konusabilir. Ama devletin dili tektir. Begenmeyen gitsin, isinize gelirse falan demiyoruz. Begenip begenmemekte herkes ozgur. Bu bayragin altinda yasayip, her turlu olanaklardan faydalanip, isine gelmeyince bize esit davranilmiyor demek cok uzucu. Unlu olup, parayi bulup Kurtlugunu unutan eski pkk'lilar ne oldu, birden esit mi olduk? Bu ne aymazlik, yuzsuzluk. Kurt olmanizla degil sorunumuz, bu ikiyuzlu, bu riyakar tavir bizi kahreden. Butun mesele birilerinin cikari, ister bireysel, ister kurumsal veya orgutsel. Sen sadece piyonsun Kurt kardesim. Az biraz paralan sen de unutacaksin herseyi. O zaman gene duracaksin bu bayrak altinda, gene okuyacaksin Istiklal Marsi'ni.
Mesele baris, ozgurluk, kultur, dil falan degil. Tamamen duygusal...

Demokrasiden, esitlikten, ozgurlukten bahsetmektek cok kolay. Uzun uzun yazip, tarihi belgelerle izah edip tartisabiliriz. Ama ne fayda, benim halkim zaten okumaz. Okusa da derin uykuda. Her Allah diyene herseyden cok inanan ve guvenen bir toplum, her seyini de kaybetmeye mahkumdur. Allah'ini bile.
Hepinize saygilar.
Nadanin biri
Kullanıcı küçük betizi
nadanest
Üye
Üye

İletiler: 8

Şu dizine dön: Sizin Makaleleriniz

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 3 konuk

x