gönderen Kemal Şimşek » Pzr Kas 18, 2007 12:41
1. "Mehdi Zana" dediğiniz kişinin "Kemal Burkay" olduğunu söyledim. Hatanızı düzelttim. Bu bariz bilgisizliğin işareti idi.
2. "Kemal Burkay"ın katılmadığım Kürtçü düşüncelerinin olduğunu ancak şiddete karşı olduğunu söyledim. Siz hepsi "şerefsiz" diyorsunuz. 30 yıldır süregelen 40 bin kişinin öldüğü bir savaş, şimdi yeni bir boyutta, Batı emperyalizmin stratejik çıkarlarının emrinde sürdürülüyor. Akıllı olmalıyız dedim. Söylediklerinizde o aklı göremedim.
3. Türkiye Cumhuriyeti kurulalı beri, Kürt kökenlilerin yaşadıkları yerler Kürt feodaleri ile anlaşmayla onların insafına ve egemenliğine bırakılmıştır. Buna Türk-Kürt gericiliğinin işbirliği diyebiliriz. Eğer, orada geri feodal düzen yıkılmış olsaydı, daha bütünleşik bir Türk ulusunun varlığından bugün söz edebiliyor olurduk.
4. Kuzey Irak'taki Kürdo-Judaik oluşum halindeki devleti, ABD Türkiye ile birlikte kurmuştur. Bugün de Barzaniciler bu ülkede etkindirler. Bu güçler, Öcalancılardan daha "şerefsiz" denmelidir. Barzaniciler ile birlikte olanlar Türk-Kürt gerici cephesini oluşturmaktadır. Büyükanıt Paşa da, Aytaç Yalman Paşa da "hata" yaptık demektedir. O hata binlerce cana mal olmuştur. Hatanın en büyüğü, 12 Eylül faşis askeri cuntası ve onun başı Kenan Evren'e aittir.
5. Türkiye zenginler sınıfı bir yandan, küçük Türkiye istemektedir, Barzanici Kürtçülüğü desteklemektedir. Diğer yandan, halkın büyük kesiminin açlık, sefalat ve giderek daha da yıkımını getiren alçak düzeni sürdürmek için, daha karanlık Türkiye istemektedir, bu da sözde ılımlı islam projesi ile kendisini göstermektedir. Öcalan manyaklığı yapmak yerine, Türkiyemizi ve halkımızın büyük kesimini yıkıma götüren Türk-Kürt gerici bağlaşmasını ortaya koymalıyız. Bunlar, Öcalan'dan daha iyi bir yerde değildir, bu ülke ve halk için yaptıkları olumsuzluk nedeniyle.
6. "Halkçı Devrimci Türk milliyetçiliği" özlüce çıkış noktasının ifade eden kavramlardır. Ancak kastettiğimiz milliyetçilik uzunca bir süre MHP-BBP gibi partilerin ve üst görevlilelerin yaptığı ve yığınları o yönde yönlendirdiği ABD-İsrail milliyetçiliği, ve bunun gereği emekçi halk düşmanlığı, bu Cumhuriyet halkın olsun diyen aydınlık insanların düşmanlığı değildir.
7. Gelecek güzek aydınlık bir Türkiye, akılla bilgiyle ve sevgiyle kurulacaktır. Bilgizi akılsız boş sürüleştirilmiş insan yığınları, ABD-İsrail emperyalizminin ve onların oyunlarının parçası olur sadece.
Sevgilerimle.
Ulusalcı, Emekten Yana, Devrimci