Barzani, Öcalan'la anlaştı

Tartışma Alanı

İletigönderen Kemal Şimşek » Cmt Kas 17, 2007 18:02

Marcus, terörist Öcalan ile KDP lideri Barzani arasındaki kamp taşıma anlaşmasını anlattı.

Amerikalı gazeteci Aliza Marcus, bölücü örgüt PKK'nın elebaşısı Abdullah Öcalan’ın, Irak KDP lideri Mesud Barzani'yle yıllar önce yaptığı kamp taşıma antlaşmasını anlattı.

Amerikalı gazeteci Aliza Marcus, İmralı Adası’ndaki cezaevinde ömür boyu hapis cezasını çeken bölücübaşı Abdullah Öcalan’ın, Irak Kürdistan Demokrat Partisi lideri Mesut Barzani ile 1993 yılında kamplarını Kuzey Irak’a taşıma konusunda anlaşma yaptığını, Türkiye’nin Kuzey Irak’ı sorun olarak görmekte haklı olduğunu ve teröristlerin kuzey Irak’taki üsleri olmadan çok zor ayakta kalabileceğini söyledi.

Amerika’nın Sesi Radyosu’nun haberine göre,‘Blood and Belief’ (Kan ve İnanç- PKK ve Kürtler'in Özgürlük Kavgası) adlı kitabın yazarı Marcus, Washington'daki Woodrow Wilson Merkezi’nde konuştu. Halen Bloomberg Haber Ajansı için çalışan kadın gazeteci Aliza Marcus PKK'nın 1983 yılında terörist başı Abdullah Öcalan ve Mesut Barzani tarafından yapılan anlaşma çerçevesinde Kuzey Irak’ta kamp kurduğunu ve o tarihten itibaren bölgeden ayrılmadığını iddia etti.

Barzani’nin yıllar önce yaptığı anlaşmadan pişmanlık duyduğundan emin olduğunu söyleyen Marcus, konuşmasında “Kuzey Irak olmadan PKK’nın ayakta kalması çok zor” dedi. Marcus, PKK’nın kuzey Irak’ı eğitim üssü ve ana malzeme kaynağı olarak kullandığını belirtti.

Terör örgütü PKK’nın 2004 yılından itibaren yeniden aktif hale gelmesinde ABD’nin Irak işgalinin rolü olduğunu anlatan Marcus, Kuzey Irak’ta Kürtler’in kurduğu ‘mini devlet' olarak yönetilen bölgesel Kürt yönetiminin Türkiye’deki Kürtler’e yeni siyasi anlayış kazandırdığını savundu.

Türkiye’de Kürtler arasında Kürt lider Mesut Barzani’nin popülaritesinin artması ve bölgeye yapılan ekonomik yatırımın PKK’yı korkuttuğunu savunan Marcus, “PKK gündeme gelebilmek için saldırılarını yeniden başlattı” diye konuştu.

Marcus, PKK sorununa çözüm bulunabilmesi için terör örgütünün Türkiye’deki Kürtler’i temsil eden ana siyasi hareket olduğunun kabul edilmesi gerektiğini ileri sürdü. Türk hükümetinin bir Kürt politikası bulunmadığını öne süren gazeteci Marcus, TBMM’de 20 milletvekili bulunan DTP’nin PKK tarafından desteklendiğini ve DTP içinde PKK’yı hem destekleyen hem de desteklemeyen kişiler olduğunu söyledi.

Aliza Marcus 1995 yılında Türkiye’de gazeteci olarak çalışırken halkı kin ve ayrımcılığa teşvik ettiği gerekçesiyle hakkında 3 yıl hapis cezası istemiyle dava açılmış ancak dava delil yetersizliği nedeniyle düşmüştü. Marcus, Türkiye’de hakkında dava açılan ilk yabancı gazeteci olmuştu.
Kullanıcı küçük betizi
Kemal Şimşek
Üye
Üye

İletiler: 27

İletigönderen |Kuralsız| » Cmt Kas 17, 2007 18:12

|Kuralsız| yazdı:Soldan sağa: Celal Talabani, Abdullah Öcalan, Mehdi Zana ve Ahmet Türk...
Resim

haber için tşk.
''Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır! Muhterem milletime şunu tavsiye ederim ki; sinesinde yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki cevher-i asli'yi çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an feragat etmesin."
Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk

Ruhun Şad, Mekanın Cennet Olsun Türklüğün Yüce Başbuğu ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
|Kuralsız|
Üye
Üye

İletiler: 2244
Konum: Gecenin Kıyısından Karanlığın Tam Ortasından |K@yse®ciyes|

KÜRT SİYASETÇİLER

İletigönderen Kemal Şimşek » Cmt Kas 17, 2007 22:24

3. Kişi "Mehdi Zana" değil "Kemal Burkay"dır, kendisi Kürdistan Sosyalist Partisinin genel başkanıdır ve görüşlerine hiç katılmamakla birlikte "şerefsiz" şeklinde hitap edilmesini en azından onun için uygunsuz bulurum, şu andaki görüşlerinin ayrıntısını bilmiyorum, eski düşüncesi PKKnın silahlı eylemlerine ve PKKya "karşı" biçimindeydi.
Kürtçülüğe karşıtlığımızı "akıl ve bilgi" ile yapmalıyız.
Kullanıcı küçük betizi
Kemal Şimşek
Üye
Üye

İletigönderen |Kuralsız| » Pzr Kas 18, 2007 11:07

Kemal Şimşek, bunların eski düşüncesi , yeni düşüncesi falan yok.Apoyla elele poz veren bir adam benim ve Türk Milleti'nin gözünde Ş..sizdir.

İçine sindirenler çıkabilir.. bişey diyemem..

''Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır! Muhterem milletime şunu tavsiye ederim ki; sinesinde yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki cevher-i asli'yi çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an feragat etmesin."

Kullanıcı küçük betizi
|Kuralsız|
Üye
Üye

Şerefsizdir?

İletigönderen Kemal Şimşek » Pzr Kas 18, 2007 12:41

1. "Mehdi Zana" dediğiniz kişinin "Kemal Burkay" olduğunu söyledim. Hatanızı düzelttim. Bu bariz bilgisizliğin işareti idi.
2. "Kemal Burkay"ın katılmadığım Kürtçü düşüncelerinin olduğunu ancak şiddete karşı olduğunu söyledim. Siz hepsi "şerefsiz" diyorsunuz. 30 yıldır süregelen 40 bin kişinin öldüğü bir savaş, şimdi yeni bir boyutta, Batı emperyalizmin stratejik çıkarlarının emrinde sürdürülüyor. Akıllı olmalıyız dedim. Söylediklerinizde o aklı göremedim.
3. Türkiye Cumhuriyeti kurulalı beri, Kürt kökenlilerin yaşadıkları yerler Kürt feodaleri ile anlaşmayla onların insafına ve egemenliğine bırakılmıştır. Buna Türk-Kürt gericiliğinin işbirliği diyebiliriz. Eğer, orada geri feodal düzen yıkılmış olsaydı, daha bütünleşik bir Türk ulusunun varlığından bugün söz edebiliyor olurduk.
4. Kuzey Irak'taki Kürdo-Judaik oluşum halindeki devleti, ABD Türkiye ile birlikte kurmuştur. Bugün de Barzaniciler bu ülkede etkindirler. Bu güçler, Öcalancılardan daha "şerefsiz" denmelidir. Barzaniciler ile birlikte olanlar Türk-Kürt gerici cephesini oluşturmaktadır. Büyükanıt Paşa da, Aytaç Yalman Paşa da "hata" yaptık demektedir. O hata binlerce cana mal olmuştur. Hatanın en büyüğü, 12 Eylül faşis askeri cuntası ve onun başı Kenan Evren'e aittir.
5. Türkiye zenginler sınıfı bir yandan, küçük Türkiye istemektedir, Barzanici Kürtçülüğü desteklemektedir. Diğer yandan, halkın büyük kesiminin açlık, sefalat ve giderek daha da yıkımını getiren alçak düzeni sürdürmek için, daha karanlık Türkiye istemektedir, bu da sözde ılımlı islam projesi ile kendisini göstermektedir. Öcalan manyaklığı yapmak yerine, Türkiyemizi ve halkımızın büyük kesimini yıkıma götüren Türk-Kürt gerici bağlaşmasını ortaya koymalıyız. Bunlar, Öcalan'dan daha iyi bir yerde değildir, bu ülke ve halk için yaptıkları olumsuzluk nedeniyle.
6. "Halkçı Devrimci Türk milliyetçiliği" özlüce çıkış noktasının ifade eden kavramlardır. Ancak kastettiğimiz milliyetçilik uzunca bir süre MHP-BBP gibi partilerin ve üst görevlilelerin yaptığı ve yığınları o yönde yönlendirdiği ABD-İsrail milliyetçiliği, ve bunun gereği emekçi halk düşmanlığı, bu Cumhuriyet halkın olsun diyen aydınlık insanların düşmanlığı değildir.
7. Gelecek güzek aydınlık bir Türkiye, akılla bilgiyle ve sevgiyle kurulacaktır. Bilgizi akılsız boş sürüleştirilmiş insan yığınları, ABD-İsrail emperyalizminin ve onların oyunlarının parçası olur sadece.

Sevgilerimle.
Ulusalcı, Emekten Yana, Devrimci
Kullanıcı küçük betizi
Kemal Şimşek
Üye
Üye

İletigönderen |Kuralsız| » Pzr Kas 18, 2007 13:05

Öncelikle anlatım tarzınızı beğenmedim.Akıcı değil.Ne demek istediğinizi anlamak için yazıyı en az 10 kere okumak lazım.. Biraz daha anlaşılır ve basit cümleler kurun.Tabiki bir tavsiyedir.

Konuyu bu kadar dağıtmanıza anlam veremedim.Barzanisi,Talabanisi,DTPsi..bunların İmralı itinden tek bir farkları bile yoktur.Dün ne düşünüyorlarsa bugün de Türkiye ve Türk Milletiiçin onu düşünüyorlar..

Ayrıca yorum yaparken ve tartışırken Sataşma ifadeleri kullanmayın.Sizin faydanızadır.

yorumlarınız için tşk.

Kullanıcı küçük betizi
|Kuralsız|
Üye
Üye

Kuralsız...

İletigönderen Kemal Şimşek » Pzr Kas 18, 2007 13:27

1. Benim anlatım tarzım budur "Kuralsız" kardeşim. Ama yine de daha anlaşılır olmasını sağlamak için elimden geleni yaparım, eğer sizin ülke ve halk sevginiz sahici ise, gerekirse bu tip yazıları 10 kez okumanızı tavsiye ederim.
2. Konuyu anlaşılır kıldığımı düşünüyorum. Sanırım bir kez daha okumalısınız.
3. Ne size ne de bir başkasına sataşma diye algılanacak bir düzeyi ortaya koymam. 44 yaşındayım. Kim olduğum hakkında özlüce bilgiyi "RAM" veya "Türk-Kan" arkadaşlarımızdan alabilirsiniz. PKK ve Öcalan karşıtlığım nedeniyle yapılmasına izin verilen hakaretler nedeniyle, RAMın da ayrıldığı bir ara yöneticisi de olduğum siteden ayrıldım, tüm yazılarımı geri çektim.
4. Bu sitede fazla kalmaya niyetim yok, orada PKK-Öcalansever çocuklar burada sizin gibiler, ne olacak bizim halimiz bilemiyorum.
Ama bana nahoş sözler etmeye kalkışmayınız, bu sizin bilgiye kapalı olduğunuz ve yüreğinizin vede aklınızın kilitli olduğu anlamına gelir ki, size kaybettirir.

Yorumlarım için teşekkür etmenize gerek yok. Ülkem ve halkım görevim olduğunu düşündüklerimi yapıyorum.
Yaptığınız yorumla, beni katkı yapmaya devam etmek için yüreklendirdiğiniz söylenemez, sanırım bu bir iki yazıyı bu siteye son katkım olarak görebilirsiniz.

Hoşçakalın.
Kullanıcı küçük betizi
Kemal Şimşek
Üye
Üye

İletigönderen |Cansu| » Pzr Kas 18, 2007 14:55

sanırım bu bir iki yazıyı bu siteye son katkım olarak görebilirsiniz.

bence gitmenizi gerektirecek bi durum yok.kendi adıma konuşuyum açıkçası bazı şeylere okada nefret kin doluyum ki bunun bana faydası olmadığını biliyorum ama sizler gibi oturup mantıklı düşünemiyorumm.içimdeki nefrete anlam veremiyorum bana ırkçısın diye hitap edenlerde oldu bir kulağımdan girip öbüründen çıkıyo .sölediklerinizde haklısınız bence gitmek yerine yapacağınız daha açıklamalar belki bize daha iyi düşünme katkısı sağlar :roll:
Irak’ta savaşan ABD’li kahraman bay ve bayan askerlere, en az zayiatla ülkelerine mümkün olan en kısa zamanda dönmeleri arzusuyla dua ediyoruz.”
“We further hope and pray that the brave young men and women return home with the lowest possible casualties, and the suffering in Iraq ends as soon as possible.”
By Recep Tayyip Erdogan
The Wall Street Journal
March 31st, 2003
Kullanıcı küçük betizi
|Cansu|
Üye
Üye

İletiler: 2689

İletigönderen |Kuralsız| » Pzr Kas 18, 2007 16:05

Kemal Şimşek, ben size haklısınız veya haksızsınız demedim.Bişeyler biliyosanız ve anlatıyosanız karşınızdakinin eleştirisine saygı duymalısınız bence.Ben şu açıklamanıza karşılık
''...görüşlerine hiç katılmamakla birlikte "şerefsiz" şeklinde hitap edilmesini en azından onun için uygunsuz bulurum, şu andaki görüşlerinin ayrıntısını bilmiyorum, eski düşüncesi PKKnın silahlı eylemlerine ve PKKya "karşı" biçimindeydi. ''

Barzani+Talabani+A.Ö+DTP bunların hepsinin aynı düşüncede olduklarını ve Türk Devletine/Milletine düşman olduklarını söyledim. Size karşı herhangi bir önyargım olamaz.Eleştirilmekten hoşlanmıyosanız benim yapabileceğim bişey yok.
Ben kendi fikrimi söyledim.Size hakaret de etmedim yazdıklarım Bu ''Şerefsizlere''dir.Sizinle alakası yok.Olamaz da...

Ama onlara ''Şerefsiz'' demem sizi rahatsız etmişse bilemem..

Kullanıcı küçük betizi
|Kuralsız|
Üye
Üye

İletigönderen shadow39 » Pzr Kas 18, 2007 16:30

Vatana ihanet eden herkes serefsizdir
Dağda üç Beş domuz Sürüsü
Tutturmuş Bir kürdistan Türküsü
Eline Almış Bayrak Diye Bir Masa örtüsü
Satsan Beş Para Etmez Ne Dirisi Ne De ölüsü
Soyu Soysuz Olan Sensin Toprak Senin Neyine
İte itlik Yapıp Kafa Tutma Beyine
Anlasa Dediğimi Sokaktaki Köpek Ağlar Haline
Duy Ulan Soysuz
Ne Mutlu TÜRK'üm Diyene!!!
....
Bu da can d..... efendiye olsun. belgeselci.
"Siz Mustafa demeye devam edin, biz de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk"

Resim
Kullanıcı küçük betizi
shadow39
Üye
Üye

İletiler: 2230

İletigönderen Ram » Pzt Kas 19, 2007 2:32

shadow39 yazdı:Vatana ihanet eden herkes serefsizdir

Bu kadar basit.

Bu basitlik, bilimsel değildir elbet... Fakat bilimselliğe de karşı bir söylem değildir. İsteyen inceler, irdeler. İsteyen şerefsiz der geçer. İsteyen, hem şerefsiz der, hem irdeler, hem inceler. Buraya da yansıtması zorunlu değildir.

Kimse kimseyi suçlamasın boşuna. Herkesin önyargıları var. Yavaş yavaş aşılacak. Herkes kullandığı üsluba ve cümlelerin içeriğine, bu içeriğin nerelere çekilebileceğine dikkat etmeli.

Konu ve benzeri konular, ilk ve son kez açılmıştır. Kişisel önyargılar yüzünden çıkan tartışmalar, uç düşünceler ve uç kavramların, uç biçimde yansıtılması sonucunda çıkacak tartışmalar, kırıcı ve ithamcı yaklaşımlardan doğacak tartışmalar yaşanmayacak!

-kilidi ac-
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen |Kuralsız| » Pzt Kas 19, 2007 9:41

1 - Ben kimseye hakaret etmedim.

2 - Tartışma çıkaran benmişim gibi bi ortam yaratıldı.Ben haberi paylaşan kişiye hakaret etmedim.Aksine yaptığı paylaşım ve yorumları için teşekkür ettim.Ama olayın başka yönlere çekilmesini hoşgörüyle karşılamam beklenmesin.

3 - Birilerinin zoruna gidecek diye , birileri hakkında kendi fikrimizi söylemeyeceksek, böyle konular açmayın!!!..

T.C Devleti'nin varlığına,birliğine,Askerine,Bayrağına,Atatürk'üne karşı olan herkes benim gözümde ŞEREFSİZDİR!!..

Kullanıcı küçük betizi
|Kuralsız|
Üye
Üye

yanlış anlaşılma

İletigönderen Kemal Şimşek » Pzt Kas 19, 2007 9:57

Güzel kardeşim,

Gereksiz yere hiddetleniyorsun.

Bu forumda yazmaya devam etme düşüncem zaten yoktu, birkaç bilgiyi paylaşmak istedim hepsi o.

Yakında açmayı düşündüğümüz bir ve/veya birkaç site ve kendi işlerim nedeniyle yeterince yoğunum.

Bu sitede beni birkaç söz etmeye iten neden Ram ile Türk-Kan'ı başka bir siteden tanıyor oluşum.

Kürtçülüğe karşı oluşunuz da yadırgadığım bir nokta yok. Benim istediğim bunun "akıl" ve "bilgi" ile olması idi ve de "öz" ile "görünüş" arasındaki farkları ancak böyle yakalayabileceğimiz idi.

İçinde yaşadığım verili koşullarda, "propaganda", "savaşın kendi" kadar önem kazanmıştır.

Bundan başka, ben bir sol görüşlü, emekten yana, devrimci olarak; sizlerin bazı verili düşüncelerinize çok karşıt noktadayım.

MHP-BBP gibi partilerin üst yönetimine dönük, içinde millici yurtsever insanlar olabilir, geçmiş ve bugünkü duruşu ile tam karşıt noktadayım.
Solcu, devrimci denilen insanlar arasında çok ciddi ayrımlar olduğunu görmenizi sağlamak için bazı düşüncelerimi paylaştım.

Bu yazı ile de bitiriyorum.

Sevgilerimle.
Kullanıcı küçük betizi
Kemal Şimşek
Üye
Üye

İletigönderen |Kuralsız| » Pzt Kas 19, 2007 10:19

Yok abi ben derdimi anlatamadım..

Kullanıcı küçük betizi
|Kuralsız|
Üye
Üye

İletigönderen Türk-Kan » Pzt Kas 19, 2007 10:37

Ram gerekenleri yazmis!

Tartismanin gereksiz yere devam ediyor olmasi sasirtici.

Kemal Bey, sizin nice "serefsizliklerle" karsilastiginizi bilmesem, hassassiniz diyecegim. Nice tartismalariniza tanik oldum, gitmeniz icin bir sebep göremiyorum burada. Ama tabii ki karar sizindir.

Milletce yasadigimiz su günlerde sinirler gergin.Bu öfkenin git gide yükselmesinin sebebi de olaylara seyirci kalan, ABD'den icazet almadan kilini kipirdatamayan El-Tayyip hükümeti.

Vatanini seven sagci da bizim, solcu da. Yeter ki belli mercilere bilerek veya bilmeyerek hizmet etmesin.

Konu ile ilgili olmayan yorumlar uyarisiz silinecektir.
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

Sonraki

Şu dizine dön: Devlet ve Siyaset

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 8 konuk

x