Başbakan dershaneleri neden kaldırmak istiyor?

Başbakan dershaneleri neden kaldırmak istiyor?

İletigönderen netna » Cmt Haz 21, 2008 16:09

6 Yıldır iktidar olan Başbakan İzmir’de ne dedi? Hani şu gâvur İzmir’de(!)? Dershaneleri kapatabilirlermiş (!)…

Yazılı basından okuduğuma göre şöyle buyurmuşlar efendim:
“Üniversite sınav sistemi ile ilgili açıklamalarda bulunan Başbakan Erdoğan, üniversiteye hazırlık kurslarına anlam veremediğini belirterek, "Gönül isterdi ki böyle olmasın. Bazen milli eğitim bakanı ile de konuşuyoruz. Neden öğrenciler üniversite hazırlık kurslarına gider, bunu anlamakta ben zorlanıyorum. Anlıyorum da... Bu sistem neden oluşturulmuş, anlamıyorum. Bunu kaldırmaya kalkarsak hangi bariyerlerle karşı karşıya kalırız. Okullarımız var mı? Var. Mezun olan yavrularımız neden direk üniversiteye
giremesin. Öyle bir sistem var ki okuldaki bilgi ile imtihan edilmiyor. Peki neden? Bunlar aşılacak. Milletçe mücadele vermemiz gerekiyor. Akıl insaf sahibi olan herkesi bu konuda dayanışmaya desteğe davet ediyorum"

Bu sorunu çözeceklerini ifade eden Başbakan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: "Tabii bu bazı kesimlerin çıkarına, menfaatlerine ters düşebilir. Ama milletimin menfaatine uygun düşeceğine inanıyorum. Bu kurslara ciddi paralar veriliyor. Bunun bedelini ödeyen var ödeyemeyen var. Anadolu Liseleri'ne, Fen Liseleri'ne giden öğrenciler bile bu kurslara gidiyor. Bu bir garabet, bundan kurtulmamız lazım. Türkiye'de eğitim yoktu öğretim vardı, istiyoruz ki bunlar birlikte olsun. Adı eğitim ama eğitim yok. Öyle
bir eğitim öğretim olmalı ki üniversiteden mezun olurken, öğrenciler her şeyi halletmiş olarak mezun olsun."

Basında bu konuya düzgün yorum getiren var mı diye bakıyorum ama maalesef… Gazetecilerin baskın çoğunluğunun kendi istekleri ile miyop, astigmat ve hatta tavuk karası olduğunu biliyorduk da, işitme ve koku alma problemleri olduğunu bilmiyorduk.

6 yıldır iktidar koltuğunda oturup, ülkenin her kurumunu pervasızca yıpratan bir insanın aklına dershaneler birdenbire mi geldi sizce?

Erkan Mumcu Milli Eğitim Bakanı iken bu konuyu gündeme getirmiş, Başbakan da “hayal bunlar(!)” diyerek dalgasını geçmişti.

Türkiye’de dershane hakimiyeti kimin elinde? Gülen Cemaatinin tabii ki…

Bakanlığın “okullarının başarısız, öğretmenlerin boş olduğunu adeta tasdik eden “ , dershane soytarılığına olur vermesi bizden başka hangi ülkede vardır acaba? Dershaneler korkunç bir rant kapısıdır, vatandaşı soymanın hukuki hale getirilmiş bir yöntemidir. Bu nedenle de zaten kaldırılmalıdır. Kapatılması öğrenci sağlığı için de gereklidir. Okul ve dershane arasında koşturan çocuk hayattan kopmaktadır. Bilmiyoruz, aslında belki de istenen budur. Bunların hepsi tamam, fakat “dershaneler kapatılmalı” denilen zamanlamaya dikkat et ey dikkatli okur!..

F tipi kepçekulakların bu kadar çamur biçimde ortalık karıştırmasının aslında kime zarar verdiğini RTE nihayet anlamış olabilir mi? Hedeflerden birinin de kendisi olduğunu ve partisi ile belli kurumlar arasında ki çatışmaları derinleştirip, deliğe süpürülmek istendiğini görmüş olabilir mi?
Bence gördü… Ve İzmir’den “F tipi gladyo”ya “GÖRÜYORUM” dedi.

İşte mesajının meali budur!..

Kapatabilir mi peki?

Zamanında kendisinin Erkan Mumcu’ya verdiği cevapla cevap vereyim:

HAYAL GÖRÜYOR…

Son söz:”İnsanı mezara en yakınları koyar!”
Kullanıcı küçük betizi
netna
Üye
Üye

İletiler: 49

İletigönderen Ram » Cmt Haz 21, 2008 21:32

Yazı için teşşekkürler.

Kaynak ilişimi yahut ilişimin sağlanamadığı kaynak ismi mevcut değildir.

Yazı sahibi kimsenin adı geçmemektedir.

Bunları belirtiniz, aksi taktirde konu kapanacaktır.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen orhunefe » Cmt Haz 21, 2008 23:26

Bulabildiğim kadarıyla yazının sahibi Zahide UÇAR .

http://www.internetajans.com/default.asp?nid=58739
Kullanıcı küçük betizi
orhunefe
Üye
Üye

İletiler: 452

İletigönderen netna » Sal Haz 24, 2008 22:40

orhunefe arkadaşımızın dediği gibi kaynak : Zahide UÇAR-internetajans'dır.
dikkatsizliğim için bütün arkadaşlardan özür dilerim
Kullanıcı küçük betizi
netna
Üye
Üye

İletiler: 49

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x