Başbakanın Tarih Hocalarını Açıklıyorum / Sinan MEYDAN

Tarihçi - Yazar

Re: Başbakanın Tarih Hocalarını Açıklıyorum / Sinan MEYDAN

İletigönderen Türk-Kan » Çrş Ağu 25, 2010 13:24

Mustafa Recep yazdı:Sinan Meydan'ın yazısı ODATV'de de çıkmış:
ancak Yalçın Küçük'ü sansürlemişler ...

http://www.guncelmeydan.com/pano/yenicag-in-ayibi-oda-tv-nin-kirpintisi-t26193.html#p140331
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen eskibirdost » Çrş Ağu 25, 2010 21:07

eskibirdost yazdı:Not-2: TDK sözlüğüne göre; Ulan:Öfke ve nefret anlatan bir seslenme sözü.

Türk-Kan eskibirdost'a yazdı:Sen kimsin ULAN!!!
Seni adam sanıp sitede yazmana izin vermişiz, sen git baban gelsin buraya.

Not- Yazımı forum kurallarını okuduktan sonra kısalttım ve eskibirdost'a hakaret niteliğinde hiç bir unsur bulunmamaktadır.
Kullanıcı küçük betizi
eskibirdost
Üye
Üye

İletiler: 33

İletigönderen eskibirdost » Çrş Ağu 25, 2010 23:59

odatv.com Yalçın Küçük'ün ismini listeden çıkardı diye eleştiriyorsunuz, ama bir önceki cevabım sansürlendi burada. Ve hakaret içermeyen gerçekleri bir kez daha yazıyorum sayın Türk-kan lütfen bunu sansürlemeyin.

Çok sayın Sinan Meydan Beyefendi henüz üç yaşındayken, Yalçın Küçük Türkiye üzerine Tezler I isimli kitabını 1978 yılında yazdı. Sinan Bey ilkokul sıralarındayken, Yalçın Küçük Aydın Üzerine Tezler kitabını yazıyordu. Sinan Bey 1996 da İÜ Tarih bölümü 3. sınıf öğrencisiyken bundan tam 30 (otuz) yıl önce, Sinan Bey piyasada yokken, 1966'da Yalçın Küçük ODTÜ'de tarih dersleri veriyordu. Yalçın Küçük'ün yazdığı kitap sayısı; bu gün 35 yaşında olan (1975 doğumlu) Sinan Bey'in, yaşını ikiye katlar.

Ey !!! Sinan Meydan, Yalçın Küçük'ü eleştirmek senin haddine mi düşmüş. Bence kabahat sana olduğundan fazla değer verme yanlışına düşenlerde.

Bu yukarıdaki cümlelerimde hiçbir hakaret unsuru yoktur sayın Türk-kan sadece gerçek bilgiler vardır.

Offtopic :
TDK sözlüğünden alınmıştır.
(birini) adam sanmak:

karşısındakine olduğundan fazla değer verme yanlışına düşmek.

ulan:
ünlem, kaba konuşmada

1 . Ey:
"Ulan, bizim sokak çocukları ne insan şeyler be!"- M. Ş. Esendal.
2 . Öfke ve nefret anlatan bir seslenme sözü:
"Uşaktım ulan ne olacak, dediği zaman kimse sesini çıkarmazdı."- S. F. Abasıyanık.
Kullanıcı küçük betizi
eskibirdost
Üye
Üye

İletiler: 33

İletigönderen Urunguj » Prş Ağu 26, 2010 0:30

Yalçın Küçük başbakanımızın tarih hocası olabilir.

Psikopat olmak gerekmez, Atatürk'ün kurduğunu korumak için.

Ama en son Ulusal Kanal'da H.Nebilerin programındaki söylem tarzıyla emin oldum.
Kullanıcı küçük betizi
Urunguj
Üye
Üye

İletiler: 222

İletigönderen Ram » Prş Ağu 26, 2010 0:34

Sıkı denetim, şu yazdıklarına uygulanmıştır sayın cingöz:

Resim
Aradaki yedi ayrımı göstermek ister misin¿?

eskibirdost yazdı:odatv.com Yalçın Küçük'ün ismini listeden çıkardı diye eleştiriyorsunuz, ama bir önceki cevabım sansürlendi burada. Ve hakaret içermeyen gerçekleri bir kez daha yazıyorum sayın Türk-kan lütfen bunu sansürlemeyin.

Çok sayın Sinan Meydan Beyefendi henüz üç yaşındayken, Yalçın Küçük Türkiye üzerine Tezler I isimli kitabını 1978 yılında yazdı. Sinan Bey ilkokul sıralarındayken, Yalçın Küçük Aydın Üzerine Tezler kitabını yazıyordu. Sinan Bey 1996 da İÜ Tarih bölümü 3. sınıf öğrencisiyken bundan tam 30 (otuz) yıl önce, Sinan Bey piyasada yokken, 1966'da Yalçın Küçük ODTÜ'de tarih dersleri veriyordu. Yalçın Küçük'ün yazdığı kitap sayısı; bu gün 35 yaşında olan (1975 doğumlu) Sinan Bey'in, yaşını ikiye katlar.

Ey !!! Sinan Meydan, Yalçın Küçük'ü eleştirmek senin haddine mi düşmüş. Bence kabahat sana olduğundan fazla değer verme yanlışına düşenlerde.

Bu yukarıdaki cümlelerimde hiçbir hakaret unsuru yoktur sayın Türk-kan sadece gerçek bilgiler vardır.

Offtopic :
TDK sözlüğünden alınmıştır.
(birini) adam sanmak:

karşısındakine olduğundan fazla değer verme yanlışına düşmek.

ulan:
ünlem, kaba konuşmada

1 . Ey:
"Ulan, bizim sokak çocukları ne insan şeyler be!"- M. Ş. Esendal.
2 . Öfke ve nefret anlatan bir seslenme sözü:
"Uşaktım ulan ne olacak, dediği zaman kimse sesini çıkarmazdı."- S. F. Abasıyanık.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen Urunguj » Prş Ağu 26, 2010 0:48

Vatanseverler'in bölünmesi eylemidir bu!

Herkes aklını toparlasın, şu an referandumla yüksek yargıyı akp ye verecekmiyiz vermeyecekmiyiz bunu dert etmeli !!!
Kullanıcı küçük betizi
Urunguj
Üye
Üye

İletiler: 222

İletigönderen Mustafa Recep » Prş Ağu 26, 2010 21:19

ODATV'nin direkt uyguladığı bir sansür söz konusu değildir,

Sinan Meydan'ın kendi kararıdır.

Ben zaten Yalçın Hoca'nın yer almasına karşıydım. Sinan Bey'in kendince haklı nedenleri var yakında çıkacak bir çalışmasında ayrıntısıyla yer alacak sanırım. Tezleri tartışılmasını her zaman için olumlu bulmuşumdur...
AMERİKANCI GENERALLER DEĞİL KEMALİST PAŞALAR İSTİYORUZ!
Kullanıcı küçük betizi
Mustafa Recep
Üye
Üye

İletiler: 417

İletigönderen Ram » Prş Ağu 26, 2010 22:33

Bu durumda, dolaylı olması, doğrudan olmasından daha kötüdür. Eğer böyle bir durum söz konusu ise Sinan Meydan ve Oda TV bunun nedenlerini sıralayabilir.

Örneğin, "neden yazının özgün hâli yalnızca Oda TV'dekinde kırpılmıştır da diğer yayımlanan yerlerde kırpma yoktur¿?" sorusunu yanıtlayabilirler. Olmadı, "neden yalnızca Yalçın Küçük adı kırpılmıştır¿?" veya "madem ki ayrıntısıyla yer alacağı için bu kırpmanın bir önemi yoktur, diğer adı geçenler de -çıkacak ilgili kitapta- ayrıntılı olarak yer almayacak mı, onlar neden kırpılmadı¿?" gibi soruları yanıtlayabilirler.

Biz de ona göre işin doğrusunu yazarız; herkes mutlu olur.

Mustafa Recep yazdı:ODATV'nin direkt uyguladığı bir sansür söz konusu değildir,

Ben zaten Yalçın Hoca'nın yer almasına karşıydım. Sinan Bey'in kendince haklı nedenleri var yakında çıkacak bir çalışmasında ayrıntısıyla yer alacak sanırım. Tezleri tartışılmasını her zaman için olumlu bulmuşumdur...
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen Türk-Kan » Prş Ağu 26, 2010 22:50

Mustafa Recep yazdı:ODATV'nin direkt uyguladığı bir sansür söz konusu değildir,

Kaynağın nedir Mustafa Recep? Benim duyumum bunu doğrulamıyor.
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Mustafa Recep » Prş Ağu 26, 2010 23:14

Kaynağım Odatv haber müdürü Barış Terkoğlu ve Sinan Meydan'ın kendisidir.

Odatv'dekiler, Odatv okuyucularının birçoğunun Yalçın Hoca'nın sıkı takipçileri olduğundan Sinan Meydan'a aşırı tepki gelebileceğini söylemişler Sinan Bey'de bunu haklı görerek yazıdaki Yalçın Küçük ile ilgili bölümü kaldırmış. Ayrıca Sinan Meydan bu konuda tamamen özgür bırakılmış.

Yani benim ''odatv hoca'dan çok hocacı olmuş'' yorumuma binaen bu açıklama gelmiştir eleştiriyse en alasını yaptık ama sezarın hakkı da sezara kimseye haksızlık yapamam.

Ben abartılmaması gerektiğini düşünüyorum ve ekliyorum Arslan Bulut'un bugünkü yazısıda Çetin Yetkin'e bir cevap niteliğinde...

Ayrıca Sinan Meydan'ın yazılarını ve duruşunu çok beğenmekle birlikte Yalçın Küçük'ü yazısında yer alan isimlerle aynı kefeye koymasına ilk itirazı ben yapmıştım...

Sinan Meydan'ın çalışması uzun bir makale mi olacak yoksa bir kitap mı bilemiyorum ama her durumda ben Yalçın Hoca'yı eğer ulaşabilirsim haberdar edeceğim. Hoca her zaman söylüyor burada da yazdım sanırım tezlerin tartışılmasını hep istemiştir, tezlerde sacede yeni kurulan cumhuriyet ve kurucuları tartışılmıyor(kemalizm-kemalistler) yer yer sol'a ve ve sovyetlere'de ince ayar verilmekte...
AMERİKANCI GENERALLER DEĞİL KEMALİST PAŞALAR İSTİYORUZ!
Kullanıcı küçük betizi
Mustafa Recep
Üye
Üye

İletiler: 417

İletigönderen Osman_Pasa » Prş Ağu 26, 2010 23:43

4. Kazım Karabekir: Kurtuluş Savaşı'nın birincil kadrosu içinde yer alan ve özellikle Doğu zaferinin kazanılmasında başrolü oynayan Kazım Karabekir Paşa, daha Kurtuluş Savaşı yıllarından itibaren Atatürk'le karşı karşıya gelmiş, özellikle Cumhuriyetin ilanından sonra Atatürk'le yollarını tamamen ayırmış ve Atatürk'ün 1923'te kurduğu Halk Partisi'ne karşı 1924'te Türkiye'nin ilk muhalefet partisi olan Terakkiperver Cumhuriyet Fırkası'nı kurmuştur. Atatürk devrimlerinin neredeyse tamamına cephealan Karabekir, 1925'de Şeyh Sait isyanıyla Terakkiperver Cumhuriyet Fırkası'nın kapatılması, ardından İzmir Suikastı'yla ilişkilendirilerek İstiklal Mahkemelerinde yargılanması, daha sonra da 1927 yılında Atatürk'ün Nutuk'unda ağır eleştirilere maruz kalması üzerine kaleme sarılarak Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'ndaki rolünü azaltan, buna karşı kendi rolünü arttıran kitaplar ve yazılar yazmıştır. Karabekir'in, "İstiklal Harbimizin Esasları" ve "İstiklal Harbimiz" adlı kitapları –Cumhuriyet tarihiyle ilgili önemli gerçekleri de barındırmasına rağmen- özellikle Atatürk'ün Cumhuriyet tarihindeki rolünü büyük oranda çarpıtarak verdiğinden, çok dikkatle okunmalıdır. Örneğin, Karabekir Paşa, bu kitaplarında "Atatürk, Kurtuluş Savaşı'nı istemiyordu, onu ben ikna ettim!" ve "Atatürk dinsiz ve namussuz olmamızı istiyordu!" bile diyebilmiştir. İsmet İnönü'ye ağzına geleni söyleyen Başbakanın hiç Kazım Karabekir'e yönelik bir eleştirisini duydunuz mu?

Hepsini anladimda Kazim Pasa'ya ayip ettiniz . Kazim Pasa, Erzurumda Ataturk'u tutklasaydi , bugun Cumhuriyet olur muydu?. Kazim Pasa , Inonu , Fevzi Cakmak hespi serefli Turk askerleridir . Cumhuriyetin kurulusunda , hepsinin katkisi ve cabasi vardir. Izmir suikastinin Karabekir ile ilgisi bir iftiradir .Ataturk'un olumune yakin Kazim pasa ile helalesmek istedigini bir kac yerde dinledim . Ayrica kazim pasanin Ataturk'e saygisi ve hayranligi bilinen bir seydir . Bunu Erzurum kongresinde zaten ispatlamistir . Ek olarak , Kazim karabekir'in cumhuriyetin ilk yillarinda ciddi maddi zorluk cektigi aciktir ... Kazim pasa, Bildigim kadari ile Inonu'nun cumhurbaskani oldugu hukumette , Meclis baskani olmus ve itibarini geri almistir ..
Kullanıcı küçük betizi
Osman_Pasa
Üye
Üye

İletiler: 108

İletigönderen bakkal » Cum Ağu 27, 2010 3:00

kaç sene önceydi hatırlamıyorum
cem uzanın en parlak dönemleri
hatta bebek katili daha teslim bile edilmemişti yanılmıyorsam
ceviz kabuğuna çıkmıştı yalçın küçük ilk kez orada görmüştüm onu
keşke o program olsada seyretsek