Baydemir davasına tercüman

Güncel Meydan | Güncel Haberler Köşesi

Baydemir davasına tercüman

İletigönderen Türk-Kan » Prş Kas 22, 2007 13:46

Dava, Kürtçe konuşmanın tercümesi için ertelendi.

Diyarbakır'da 28 Mart 2006 günü 4 teröristin cenazesinin toprağa verilmesinin ardından çıkan olaylar sırasında göstericilerle görüşmesinde yaptığı açıklama nedeniyle hakkında, ''Terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım ettiği'' iddiasıyla dava açılan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in yargılanmasına devam edildi.

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, sanık Osman Baydemir katılmazken, avukatı Muharrem Erbey hazır bulundu.

Mahkeme heyeti, Ankara'ya gönderilen Baydemir'in göstericilere hitaben Kürtçe yaptığı konuşmanın Türkçe tercümesinin beklenmesi için duruşmayı erteledi.

İddianamede, Baydemir'in terör örgütü PKK üyesi olan ve silahlı çatışmada ölü olarak ele geçirilen kişileri, ''Acımız 14 idi'' diyerek sahiplendiği, bu nedenle örgüte bilerek ve isteyerek yardım ettiği iddiasıyla hakkında TCK'nin 314/2 maddesi uyarınca 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

-DAVA, DTP'NİN KAPATILMASI İDDİANAMESİNDE GENİŞ YER ALDI-

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Baydemir hakkında açılanan bu dava, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığınca DTP'nin ''temelli kapatılması'' istemiyle açılan davanın iddianamesinde geniş yer aldı.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in de öldürülen terör örgütü mensuplarına sahip çıkan, isyan biçiminde değerlendirilebilecek olayları yaratan kişilere cesaret verici ve yaptıklarını onaylar mahiyetteki ifadeler sarf ettiği kaydedildi.

Kaynak
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen |Kuralsız| » Prş Kas 22, 2007 15:43

Bu milletin parasıyla lüks otomobillerle gezen, en lüks evlerde oturan bu içimizdeki Şerefsizlere hiç bir şey Yapılamaması beni delirtiyo yaa.. :evil:

Resmen başkaldırıdır bu!!! İsyandır..

Ve bu Millete isyan edenlerin sonunu Tarih yazmıştır..

Ama gelin görün ki bugün 'Ben ayrı devlet kuracağım' demek bile suç olmaktan çıkarılmıştır..

Kendi içimizdekilere hükmedemez birkonuma getirildik.Getirdiler..

Ve bunu görmeyen körpe beyinleri, cehalet sürüsünü, AB'cileri,ABD mandacılarını,teslimiyetçi-cemaatçi-şeriatçıları, KINIYORUM.. :evil:

uyanın artık ..

''Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır! Muhterem milletime şunu tavsiye ederim ki; sinesinde yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki cevher-i asli'yi çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an feragat etmesin."
Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk

Ruhun Şad, Mekanın Cennet Olsun Türklüğün Yüce Başbuğu ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
|Kuralsız|
Üye
Üye

İletiler: 2244
Konum: Gecenin Kıyısından Karanlığın Tam Ortasından |K@yse®ciyes|

Şu dizine dön: Haberler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 9 konuk

x