kkulaoglu yazdı:Atatürkün bu konusmayı nerde yaptıgını ve kimlere yaptıgınıda unutmamak gereklidir. O vakit siz benim sözüme bunu yazarsanız. Bu iki sözüde aynı kişi söyledigine göre hangisi doğrudur. karmaşası ortaya çıkar ki günümüzde bu sürekli yapılmaktadır.
kkulaoglu yazdı:Bu toprakları kurtaranlar yine Osmanlı subayları ve halkıdır. Doğruyu görmek veya bugünün iyi olduğunu söylemek için eskiyi kötülemek sadece basitlik ve kolaycılıktır.
kkulaoglu yazdı:M.Kemal o sözleri söylerken hayal ettiği devlet sizce buydu diyebilir misiniz?
Daha kötüsü artık hayal edebiliyor musunuz?
kkulaoglu yazdı:Kısaca benim dediğim. Biz değerlerimize sahip çıkmazsak birileri çıkar. Sonra insanların zayıf noktalarını kullanırlar Bu din olur, Bu Osmanlı olur. Bu vatan sevginiz olur.
Bu olmaması için gerçekten sahip çıkmalıyız.
kkulaoglu yazdı:Bugünden Cumhuriyetin ilanına kadar olan döneme bakılacak olursa. köklü bir çok kurumun,üniversitenin Osmanlıdan kalma olduğunu M.Kemal den sonra ciddi anlamda bir taş konmadıgını görürsünüz. Onun için gerçeği görerek konuşun.
kkulaoglu yazdı:Üstadım Cümleyi tekrardan okurmusun ?
M.Kemal den SONRA ciddi anlamda bir taş konmadıgını görürsünüz.
Görüşlerinize görüşüme ek olarak Kendisinin vefatından sonra Güneş dil teorisi vb bütün çalışmalar. Tozlu raflara kaldırılmış veya önemsenmemiştir. Günümüzde Kazım Mirşan Tek başına savaşıyor olsada sahipsizdir.
Burda M.Kemal Tartışılamaz.Kimseninde buna hiçbir hakkı yoktur.
Bu arada özrünüzü bekliyorum.Yoksa butun laflarınızı aynen size iade ediyorum.
kkulaoglu yazdı: Özümüze dönelim.Eskilerin dediği gibi Türk titre ve kendine gel. Ama unutmamak gerekir ki bizim özümüz de tüm türk devletleri olduğu gibi Osmanlıda vardır.
kkulaoglu yazdı: Atatürkün bize anlatılmayan ve saklanan yönlerine ve araştırmalarına baktığımızda bunu görürüz. Her yönümüzde özümüze dönmeyi sağlamaya çalışmıştır. Din de buna dahildir.Bununla ilgili çok fazla belge ye kayıt vardır.Ne yazık ki kendinin vefatından sonra herşey durdurulmuştur. Bu kısım gerçekten acı ve üstüne yazılacak çok şey var.
kkulaoglu yazdı:Ama tokat cevabı veren vermiş.
Biz Osmanlının devamıyız
Mustafa Kemal Atatürk.
kkulaoglu yazdı: Bir arkadaşımızda benim Osmanlılarla kan bağım veya akrabalığım yoktur demiş.Bunu diyorsa demekki kendiside Türk değildir.
özgürtürk yazdı:Asil Türk'e "sefil Türkmen" yakıştırması yapan Osmanlı mı?
Müslüman Mısır'a sefer düzenleyip onbinlerce Müslümanın kanına giren ve bunun adına da "fetih" diyen Osmanlı mı?
Tekke ve medreselerde (ki o dönemde başka okul yoktu!) pozitif bilim okutulmasını yasaklayan Osmanlı mı?
Matbaayı 200 sene "zındık icadıdır" diye yasaklayan Osmanlı mı?
Mondros'u, Sevr'i imzalayan Osmanlı mı?
Atatürk ve silah arkadaşları hakkında idam fermanı çıkartıp işgal askerlerine Hilafet ordusu diyen Osmanlı mı?
Kurtuluş savaşı bitip işgal sona ererken korkak köpek gibi arka kapıdan bir İngiliz zırhlısına binip kaçan Osmanlı mı?
kkulaoglu yazdı: Lütfen 600 senelik bir devleti 5 olayla yargılamayın. Mutlaka hatalar vardır. Herkes hata yapar. M.Kemal dahil.Ama bazı şeyler eleştiri ve saygı çerçevisinde yapılır.
kkulaoglu yazdı:Bugünden Cumhuriyetin ilanına kadar olan döneme bakılacak olursa. köklü bir çok kurumun,üniversitenin Osmanlıdan kalma olduğunu M.Kemal den sonra ciddi anlamda bir taş konmadıgını görürsünüz. Onun için gerçeği görerek konuşun.
kkulaoglu yazdı: Burda M.Kemal Tartışılamaz.Kimseninde buna hiçbir hakkı yoktur.
Bu arada özrünüzü bekliyorum.Yoksa butun laflarınızı aynen size iade ediyorum.
Haydar Bey yazdı:Bu konuda GöktürkMehmet Bey'in özrünü paylaşmadığımı belirtmek isterim. Siz AKP iktidarı ağzıyla, bugünden Cumhuriyet'in ilanına kadar olan 87 yılı bir bütün olarak değerlendiriyorsanız, sizinle düşünce birliği yapmamız olanaksızdır.
Şu dizine dön: Osmanlı İmparatorluğu
Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk