[img]http://www.etikhaber.com/images/stories/memetakbas2.jpg[/img]
Memet Akbaş
Çalık Holding hakkındaki iddialar yeni değil.
Yerli sermaye diye bağrımıza bastığımız Çalık Holding'in yıldızı AKP döneminde parlamaya başladı.
Parlasın. Gözüm varsa şerefsizim...
Holding'in Telekom ihalesini alması için dua edenlerden biriydim; neticede yerli sermayeydi, elin Lübnanlısı alacağına Çalık Holding alsın dedik.
Sonra, Çalık Holding'in üstün kabiliyeti hepimizin malumuydu...
Sadece bizim değil, hükümetin de. Çünkü Samsun - Ceyhan boru hattını "ihalesiz" verecek kadar güveniyordu Çalık'a...
Ben daha önce bu kadar büyük bir işin ihalesiz verildiğini duymamıştım.
Her neyse...
Çalık Holding her büyük şirket gibi, yeni vizyon arayışları çerçevesinde genç bir Genel Müdürü işbaşına getirdi haklı olarak...
29 yaşında holding genel müdürü olmak her babayiğidin harcı değil tabii ki; Kıskanmadıysam şerefsizim...
Neticede 29 yaşında genel müdür olmak her babayiğidin harcı değildir; doğuştan bir şeylerin olması gerekir. Fatih gibi bir şey işte...
Lakin bu çocuğun Başbakan damadı olmasında ben art niyet aramasam da arayanlar oldu...
Sonra, Holding'in Albayrak yönetiminde ilk özel rafineri kurma iznini almasından şüphelenenler...
Bir de kavgalı olduğumuz Talabani ve Barzani'nin milyonlarca dolarlık işini alınca... Vatandaş sormadan edemedi; yahu çocukları askere gönderiyoruz, devlet sefer görevine çağırıyor, damat orada para kazanıyor...
Yani acaba, devlet olarak yanlış bir iş mi yapıyoruz? Eğer bir yanlış olsa koskoca Başvekilin damadı orada iş yapmaz...
Vatandaşın merakına mucib bu soruları CHP sormaya kalkınca, Erdoğan Holding'ten önce davranıp patlattı açıklamayı; şerefsizler!...
Tamam bu iddiaları yayan "şerefsizler" olduğunu varsayalım. Fakat adamların sorduğu şu: "Berat damattan sonra bu holdingin aldığı ihalesiz işler, izinler ve K.Irak'ta yaptığı işlerde Başbakan damadı olmasının etkisi var mı?"...
Adamlar suçlamıyor, soruyor.
Aynı şeyi biz aylar önce bu sütundan sormuştuk. Yani CHP'den önce "şerefsizler" kafilesine girenlerdeniz hasbel kader...
Başvekil'in "sermaye düşmanı, emek düşmanı", "kılavuzu karga olanın" ve nihayet "şerefsizler"le taçlanan gayet açık ve "edebi" açıklamasının akabinde Çalık Holding bugün bir açıklama yaparak "iddialar tamamen asılsız" dedi. İşte açıklama metninden bir parça: "Bilinmelidir ki, siyasetin doğasında var olan rekabet, hiçbir siyasi partiye, yüce meclis çatısı altında bulunmanın verdiği hakkı suiistimal ederek ülkenin önde gelen gruplarından birisini gerçek dışı iddia ve beyanlarla yıpratmaya çalışma hakkını vermez. Bu tarz bir siyaset anlayışının, sorumlu siyaset anlayışı ile bağdaşmayacağına inanıyoruz. Önerge sahibi siyasi parti ve temsilcilerini, bir siyasi parti olmanın gerektirdiği asgari özeni göstermeye ve sorumlu davranmaya davet ediyoruz."
Çalık Holding Irak'ta iş yapıp yapmadığına ve Berat'lı yıllarda aldığı işlere girmeden suçlama sahiplerini sorumluluğa davet ediyor...
Bu iki açıklamada yöneltilen suçlamalara verilen bir cevap yok...
Tamam. Biz de bir şerefsizlik olabilir; Çekememezlik, haset... Neticede bu Albayrak ailesi "üstün zekalı" bir ailedir. Ben yakınen şahidim. Baba Albayrak bize yıllarca "şeriat, tarikat ve hakikat" dersleri ile, Laik "şerefsizler"in ülkeyi nasıl talan ettiklerini anlattı; üstümüzde büyük hizmeti var.(!)
Çocukları ise onu fersah fersah geçti. Berat'tan önce Çalık'ın Genel Müdürü Berat'ın ağabeyiydi. Ağabey Albayrak şimdi de Star Grubunun CEO'su. Bu aile evvelden beri CEO yetiştirir; kanında var yani...
Tabii ki doğal olarak aileyi çekemeyen şerefsizler olabiliyor. Ama doğru olan bu "şerefsizler"le aynı torbaya girmeden sorulanlara Başvekil üslubuna yakışır bir tarzda, yani "karganın boku"yla uğraşmadan cevap vermek değil midir?