Benim Kardeşim Değil

Benim Kardeşim Değil

İletigönderen Habip Hamza Erdem » Prş Ağu 20, 2009 0:19

BENİM KARDEȘİM DEĞİL
Bir kardeșlik sözüdür almıș bașını gidiyor.
Bülent’lerden bașlarsak. Ne Arsoy ne de Arınç benim kardeșim değildir.
Ne Sezen ne de Abdulkadir Aksu benim kardeșimdir.
Ahmet Türk de benim kardeșim değildir, Aynalı Emine de.
Biz beș kardeșiz; amcam erken öldüğü için, yașasaydı da değișmezdi zaten, amcamın çocukları ile birlikte hep sekiz kardeș olduğumuz söylenir ve bașkaca kardeșimiz yoktur.
Ne ki, tanıyanlar bilir, ben tanıdık tanımadık herkese ‘sevgili kardeșim’ diye hitap etmeyi severim.
Tanıdık tanımadık herkesi ‘kardeșim gibi’ görür, öyle davranırım.
Çok Kürt arkadașım olmuștur onlarla da ‘gerçek bir kardeșlik’ kurmușuzdur.
Ancak Nüfus Müdürlüğü’nden alınacak belgeye, yer yerinden oynasa, ‘beș kardeș’ ten fazlasını yazmazlar. Yazamazlar, kimse de yazdırmayı göze alamaz.
Șimdilerde moda olan‘Kürt kardeșliği’ne gelince; Türkler arasında olduğu gibi Kürtler arasında da, bırakınız kardeșliği, yer yerinden oynasa aynı safta olmayı tasarlayamacağım binlerce kiși vardr.
Sözgelimi kim beni Zekeriya Öz’le kardeș olmaya zorlayabilir?
Alaca Karanlık Partisinden bir Nazım Ekren’e ‘sevgili kardeșim Nazım’ diyebilirdim o kadar.
Hoșuma giden fıkraya göre; ișadamının biri bir bașka ișadamına mektup yazdırmaktadır. Sekreteri, yazı makinesi mi bilgisayar mı her ne ise hazırlamıș beklemektedir. Yaz kızım, der ișadamı, ‘sevgili kardeșim falaca beyefendi’. Sekreter tam tușlara basacaktır ki, ‘dur evladım, diye haykırır ișadamı hıșımla; ‘o pzvnk nereden benim sevgili kardeșim oluyormuș, sevgili meslektașım diye değiștir hemen’.
Nasıl olur da dr Recep benim kardeșim olurmuș?
Ne ‘sayın’ Apo, ne Fetullah Gül ya da Abdullah Gülen.
Ancak Türkiye Cumhuriyeti Devleti sınırları içinde yașayan herkes, ama herkes Türkiye Cumhuriyeti ‘yurttașı’dırlar.
Ben sevsem de sevmesem de, anlașsak da anlașmasak da, aynı soydan gelsek de gelmesek de, aynı dinden olsak da olmasak da, aynı mezhebi tutsak da tutmasak da, aynı görüșü savunsak da savunmasak da hepimizin birer ‘yurttaș’ olarak eșit hak ve ödevleri vardır.
Ve bu ‘hak ve ödevler’ devletin ‘zor’u ile yaptırım altına alınmıșlardır.
Gece ben uyurken o gürültü çıkarmayacaktır.
Hastahane, postahane ve pastahanedeki sıra kuyruğuna saygılı olup, öne geçmeye çalıșmayacaktır.
Kazancının, vergi dairesi ne demișse o kadarını vergi olarak ödeyecektir.
Yasalar kaç ay demișse o kadar askerlik hizmetini yapacaktır.
Yalan, dolan ve üçkağıtçılık yaptığında, yasalar kaç gün demișse o kadar cezaevinde kalacaktır.
Hiçbir suçu yok iken, Zekeriya’nın isteği üzerine zindanlara atılmayacaktır.
Kamu kurulușlarında Türkçe’den bașka bir dille konușmayacak, yazılı metin sunamayacaktır.
Kamusal ortamlarda, gelenek ve göreneklerimize aykırı bir giyim-kușamla dolanmayacaktır.
Bu ve benzeri ‘hak ve ödevler’ bakımından herkes eșittir, eșit kalacaklardır.
Ancak kimse beni yalancı ve dolandırıcılar ya da bir terör örgütünün yandașları ile ‘kardeșliğe’ zorlayamaz. Daha önce örneğini yașadığımız ‘gece yarısı yasaları’ ile buna yasal çerçeve hazırlayamaz.
Örneğini daha önce yașadığımız ‘gece yarısı yasaları’ ‘bugünkü meclis’ten geçse bile bunu ‘yasa’ olarak tanımayacağımı daha önce yazmıștım.
Kısası kimse beni ‘mahkûmlar hükûmet’ine ‘mahkûm’ ettirmez.
Benim, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ‘özgür’ yurttașı olarak, Alaca Karanlıkçılar ile terörist bașıcılarla ‘yasa yoluyla kardeșlik’ edinmek gibi bir istek ya da dileğim olmamıștır
Dr Recep ve ben kardeș olacakmıșız.
Haydi canım sende.
Ne ki ‘sevgili meslektașım dr Recep’i indirmeye andiçmișim bir kere.
Habip Hamza Erdem
Kullanıcı küçük betizi
Habip Hamza Erdem
GM Yazarları
GM Yazarları

İletiler: 1635

Re: Benim Kardeşim Değil

İletigönderen karam1477 » Prş Ağu 20, 2009 1:16

Benimde kardeşim Değil. Harika birYazı olmuş Kalemine Sağlık
Kullanıcı küçük betizi
karam1477
Üye
Üye

İletiler: 11

İletigönderen nosetackle » Prş Ağu 20, 2009 8:42

Ister gece yarisi ciksin ister gun ortasinda ciksin TBMM den cikan tum yasalar herkezi baglar. hangi hukumet hangi parti oldugu onemli degildir. anayasal olarak ordan cikan yasalara uymam diyemeyiz. biraz politize edilmis ve propoganda kokan bir yazi.
Barış Mağluplar için gereklidir ...
Kullanıcı küçük betizi
nosetackle
Üye
Üye

İletiler: 34

İletigönderen Türk-Kan » Prş Ağu 20, 2009 10:10

nosetackle yazdı:Ister gece yarisi ciksin ister gun ortasinda ciksin TBMM den cikan tum yasalar herkezi baglar. hangi hukumet hangi parti oldugu onemli degildir. anayasal olarak ordan cikan yasalara uymam diyemeyiz. biraz politize edilmis ve propoganda kokan bir yazi.

Türkiye Cumhuriyeti Anayasasi'na aykiri yasalar hic kimseyi baglamaz, hele ki bu yasa bin türlü sahtekarlikla gece yarisi Meclis'ten geciriliyorsa.
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Elveda » Prş Ağu 20, 2009 10:30

Nosetackle sen bu kafayla buradan çok hoşlanmayabilirsin. Sadece yeni olduğun için hatırlatıyım dedim. Bu siteden faydalanmak istiyorsan biraz daha altı dolu şeyler yaz istersen. Buradaki insanlar militan değiller ki kanunlara aykırı bir hareket yapsınlar. Ve Türkkanın dediği gibi anayasaya aykırı olan kanunlar zaten kanun değildir. Bizi esas bağlayan anayasadır. Aksini iddia ediyorsan anayasaya sen aykırı ve karşısın o zaman. Sen bu ülkede neler döndüğünü görmen için çok çalışmalısın daha yenisin heralde yada pembe gözlüklerin var.
Kullanıcı küçük betizi
Elveda
Uzaklaştırıldı

İletiler: 55

İletigönderen nosetackle » Prş Ağu 20, 2009 17:52

tanvolkan yazdı:Nosetackle sen bu kafayla buradan çok hoşlanmayabilirsin. Sadece yeni olduğun için hatırlatıyım dedim. Bu siteden faydalanmak istiyorsan biraz daha altı dolu şeyler yaz istersen. Buradaki insanlar militan değiller ki kanunlara aykırı bir hareket yapsınlar. Ve Türkkanın dediği gibi anayasaya aykırı olan kanunlar zaten kanun değildir. Bizi esas bağlayan anayasadır. Aksini iddia ediyorsan anayasaya sen aykırı ve karşısın o zaman. Sen bu ülkede neler döndüğünü görmen için çok çalışmalısın daha yenisin heralde yada pembe gözlüklerin var.

acikcasi bu tarz bir site bulabildigim icin mutluyum. sonucta insanlarin dusundugunu gormek guzel. Yazdiklarimin icinin dolulugu bosluguna gelince. Bugun yururlukte olan anayasa kenan evrenin bize dikte etmis oldugu ihtilal anayasasidir. Dolayisiyla bu anayasaya uymayan bircok durum olabilir. Eminim bunlari savunmak gibi bir gaflete dusmessiniz.

Turkiyenin siyasi tarihi beyaz bir sayfa temizliginde degil. Benim altini cizmis oldugum nokta tepkimizi gosterecegiz diye saygisizlik etmemiz. Siyasi sureci yasal surec ile karistirmak olmaz. siyasi olarak begenmiyorsan oy vermessin. ama ister kabul et ister reddet onlarin cikardigi yasalara sende bende tabiyiz. Bunun cozumu calisirsin hangi siyasi goruste isen o sekilde cogunlugu alirsin gelirsin iktidara sonrasinda yapmak istediklerini yaparsin...
Kullanıcı küçük betizi
nosetackle
Üye
Üye

İletigönderen nosetackle » Prş Ağu 20, 2009 17:54

Türk-Kan yazdı:
nosetackle yazdı:Ister gece yarisi ciksin ister gun ortasinda ciksin TBMM den cikan tum yasalar herkezi baglar. hangi hukumet hangi parti oldugu onemli degildir. anayasal olarak ordan cikan yasalara uymam diyemeyiz. biraz politize edilmis ve propoganda kokan bir yazi.

Türkiye Cumhuriyeti Anayasasi'na aykiri yasalar hic kimseyi baglamaz, hele ki bu yasa bin türlü sahtekarlikla gece yarisi Meclis'ten geciriliyorsa.

Turkkan, umarim savundugun anayasanin kenan evrenin bize dikte ettigi ihtilal anayasasi oldugunun farkindasin...
Kullanıcı küçük betizi
nosetackle
Üye
Üye

İletigönderen İlteriş » Prş Ağu 20, 2009 18:19

nosetackle yazdı:
Türk-Kan yazdı:

Turkkan, umarim savundugun anayasanin kenan evrenin bize dikte ettigi ihtilal anayasasi oldugunun farkindasin...

Umarim, sen de su anki iktidarin, Kenan Evren'in Amerikanci ihtilalinin devami oldugunun farkindasindir. Ingilizcen iyiymis, o halde bilirsin "Our Boys have done it!"in ne demek oldugunu? AKP de Amerikanci olduguna gore, AKP'nin altini oymaya calistigi anayasa maddelerinin Evren'in getirdikleri oldugunu savunamazsin! Ataturk'un ve Cumhuriyetin getirdiklerinin altini oyuyor AKP, bunu sen de adin gibi biliyor ve salaga yatiyorsun!

Tevhid-i tedrisat, devrim yasalari, laiklik ilkesi, Ataturk Milliyetciligi vs. vs...

Evren de Erdogan da bu devrim yasalarinin altini oymakta ve ayni yerde durmaktadirlar!
"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklâle sahip olmakla gerçekleştirilebilir"

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

İletiler: 1197

İletigönderen yigitler » Prş Ağu 20, 2009 19:42

Habip Hamza Erdem yazdı:BENİM KARDEȘİM DEĞİL
Bir kardeșlik sözüdür almıș bașını gidiyor.
Bülent’lerden bașlarsak. Ne Arsoy ne de Arınç benim kardeșim değildir.
Ne Sezen ne de Abdulkadir Aksu benim kardeșimdir.
Ahmet Türk de benim kardeșim değildir, Aynalı Emine de.
Biz beș kardeșiz; amcam erken öldüğü için, yașasaydı da değișmezdi zaten, amcamın çocukları ile birlikte hep sekiz kardeș olduğumuz söylenir ve bașkaca kardeșimiz yoktur.
Ne ki, tanıyanlar bilir, ben tanıdık tanımadık herkese ‘sevgili kardeșim’ diye hitap etmeyi severim.
Tanıdık tanımadık herkesi ‘kardeșim gibi’ görür, öyle davranırım.
Çok Kürt arkadașım olmuștur onlarla da ‘gerçek bir kardeșlik’ kurmușuzdur.
Ancak Nüfus Müdürlüğü’nden alınacak belgeye, yer yerinden oynasa, ‘beș kardeș’ ten fazlasını yazmazlar. Yazamazlar, kimse de yazdırmayı göze alamaz.
Șimdilerde moda olan‘Kürt kardeșliği’ne gelince; Türkler arasında olduğu gibi Kürtler arasında da, bırakınız kardeșliği, yer yerinden oynasa aynı safta olmayı tasarlayamacağım binlerce kiși vardr.
Sözgelimi kim beni Zekeriya Öz’le kardeș olmaya zorlayabilir?
Alaca Karanlık Partisinden bir Nazım Ekren’e ‘sevgili kardeșim Nazım’ diyebilirdim o kadar.
Hoșuma giden fıkraya göre; ișadamının biri bir bașka ișadamına mektup yazdırmaktadır. Sekreteri, yazı makinesi mi bilgisayar mı her ne ise hazırlamıș beklemektedir. Yaz kızım, der ișadamı, ‘sevgili kardeșim falaca beyefendi’. Sekreter tam tușlara basacaktır ki, ‘dur evladım, diye haykırır ișadamı hıșımla; ‘o pzvnk nereden benim sevgili kardeșim oluyormuș, sevgili meslektașım diye değiștir hemen’.
Nasıl olur da dr Recep benim kardeșim olurmuș?
Ne ‘sayın’ Apo, ne Fetullah Gül ya da Abdullah Gülen.
Ancak Türkiye Cumhuriyeti Devleti sınırları içinde yașayan herkes, ama herkes Türkiye Cumhuriyeti ‘yurttașı’dırlar.
Ben sevsem de sevmesem de, anlașsak da anlașmasak da, aynı soydan gelsek de gelmesek de, aynı dinden olsak da olmasak da, aynı mezhebi tutsak da tutmasak da, aynı görüșü savunsak da savunmasak da hepimizin birer ‘yurttaș’ olarak eșit hak ve ödevleri vardır.
Ve bu ‘hak ve ödevler’ devletin ‘zor’u ile yaptırım altına alınmıșlardır.
Gece ben uyurken o gürültü çıkarmayacaktır.
Hastahane, postahane ve pastahanedeki sıra kuyruğuna saygılı olup, öne geçmeye çalıșmayacaktır.
Kazancının, vergi dairesi ne demișse o kadarını vergi olarak ödeyecektir.
Yasalar kaç ay demișse o kadar askerlik hizmetini yapacaktır.
Yalan, dolan ve üçkağıtçılık yaptığında, yasalar kaç gün demișse o kadar cezaevinde kalacaktır.
Hiçbir suçu yok iken, Zekeriya’nın isteği üzerine zindanlara atılmayacaktır.
Kamu kurulușlarında Türkçe’den bașka bir dille konușmayacak, yazılı metin sunamayacaktır.
Kamusal ortamlarda, gelenek ve göreneklerimize aykırı bir giyim-kușamla dolanmayacaktır.
Bu ve benzeri ‘hak ve ödevler’ bakımından herkes eșittir, eșit kalacaklardır.
Ancak kimse beni yalancı ve dolandırıcılar ya da bir terör örgütünün yandașları ile ‘kardeșliğe’ zorlayamaz. Daha önce örneğini yașadığımız ‘gece yarısı yasaları’ ile buna yasal çerçeve hazırlayamaz.
Örneğini daha önce yașadığımız ‘gece yarısı yasaları’ ‘bugünkü meclis’ten geçse bile bunu ‘yasa’ olarak tanımayacağımı daha önce yazmıștım.
Kısası kimse beni ‘mahkûmlar hükûmet’ine ‘mahkûm’ ettirmez.
Benim, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ‘özgür’ yurttașı olarak, Alaca Karanlıkçılar ile terörist bașıcılarla ‘yasa yoluyla kardeșlik’ edinmek gibi bir istek ya da dileğim olmamıștır
Dr Recep ve ben kardeș olacakmıșız.
Haydi canım sende.
Ne ki ‘sevgili meslektașım dr Recep’i indirmeye andiçmișim bir kere.
Habip Hamza Erdem

Kalemine ve yuregine saglik kardes. Bunu Tayyip'e okutmali.
Kullanıcı küçük betizi
yigitler
Üye
Üye

İletiler: 600

İletigönderen Türk-Kan » Prş Ağu 20, 2009 20:08

nosetackle yazdı:
Türk-Kan yazdı:

Ya... Sivil bir anayasa sart, degil mi?

Bir kac ufak hatirlatma da benden:

1982 Anayasasi'nin 52 maddesi 1987-2001 tarihleri arasinda, 25 maddesi de 2002-2007 arasi AKP hükümetleri tarafindan degistirilmistir (toplam 77 madde).

ABDC cocugu/oglani, bir sagdan bir soldan asan darbeci Evren kösklerde agirlanirken vatanseverler senelerdir hapiste yatmaktadir.

Üstelik, TBMM'de oturan üyelerin ettigi yemin de söyledir:

Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasa'ya sadakatten ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim.
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen maydonos » Prş Ağu 20, 2009 20:24

Bazi yazan arkadaslar sunun farkinda degiller; getirilmek istenen anayasa evrenin fasizminden de gerici bir anayasa ve tabi ortada devlet kalirsa?
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen Habip Hamza Erdem » Prş Ağu 20, 2009 20:41

Yazım üzerine tartıșmaları ilgiyle izliyorum. Ne var ki, çoğu kez ne yorumlara ve ne yanlıș anlașılmalara yanıt vermek olanağı bulamıyorum. Öncelikle beni bir tek yazıyla yargılamayı düșünenlere önceki yazılarımı öneriyorum hep. Yazılarım arasında bir çelișki var mı yok mu, önemli olan budur. Ben ‘dün dündür bugün bugündür’ diyenlerden değilim. ‘Yasatanımazlık’ biçiminde anlașılan açıklamalar için ise birkaç yazımı, o arada ‘Meclisin Meșruiyeti’, ‘Demokrasinin Sonu’, ‘Sivil Anayasa’ gibi yazılarımın okunmasını önerebilirim ancak.
Yargıtay Bașsavcılığı’nın ünlü ‘kapatma davası’nı açtığı günlerde ilișikteki yazıyı yazmıșım.
Eh eleștiri olacaksa buna olsun. Neden ‘Alaca Karanlığın Fașizmi’ bitmek yerine artarak sürmekte imiș? Ve ‘asıl yasatanımazlar’ bunlar değil de ben miymișim?
Ve yazılarımı tarıșmaya değer bulan arkadașlarıma içten selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

MİLYONDA BİR
Yargıtay Cumhuriyet Bașsavcısı kaç kișiye politika yasağı istedi ? Yetmiș.
Yetmiș milyonluk Türkiye Cumhuriyet’ine oranı ne ? Milyonda bir.
Milyonda birlik bir oran ile Türkiye Cumhuriyet’ini hop oturtup hop kaldırmıyorlar mı, iște yüreğim buna dayanmıyor.
Asılmalarını mı istiyorum ? Hayır, ayaklarından asılsınlar yeter. Hatta Baykal’ın dediği gibi bir adaya konacak iseler, șu anda bulundukları Kıbrıs’ta kalsınlar ve sorun bitsin. Cezalarını çektikten sonra Amerikaya mı giderler, Avrupaya mı kendi sorunları. Suudi Arabistan ya da Afganistan’a da gidebilirler Malezya’ya da..
Görünen köy kılavuz ister mi ? Bunlar önünde sonunda kaçmayacaklar mı ?
Anayasa Mahkemesi kararı onlar için bir yumușak iniș olacaktır. Eğer Anayasa Mahkemesi kararı süreci uzatacak olursa, yani kapatma yerine kimi bașka yaptırımlar sözkonusu olursa bunları bu milletin elinden kimse alamaz. İște onlar için kıyamet o zaman kopar.
Bir yurttaș olarak duygusal beklentiler içinde olduğumu gizleyemem. Ne ki yukarıdaki çözümlemeleri ekonomi politiğin yasalarına bakarak yazıyorum. ‘Tarihin Tekerleği’nde 2010’ları öngörmüștüm. Türkiye’nin aydınlığa çıkıș tarihi olarak 2010’lar görünüyordu. Bunlar bu süreci hızlandırdılar ve olacaklar iki yıl önceden oldu.
Bu bir tarihsel/toplumsal süreçtir, kișilerin istencine bağlı olarak gelișmez. Yasadır, karșı konulmaz. Sürecin bilincide olanlar olabildiğince ona yön vermeye çalıșırlar o kadar.
Türkiye’nin önünde iç savaș olasılığı var mı ? Var.
Türkiye’nin önünde dıș savaș olasılığı var ? Var.
Türkiye’nin parçalanma olasılığı var mı ? Var.
Türkiye’nin Devlet-Ulus olarak varlığı tehlikede mi ? Tehlikede.
Öte yandan, Türkiye’nin Ulusal Devlet olarak önce kendi içinde ve sonra bölgesinde çağdaș ve güçlü bir devlet olarak yașaması olasılığı var mı ? Var.
Türkiye’nin ABD’den ve AB ülkelerinden önde olup, dünya’nın geri kalanına örnek olma olasılığı var mı ? Var .
İște içinde yașadığımız süreç bu iki savın (tez) çatıșma halinde olduğu süreçtir. Bu süreçte Alaca Karanlık Partisi yöneticileri ve destekçilerinin savının gerçekleșme olasılığı milyonda birdir.
Çok acı çektirebilirler, düzmece kanıtlarla davalar açabilirler ve saygın insanlarımızı hapislere koydurabilirler.
Yalanlarla yurttașlarımızı kandırıp oyalayabilirler. Ancak alaca karanlık da sonsuz olmaz ki. Ya doğrudan șafak atar, ya da kısa bir Ağustos gecesi daha geçirilmiș olur.
Alaca karanlığın sonu hep aydınlık olmuștur.
Aydınlığa çıkmama olasılığı ise düșünülemez. Milyarda bir, milyon milyar da (billion) bir bile değildir.
Yasa böyle diyor, anımsatırım.
Kullanıcı küçük betizi
Habip Hamza Erdem
GM Yazarları
GM Yazarları

İletiler: 1635

İletigönderen Elveda » Cum Ağu 21, 2009 7:49

nosetackle yazdı:
tanvolkan yazdı:Nosetackle sen bu kafayla buradan çok hoşlanmayabilirsin. Sadece yeni olduğun için hatırlatıyım dedim. Bu siteden faydalanmak istiyorsan biraz daha altı dolu şeyler yaz istersen. Buradaki insanlar militan değiller ki kanunlara aykırı bir hareket yapsınlar. Ve Türkkanın dediği gibi anayasaya aykırı olan kanunlar zaten kanun değildir. Bizi esas bağlayan anayasadır. Aksini iddia ediyorsan anayasaya sen aykırı ve karşısın o zaman. Sen bu ülkede neler döndüğünü görmen için çok çalışmalısın daha yenisin heralde yada pembe gözlüklerin var.

acikcasi bu tarz bir site bulabildigim icin mutluyum. sonucta insanlarin dusundugunu gormek guzel. Yazdiklarimin icinin dolulugu bosluguna gelince. Bugun yururlukte olan anayasa kenan evrenin bize dikte etmis oldugu ihtilal anayasasidir. Dolayisiyla bu anayasaya uymayan bircok durum olabilir. Eminim bunlari savunmak gibi bir gaflete dusmessiniz.

Turkiyenin siyasi tarihi beyaz bir sayfa temizliginde degil. Benim altini cizmis oldugum nokta tepkimizi gosterecegiz diye saygisizlik etmemiz. Siyasi sureci yasal surec ile karistirmak olmaz. siyasi olarak begenmiyorsan oy vermessin. ama ister kabul et ister reddet onlarin cikardigi yasalara sende bende tabiyiz. Bunun cozumu calisirsin hangi siyasi goruste isen o sekilde cogunlugu alirsin gelirsin iktidara sonrasinda yapmak istediklerini yaparsin...

Çok güzel bu siteyi bulduğun için mutlu olman. Ben de burada kalmanı ve fikirlerinin ortaya koymanı isterim. Yasaların içeriğini tartışmak gerekirse neyin kimi rahatsız ettiği, kimin işine gelmeyen yasayı kendi lehine çevirdiği, Kimin ticareti için bir gecede yasa çıkardığını zaten bilmemen başta ayıp ki biz burada boşuna yanıp kahrolmuyoruz olanlara.
İkincisi aklı olan, o aklı işleten ve vatanını sevip değerlerini koruma peşinde olan herkes, anayasanın neden değiştirilmek istendiğini, kimler tarafından değiştirilmek istendiğini, kimin lehine değiştirilmek istendiğini aklına kazır.
Sen güncelmeydanda benim tabirimle milli mücadele meydanında takılmaya devam et, vatanına her geçen gün daha fazla aşık olacaksın. Ve bu topraklarda yatan deden, atan vs. varsa onların bu topraklar için neler çektiğini daha iyi anlayacaksın ve onlara olan minnetin aklından çıkmayacak.
Kullanıcı küçük betizi
Elveda
Uzaklaştırıldı

İletiler: 55

İletigönderen nosetackle » Cum Ağu 21, 2009 9:10

GöktürkMehmet yazdı:Umarim, sen de su anki iktidarin, Kenan Evren'in Amerikanci ihtilalinin devami oldugunun farkindasindir. Ingilizcen iyiymis, o halde bilirsin "Our Boys have done it!"in ne demek oldugunu? AKP de Amerikanci olduguna gore, AKP'nin altini oymaya calistigi anayasa maddelerinin Evren'in getirdikleri oldugunu savunamazsin! Ataturk'un ve Cumhuriyetin getirdiklerinin altini oyuyor AKP, bunu sen de adin gibi biliyor ve salaga yatiyorsun!

Tevhid-i tedrisat, devrim yasalari, laiklik ilkesi, Ataturk Milliyetciligi vs. vs...

Evren de Erdogan da bu devrim yasalarinin altini oymakta ve ayni yerde durmaktadirlar!

rte ve kenan evrenin , neci olduklari konusunda size katiliyorum. ufak bir ekleme yapmak istiyorum. ataturk sonrasinda turkiye de iktidara gelip de amerikanci olmayan 1 tek isim gosterebilirmisin ? Birak iktidari muhalefette olup da is amerikaya gelince dumen suyunda olmayan birini ?

Ataturk zamaninin otesinde bir insandi muhakkak. ama dusunmedigi bir husus vardi. turkiye bati toplumu degil, turkiye koyun toplumu bize demokrasi 2 beden buyuk. biz bazi haklari almak icin savasmadik dolayisiyla degerini bilmiyoruz. Turkiye ne bir rusya gibi toplu olarak devrim yapmistir ne de bir iran gibi. dolayisiyla Ataturk un getirdiklerinin altinin oyulmasi zaman ve kisilerden bagamsiz olarak her iktidarda surmustur.

ataturk un dis iliskiler icin soylediklerini ne zaman terkettik ? ismet inonu zamaninda
ataturk un bagamsizlik icin soylediklerini ne zaman terkettik ? ismet inonu zamani baslamis adnan menderes zamaninda ayyuka cikmistir.
ataturk un bati icin soylediklerini ne zaman terkettik ? 1950 kusurlerde baslamistir hala daha da devam etmektedir.

burdaki insanlar birseyleri degistirmek icin iyi niyetle ugrasiyorlar amma velakin resmin tamamini gormuyorlar. RTE ve onun uzerine kitlenmis durumdalar. durum bundan daha vahimdir.
Kullanıcı küçük betizi
nosetackle
Üye
Üye

İletigönderen nosetackle » Cum Ağu 21, 2009 9:18

Türk-Kan yazdı:
1982 Anayasasi'nin 52 maddesi 1987-2001 tarihleri arasinda, 25 maddesi de 2002-2007 arasi AKP hükümetleri tarafindan degistirilmistir (toplam 77 madde).

Cok sevdigim bir tasvir var, Dogan gorunumlu sahin diye. bizim anayasamizin durumuda odur. istedigimiz kadar sagina soluna eklenti yapalim sivil bir anayasa degildir, olmayacaktir.anayasanin yaklasik yarisi degismistir, peki diger yarisi ?
Kullanıcı küçük betizi
nosetackle
Üye
Üye

Sonraki

Şu dizine dön: Habip Hamza ERDEM

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk

x