nosetackle yazdı:Ister gece yarisi ciksin ister gun ortasinda ciksin TBMM den cikan tum yasalar herkezi baglar. hangi hukumet hangi parti oldugu onemli degildir. anayasal olarak ordan cikan yasalara uymam diyemeyiz. biraz politize edilmis ve propoganda kokan bir yazi.
tanvolkan yazdı:Nosetackle sen bu kafayla buradan çok hoşlanmayabilirsin. Sadece yeni olduğun için hatırlatıyım dedim. Bu siteden faydalanmak istiyorsan biraz daha altı dolu şeyler yaz istersen. Buradaki insanlar militan değiller ki kanunlara aykırı bir hareket yapsınlar. Ve Türkkanın dediği gibi anayasaya aykırı olan kanunlar zaten kanun değildir. Bizi esas bağlayan anayasadır. Aksini iddia ediyorsan anayasaya sen aykırı ve karşısın o zaman. Sen bu ülkede neler döndüğünü görmen için çok çalışmalısın daha yenisin heralde yada pembe gözlüklerin var.
Türk-Kan yazdı:nosetackle yazdı:Ister gece yarisi ciksin ister gun ortasinda ciksin TBMM den cikan tum yasalar herkezi baglar. hangi hukumet hangi parti oldugu onemli degildir. anayasal olarak ordan cikan yasalara uymam diyemeyiz. biraz politize edilmis ve propoganda kokan bir yazi.
Türkiye Cumhuriyeti Anayasasi'na aykiri yasalar hic kimseyi baglamaz, hele ki bu yasa bin türlü sahtekarlikla gece yarisi Meclis'ten geciriliyorsa.
nosetackle yazdı:Türk-Kan yazdı:nosetackle yazdı:Ister gece yarisi ciksin ister gun ortasinda ciksin TBMM den cikan tum yasalar herkezi baglar. hangi hukumet hangi parti oldugu onemli degildir. anayasal olarak ordan cikan yasalara uymam diyemeyiz. biraz politize edilmis ve propoganda kokan bir yazi.
Türkiye Cumhuriyeti Anayasasi'na aykiri yasalar hic kimseyi baglamaz, hele ki bu yasa bin türlü sahtekarlikla gece yarisi Meclis'ten geciriliyorsa.
Turkkan, umarim savundugun anayasanin kenan evrenin bize dikte ettigi ihtilal anayasasi oldugunun farkindasin...
Habip Hamza Erdem yazdı:BENİM KARDEȘİM DEĞİL
Bir kardeșlik sözüdür almıș bașını gidiyor.
Bülent’lerden bașlarsak. Ne Arsoy ne de Arınç benim kardeșim değildir.
Ne Sezen ne de Abdulkadir Aksu benim kardeșimdir.
Ahmet Türk de benim kardeșim değildir, Aynalı Emine de.
Biz beș kardeșiz; amcam erken öldüğü için, yașasaydı da değișmezdi zaten, amcamın çocukları ile birlikte hep sekiz kardeș olduğumuz söylenir ve bașkaca kardeșimiz yoktur.
Ne ki, tanıyanlar bilir, ben tanıdık tanımadık herkese ‘sevgili kardeșim’ diye hitap etmeyi severim.
Tanıdık tanımadık herkesi ‘kardeșim gibi’ görür, öyle davranırım.
Çok Kürt arkadașım olmuștur onlarla da ‘gerçek bir kardeșlik’ kurmușuzdur.
Ancak Nüfus Müdürlüğü’nden alınacak belgeye, yer yerinden oynasa, ‘beș kardeș’ ten fazlasını yazmazlar. Yazamazlar, kimse de yazdırmayı göze alamaz.
Șimdilerde moda olan‘Kürt kardeșliği’ne gelince; Türkler arasında olduğu gibi Kürtler arasında da, bırakınız kardeșliği, yer yerinden oynasa aynı safta olmayı tasarlayamacağım binlerce kiși vardr.
Sözgelimi kim beni Zekeriya Öz’le kardeș olmaya zorlayabilir?
Alaca Karanlık Partisinden bir Nazım Ekren’e ‘sevgili kardeșim Nazım’ diyebilirdim o kadar.
Hoșuma giden fıkraya göre; ișadamının biri bir bașka ișadamına mektup yazdırmaktadır. Sekreteri, yazı makinesi mi bilgisayar mı her ne ise hazırlamıș beklemektedir. Yaz kızım, der ișadamı, ‘sevgili kardeșim falaca beyefendi’. Sekreter tam tușlara basacaktır ki, ‘dur evladım, diye haykırır ișadamı hıșımla; ‘o pzvnk nereden benim sevgili kardeșim oluyormuș, sevgili meslektașım diye değiștir hemen’.
Nasıl olur da dr Recep benim kardeșim olurmuș?
Ne ‘sayın’ Apo, ne Fetullah Gül ya da Abdullah Gülen.
Ancak Türkiye Cumhuriyeti Devleti sınırları içinde yașayan herkes, ama herkes Türkiye Cumhuriyeti ‘yurttașı’dırlar.
Ben sevsem de sevmesem de, anlașsak da anlașmasak da, aynı soydan gelsek de gelmesek de, aynı dinden olsak da olmasak da, aynı mezhebi tutsak da tutmasak da, aynı görüșü savunsak da savunmasak da hepimizin birer ‘yurttaș’ olarak eșit hak ve ödevleri vardır.
Ve bu ‘hak ve ödevler’ devletin ‘zor’u ile yaptırım altına alınmıșlardır.
Gece ben uyurken o gürültü çıkarmayacaktır.
Hastahane, postahane ve pastahanedeki sıra kuyruğuna saygılı olup, öne geçmeye çalıșmayacaktır.
Kazancının, vergi dairesi ne demișse o kadarını vergi olarak ödeyecektir.
Yasalar kaç ay demișse o kadar askerlik hizmetini yapacaktır.
Yalan, dolan ve üçkağıtçılık yaptığında, yasalar kaç gün demișse o kadar cezaevinde kalacaktır.
Hiçbir suçu yok iken, Zekeriya’nın isteği üzerine zindanlara atılmayacaktır.
Kamu kurulușlarında Türkçe’den bașka bir dille konușmayacak, yazılı metin sunamayacaktır.
Kamusal ortamlarda, gelenek ve göreneklerimize aykırı bir giyim-kușamla dolanmayacaktır.
Bu ve benzeri ‘hak ve ödevler’ bakımından herkes eșittir, eșit kalacaklardır.
Ancak kimse beni yalancı ve dolandırıcılar ya da bir terör örgütünün yandașları ile ‘kardeșliğe’ zorlayamaz. Daha önce örneğini yașadığımız ‘gece yarısı yasaları’ ile buna yasal çerçeve hazırlayamaz.
Örneğini daha önce yașadığımız ‘gece yarısı yasaları’ ‘bugünkü meclis’ten geçse bile bunu ‘yasa’ olarak tanımayacağımı daha önce yazmıștım.
Kısası kimse beni ‘mahkûmlar hükûmet’ine ‘mahkûm’ ettirmez.
Benim, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ‘özgür’ yurttașı olarak, Alaca Karanlıkçılar ile terörist bașıcılarla ‘yasa yoluyla kardeșlik’ edinmek gibi bir istek ya da dileğim olmamıștır
Dr Recep ve ben kardeș olacakmıșız.
Haydi canım sende.
Ne ki ‘sevgili meslektașım dr Recep’i indirmeye andiçmișim bir kere.
Habip Hamza Erdem
nosetackle yazdı:Türk-Kan yazdı:nosetackle yazdı:Ister gece yarisi ciksin ister gun ortasinda ciksin TBMM den cikan tum yasalar herkezi baglar. hangi hukumet hangi parti oldugu onemli degildir. anayasal olarak ordan cikan yasalara uymam diyemeyiz. biraz politize edilmis ve propoganda kokan bir yazi.
Turkkan, umarim savundugun anayasanin kenan evrenin bize dikte ettigi ihtilal anayasasi oldugunun farkindasin...
nosetackle yazdı:tanvolkan yazdı:Nosetackle sen bu kafayla buradan çok hoşlanmayabilirsin. Sadece yeni olduğun için hatırlatıyım dedim. Bu siteden faydalanmak istiyorsan biraz daha altı dolu şeyler yaz istersen. Buradaki insanlar militan değiller ki kanunlara aykırı bir hareket yapsınlar. Ve Türkkanın dediği gibi anayasaya aykırı olan kanunlar zaten kanun değildir. Bizi esas bağlayan anayasadır. Aksini iddia ediyorsan anayasaya sen aykırı ve karşısın o zaman. Sen bu ülkede neler döndüğünü görmen için çok çalışmalısın daha yenisin heralde yada pembe gözlüklerin var.
acikcasi bu tarz bir site bulabildigim icin mutluyum. sonucta insanlarin dusundugunu gormek guzel. Yazdiklarimin icinin dolulugu bosluguna gelince. Bugun yururlukte olan anayasa kenan evrenin bize dikte etmis oldugu ihtilal anayasasidir. Dolayisiyla bu anayasaya uymayan bircok durum olabilir. Eminim bunlari savunmak gibi bir gaflete dusmessiniz.
Turkiyenin siyasi tarihi beyaz bir sayfa temizliginde degil. Benim altini cizmis oldugum nokta tepkimizi gosterecegiz diye saygisizlik etmemiz. Siyasi sureci yasal surec ile karistirmak olmaz. siyasi olarak begenmiyorsan oy vermessin. ama ister kabul et ister reddet onlarin cikardigi yasalara sende bende tabiyiz. Bunun cozumu calisirsin hangi siyasi goruste isen o sekilde cogunlugu alirsin gelirsin iktidara sonrasinda yapmak istediklerini yaparsin...
GöktürkMehmet yazdı:Umarim, sen de su anki iktidarin, Kenan Evren'in Amerikanci ihtilalinin devami oldugunun farkindasindir. Ingilizcen iyiymis, o halde bilirsin "Our Boys have done it!"in ne demek oldugunu? AKP de Amerikanci olduguna gore, AKP'nin altini oymaya calistigi anayasa maddelerinin Evren'in getirdikleri oldugunu savunamazsin! Ataturk'un ve Cumhuriyetin getirdiklerinin altini oyuyor AKP, bunu sen de adin gibi biliyor ve salaga yatiyorsun!
Tevhid-i tedrisat, devrim yasalari, laiklik ilkesi, Ataturk Milliyetciligi vs. vs...
Evren de Erdogan da bu devrim yasalarinin altini oymakta ve ayni yerde durmaktadirlar!
Türk-Kan yazdı:
1982 Anayasasi'nin 52 maddesi 1987-2001 tarihleri arasinda, 25 maddesi de 2002-2007 arasi AKP hükümetleri tarafindan degistirilmistir (toplam 77 madde).
Şu dizine dön: Habip Hamza ERDEM
Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk