Berhan Şimşek Anlatıyor: KRAL ÇIPLAK

İletigönderen Feza Tiryaki » Pzt Şub 27, 2012 14:03

İstediğimiz Yeni CHP değil, Yeniden CHP!

(Ulusal Kanalda, Cumartesi akşamı, Sabahattin Önkibar’ın konuğu CHP’li siyasetçi Berhan Şimşek’ti. CHP'de muhalif sesler ne diyor bilmek ister misiniz? Kurultay öncesi Berhan Şimşek anlattı.)

Bir noter masrafı 150 liradır. Noterde kurultay için imza verdik.

Tarihimizde ilk defa CHP, bir gün arayla iki kurultay yapıyor. Niye böyle? Yeterli imza toplayamazlar diye denedim mi diyorsun, bu arkadaşları yok hükmünde mi sayıyorsun?

Kurultay günü divan toplanırdı…

CHP’nin rahle-i tedrisatından geçmek gerekiyor.

26 Şubat Tüzük Kurultayı, Büyük Demokrasi Şöleni adıyla, Anadolu Ateşi’yle falan değil, böyle yapılmaz. İki bin kişiyle oturur yaparsın. Önergeler verilir…

On beş bin kişiyle davulla zurnayla yapıyorsun. Burdan sağlıklı bir değişikliğin olması mümkün değil! Daha tüzük taslağını oluşturamadılar.
Meclis İç tüzüğü değişiyor, orada bir duruş sergiliyoruz da burada niye böyle?

Ben CHP’ye muhalefet etmiyorum, ben partinin kuruluş ilkelerine muhalefet edenlere karşıyım, partimin daha iyi olmasını istiyorum.

Tüzük Değişiklikleri

Tüzükteki değişecek 87 madde, 58’e, bu da 46’ya , 46 da 20’ye indi. Değişiklikleri şöyle yaptılar.

“CHP Genel Merkezi Ankara’dır. “Bunu, “CHP Genel Merkezi Ankara’dadır.” diye düzelttiler. “Da” eklendi. Devrik cümleleri düzeltmişler, ve ’nin yerine veya’lar yazılmış… Değişiklik dedikleri bu.

Bizim önerdiğimiz dokuz maddenin altısını hatta yedisini önce istemediler, sonra kabul ettiler.

Yeni CHP değil, Yeniden CHP!

3 Kasım 2010 tasviyesinden sonra, CHP’nin siyasi hafızası silindi. Tüzük yapılacak, CHP’nin hafızasını bilen arkadaş yok!

CHP Genel Başkan Yardımcılarından üçünü dışardan atar. Böyle değil, seçilmişlerden atar. Öneride:

Belediye başkanları, Genel Başkan, Meclis üyeleri ise seçimle seçilecekti. Bu tüzük bizim istediğimiz dokuz maddeyle olsaydı örnek olacak bir yapıydı.

Önder Sav’a, Deniz Baykal’a haksızlık ediliyor.

Tüzük Kurultayından istediğimiz Yeni CHP değil, Yeniden CHP!

Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyetinden gelmiş bir CHP!.. Ülkeyi kurtaran Müdafaa-i Hukuk temelinden gelme. Halkın partisi.
Cumhuriyeti kuranların tarihiyle ilgili Tayyip Erdoğan lâf ettiğinde siz etmeyin diyoruz!

Ben şimdi kral çıplak diyorum!

Kral çıplak diyorum diye mi kötüyüm?

2004 yılında yapılan tüzük değişikliğine red oyu veren on bir kişiden biri bendim.

2008 yılındaki tüzük değişikliğine de red oyu verdim.Deniz Bey’in hatalarını görüp şimdi bunun değiştirilmesi gerek diyorlarsa şimdi ona saygı duyunuz.

Aile büyüklerimize karşı her zaman ceket ilikledik…

Sabahattin Önkibar burada sordu:

Bu teşebbüs gerçekte, Ankara’da ideal bir tüzük arama değil, Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı başlatılan muhalif hareketin başlangıcı mıdır?

Öyle!

Kemal Kılıçtaroğlu’na karşı başlatılan muhalif taarruzun ön hazırlığı!

Biz demokratik tüzük istiyoruz. Örgütün kaleminden çıkmak lâzım… Dört kez seçimli listeden geldim. Emek kutsaldır. Edirne’den, Hakkari’ye kadar CHP’lilerin ailelerini bile bilirim. Bunu ikinci kez söylüyorum. Söyleyene değil, söyletene bak!

Genel Başkan İstanbul İl Başkanı o dedi. Gittik, çalıştık.

Seçimden önce Genel Başkan, genel af çıkaracağız demeseydi Türkiye oy oranımız 34’7 idi. İstanbul oyu, yüzde 39’du. Seçimde 25,8. Bu gün yüzde 19.
Anketlerde Genel Başkanı beğenme oranı o zaman yüzde 39’du. Şimdi yüzde 13’tür. Gönül isterdi ki o geldiği rüzgârı, hiçbir siyasetçiye nasip olmayan rüzgârı ziyan etmeseydi…

CHP Bir Otobüs Firması Değildir

Bu gün 2014 genel seçimleri, yerel seçimler var. İleriye yönelik bir ışık da görülmüyor CHP’de!

CHP dünyanın en eski siyasi örgütlerinden biridir. Otobüs şirketi değil ki önüne yeni yazılsın! Yeni yazmakla olmaz!

Kitap diyor, işleri iyi gitmiyor!

Sabahattin Önkibar yine yorumlu bir soruyla araya giriyor:

Kılıçdaroğlu başta kalırsa CHP’nin başaşağı gideceği kanaati…

Genel Başkan yardımcısı “Andımız “ tartışılabilir, Oslo görüşmeleri olabilir! “ diyor…

Ağlayan insanlar var telefona çıkıp. TESEV üyesi olsaydım beni on kere ihraç ederlerdi.

Kılıçdaroğlu TESEV üyesi değil. TESEV kurucusu!

CHP Genel Başkanı dünya çapında, geri kalmış ülkelerin kanını emen bir derneğin üyesi olamaz!

Oradan istifa etmiyorsan CHP Genel Başkanlığından istifa et!

Beni kağıt üzerinde ihraç edebilirler!

Beni CHP’nin beyinlerinden, gönüllerinden ihraç edemezler!

CHP, AKP ile Mücadele Yerine Kendine mi Dönecek?

Kısa bir sürede dertop olalım. Toplum katmanlarıyla biraraya gelelim.

CHP Genel Başkanlığı koltuğuna oturmak, Başbakanlık koltuğuna oturmaktan daha zordur.

Kendi çıkarlarımızı, ülke çıkarlarının üstüne tutsaydık 1 Mart teskeresinde Amerikayı geçirirdik…

Recep Tayyip Erdoğan ve saz arkadaşları da ulufeler dağıtarak gelmezdi.

Ya Yol Ver

Ya Yoldan Çekil

Ya yol ver, ya yoldan çekil! Deniz Baykal’ın başına bu talihsiz siyaset jargonu gelince Kılıçdaroğlu beş gün içinde genel başkan oldu.
Beş günde ortaya çıktı. Partide çok “Ana evlâtları “var.

Benim gibi çok anaevlâdı var.

CHP’yi ve ülkeyi başarıya götürecek bir kadroya ihtiyaç var.

Akıllı ortak aklı kullanandır!

En akıllı akıl, akılları ortak yapandır!

Nur Sertel

Nur Sertel’in adı bir dizide. Bunu bir hanıma ima edemezler! Yapımcı, senaryo gelir önüne. Ad, Nur Serter. Nur Sertaç. Bunu görmedik demek devekuşu olmanın âyen meyân şeklidir.

CHP kadroları gereğini yapmalıdır. Bu kişiyi beğenirsin, beğenmezsin, o ayrı konu.

Bir milletvekili televizyonda yeşil kartla “indira gandi” yapacak, ona ses yok.

Demokratik Olarak Ortalığı İnletmek

Kol kırılır yen içinde kalır.

Kol kırıldı, yende kalmasın!

Türkiye gidiyor!

Bütün bu sözlerim içinde incitmekten yana değilim.

Bunları bir siyaset adamı olarak, bir kültür ve sanat adamı olarak anlattım. Biraz da yol gösterdim arkadaşlara…

Yarın, öbür gün bu kurultayları yapalım. Türkiye’nin bizimle uğraşacak vakti, lüksü yoktur…

Feza Tiryaki, 26 Şubat 2012
Kullanıcı küçük betizi
Feza Tiryaki
GM Yazarları
GM Yazarları

İletiler: 1006

Şu dizine dön: Feza TİRYAKİ

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x