Diatta formayla geldi !..
Beşiktaş'ın yeni transferi Senegalli defans oyuncusu Lamine Diatta, öğlen saatlerinde İstanbul'a geldi. Kısa bir rötarın ardından Atatürk Havaalanı'na gelen Diatta'nın Beşiktaş forması giymesi dikkat çekti. Formasının sırtında numara olmayan Diatta, burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Lig TV muhabiri Mustafa Tokgöz Atatürk Havalanı'ndan bildiriyor:
Türkiye'nin en büyük kulübüne transfer olduğu için mutluluk duyduğunu söyleyen Senegalli oyuncu, "Beşiktaş, Türkiye'nin en büyük kulüplerinden biri. Avrupa'da da böyle olduğu biliniyor. Beşiktaş'ta olmaktan çok mutluyum" dedi. Diatta savunmada sağ bekte mi stoperde mi oynadığı yönündeki soruya da "Her ikisinde de oynayabiliyorum" cevabını verdi.
Siyah-beyazlı takıma gelmeden önce Cisse ile görüştüğünü belirten Diatta, "Türkiye'de 2002 Dünya Kupası'nda Türk Milli Takımı'nda forma giyen arkadaşlarım var. Cisse ile görüştüm, ondan Beşiktaş ile ilgili bilgiler aldım. Fransa'da Bordeaux bölgesinde yaşıyorum. Orada çok sayıda Türk arkadaşım var. Onlar da Beşiktaş ve Türkiye hakkında hep güzel şeylerden bahsettiler" diye konuştu.
Taraftar ve yöneticilerin karşılamaya gelmediği Diatta buna rağmen basının ilgisinden mutlu oldu ve "Böyle bir karşılamadan dolayı çok mutluyum." dedi.
Türkiye'ye daha önce de geldiğini de belirten Diatta sağlık kontrolünden geçmek üzere Acıbadem Hastanesi'ne geçti. Fransa'nın Saint-Etienne takımından transfer edilen Senegalli tecrübeli defans oyuncusu Diatta, Kadıköy Acıbadem Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçtikten sonra kendisini 3 yıllığına Siyah-beyazlı renklere bağlayan sözleşmeye imza atacak.
Lamine Diatta Kimdir?
1.84 metre boyunda, 76 kilo olan 32 yaşındaki Diatta, kariyerinin tamamını Fransa'da geçirdi. 1998-99 sezonunda Toulouse formasını giyen tecrübeli futbolcu, burada 25 maça çıktı ve aynı sezon Marsilya'ya transfer oldu. Ardından 5 sezon geçirdiği Rennes'e transfer olan Diatta, 1999-00 ve 2003-04 sezonlarında Rennes'de 129 maça çıktı ve 9 gol kaydetti. Rennes'in ardından 2004-05 sezonunda Lyon'a transfer olan Senegalli futbolcu, Fransa devinde 32 maça çıktı. Diatta, bu takımla iki lig şampiyonluğu yaşadıktan sonra 2006-07 sezonunda Saint-Etienne'e transfer oldu. Bu takımda 25 maçta görev alan ve bir de gol kaydeden Diatta, 2000 yılından beri de Senegal Milli Takımı'nda forma giyiyor.
lig tv
http://www.ligtv.com.tr/Default.aspx?r=1&hid=23738