Beyaz Saray'da Vardar Ovası / Yılmaz POLAT

Beyaz Saray'da Vardar Ovası / Yılmaz POLAT

İletigönderen Oğuz Kağan » Sal Ağu 13, 2013 15:39

Beyaz Saray'da Vardar Ovası

Pazar günü Beyaz Saray'ın önünde müthiş bir Türk korosu vardı.

Washingtolu “çapulcular”, Beyaz Saray'ı görmeye gelen binlerce turiste nefis bir konser verdi.

Lafayette Park'ta toplanan Türk Politikaları Merkezi (Turkısh Policy Center) üyeleri Silivri kararlarını müzikle protesto etti.

Geçen hafta Silivri Tutsakevini Beyaz Saray'ın önüne getiren Türkler, bu kez özgürlük türküleriyle binlerce turistin Beyaz Saray kadar ilgisini çekti.

AKP'yi protesto eden döviz ve pankart taşıyan koro, Atatürk tişörtlü kıyafetleriyle de ilgi topladı.

Atatürk’ün sevdiği parçalar, Ege türküleri, marşlar 2 saat boyunca Beyaz Saray’ın duvarlarında yankılandı.

Göstericiler, “Başın öne eğilmesin, aldırma gönül aldırma” diye Silivri’ye mesaj gönderdiler.

Listelerinde Ayten Alpman’ın “Memleketim” şarkısı da vardı.

Memleketim beni her zaman çok duygulandırır.

Hem genç bir gazeteci olarak izlediğim, hem de babamın komutanlık yaptığı Kıbrıs Barış Harekatına götürür.

Heyecanla Memleketim’i dinliyorum.

Yanıma Amerikalı bir aile geldi.

“Profesyonel bir grup galiba” diye söze girdi.

“Aralarında profesyonel oyuncu ve müzisyen var ama grup profesyonel direnişçi” dedim.

Şaşırmasalar şaşırırdım.

Kulağım şarkıda, bir yandan da Gezi Parkı'nı, Silivri tutsakevini meslektaşlarıma uygulanan adaletsizliği, suçsuz insanlara yapılan zulmü anlatmaya çalışıyorum.

Koroyu, direnişçi insanların oluşturduğunu söyledim. Bunun bir protesto konseri olduğunu anlattım.

Çabuk algıladılar.

Birlikte “Memleketim’i, Ey Özgürlük’ü” dinledik.

Bu Washington’da 11. protesto gösterisi.

TPC'li direnişçileri artık Beyaz Saray polisi de yakından tanıyor.

Aralarında belki de Tayyip Erdoğan’a son ziyaretinde eşlik eden bile var.

Pos bıyıklı, çizmeli motosikletli polis göstericilere yaklaşıyor selamlaşıp hal-hatır soruyor.

İki hafta önceki Beyaz Saray-Kongre arasındaki yürüyüşte eskortluk yapan polis, yanındaki polisle biraz ileride konseri dinliyor.

Koronun etrafındaki meraklılar 10. Yıl Marşına, Ege türkülerine ritim tutuyor.

Amerikalı bir kadın turist dayanamıyor, eline Türk Bayrağı alıp koroya katılıyor.

Beyaz elbiseli kadın müziğe ayak uydurmak için bayrağı sallarken çapulcu olup Silivri kararlarını protesto ediyor.

Protestocular bir yandan da ellerindeki ilanları dağıtıyor.

Direniş korosundan, arkadaşım Mustafa Balbay’ın doğum günü için Vardar Ovası’nı istiyorum.

Kırmıyorlar.

Vardar Ovası, Beyaz Saray’ın önünden Silivri’ye kadar uzanıyor.

Yılmaz POLAT, 13 Ağustos 2013
yilmaz.polat@yurtgazetesi.com.tr
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."

http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 12355

Şu dizine dön: Yılmaz POLAT

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 4 konuk

x