Bilderberg Toplantıları

Tartışma Alanı

Bilderberg Toplantıları

İletigönderen ACD » Prş Haz 14, 2007 12:26

Arkadaşlar "Bilderberg Toplantıları" hakkında konuşalım, tartışalım, beyin fırtınası yapalım ve olayları çözmeye çalışalım biraz ne dersiniz ? Umarım katılırsınız. :roll:

---

Öncelikle "Bilderberg Kulübü"nü bilmeyenleri biraz bilgilendirelim:

Dünyanın en güçlü adamları ilk kez 1954 yılında, Rockefeller ve Hollanda kraliyet ailelerinin himayesinde, Oosterbeck adlı küçük Hollanda kentindeki lüks Bilderberg Hotelde bir araya geldi. Tüm bir hafta sonu dünyanın geleceğini tartıştılar.Toplantılar biterken her yıl görüş alışverişi yapmak ve uluslararası ilişkileri çözümlemek için buluşmayı kararlaştırdılar. Kendilerine "Bilderberg Kulübü" adını verdiler. O zamandan bu yana, insanlığın geleceği hakkında kararlar vermek için her yıl dünyanın bir köşesindeki lüks bir otelde bir araya geliyorlar. Kulübün seçilmiş üyeleri arasında Bill Clinton, Paul Wolfowitz, Henry Kissinger, David Rockefeller, Zbigniew Brzezinski, Toni Blair ve dünyanın her tarafından gelen bürokrat, işadamı, politikacı, banker ve gazeteci var.

Bununla birlikte, elli yılı aşkın geçmişi boyunca toplantıların basın tarafından izlenmesine asla izin verilmedi, katılımcıların vardığı sonuçlar konusunda hiçbir açıklama yapılmadı ve herhangi bir "Bilderberg" toplantısının ajandası kamuoyuna verilmedi. "Bilderberg Kulübü"nün önderleri ağız sıkılığına yönelik bu takdirin katılımcıların görüşlerini kayda alınmadan ya da kamuoyuna açıklanmadan özgürce dile getirmesi açısından gerekli olduğunu öne sürüyor. Bilderbergciler aksi halde katılımcıların bir basın bildirisi diliyle konuşmaya zorlanacağını iddia ediyor. Bu tür bir ketumluğun "Bilderberg Kulübü"nün daha özgür koşullar altında görüşmesini sağladığı şüphesiz; ancak bu asal soruyu yanıtlamıyor: "Dünyanın en güçlü insanları o toplantılarda nelerden söz ediyor? Konuları neler oluyor?"

----

Birazda bu son cümledeki sorular hakkında konuşalım, tartışalım, hangi olaylar konuşuldu ve kararlar verildi. Bunun sonucunda ne gibi sonuçlar ortaya çıktı. :roll:

Katılım arttıkça sonuç ve tahminlerde artacaktır bence, katılmanız dileği ile. :roll:
Kullanıcı küçük betizi
ACD
Üye
Üye
 
İletiler: 1137
Kayıt: Pzr Şub 18, 2007 20:58

İletigönderen Ram » Cum Haz 15, 2007 10:42

ACD, konular belli. Türkiye - Irak - İran - ABD - pekaka - Rusya - Suriye - Ermenistan vb. ülkelerin ekseninde dönen konular. Eski önemini kaybetmiştir. Afişe olmuştur. Yeni Bilderberg'leri keşfetmek, ortaya çıkartmak gerekir. Artık bu toplantılara, dünyanın en güçlü insanları katılmıyor. M. A. Birand veyahut Fehmi Koru... Bir sıkımlık tartışmaları var, beyin yok. Bu insancıkların tek amacı milleti kışkırtmaktır. Öyle önemli ve bağlayıcı karar alamaz bunlar.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!
 
İletiler: 8167
Kayıt: Sal Şub 20, 2007 1:06
Konum: Aç haritaya bak!

İletigönderen ACD » Pzt Haz 25, 2007 11:24

Ram, biz eski toplantıları, yani Dünya'nın en güçlü insanlarının katıldığı toplantıları tartışalım isterseniz.

Birkaç bilgi daha ve katılanların listesini paylaşayım:

Bilderberg Toplantıları

Bilderberg toplantıları, iş,basın-yayın,siyaset alanlarını etkileyen daha önce davet edilmiş yaklaşık 130 kişinin katıldığı yıllık,resmi olmayan toplantılardır.

Bilderberg toplantıları, ilk olarak 1954 yılında Hollanda'da başlamıştır. İsmini ilk toplantının yapıldığı Bilderberg otelinden alır.

Bilderberg, CFR ve öteki örgütlerin Avrupa ayağını ve etkinliğini teşkil etmek için Hollanda'da Oosterbeek şehrinde Bilderberg Oteli'nde 1954'te kurulmuştur. Dünyanın yönetimi ve küreselleşme konusunda her yıl farklı ülkelerde toplantılar yapar (Ross 2000, Marrs 2000). Toplantılar son derece gizli koşullarda ve özel ortamlarda yapılır. Katılanlar bu konuda hiçbir bilgi vermezler. "Spotlight" isimli bir dergileri de vardır.

Bilderberg'in kurucuları arasında Hollanda prensi Bernhard ve Polonyalı sosyolog Dr. Joseph Hieronim Retinger de vardır. Retinger, Bilderberg'in babası olarak bilinir. Bilderberg'in kuruluşunda, ABD istihbarat örgütlerinin, özellikle CIA'nın rolü olduğu çok iyi bilinmektedir. Prens Bernhard ise eski bir NAZİ SS üyesidir, 1937'de Hollanda prensesi ile evlenmiştir, ama Nazilerle olan yakın bağları çok iyi bilinmektedir (Marrs 2000). ABD'li gizli örgüt ve CFR üyelerinin bazıları da Bilderberg üyesidir.

Aslında Bilderberg, CFR'nin çok daha gizli bir biçimde uluslararası boyuta yayılmış halidir. Hedefi; Yeni Dünya Düzeni'ni ve ABD-İngiltere yada Siyonist/Evangelist hâkimiyetini ve emperyalizmini tüm dünyaya yaymaktır. Her yıl yapılan çok gizli ortamdaki toplantıları; hem CIA, hem de o ülkenin istihbarat örgütü kontrol eder. Türkiye'de son 50 yıldır başa geçen ünlü politikacıların çoğunluğu Bilderberg üyesidir, halen bu gizli Bilderberg üyeleri Türkiye'nin etkin yönetiminde rol almaktadırlar. Türkiyedeki toplantılar şu ana dek 18-20 Eylül 1959'da Yeşilköy-İstanbul'da, 25-27 Nisan 1975'te (Çeşme'de Hotel Altın Yunus'ta) yapılmıştır.

Her yıl değişik bir ülkede yapılan toplantıya Batı dünyasının siyasi ve ekonomik elitleri katılır. Türkiye'den de katılanlar olmuştur. Selahattin Beyazıt, Suna Kıraç, Ali Hikmet Alp, Uğur Bayar, Dinç Bilgin bunlardan bazılarıdır. Amerika Birleşik Devletleri'nin önde gelen düşünce kuruluşlarından CFR (DIŞ İLİŞKİLER KOMİSYONU)ve Amerika-Japonya- Avrupa ortak düşünce kuruluşu TRİLATERAL'le ortak çalışmalar yapar.

2007 toplantısı G-8 zirvesine paralel olarak İstanbul'da 1 Haziran gününde yapılmıştır.


Katılan Bazı İsimler

Mustafa Koç (Koç Holding)
Güler Sabancı (Sabancı Holding)
Fehmi Koru (Yeni Şafak Gazetesi)
Ali Babacan (T.C. Devlet Bakanı)
Hikmet Çetin (Meclis Eski Başkanı)
Prof. Dr. Şerif Mardin (Akademisyen)
Cem Boyner (Boyner Holding)
Emre Gönensay (Eski Bakan)
Gazi Erçel (Merkez Bankası Eski Başkanı)
Vahit Halefoğlu (Eski Bakan)
Dinç Bilgin (Sabah Grubu Eski Patronu)
Sinan Tara (Enka Holding)
Prof. Dr. Üstün Ergüder (Boğaziçi Üniv. Rektörü)
Meral Gezgin Eriş (İktisadi Kalkınma Vakfı Başkanı)
Rahmi Koç (Koç Holding)
Suna Kıraç (Koç Holding)
Uğur Bayar (Özelleştirme İdaresi Başkanı)
Gürbüz Aktan (Emekli Büyükelçi)
Sedat Ergin (Hürriyet Ankara Temsilcisi)
Erkut Yüceoğlu (Tüsiad Eski Başkanı)
Nuri Çolakoğlu (NTV Yöneticisi)
Muharrem Kayhan (Tüsiad Üyesi)
Özdem Sanberk (Tesev Başkanı)
Kemal Derviş
Bülend Özaydınlı (Koç Holding)
Mehmet Ali Bayar
Hasan Cemal (Milliyet)
Soli Özel (Öğretim Görevlisi, Bilgi Üniversitesi)
Kemal Köprülü (Kurucu, Arı Hareketi)
Ümit N. Boyner (Boyner Holding)
Lord Carrington (NATO Eski Genel Sekreteri)
Peter D. Sutherland (Goldmann Sachs başkanı)
Giovanni Agnelli (FİAT Başkanı)
Mario Monti (AB Komisyonu eski Rekabetten sorumlu üye)
Queen Beatrix (Hollanda Kraliçesi)
Gordon Brown (İngiltere Maliye Bakanı)
Henry Kissinger (ABD Eski Dışişleri Bakanı)
Victor Halberstadt(ekonomi profesörü)
Fransisco Pinto Balsaemao(Portekiz eski başbakanı)
Carl Bildt(İsveç eski başbakanı)
Patrick Divedjian[Deveciyan](Fransız milletvekili)
Egemen Bağış (AKP milletvekili)
Gordon Brown (İngiliz Maliye Bakanı)
Tony Blair (İngiltere Başbakanı)
Bill Clinton(ABD Eski Başkanı)
Mevzubahis VATAN ise gerisi TEFERRUATTIR...!
Kullanıcı küçük betizi
ACD
Üye
Üye
 
İletiler: 1137
Kayıt: Pzr Şub 18, 2007 20:58

İletigönderen Veled » Sal Tem 03, 2007 19:47

ACD, paylaşımın için teşekkürler abi Ram, abi sana katılıyorum artık beyinsizlerin organize ettiği bir durum haline geldi üstelik oradakiler sadece bir piyon dünyadaki büyük oyunun sadece göz önünde bulunanları
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır
 
İletiler: 3
Kayıt: Çrş Mar 07, 2007 20:46


Şu dizine dön: Devlet ve Siyaset

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 23 konuk

x