
---
Öncelikle "Bilderberg Kulübü"nü bilmeyenleri biraz bilgilendirelim:
Dünyanın en güçlü adamları ilk kez 1954 yılında, Rockefeller ve Hollanda kraliyet ailelerinin himayesinde, Oosterbeck adlı küçük Hollanda kentindeki lüks Bilderberg Hotelde bir araya geldi. Tüm bir hafta sonu dünyanın geleceğini tartıştılar.Toplantılar biterken her yıl görüş alışverişi yapmak ve uluslararası ilişkileri çözümlemek için buluşmayı kararlaştırdılar. Kendilerine "Bilderberg Kulübü" adını verdiler. O zamandan bu yana, insanlığın geleceği hakkında kararlar vermek için her yıl dünyanın bir köşesindeki lüks bir otelde bir araya geliyorlar. Kulübün seçilmiş üyeleri arasında Bill Clinton, Paul Wolfowitz, Henry Kissinger, David Rockefeller, Zbigniew Brzezinski, Toni Blair ve dünyanın her tarafından gelen bürokrat, işadamı, politikacı, banker ve gazeteci var.
Bununla birlikte, elli yılı aşkın geçmişi boyunca toplantıların basın tarafından izlenmesine asla izin verilmedi, katılımcıların vardığı sonuçlar konusunda hiçbir açıklama yapılmadı ve herhangi bir "Bilderberg" toplantısının ajandası kamuoyuna verilmedi. "Bilderberg Kulübü"nün önderleri ağız sıkılığına yönelik bu takdirin katılımcıların görüşlerini kayda alınmadan ya da kamuoyuna açıklanmadan özgürce dile getirmesi açısından gerekli olduğunu öne sürüyor. Bilderbergciler aksi halde katılımcıların bir basın bildirisi diliyle konuşmaya zorlanacağını iddia ediyor. Bu tür bir ketumluğun "Bilderberg Kulübü"nün daha özgür koşullar altında görüşmesini sağladığı şüphesiz; ancak bu asal soruyu yanıtlamıyor: "Dünyanın en güçlü insanları o toplantılarda nelerden söz ediyor? Konuları neler oluyor?"
----
Birazda bu son cümledeki sorular hakkında konuşalım, tartışalım, hangi olaylar konuşuldu ve kararlar verildi. Bunun sonucunda ne gibi sonuçlar ortaya çıktı.

Katılım arttıkça sonuç ve tahminlerde artacaktır bence, katılmanız dileği ile.
