Bir Gün Firmanızın Kapısına Hahamlar Dayanırsa...

Tartışma Alanı

Bir Gün Firmanızın Kapısına Hahamlar Dayanırsa...

İletigönderen Türk-Kan » Çrş Kas 21, 2007 11:30

Türkiye’nin en büyük firmalarından biri.Gıda sektöründe faaliyet gösteriyor. Geçtiğimiz günlerde, kapısını sürpriz misafirler çalıyor.

“Haham” olduklarını ve Türkiye Hahambaşılığı’ndan geldiklerini söylüyorlar.

“Buyurun ne istemiştiniz?”

“Sizi denetlemeye geldik”

Firma yetkililerinde şaşkınlık daha da artıyor.

“Pardon anlayamadık!” “Neden denetleyeceksiniz bizi?”

“Koşer’e uygun üretim yapıp yapmadığınızı bilmemiz gerekiyor”

Sonra bu esrarengiz ziyaretin nedeni anlaşılıyor.

Olay şu:

Sıvı yağ konusunda üretim yapan büyük bir gıda firması “Koşer belgesi” almak için İstanbul’daki Hahambaşılığa başvuruyor.

Hahambaşılık “Koşer”e uygun üretim yapılıp yapılmadığını denetlemek için denetçiler gönderiyor.

Ancak Koşer için sadece ürün değil, ambalajı dahil o üründe kullanılan maddelerinde Koşer’e uygun olması gerekiyor.

Üründe kullanılan bir maddenin başka bir firmadan alındığı anlaşılıyor. Bunun üzerine Hahamlar,

“O firmanın da Koşer’e uygun üretim yapması gerekiyor. Yoksa size Koşer Belgesi veremeyiz”

diyorlar. (Firma isimlerini veremiyoruz, bizde saklı). Bunun üzerine hahamlar diğer firmanın yolunu tutuyor. Onların hiç bir şey den haberi yok.

Önce bu denetime itiraz ediyorlar.

Ama sonra yukarılardan birileri devreye giriyor ve denetim yapılıyor. (Hatta denetimle kalınmıyor, sonradan bu firmada Koşer belgesi almak zorunda kalıyor)

Bu olay bize anlatılınca biraz derinlemesine araştıralım dedik.

Meğer bir çok firma Koşer belgesi alabilmek için Hahambaşılık’ta kuyruğa girmiş. Burada eleştirilecek bir şey yok. Adamlar dindar ve dinlerinin emrettiği şekilde davranıyorlar.

Bizim merak ettiğimiz asıl şu;

Tersinden düşünsek, mesela Haham değil de, bir kaç İmam, bir firmanın kapısına gitse

“biz sizi denetlemek istiyoruz. Bakalım ürünlerinizi İslami usullere göre mi üretiyorsunuz?”

dese ne olur? Hadi bir düşünün.

KoŞer
Aslı Kosher; Yahudiler için Helal gıda demek. Koşer belgesi İbranice duasından, içinde kullanılan kimyasal maddelere kadar, bir ürünün, Yahudi inancına uygun üretilip üretilmediğini gösteren belge. Örneğin bir hayvan başında Haham bulunmadan ve İbranice dua yapılmadan kesilirse mundar sayılıyor ve eti yenilemiyor. Süt ile et birlikte pişirilemiyor. Tevrat’ta yasaklanmış maddeler kullanılamıyor. Geçen yıl İstanbul’da, verilen büyük bir iftarda Hahambaşı da katılıyor diye yemek Koşer belgeli etlerden yapılmıştı…

Milli Gazete
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen |Kuralsız| » Çrş Kas 21, 2007 11:43

Ülkemizde o kadar çok yahudi var ki.. Ve onlara hizmet eden ''Yahudi Uşağı '' dediklerimiz..

Tabiki kuyruğa girecekler.Bakın en büyük holdinglerin , marketler zincirlerinin, şirketlerin sahiplerine.. %50 den fazlası Yahudi..

hani şu ''Ürünlerimizde kesinliklşe Domuz yağı ve katkıları yoktur'' diyip İslami kesimi tavlayan Ülker. Hisselerinin büyük bir kısmının Ermeni ve Yahudi asıllı kişilerin elinde bulunduğu Ülker..

gerisini siz hesabedin..

yazı için tşk.
''Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır! Muhterem milletime şunu tavsiye ederim ki; sinesinde yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki cevher-i asli'yi çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an feragat etmesin."
Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk

Ruhun Şad, Mekanın Cennet Olsun Türklüğün Yüce Başbuğu ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
|Kuralsız|
Üye
Üye

İletiler: 2244
Konum: Gecenin Kıyısından Karanlığın Tam Ortasından |K@yse®ciyes|

Şu dizine dön: Devlet ve Siyaset

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 16 konuk

x