Bir güzel hikaye

Forumda gereksiz, yanlışlıkla açılmış veya kilitlenmiş başlıklar buraya taşınır.

Bir güzel hikaye

İletigönderen Sema » Cmt Şub 24, 2007 20:57

Bir güzel hikaye

Adamın biri artık karısının eskisi kadar iyi duymadığından korkuyormuş ve
karısının işitme cihazına ihtiyaç duyduğunu düşünüyormuş.

Ona nasıl yaklaşması gerektiğinden emin değilmiş.

Bu durumu konuşmak için aile doktorunu aramış; doktor adamın
karısının ne kadar duyduğunu anlayabilmesi için basit bir yöntem önermiş.

"Yapacağın şey şu, karından 40 adım ileride dur, normal bir konuşma tonuyla bir şeyler söyle; eğer duymazsa 30 adım ilerisinde aynı şeyi tekrarla, sonra 20 adım; cevap alana kadar aynı şeyi tekrarla"

O akşam karısı mutfakta akşam yemeğini hazırlarken adam işlemi uygulamaya koymuş. 40 adım uzaklıktan karısına normal bir konuşma tonuyla seslenmiş " Hayatım bu akşam yemekte ne var?"

Cevap Yok.. Mutfağa biraz yaklaşmış, Mesafeyi 30 adıma indirmiş ve soruyu tekrarlamış " Hayatım bu akşam yemekte ne var?" Gene cevap yok.. Mutfağa biraz daha yaklaşmış mesafe 20 adım ve tekrar sormuş " Hayatım bu akşam yemekte ne var?" Hala cevap yok..

Adam mutfağın kapısına gelmiş artık mesafe iyice azalmış ve soruyu tekrarlamış " Hayatım bu akşam yemekte ne var?"
Gene cevap alamamış..

Bu sefer karısına iyice yaklaşmış ve aynı soruyu tekrar sormuş " Hayatım bu akşam yemekte ne var?"
"Hayatım beşinci kez söylüyorum, Tavuk"

Hikayenin Ana Fikri :

Belki de genelde düşündüğümüz gibi problem daima karşımızdaki kişilerde olmayabilir... Problemlerin sebebini birazda kendimiz de aramalıyız.

Aynı dili konuşanlar değil, Aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilir...

Mevlana
Bizi öldürmedikçe bizim kafamızdaki cereyanı boğmadıkça, başladığımız inkılap ve ilerleme bir an bile durmayacaktır....
Kullanıcı küçük betizi
Sema
Üye
Üye

İletiler: 710

İletigönderen Ram » Cmt Şub 24, 2007 22:01

Sema, her şey ters gidiyorsa, belkide biz yanlış yöndeyizdir. :) Teşekkürler.

Tabi, ses yalıtımı olan bir evde, televizyon sesi de çok önemli bir etken. Lütfen diyalog kurarken, televizyonunuzun sesini kısınız. 8)
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

Şu dizine dön: Güncel Meydan Çöp Tenekesi

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x