daha once cok defa izlemissinizdir ama bir bu konu acisindan izleyin kim konusuyor nfk mi rte mi ayirabilen varmi?
http://www.youtube.com/watch?v=eg3hkWCn ... playnext_f rom=PL&index=19
önkuzu yazdı:Delini biri kuyuya bir taş atmış kırk akılllı çıkaramamış
önkuzu yazdı:yazının tamamını okumama alışkanlığı yanıltıcıdır ..
Şimdi aşağıdaki metini Mustafa Kemal ATATÜRK Amerikan elçisi ile buluşmasında dile getirmiştir..
Türk milletiyle Amerika milleti ve karşılıklı olduğuna emin bulunduğum muhabbet ve samimiyetin tabii menşei hakkında birkaç söz söylemek isterim. Türk milleti taben demokrattır. Eğer bu hakikat şimdiye kadar medeni beşeriyet tarafından tamamıyla anlaşılmamış bulunuyorsa bunun sebeplerini muhterem sefirimiz Osmanlı İmparatorluğunun son devirlerine işaret ederek çok güzel ima ettiler. Diğer taraftan Amerika milletinin benliğini hissettiği dakikada istinat ettiği ila ettiği demokrasidir. Amerikalılar bu mevhibe ile mümtaz bir millet olarak beşeriyet dünyasında arz-ı mevcudiyet eyledi. Büyük bir millet birliği kurdu. İşte bu noktadandır ki Türk Milleti Amerika milleti hakkında derin ve kuvvetli bir muhabbet hisseder. Ümit ederim ki bu müşahede iki millet arasında mevcut olan muhabbeti kökleştirecektir. Yalnız bu kadarla da kalmayacak belki tüm beşeriyeti birbirini sevmeye ve bu müşterek sevgiye mani olan mazi hurafelerini silmeye dünyayı sulh ve huzur sahasına sokmaya medar olacaktır.
Muhterem Amerikalılar;
Temsil etmekle mübahi olduğum Türk milletinin yeni Türkiye Cumhuriyetinin insani gayesi işte bundan ibarettir. Bu yüksek gayede zaten çok yükselmiş bulunan Amerika milletinin Türk milletiyle beraber olduğunda şüphem yoktur.
Şimdi taş mevsuzundan önce kuyunun dibini görmek gerek yoksa siz yine aynı nükteleri dile getireceksiniz
Ram yazdı:Gazi Amerika'ya değil, Türk Milleti'nin bir ferdi olarak Amerikan halkına sesleniyor. Aslında açıklama yapmaya da gerek yok fakat, kokainci N. F. K. ile Gazi Paşa'yı karşılaştırma cüretini nereden buluyorsun bunu öğrenmek istiyorum. Tabii, "siz Atatürkçüsünüz, ben İslâmcıyım -ya da- ılımlı İslâmcıyım" diyorsan o başka.
O verdiğin yazının tamamını okuyunca da pek bir şey değişmiyor, mandacı olduğu görülüyor. Yine, N.F.K'nın kötülediği Amerikanlaşma, ağzını bir karış açarak konuşan, devamlı sakız çiğneyen, laubali zibidi Amerikan tipi olma özentisidir. Amerikan politikasını destekliyor, Türkiye ile bütünleşmesini istiyerek bitiriyor.
önkuzu yazdı:Ram yazdı:Gazi Amerika'ya değil, Türk Milleti'nin bir ferdi olarak Amerikan halkına sesleniyor. Aslında açıklama yapmaya da gerek yok fakat, kokainci N. F. K. ile Gazi Paşa'yı karşılaştırma cüretini nereden buluyorsun bunu öğrenmek istiyorum. Tabii, "siz Atatürkçüsünüz, ben İslâmcıyım -ya da- ılımlı İslâmcıyım" diyorsan o başka.
O verdiğin yazının tamamını okuyunca da pek bir şey değişmiyor, mandacı olduğu görülüyor. Yine, N.F.K'nın kötülediği Amerikanlaşma, ağzını bir karış açarak konuşan, devamlı sakız çiğneyen, laubali zibidi Amerikan tipi olma özentisidir. Amerikan politikasını destekliyor, Türkiye ile bütünleşmesini istiyerek bitiriyor.
Şimdi olayı öyle yere getirmişsinizki hadi islamcıyım diyelim ılımlısı ne alaka
Cüret konusuna gelince
Atatürkçü olmayı tekelinize almış olma cüretini nerden alıyorsunuz buda merak konusu tabi .
Sizin tabirinizle Atatürkçülük bana yanlış gelir çünkü siz işinize geleni alırsınız dünyevi görüş ve ideolojiniz doğrultusunda bunu yoğurur ve model çıkarırsınız buda bana göre sizin Atatrükçülüğünüzdür onun için ben mümkünse sizin tabirinizle Atatürkçü veya değil gibi ithamlarda bulunulmasını sorun etmem
Laçin yazdı:Türkçe'nin üstatlarındandır. Son dönemin en iyi iki şairinden biridir. Nazım Hikmet ile beraber...
.
.
.
.
Bir şaiirin kişisel fikirlerine katılırsınız veya katılmzsınız, ama bu onun mükemmel ifade gücünü bir kenra itmenizi ve almanız gerekenleri almamanızı engellememeli.
Bu adamın siyasi fikirlerinin karşısında olsam da bu onun şaiirliğinin önünde saygıyla eğilmemi engellemez.
Şu dizine dön: Tartışma ve Fikir Meydanı
Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk