Biraz beyin fırtınası - Neler oluyor¿?

Sivil örümcekler ile ilgili gelişmeler, yazılar ve değerlendirmeler

İletigönderen Ram » Çrş Eki 22, 2008 11:39

kaye yazdı:Kesinlikle kuyruk değildi, kuyruk olduğunu zannettiler ama ellerine gelen, önlerine çıkan başka bir şey oldu :), nedir bu veya kimdir bu birileri! Tabii ki biziz, yani aziz Türk halkı, dip dalgası (Attila İlhan nur içinde yatsın), her ne kadar zaman zaman kızsak ta, şaşırsak ta her zaman vatan konusunda hemfikir oluveriyoruz. Yugoslavya'yı, Çekoslovakya'yı, Rusya'yı, Irak'ı parçalayanlar Türkiye'de de bu işin çok kolay olacağını düşünüyorlardı ama umdukları gibi olmadı işte.

Ben bu görüşüne katılmıyorum Kaye. Dediğin doğrudur, fakat bu uzun vadede gelişmiş bir olgudur. Bu olgu, miadını doldurmak üzeredir. Türk Milleti'nin şu anki haline bir bak Allah aşkına... Böyle bir dip dalgası olmaz, dip dalgasını bizim gibiler oluşturabilir, cehalet ve gaflet içindekiler değil. Bizim Millet, o kadar kalıplaşmış yanlışlara ya da değişmezlere inanır ki, bazen bu, düşmanın bize dayattıkları karşısında siper olarak olumlu bir görev icra eder. Lâkin bir o kadar da, o siperin arkasında darbe yiyen yine millettir. Millet'in kafası karışıktır, çoğunluğu cehalet içerisindedir, artık siper olacak mecali bitmek üzeredir. Vatan-Bayrak-Namus gibi kavramlar dahi, yavaş yavaş milletin hafızasından silinmektedir. Elbette suçlamıyorum, onları bu hale getirenlerin suçudur bütün bunlar.

Senin çıkarımından yola çıkarak şu tespiti yapabilirim: "Akapenin cemaatçi olmayan tabanı tam olarak dönüştürülemedi." Fakat sırf bu yüzden de, Akapeyi yıkmazlar, gözden çıkarmazlar diye düşünüyorum.

kaye yazdı:Gözden çıkarılanlara ve yolundan dönenlere örnek isterseniz; bakınız türban tartışmasını ilk olarak çıkaranlar, imam hatipleri siyasi arenaları haline döndürmek isteyenler, kanlı-kansız yorumları yapanlar diyebilirim.. Rejime-devlete en büyük tehdit demek ki onlardı ki, habire kapatıldılar. Şimdi ise en büyük ulusalcı onlar değil mi!!! :) :)

...

Bunu anlayamadım yahu.

erenus yazdı:
Ram yazdı:...., Ben böyle bir alternatif de göremiyorum.

Para babaları, o yoldan artık istedikleri yere çıkamayacaklarını düşünüyor olabilirler. Bazı hesapları tam tutmadı. Zaten bundan sonraki düzende herkez kendi derdinde olacak gibi gözüküyor.

Bir alternatif bulunamayan düzende sizce neler olabilir.

Kaos? Kargaşa ?.....?

Yorumlarınız...

Sorun da burada Erenus. Kaos... Bunların neyi, nerede, nasıl uyguladıkları belli ve belgelidir. Nasıl nabza göre şerbet verip seçilmiş ülkenin bulunan şart ve durumuna göre bozgunculuk yaparak, o ülkenin "tam ve ebedi" köle yapıldığı da bilinen bir gerçektir.

Ordo Ab Chao -> Kaostan Doğan Düzen

Tıpkı diğer örneklerde olduğu gibi, önce inanılmaz bir kaos yaratılır, akabinde kendi köpeklerini bir umut ışığı olarak tasmalarından salarlar. İşte alternatif dediğim, bu kelplerdir. Şu anda bu kelpler dahi, ayrı telden çalabilmektedir, en azından şu sıralar böyle görünüyorlar. Bunların, ileride birleşir bir durumu da gözükmüyor. Ayrıca, eğer Akape düşürülecekse, "zamanında yeni ve sözüm ona umut aşılayan" bir partiden -yani Akapeden- kötü tecrübe edinmesinden ötürü, bu Millet, bunların çıkarcacağı yeni bir umut partisine de oy vermekten kaçınır.
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen erenus » Çrş Eki 22, 2008 21:10

Bizim Millet, o kadar kalıplaşmış yanlışlara ya da değişmezlere inanır ki, bazen bu, düşmanın bize dayattıkları karşısında siper olarak olumlu bir görev icra eder.

Evet, aynı kanıdayım. Efendim, biz süpriz bir milletiz ne yapacağımız belli olmaz son dakkada golü atarız mantığı ile bir yere kadar gidersin.. bu kafa ile düzenli bir strateji üretmek zordur. Türk'ün aklı sonradan gelir veya yumurta kapıya davanmadan Türk'ün aklı çalışmaz kavramlarından kurtulmak gereklidir.

Etine buduna bakmadan i-phone almak için sıraya girenler, kendisini altından kalkamayacağı borca harca takside krediye teslim edenler kamçı sırtlarında şaklayınca ne kadar yiğit kalabilirler.

Neler yapılmalıdır...

Taklitçilikten bir an önce vaz geçilmelidir.

Bağımsızlığın, dürüstlük ve onur olmadan olamayacağı anlatılmalıdır.

Seksenlerden süre gelen; bilgi haptır, yutulup öğrenilir, mantığı terk edilmelidir.

Ben açıkcası 2012 yılına kadar olan zaman birimi içerisinde kaosun sona ereceğine, halen süren anlaşmazlıkların biteceğine inanmakta zorlanıyorum..

"Bir zamanlar gelir, beni unutmak veya unutturmak isteyen gayretler belirebilir. Fikirlerimi inkâr edenler ve bana taan edenler çıkabilir. Hattâ bunlar benim yakın bildiğim ve inandıklarım arasından bile olabilir. Fakat, ektiğimiz tohumlar o kadar özlü ve kuvvetlidir ki, bu fikirler, Hind'den, Mısır'dan döner, dolaşır gene gelir, feyizli neticeleri kalpleri doldurur!"

Resim
Kullanıcı küçük betizi
erenus
Bilim Adamı
Bilim Adamı

İletiler: 423

İletigönderen kaye » Prş Eki 23, 2008 0:30

Ram yazdı:Senin çıkarımından yola çıkarak şu tespiti yapabilirim: "Akapenin cemaatçi olmayan tabanı tam olarak dönüştürülemedi."

Tam isabet Ram :)

Ram yazdı:
kaye yazdı:Gözden çıkarılanlara ve yolundan dönenlere örnek isterseniz; bakınız türban tartışmasını ilk olarak çıkaranlar, imam hatipleri siyasi arenaları haline döndürmek isteyenler, kanlı-kansız yorumları yapanlar diyebilirim.. Rejime-devlete en büyük tehdit demek ki onlardı ki, habire kapatıldılar. Şimdi ise en büyük ulusalcı onlar değil mi!!! :) :)

...

Bunu anlayamadım yahu.

22 temmuz öncesi bazı parti liderlerinin söylemlerini hatırlayalım, akape'yi nasıl da siyonizmin oyuncağı olmakla suçluyor, siyonizmi timsaha benzetiyor, vatanın tehlikede olduğunu iddia ediyorlardı. Oysa bir zamanlar kendileri memleketteki en büyük kavgaları, ayrımcılıkları çıkarmışlardı, milli bilincin yokolmaya başlamasına onlar sebep olmuştu. Acaba onlar kimin fikirleri ile paralellerdi ya da kimin ağzına bakıyorlardı!!!

...
Kullanıcı küçük betizi
kaye
Üye
Üye

İletiler: 1036

İletigönderen Ram » Pzt Eki 27, 2008 23:42

Hayırdır Erenus; bizim Mû'nun evlâtları Mayaların kıyamet günü olduğu iddia edilen tarihte, bizim Millet kıyam mı edecek diyorsun¿?

kaye, onların Ulusalcılığı göstermeliktir. Zira bu çarkta onlara yahut öz fikirlerine ekmek yoktur.

Son gelişmelere bakacak olursak; ampûlü yakanlar, söndürmeye başlıyor.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen erenus » Sal Eki 28, 2008 4:44

Ram, elim artık kıyamete kadar yazamadı bende 2012 yılı demiş bulundum. :lol:

Bilimsel altyapısı çok güvenilir olmasada, kutupların yer değiştireceği idaası var...bu durumda güneş batıdan doğacak.

"Bir zamanlar gelir, beni unutmak veya unutturmak isteyen gayretler belirebilir. Fikirlerimi inkâr edenler ve bana taan edenler çıkabilir. Hattâ bunlar benim yakın bildiğim ve inandıklarım arasından bile olabilir. Fakat, ektiğimiz tohumlar o kadar özlü ve kuvvetlidir ki, bu fikirler, Hind'den, Mısır'dan döner, dolaşır gene gelir, feyizli neticeleri kalpleri doldurur!"

Resim
Kullanıcı küçük betizi
erenus
Bilim Adamı
Bilim Adamı

İletiler: 423

İletigönderen İlteriş » Sal Mar 24, 2009 0:11

Sanirim yine bazi konularda 'Beyin Firtinasi' yapma zamani geldi arkadaslar;

* Basbakan'a aciktan destek veren Haberturk, neden "F-tipi astsubayin fisleme itiraflari" manseti atti.

* Dogan grubuna ait tempo dergisinin sitesinde neden Umraniye Sorusturmasina destek atacak sekilde, Mustafa Balbay'a ait oldugu iddia edilen gunlukler yayinlandi? (Neden bir f-tipi medyada yayinlanmadi?)

* F-tipi orgutun onemli beyni neden Aydin Dogan ve tayfasi ile samimi oldu, yemek duzenledi?

* Mustafa Balbay'a ait oldugu iddia edilen gunluklerde darbeci oldugu iddia edilen askerlerin, son zamanlarda Basbakan'in gozdesi olan Ciner hakkinda ovgu dolu ifadeleri var. (Taniriz bizden yanadir, saglamdir gibi...).

* Neden F-Tipi Astsubay'in enselenmesi ve Isikevleri operasyonu Dogan grubu tarafindan yayinlanmiyor?

* F-Tipi orgut ile Aydin Dogan, yeni ortaya cikan Ciner Grubunun basini kucukken ezmek icin gecici bir ortaklik mi kurdular? Basbakan ile Ciner'in arasini acacak sozde darbeci general ifadeleri fabrikasyon mu?

* Yanina Ciner grubunu almis olan Tayyip, secimlerden sonra F-tipine karsi, askerin de zorlamasiyla bir operasyon yapar mi?

* F-Tipi orgut, basbakanin kontrolunde mi yoksa artik kontrol disi mi hareket ediyor?

* Basbakan'in "Orduyla guven bunalimimiz asildi" seklindeki sozleri, secimler sonrasi olasi bir Isikevleri operasyonuna hukumetin destek verebilecegine veya sessiz kalacagina mi isaret ediyor?

* AKP secimlerde mesruiyetini kaybedebilecegi kadar oy kaybederse;
1. Umraniye Sorusturmasinin seyri ne olur.
2. Erken Secim olur mu?
3. Muhtemelen etkileri secimden sonra halka daha guclu yansiyacak olan ekonomik kriz genis bir toplumsal muhalefet yaratir mi?
4. F-tipi orgut tasfiye olur mu?
5. Hangi medya gruplari tasfiye olur; F-tipi medya mi, Dogan Medya mi? yoksa Ciner medyasi mi?

* Son olarak, Soros'a bagli "Acik Toplum Vakfi" sosyolojik arastirma yapip neden "F-tipi orgutu" bir baski unsuru ve hedef olarak gosterdi? Soros, F-tipi orgutu dengeleyen bir guc olarak mi calisiyor sizce? Yani ABD ona karsi da mi onlem aliyor?

Haydi dostlar beyninize saglik, benim yukaridaki sorularin cogu hakkinda kesin cevaplarim yok. Yardimlarinizi bekliyorum.

Saygilar.
"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklâle sahip olmakla gerçekleştirilebilir"

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

İletiler: 1197

İletigönderen İlteriş » Sal Mar 24, 2009 9:10

Ey Millet nerdesiniz? Firtinayi gectim, esinti bekliyorum. Lutfen fikri olan varsa su yukarda belirttigim konularda katkida bulunsun.

Saygilar.
"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklâle sahip olmakla gerçekleştirilebilir"

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

İletiler: 1197

Önceki

Şu dizine dön: Bağlantılı Gelişmeler ve Değerlendirmeler | S. Ö.

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x