kaye yazdı:Kesinlikle kuyruk değildi, kuyruk olduğunu zannettiler ama ellerine gelen, önlerine çıkan başka bir şey oldu :), nedir bu veya kimdir bu birileri! Tabii ki biziz, yani aziz Türk halkı, dip dalgası (Attila İlhan nur içinde yatsın), her ne kadar zaman zaman kızsak ta, şaşırsak ta her zaman vatan konusunda hemfikir oluveriyoruz. Yugoslavya'yı, Çekoslovakya'yı, Rusya'yı, Irak'ı parçalayanlar Türkiye'de de bu işin çok kolay olacağını düşünüyorlardı ama umdukları gibi olmadı işte.
Ben bu görüşüne katılmıyorum Kaye. Dediğin doğrudur, fakat bu uzun vadede gelişmiş bir olgudur. Bu olgu, miadını doldurmak üzeredir. Türk Milleti'nin şu anki haline bir bak Allah aşkına... Böyle bir dip dalgası olmaz, dip dalgasını bizim gibiler oluşturabilir, cehalet ve gaflet içindekiler değil. Bizim Millet, o kadar kalıplaşmış yanlışlara ya da değişmezlere inanır ki, bazen bu, düşmanın bize dayattıkları karşısında siper olarak olumlu bir görev icra eder. Lâkin bir o kadar da, o siperin arkasında darbe yiyen yine millettir. Millet'in kafası karışıktır, çoğunluğu cehalet içerisindedir, artık siper olacak mecali bitmek üzeredir. Vatan-Bayrak-Namus gibi kavramlar dahi, yavaş yavaş milletin hafızasından silinmektedir. Elbette suçlamıyorum, onları bu hale getirenlerin suçudur bütün bunlar.
Senin çıkarımından yola çıkarak şu tespiti yapabilirim: "Akapenin cemaatçi olmayan tabanı tam olarak dönüştürülemedi." Fakat sırf bu yüzden de, Akapeyi yıkmazlar, gözden çıkarmazlar diye düşünüyorum.
kaye yazdı:Gözden çıkarılanlara ve yolundan dönenlere örnek isterseniz; bakınız türban tartışmasını ilk olarak çıkaranlar, imam hatipleri siyasi arenaları haline döndürmek isteyenler, kanlı-kansız yorumları yapanlar diyebilirim.. Rejime-devlete en büyük tehdit demek ki onlardı ki, habire kapatıldılar. Şimdi ise en büyük ulusalcı onlar değil mi!!! :) :)
...
Bunu anlayamadım yahu.
erenus yazdı:Ram yazdı:...., Ben böyle bir alternatif de göremiyorum.
Para babaları, o yoldan artık istedikleri yere çıkamayacaklarını düşünüyor olabilirler. Bazı hesapları tam tutmadı. Zaten bundan sonraki düzende herkez kendi derdinde olacak gibi gözüküyor.
Bir alternatif bulunamayan düzende sizce neler olabilir.
Kaos? Kargaşa ?.....?
Yorumlarınız...
Sorun da burada Erenus. Kaos... Bunların neyi, nerede, nasıl uyguladıkları belli ve belgelidir. Nasıl nabza göre şerbet verip seçilmiş ülkenin bulunan şart ve durumuna göre bozgunculuk yaparak, o ülkenin "tam ve ebedi" köle yapıldığı da bilinen bir gerçektir.
Ordo Ab Chao -> Kaostan Doğan Düzen
Tıpkı diğer örneklerde olduğu gibi, önce inanılmaz bir kaos yaratılır, akabinde kendi köpeklerini bir umut ışığı olarak tasmalarından salarlar. İşte alternatif dediğim, bu kelplerdir. Şu anda bu kelpler dahi, ayrı telden çalabilmektedir, en azından şu sıralar böyle görünüyorlar. Bunların, ileride birleşir bir durumu da gözükmüyor. Ayrıca, eğer Akape düşürülecekse, "zamanında yeni ve sözüm ona umut aşılayan" bir partiden -yani Akapeden- kötü tecrübe edinmesinden ötürü, bu Millet, bunların çıkarcacağı yeni bir umut partisine de oy vermekten kaçınır.