Bu kez İzmir mitingi!

Güncel Meydan | Güncel Haberler Köşesi

Bu kez İzmir mitingi!

İletigönderen Türk-Kan » Pzt Nis 30, 2007 20:15

İzmir de mitinge hazırlanıyor

CUMHURİYET ve laikliğe sahip çıkma mitingleri, Ankara ve İstanbul'un ardından İzmir'de de gerçekleştirilecek. İzmir Kadın Kuruluşları Birliği, mitingin altyapısını oluşturmak için güçbirliği kararı aldı. İzmir'deki mitingin tarihi hafta sonunda netleşecek.

14 Nisan'da Ankara Tandoğan'da, 29 Nisan'da İstanbul Çağlayan'da kadınların yoğun katılımıyla gerçekleştirilen Cumruriyet'e ve laikliğe sahip çıkma mitingleri, laikliğin ve demokrasinin kalesi olarak bilinen İzmir'de de yapılacak. İzmir Kadın Kuruluşları Birliği, Ege Üniversitesi Kadın Sorunlarını Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde (EKAM) toplantı yaptı. Toplantıya EKAM Müdürü Prof. Dr. Nurselen Toygar, Kadın Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Canan Güllü, İzmir Kadın Kuruluşları Birliği Başkanı Yıldız Berger, Kadın Haklarını Koruma Derneği Başkanı Engin Demir'in katılımıyla yapıldı. Prof. Dr. Toygar, Cumhuriyet ve laikliğe sahip çıkma konusunda İzmirli kadınlardan yoğun talep geldiğini, yapılacak miting öncesi güçbirliği oluşturmak amacıyla toplantı düzenlediklerini belirterek, “Tandoğan ve Çağlayan mitinglerinde kadınlarımızla gurur duyduk. Laikliğin ve demokrasinin kalesi İzmir'e yakışır bir miting için harekete geçti. Miting tarihi hafta sonu netleşecek. Ancak İzmir'deki tüm sivil toplum kuruluşlarını, odaları, dernekleri, meslek örgütlerini, ünivresiteleri, sendikaları, kadınları gençleri, çocukları güçbirliğine çağırıyoruz. İzmir'de verilecek sınav çok önemli'' dedi.

Tarihin kesinleşmemesine rağmen mail zinciri ile mitingin duyurusu başladı.

Kaynak
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

Şu dizine dön: Haberler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

cron

x