Size söyleyebilecek çok sözüm olmasına karşın -önceden belirttiğim gibi- size söylenecek laf kalmamıştır! Hala daha yakınmamdan yakınmanız ise oldukça anlamlıdır!maydonos yazdı:Lutfen yazdiginiz yaziyi biraz daha dusunerek yazmanizi rica edecegim.
Neden? vatanini, milletini seven ve kendi adima konusuyorum tabi, Ataturkcu ne sagci ne solcu* olan bir insanim.
Ama yazdiklarinda cok yanlis kavramlar var ve biraz fasistce bir yazi olmus.
Ornegin; ulke bayragi ile parti bayragini karistirmissiniz gibi. Ayrica bu "ikinci yuva" meselesini biraz acmanizi rica ediyorum. Kimi nereye yolluyorsunuz.
Kolay gelsin.
Bizleri yıllarca yaftaladılar, böldüler, bölüştüler İrfan Ağabey. Demek istediğim budur.İrfan Tuna yazdı:Ülkemizin bir milli ve gayri milli ayrışmasıyla yüzyüze olduğu şu dönemde Güncel Meydan sitemizülkücüsü devrimcisiyle, kemalisti sosyalistiyle; ülkemizin tüm vatansever güçlerine kendilerini ifade etme olanağı sağlayarak onları vatanseverlik paydasında birleştiren çok yararlı bir işlevi yerine getirmektedir.
Güncel Meydan; ortak paydası vatanseverlik olan tüm güçleri bir potada birleştirmektedir. Bizleri birleştirecek olan da aramızdaki farklılıkları ayrışmaya dönüştürmek değil, ortak yönlerimize vurgu yapmaktır.
Haydar Bey yazdı:Yakınıyorum...
Öncelik ile belirtmek isterim ki, bugüne kadar yazılmış yazgıya sözümüz yok...
Bizimki -Allah'ın izni ile- bugüne ve bundan sonrasına...
Konu üzerine düşünmek isteyen sazımıza-sözümüze bakabilir...
Sosyalizm'i konunun uzmanları anlatsın...
Kapitalizm de komünizm de aynı kaynaktan çıkan iki düşüncedir:
Cennet öncesi cehenneme açılan kapının ağzındaki iki dikeçtir.
Komünizm ise, yaradanın yeryüzündeki gölgesi olan insanı "orak-çekiç sallayıcısı" yapıverir. İşçilik zordur, işçi yoksuldur. Ona, "yönetenlerin işine gelecek işsel bir bilinç" vermek gerekir. İnsanları sınıf sınıf bölebilme yetisine iye olanlar, çarkların başındakine: "Kura çektik, işçi sınıfı sana çıktı!" derler ve kendilerine "sınıfları"nda başarılar dilerler...
Onlar işçidir ve işçi kalmalıdırlar! En azından "bu zamana kadar öyle idi" diyelim. Varoluşa baktığınıza ana öge, emek değil yaşamdır! Kutsal olan odur! İnsanın kol gücü ile verdiği emek, yüklü bir karıncanınkinden ya da bir sarmaşığın yaşama tutunur iken verdiği emekten farklı değildir!
Sosyalizm zırvaları sıkan sınıf sınıf insan yığınlarına, şunu demek boynumuzun borcudur:
Bizim ülkümüz ayrıcalıksız, sınıfsız ve kaynaşmış bir yurttaşlar topluluğu ile kimsesizin kimsesi olan gerçek devleti yeniden yaratmaktır!
Bizim bayrağımız ne tek yıldız, ne de üç-hilaldir! Ay yıldızdır!
Ne adımız vardır, ne de sanımız: Bizler yalnızca Türkiye Cumhuriyeti yurttaşıyızdır!
Bizi biz yapan, bizi birbirimize bağlayan budur!
Konu çok uzundur; derindir ve en önemlisi de baldan tatlıdır... Çok dallanmadan tadında kesmek gerekir... Yoksa bazı arkadaşların, başlarını sokacakları ikinci yuvalarını yapmak, işten bile değildir.
Yaradan'ı aracısız bilme çabasına "tasavvuf" denir... Ki kendini bilmek gerekir!
Bir ülke kurup da, yapıtını tüm alçakgönüllüğü ile halkına bırakanı aracısız bilme çabasına ise "ahite vefa" denmelidir...
profet yazdı:Beyefendi kusura bakmayin bir ricam olacak, lütfen yukarida yazdiginiz kapitalizmde komünizmde ayni kaynaktan cikmadir dediginiz cümledeki AYNI KAYNAGIN ne oldugunu aciklarmisiniz?
Bu sorunuzun yanıtını önceki iletimde kısaca vermiştim. Simgesel algılarındaki perdeler yüzünden "Allah" adından tüyleri diken diken olanlara, "aynı Kaynak"ın, "şeytan" olduğu yanıtını verir isem, umarım bizleri hor görmezler...Haydar Bey yazdı:Firavundan da eski zamanlardan beri, birileri insanlığı "yol"dan çıkarmaya çalışmaktadır.
Bunları açıklayabilmemiz -Allah'ın izni ile- nasibimiz kadar olur Beyefendi.profet yazdı:Bunlari aciklamak allahin izniyle mümkün olabilir belki!
Keşke yazabilse idiniz de tartışmamız gerçekleştirmeye çalıştığım gibi bir temel üzerinden yükselebilse idi.profet yazdı:Yazinizdaki bir cok mantik hatasina deginmiyorum, ayrica kavramlari kendinize göre yorumlamanizada bir sey demiyorum bunlari yapacak olsan yaziniza satir satir cevap yazmam gerek, sadece benim icin degil ama sizin icin önemli oldugunu düsündügüm bir kavrami düzelteyim.
"Düzeltmeye çalışmışsınız ama, keşke dağınık bıraksaydınız" demenin dayanılmaz çekiciliğine karşın, düzeldiğim kadarı ile sizlere "iki çift kul sözü" söylemek istiyorum:profet yazdı:Yaradani aracisiz bilme cabasina tasavvuf denmez, buyurun acin sözlükleri bir bakin bakalim tasavvuf neymis, bunu söyleyenler tasavvuf adi altinda örgütlenen cumhuriyet ve M.Kemal Düsmani dini yapilanmalarin kendilerini savunmasidir.
Lampspring* yazdı:Beni doğruca anlarsan,
Uzak olursun hatadan.
Hiçbir şey, bu bir şeyden daha önemli değildir,
Ki her şey onda gizlidir.
Eğer en soylu meyveyi koparmak istersen,
Pişme, zaman ve sabır şarttır.
Çalışma ve zamandan yakınmamalısın,
Çünkü tohum ve metalin yavaş yavaş ve uzun süre pişmesi gerek,
Gün be gün, belki haftalarca.
Ve bu basit emekle,
Felsefenin birçok insana imkansız gelen
Tüm çalışmasını bulacak ve kusursuzlaşacaksın.
Onu gösterir ve başkalarının bilmesine izin verirsen,
Erkekler, kadınlar ve çocuklar seninle alay edecek.
Bu yüzden tedbirli ve ağzı sıkı ol.
O zaman sükunet içinde ve belasız yaşarsın.
Yalnızca komşunla değil,
Sana sanatı veren, onu gizlice bilmeni dileyen Tanrı'yla da.
* 14. yüzyılda yaşamış Avusturyalı Mason
Başından beri kendi tümceleri ile paylaşmaya-tartışmaya çalışan biri olarak, yaşamları-düşünceleri ezber üzerine kurulu olanlara ezberbozan yöntemimizin ilginç gelmesi, bu bağlamda ilginç değildir.Derviş Kemal yazdı:Bize memnu sırrı açmak:
İlmi heba edip saçmak.
Ben istemem cennet' uçmak:
Yaz-kış açan güllerim var.
Haydar Bey yazdı: ..
Sevgili İrfan Ağabey, sunduğunuz bilimsel yaklaşımınız için sağolunuz. Ancak maddenin varolmadığı, varoluşun yalnızca titreşimden oluştuğu bilimsel olarak kanıtlandıktan sonra, bugün bizlere sunduğunuz bu "bilimsel gerçek" yazık ki geçerliğini yitirmiştir. Hakk'ın sözünü verdiği yeni bir güne doğru ilerler iken, bu kaotik yanılsamalardan sıyrılmamız gerekmektedir.
Şu dizine dön: Öneri, İstek ve Şikayetleriniz
Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk