Bu sözler çok tartışılacak !..

Futbol ile ilgili hersey burada.

İletigönderen Veled » Prş Ağu 02, 2007 19:10

Necati’yi satış listesine koyup Hakan Şükür’le devam kararı alan Feldkamp sonunda gerekçesini açıkladı.. Yıldız oyuncunun "Paraları bittiği için beni satıyorlar" şeklinde bir gazetede çıkan ama daha sonra yalanlanan sözlerini hatırlatan nitelikte konuşan Kalli, çocukluk anılarını da anlattı. İşte Alman teknik adamın, Futbol Extra'nın Ağustos sayısına yaptığı ve uzun süre tartışılacak açıklamaları..

"PARAYI HAKAN DEĞİL, NECATİ GETİRİR!"
"Türkiye’den ayrı kalalı uzun zaman oldu. Geldiğimde mesela Medyayı daha profesyonelleşmiş gördüm. Eskisi gibi basın toplantısı bittikten sonra birileri hemen peşinden gelip bir cümle daha almak için koşuşturmuyor. Basınla hocanın arasında işin rengi elde edeceğiniz başarılarla belirlenir. Başarılı olursanız, aranız hep iyi olur."

"Görünen o ki eskiden olduğu gibi yine yazılanları okumayacağım. O zaman takım üzerine yapılan eleştirilen beni rahatsız etmiyordu. Beni rahatsız eden bir şekilde yazı ve fotoğraflarla özel hayatımı bozacak faaliyetlerde bulunulmasıydı. Özel hayatıma girilirse bu beni agresifleştirir."

"1984’ten beri İspanya’da yaşıyorum. Oradaki iklim, insan yapısı ve ortam zaten buraya çok benziyor. Ama o imkânım olmasaydı herhalde eşimle burada yaşamayı düşünebilirdik. Ama şu anda bir ayağım İspanya da ve orada severek yaşıyorum zaten."

"G.Saray’a ilk gelişimle ilgili olarak, Derwall beni aramış ve bana “Galatasaray’da çalışmayı düşünür müsün?” diye teklif yapmıştı. Ama Şimdiki teklifi aldığımda bana “Hoca olarak gelir misin?” değil, “Galatasaray’la bir şekilde bir araya gelip çalışmayı düşünür müsünüz?” diye bir teklif geldi."

"Mesela Necati geçen sezon nerdeyse hiç gol atmadı. Böyle bir soru niye sorulmuyor da başka türlü sorular soruluyor ? O zaman bana yardımcı olun hadi. 6 forvet oyuncusundan bir ya da iki tanesi. Kimi verelim, söyleyin kimi?"

"Sizi anlamaya çalışıyorum. Benim için de kolay değildi Necati tercihini yapmak. Kolay yolu seçmedim ben. Necati için çok para alabiliriz. 10 kulüp ister onu. Hakan’dan da o kadar çok para kazanabilir miyiz, zannetmem. O zaman ben ne yaparım? Necati’nin getireceği parayı düşünürüm. Yönetim olarak alacağımız para yine takım için kullanılacak. O zaman ritim değişecek. Eğer yönetim “Necati’den alacağımız parayı tamamen altyapıya yatıracağız” derse, o zaman benim yangınım başlar."

"AÇ KALDIĞIM İÇİN HIRSIZLIK YAPTIM"
"Futbolla savaş sırasında tanıştım. Ayakkabılarım yoktu. Savaşın içindeydik. Annem, babam ve yakınlarımdan kimseyi kaybetmediğim için bana film gibi geldi savaş. Ama açlık çektiğimi unutamam."

"Savaşta açlık, yoksulluk nedir iyi bilirim, çünkü bu dertten çok çektim. Bir gün çok aç kalmıştım. Hırsızlık yaptım. Mecbur kalmıştım. Karnımı doyurmak zorundaydım. O yıllarda hepimiz bunu yaptık."

"Beni son yıllarda en çok etkileyen ve üzen savaş, Balkanlar’dakiydi. Politikacılara çok kızıyorum. Bu kadar birbiriyle iç içe olan insanlar nasıl oldu da birbirlerini boğazladı orada? Birçok insan katledildi. Yazık."

"Profesyonel olarak 17 yıl futbol oynadım. Almanya’daki ilk 7-8 iyi oyuncu arasındaydım. Millî takımdan da bana davet geldiğini biliyorum ama hiç gitmedim. Çünkü o zamanlar kulüp başkanlarının yaptırımı çoktu. Gelen davetleri çöpe atıyorlardı."

"Bir fabrikada çalışırken küçük bir semt takımının başkanı haftada iki gün takımını çalıştırmamı istedi. İtalya’da villası vardı. Bana iyi bir paranın yanı sıra İtalya’daki villasında 5 hafta tatil teklif etti. Böylece antrenörlüğe başladım."

"Kaiserslautern’le anlaştığım dönemde Damir Hotiç çok ünlü bir oyuncuydu. Daha kulübün kapısından içeri girer girmez yanıma geldi. “Hoca benim adım Hotiç. Asla yedek kulübesinde oturmam” dedi. “Tamam” dedim ve kendisini tribüne gönderdim."

"Türkiye’de üç yıla yakın kaldım. Bu süre içinde Türk futboluna verdiklerimi Feldkamp ailesi olarak fazlasıyla geri aldık. Bize büyük sevgi gösterildi. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki kendimizi Türk insanıyla özdeş görüyoruz."

"Türklerin ne eleştirebildiğim ne de olumlu bulduğum bir yönleri var: Kendilerine aşırı güvenleri. “Ben Türküm, bunu yapmam lâzım” diyor. Ama eleştirmem gerekiyor biraz. Örneğin 2002’de dünya üçüncülüğünün ardından ayaklar yere basmalıydı."

"İstanbul’da en hoşuma giden şey modernleşmeyle beraber şehri şehir yapan özelliklerin korunuyor olması. İstanbul’un kokusu duruyor. Türklük kokan yerlerin korunmasını istiyorum. Çiçek Pasajı, Sultanahmet gibi. Çiçek Pasajı’nı değiştirmek isteyen, İstanbul’un kalbine müdahale etmiş olur."

"Antrenörlüğün en zor tarafı ne biliyor musun? 25 adamın var. Bunları bir hafta çok güzel çalıştırıyorsun. Maç günü geliyor. Yarısına diyorsun ki, siz şu tarafa ayrılın. İlk onbire girenler gururla gidiyor. Ve bu işi bir yıl boyunca yapıyorsun. Tamamen sinir savaşı."

"Başarılı futbolcuların temeli sokakta atılıyor. Brezilya’nın bu kadar başarılı olmasında da sokak futbolunun etkisi büyük. Mesela bizim Ballack sokaklarda yetişti. Karnını doyurduktan sonra sokaklarda futbol oynadı."

lig tv
http://www.ligtv.com.tr/Default.aspx?r=1&hid=23728
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır

İletiler: 3

Şu dizine dön: Futbol

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk

x