Bu Yazı Sadece Gerizekalılar(!) İçin Yazılmıştır

İletigönderen dertsiz » Pzt Tem 02, 2007 12:48

1-DS kelimesinin geniş kesimlerce bilindiğini söylemedim zaten. DS konusu 1982 den sonra tanım olarak kullanılmaya başlanan bir kelime.

2-DS kelimesi çok yeni. Mongolit kelimesi ise daha 10 sene öncesine kadar akademik çevrelerde kullanılıyordu.

3-DS ve Mongolit kelimeleri yerine ''Geri Zekalı'' kelimesi kullanılıyordu. Zaten benim bu kelimeler üzerinde ısrarla durmamın nedeni de budur.

4-Nitekim, başlığa konu olan yazıyı kaleme alan gezeteci bile Geri Zekalı kelimesini yanlış alıyor. halbuki kullanması gereken kelime Zekası geri kalmış şeklinde olmalıydı.

sevgili @nunni

zaten 300-400 kelime ile idare eden bir toplum haline geldik. Topluma önderlik etmesi gereken insanlar - ki sizin yazılaraınızdanda önderlik seziyorum- biraz daha gayretli olmalı ve ''Toplum böyle algılıyor'' cümlesini kafalarından silmeleri gerekir.

Topluma populist değil aksine acımasızca davranıp, doğrulara ulaşmasını sağlamak gerekir.

İşte bunu başardığımızda, Bu başlıkta anlatılan konuyu anlatmamız bile gerekmezdi. İlerlemiş ülkelerde halkı kandırmak zordur. Ama bizim gibi geri bırakılmış ülkelerde bir ''Hıyar''(pardon) çıkıyor ve ortaya birşey anlatıyor. Tüm kuzular da onun arkasından gidiyor.

AKP ve Tayyip bu toplumdan oy alıyor işte.
Kullanıcı küçük betizi
dertsiz
Üye
Üye

İletiler: 248

İletigönderen Hasta » Pzt Tem 02, 2007 12:49

Kullanılmıyor...Bu tartışma benim için bitti...
Kullanıcı küçük betizi
Hasta
Satılmıştır

İletiler: 1

İletigönderen Çetin Taş » Pzt Tem 02, 2007 12:59

dertsiz kardeş,geri zekalı diyince toplumun büyük çoğunluğunun aklına down sendromu gelmez.Türkkan'ın alıntıladığı yazının anafikri önemli.Bence kardeşinin durumundan dolayı alınganlık yapmışsın,merak etme bu sitede hiç kimsenin insanların bedensel,zihinsel özürleri ile uğraşmak ya da bu özürlerinden dolayı onları aşağılamak gibi bir nieti olamaz.Alıntılanmış yazının anafikrinin önemli olduğunu ve o anafikrinde mesajı gayet açık verdiğini düşünüyorum.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen dertsiz » Pzt Tem 02, 2007 13:01

Silinmiştir...
Kullanıcı küçük betizi
dertsiz
Üye
Üye

İletigönderen dertsiz » Pzt Tem 02, 2007 13:11

Çetin Taş yazdı:dertsiz kardeş,geri zekalı diyince toplumun büyük çoğunluğunun aklına down sendromu gelmez.Türkkan'ın alıntıladığı yazının anafikri önemli.Bence kardeşinin durumundan dolayı alınganlık yapmışsın,merak etme bu sitede hiç kimsenin insanların bedensel,zihinsel özürleri ile uğraşmak ya da bu özürlerinden dolayı onları aşağılamak gibi bir nieti olamaz.Alıntılanmış yazının anafikrinin önemli olduğunu ve o anafikrinde mesajı gayet açık verdiğini düşünüyorum.

kesinlikle öyle birşey düşünmedim. zaten art niyet ve aşağılama olsaydı cevabım daha değişik olurdu.

sevgili @çetintaş

ben zaten DS kelişmesinin yaygın olduğunu söylemedimki.

Toplumda ''geri zekalı'' kelimesinin kullanımı yanlış ve bunun değişmesi lazım.

===

Ben Engelliler vakfının aktif üyesiyim. Hatırlarmısınız eskiden ''sakatlar'' ve ''özürlüler'' kelimesi kullanılıyordu... Basında ve medyada ''engelliler'' kelimesinin kullanılması için az uğraşmadık ve sonunda kısmen de olsa başarılı olundu. Artık Engelli kelimesi -doğrusu da budur zaten- kullanılıyor.

Geri Zekalı kelimesi tamamen yanlış bir kelimedir. Zeka Düzeyi gelişmemiş şeklinde kullanılmalı ve DS/Mongolitler için kullanılıyor. Mongolit kelimesi artık ortadan kalktı. Geri zekalı kelimesi de kalkmalıdır.

tartışmaya katıldığınız için teşekkür ederim.
Kullanıcı küçük betizi
dertsiz
Üye
Üye

İletigönderen Hasta » Pzt Tem 02, 2007 13:51

Geri Zekalı kelimesi tamamen yanlış bir kelimedir. Zeka Düzeyi gelişmemiş şeklinde kullanılmalı ve DS/Mongolitler için kullanılıyor. Mongolit kelimesi artık ortadan kalktı. Geri zekalı kelimesi de kalkmalıdır.

Son yazdıklarınızın silinmesini istemişsiniz ama bu mümkün olduğu halde,bir tanesi hariç,silmeyeceğim.Belki tartışma konu ile ilgili değil ama çok bilgilendirici oldu...Ben sadece bu kelimenin bir tek DS'liler için kullanılmadığını savundum.Yoksa kelime yanlış ve aşağılayıcı,tabii.Keşke hiç kullanılmasa.Kimsenin atipik doğma şanssızlığına uğramış bireyleri aşağılamaya ve dışlamaya hakkı yok.Zaten yazar da,belirtmiş,bu kerdeşlerimiz üzerlerine alınmasın diye...Yazının amacı,Çetin'in de belirttiği gibi,çok açık!Bu arada,artık zeka geriliği bile değil,''algı güçlüğü'' ve ''öğrenme yetersizliği'' deyimleri kullanılmaya çalışılıyor,psikoloji biliminde de...

Bu arada,hatırlattığınız iyi oldu,gerçi konuyla ilgisi yok ama sizin sildiğim yazınıza da gönderme yapayım dertsiz,büyük şehirlerde yaşayanlar arada Down Cafe'lere uğrayın,çok güzel hizmet ve sunum bulacaksınız...Bildiğiniz cafe ama daha özenli ve temiz ...
Kullanıcı küçük betizi
Hasta
Satılmıştır

İletiler: 1

İletigönderen dertsiz » Pzt Tem 02, 2007 15:55

NuNNi yazdı:

Bu arada,hatırlattığınız iyi oldu,gerçi konuyla ilgisi yok ama sizin sildiğim yazınıza da gönderme yapayım dertsiz,büyük şehirlerde yaşayanlar arada Down Cafe'lere uğrayın,çok güzel hizmet ve sunum bulacaksınız...Bildiğiniz cafe ama daha özenli ve temiz ...

Benim ailem pastacı. Yani cafeleri biraz bilirim.

Ama Ankaradaki Down Cafeye gittiğimde orada gördüğüm düzen, temizlik ve ilgiyi, başka cafelerde göremiyorum.

Acaba kendi özel durumumdan ötürü mü böyle düşünüyorum dedim kendi kendime. Fakat beraber gittiğimiz diğer arkadaşlar da aynı şeyleri söylediler.
Kullanıcı küçük betizi
dertsiz
Üye
Üye

İletigönderen Veled » Pzt Tem 02, 2007 16:27

Türk-Kan, sağol abla gerçekten güzel yazı halkı gerizekalı sanan insanlar var onlar okusa tam süper olacak :twisted: bu arada izninizle yazıyı gazete yazarları köşesine taşımak istiyorum yazı makale şeklinde yazıldığı için :D
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır

İletiler: 3

İletigönderen Türk-Kan » Pzt Tem 02, 2007 21:37

iyi yapmissin Semih :wink:

konu ile ilgili yorum yapan arkadaslara tesekkürler.
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

Önceki

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 5 konuk

x