1-DS kelimesinin geniş kesimlerce bilindiğini söylemedim zaten. DS konusu 1982 den sonra tanım olarak kullanılmaya başlanan bir kelime.
2-DS kelimesi çok yeni. Mongolit kelimesi ise daha 10 sene öncesine kadar akademik çevrelerde kullanılıyordu.
3-DS ve Mongolit kelimeleri yerine ''Geri Zekalı'' kelimesi kullanılıyordu. Zaten benim bu kelimeler üzerinde ısrarla durmamın nedeni de budur.
4-Nitekim, başlığa konu olan yazıyı kaleme alan gezeteci bile Geri Zekalı kelimesini yanlış alıyor. halbuki kullanması gereken kelime Zekası geri kalmış şeklinde olmalıydı.
sevgili @nunni
zaten 300-400 kelime ile idare eden bir toplum haline geldik. Topluma önderlik etmesi gereken insanlar - ki sizin yazılaraınızdanda önderlik seziyorum- biraz daha gayretli olmalı ve ''Toplum böyle algılıyor'' cümlesini kafalarından silmeleri gerekir.
Topluma populist değil aksine acımasızca davranıp, doğrulara ulaşmasını sağlamak gerekir.
İşte bunu başardığımızda, Bu başlıkta anlatılan konuyu anlatmamız bile gerekmezdi. İlerlemiş ülkelerde halkı kandırmak zordur. Ama bizim gibi geri bırakılmış ülkelerde bir ''Hıyar''(pardon) çıkıyor ve ortaya birşey anlatıyor. Tüm kuzular da onun arkasından gidiyor.
AKP ve Tayyip bu toplumdan oy alıyor işte.