200 Türk Lirası eşittir - 11 Dolar Burak doları neyim Şu beğenmediğimiz 1 Bulgar Levası eşittir 10 TL - 1 Rumen Leyi eşittir 3 TL Yada 1 Gürcistan Larisi eşittir 6 TL Yada 1 Azerbaycan Manatı eşittir 11 TL. Bunlarhala utanmadan geziyor Bunlarda suç Yok Halkın OT olmasından kaynaklı 100 TL > 5 TL ayarına düştü.
Gecen Nebati: Bir ülkenin bakanı 'Enflasyonunuz çok yüksek' dedi; ben bu enflasyonla sokağa çıkabiliyorum, siz yüzde 10'la çıkamıyorsunuz' dedim diyor Bunlar Bu ülkenin insanlarının Aptal OT olduğunu bildiği için böyle rahat rahat konuşmakta.
Bak gecen kendi kendime sordum Lan Bu akp'nin yerinde Başka bir hükümet olsa idi bu halk ne yapardı dedim Örneğin ecevitin döneminde Dolar 1.25 idi 10 Kuruş attı diye adamı taktak delisi yapmışlardı Bugüne bakıyorum parayı PUL ettiler Bu toplumdan Ses yok - -2003 yılında Asgari ücretin 350 TL olduğu Yıllar Çeyrek 22 TL İdi > 10'ndan fazla Çeyrek alınmaktaydı.. Yada 2017 Yılında asgari ücret 1400 TL iken Çeyrek 220 TL idi > 6 Çeyrek Alınmaktaydı aradaki çeyrekleri zenginin cebine Koymuşlar >
Asgari ücretle çalışan OTlar Her ay 100 Dolar Yada Çeyrek gününe girmekteydi Komşular ile akraba arasında Son 10 Yıldır Kuyumcunun önünden geçmeye korkuyor. zengini daha Yoksul - Koyucular daha Zengin yaptığı. “Koyucuların Lokması Büyüdü , Zenginin Sofrası Küçüldü” Aptallık : Aynı şeyleri tekrar tekrar yapıp farklı sonuçlar beklemek. 24 TLye aldığı Yağ 175TL olmuş Her gecen gün biraz daha fakirleştiğinden haberi yok 100 TL - 5 TL değerinde. TLnin satın alma gücü en düşük para birimi.
- Enflasyonun Yüsek olduğunu nasıl anlarsın - Gir bir Markette 100 TL ile alacağın 5 Kg Toz şeker Başkada bir B-k alamazsın .100 TL'nin adı var kendi yok cebine giriyor çıktığını anlamiyorsun.
2002'de 1 dolar 1.25 Kuruştu - Yani 1 TL ile aynı idi TL'nin alım gücü yüksekti. 2008'de >Doların ateşi yükseldi, 1,42'yi aştı: Bankalararası piyasada dolar bu sabah 1,42 YTL, Euro ise 1,92 YTL'.. https://twitter.com/ntv/status/95096917 ... i9aUBCLhAE