Büyük Ortadoğu Projesi.

Büyük Ortadoğu Projesi.

İletigönderen netna » Cmt Nis 12, 2008 17:53

Yeni Amerikan Yüzyılı, ABD Savunma Konsepti, Bush Doktrini derken, Washington’un efendileri yeni sakızı da ağzımıza verdiler:

Büyük Ortadoğu Projesi.

Yeni Dünya Düzeni ile başlayan Dünya Yahudi İmparatorluğu, şimdi Büyük Ortadoğu Projesi ile kendisine yeni kapılar açıyor.

Hikayenin bam teli şu:

Birinci Dünya Savaşı’ndan sonra Yahudi nüfusu bugünkü Filistin topraklarına yerleşti. İkinci Dünya Savaşı ile İsrail Devleti ilan edildi. Şimdi de soğuk savaşın bitimiyle ortaya çıkan büyük vakumdan faydalanarak, Büyük İsrail’in temelleri atılıyor.

Korkarız dünya buna direnirse Büyük İsrail Projesi 3. Dünya Savaşı’nın kapılarını açacak.

CIA eski başkanı Noolsey çok değil, kısa bir süre önce 3. Dünya Savaşı başladı diye feryad ü figan edip, İslam adına ne varsa SünniŞii topa tutmuştu.

Irak savaşına Tevrat’ın şifrelerini okuyarak hazırlanan Kabbalist Paul Wolfowitz’in, 11 Eylül’den bir gün sora “İslam dünyasından bunun intikamını alacağız” dediğini biliyoruz.

Bush sonrası için “ABD’nin ilk kadın başkanı” olacak gözüyle bakılan Condellezza Rice’ın, Ortadoğu yani İslam coğrafyası için “Kafkasya’dan Atlas Okyanusu’na kadar en az 22 ülke değişecek” lafı da tüm canlılığıyla hafızalarda yer alıyor.

İşte şimdi bu tek tek parçalar birleşiyor ve karşımıza “Büyük Ortadoğu” olarak çıkıyor.

Yani bir başka ifadeyle, Nil’den Fırat’a “Büyük İsrail Devleti...”

Büyük İsrail Devleti ilginç bir fotoğraftır ki, Eski Osmanlı hinterlandında neşvü nema buluyor. Kafkasya, Hazar, Arabistan, K. Afrika ve Kıbrıs dahil Anadolu toprakları....

Buradan belki Osmanlı’nın niçin çökertildiği sonucunu çıkarıp, Türkiye Cumhuriyet adına da gereken mesajı çıkarabiliriz.

Türkiye’ye son dönemde atanan Amerikan büyükelçilerinin çoğunun Yahudi asıllı olmaları herhalde bir tesadüf değildir? Özellikle Eric Edelman’ın dikkate değer backraundu ve teorik zenginliği epeyce dikkat çekici bir görüntü oluşturuyor.

Yani büyükelçisiyle, Beyaz Sarayı ele geçiren Yahudi ve Siyonist kökenli Neo–Conlarıyla Amerikan İmparatorluğu, Büyük İsrail Devleti için efendileri adına ayağa kalkmış durumda.

Türkiye işin merkez ülkesi olarak hedef tahtasına oturmuştur. Bu kadar büyük bir projeyle, insanlığın kıyametine doğru tarihin sularını akıtanlar, elbette Türkiye’yi de boş bırakmıyorlar.

Siyaset, bürokrasi, medya ne varsa bu denklemin içine “satın alınmıştır” mührüyle yerleştirilmiş, en azından öyle bir görüntü arz ediyor.

Çünkü İsrail Devleti’ni şu an yaşatan Türkiye’dir. Şayet, Türkiye masayı devirmeyi kabul etse, kabul edebilse, İsrail diye bir ülke kalmayabilir.

Bunun şimdilik muhal olduğunu ama Türkiye’nin varlık sebebinin de, İsrail’in kurulması ve yaşatılması olduğunun altını çizerek, bir noktayı daha aktaralım.

Türkiye, İsrail ve ABD’nin Ortadoğu politikalarını hem “hedef” hem de “geçiş” üssü olmuştur.

Durum geçmişte de böyleydi, şimdi de böyle.

28 Şubat süreciyle önü açılan İsrail, şimdi gaza sonuna kadar basıp, Türkiye’yi kontrol altına almış durumda.

Şöyle de diyebiliriz; Türkiye Cumhuriyeti ve bu topraklar tarihin hiç bir döneminde hiç bu kadar İsrail’e açık hale gelmedi.

AB süreci de, Kıbrıs davası da, siyasette sadece ve sadece bu temel üzerinde akmakta ve varolmaktadır.

Eğer bu tekerin çarkına birileri çıkıp da çomağını sokmazsa, hem Türkiye, hem de insanlık diye bir şey kalmayacak.

Sayıları 10 milyonu aşmayacak efendiler, tüm dünyayı bir ateş topunun içine doğru hızla götürüyorlar.

Türkiye bu işin “ya tamamı, ya devamı” ülkesi...

Olağanüstü dönemler, olağandışı liderler gerektirir.

Ahmet Erimhan
Kullanıcı küçük betizi
netna
Üye
Üye

İletiler: 49

Re: Büyük Ortadoğu Projesi.

İletigönderen Egeli » Cmt Nis 12, 2008 18:20

netna yazdı:...bunun şimdilik muhal olduğunu ama Türkiye’nin varlık sebebinin de, İsrail’in kurulması ve yaşatılması olduğunun altını çizerek, bir noktayı daha aktaralım.

Buradan varılmak istenen nokta ve noktaları,güzel bir şekilde açıklamalı.Çok iddialı bir cümle bu ve tehlikeli.
Kullanıcı küçük betizi
Egeli
Üye
Üye

İletiler: 1724

Re: Büyük Ortadoğu Projesi.

İletigönderen gokdeniz » Cmt Nis 12, 2008 18:53

Egeli yazdı:
netna yazdı:...bunun şimdilik muhal olduğunu ama Türkiye’nin varlık sebebinin de, İsrail’in kurulması ve yaşatılması olduğunun altını çizerek, bir noktayı daha aktaralım.

Buradan varılmak istenen nokta ve noktaları,güzel bir şekilde açıklamalı.Çok iddialı bir cümle bu ve tehlikeli.

cok haklisin ancak keske bunu kendi aklimizla , o ideoloji bu izm demeden tartisabilme , daha dogrusu yakin tarihimize dogru sorulari sorarak bakabilme sansimiz olsaydi .. ben dusunduklerimi yazarsam buradan kesinlikle ihrac edilecegimi biliyorum ..
o yuzden sessiz kalmak en iyisi diyorum ..

*ne yazarsan yaz , ihrac edilmeyeceksin garantisi verilsin yazayim:)
Kullanıcı küçük betizi
gokdeniz
Üye
Üye

İletiler: 202

İletigönderen netna » Cmt Nis 12, 2008 19:38

Sayın egeli bu yazıda belirilen cümle bencede çok korkunç
bu konuyu açmamın nedeni bazı şeylerin türkiyede çok daha açık tartışılması

ortaya atılan o malum haritaları düşünürsek başlangıç ta kürdistan kurulacak diyo ama sonrasında suriye ile birlikte o topraklar üzerinde Büyül İsrail Devleti nin kurulacağı açık ve sonra geriside gelecek

bir israil başbakanı TBMMM girip konuuşmaya yapıyor ve benim milletvekillerim bu adamı alkışlıyor

masanın üzerinde Büyük ortadoğu projesi, Büyük israil devleti ve ABD mar eğer Türkiye bu masayı kaldırıp yerlebir etmez ise sonuçlar elbette felaket olacak
Kullanıcı küçük betizi
netna
Üye
Üye

İletiler: 49

İletigönderen Egeli » Cmt Nis 12, 2008 19:57

netna, haklısınız.

Belli güçler,stratejilerini belirler ve planlarını bu doğrultuda yaparlar.Ülkeleriyle ilgili,gerek genişleme gerek olası bölünme ihtimallerine karşı haritalar da çizebilirler.Dünya çok hassas dengeler üzerine kurulu.Özellikle biz Ortadoğu toprakları üzerinde yaşayan insanlar için,gelişmeleri izledilçe bu durum,daha hissedilir bir hal alıyor.Demek istediğim,bu hassas dengelerin,özellikle bireye indirgediğimizde(birey toplumu,toplum devleti oluşturur)bozulması,olasıdır.Bunu da,bu güçlerin göz ardı edeceklerini sanmıyorum.

Bazı kuruluşlar ve kurumlar,ülkemizi parçalanmış bir şekilde gösteren haritalar yayınlıyor.Bu kuruluşların,ülkelerin vs.ülkemiz adına düşündükleri,ille de bir haritanın piyasaya sürülmesi gerekmez.Tarihimize bakmamız yeterli,fikirlerini az çok anlayabilmemiz için.Ayrıca,sen satranç oynamadan önce rakibine seni mat edeceğim diyebilirsin,çünkü amacın budur,sen de rakibinin bu amaçla karşına oturduğunu biliyorsun.Sen maç esnasında analizini yapamazsan,rakibine açıklar verirsen,tabii ki de mat olursun.Bu olay,psikolojik harekattan başka birşey değildir.Harekatı düzenleyen,kimdir ya da kimlerdir,bilemem.Ben bu konuda,bahsettiğim şekilde düşünüyorum.

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres meclise gelmeden önce,Ahmet Necdet Sezer de İsrail meclisini ziyaret etmiş,konuşma yapmış ve alkışlanmıştı.Bunlar olağan şeyler.Gayet normal.

Gelelim Türkiyenin varlık sebebine:

Ben yazara şu soruyu sormak istiyorum?

Türk Milleti,varolma mücadelesini,ileride kurulması muhtemel İsrail Devleti için mi vermiştir?Veyahutta,Türkiyenin İsrail için mi kurulduğunu düşünüyor?
Kullanıcı küçük betizi
Egeli
Üye
Üye

İletiler: 1724

İletigönderen Çetin Taş » Cmt Nis 12, 2008 21:39

Bir yazıyı tahlil etmek için öncelikle yazarını tanımak gerekir.Yazarı tanıyor musunuz?Yazar Ahmet Erimhan 22 Temmuz Seçimleri'nde BTP'den İzmir 1. Bölge 3. sıra milletvekili adayıydı.YENİ MESAJ gazetesi yazarıdır.ÇUVALDAKİ MÜTTEFİK isimli bir kitabı vardır.Dünya görüşü elbette ki daha ayakları Türkiye'ye basan ve bağımsızlıkçı bir görüş olmakla beraber İslamcı düşünce sistemidir.
Bu tespitleri yaptıktan sonra yazıya geleyim.Egeli yazarın Türkiye'nin varlık sebebinin İsrail'in kurulması ve yaşatılması olduğunu söylemesini iddialı olarak nitelemiş.Tanıdığımdan beri Egeli çok kibar bir gençtir.Ben onun söylemediğini söyleyeyim.Bu yazıyı yazan adam saçmalamıştır.İsrail'in kurulması ve yaşatılması için olsa Türkiye'yi yok etmek için 1. Dünya Savaşı'ndan sonra 4 sene daha bizimle savaşa tutuşurlar mıydı?Savaşmak zorunda kalırlar mıydı?Efendi gibi padişahla oturup anlaşma imzalarlardı.Tıpkı diğer mağlup devletlerle yaptıkları gibi.Yazar şunu söylese kabul edilebilir.''Türkiye'yi yönetenler İsrail'in varlığını devam ettirebilmesi için çok önemlidir.İsrail'in bölgede rahat bir nefes almasını sağlayan en önemli ülke Türkiye'nin bölgedeki varlığı ve tüm ülkelere eşit politikasıdır.''
Yazının geri kalanı da politikayı yakından takip edenler için bilinenlerin tekrarı olmuş bence.
gökdeniz kardeş,senin buradan ihraç edilmene sebep olacak düşüncelerin nelerdir çok merak ettim?Bu site yani bizim sitemiz tarafsız bir site değildir.Senin de katıldığından beri gördüğün üzere seviyeli şekilde tartışmayı hem de karşı görüşlerle tartışmayı severiz.Ama karşı görüşe saygı duyma geleneğimiz,hele hele özünde bizim görüşümüze saygı duymayan kişilere saygı duyma geleneğimiz pek yoktur.Bu sitede ATATÜRK'e,onun bizlere emanet ettiği değerlere,vatan-millet-bayrak ve insanların dini değerlerine hakaret etmediğin ve de terörist şerefsizlerin propagandasını yapmadığın sürece kolay kolay atılmayacağına eminim.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen Panzehir » Cmt Nis 12, 2008 22:43

Çok sinsice yazılmış bir yazı. Günümüz olaylarıyla harmanlanmış ama tarihe çomak sokulmaya çalışılmış bir hikaye. Bazı noktalarda doğru diyor fakat yazarın amacı şu günlerde olup bitenleri yazmak değil bence tarih için imalarda bulunmak. Biraz daha dikkatli okunursa yazarın göstermek istediği şey görülebilir.

Gün gelir devran döner
Adımıza türküler söylenir bu şehirde!..
...
Kullanıcı küçük betizi
Panzehir
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İletiler: 3483

İletigönderen Ram » Cmt Nis 12, 2008 23:10

Yazıda hiçbir önemli nokta yoktur. Yazılmak için yazılmış, adeta bir günlük havasındadır. Bu yazıda bilinmeyen tek bir nokta yoktur. Kapıcı Ahmet Efendi iki televizyon izlencesi izleyip günlük gazeteleri takip eden birisidir. Böyle bir yazıyı rahatlıkla yazabilir. Lâkin kimse okumaz. Fakat, yazıyı gazeteci Ahmet efendi yazarsa okuyanlar çok olur...

Bölge politikaları, bu kadar da basite indirgenemez.

"Türkiye’nin varlık sebebinin de, İsrail’in kurulması ve yaşatılması olduğu..."

Burada da yeni bir şey yoktur. Zira bu zihniyete göre, Gazi Mustafa Kemâl Paşa, Sionist olmakla ve hatta sapıklık ve sapkınlıkla suçlanır. Bu tip safsataları ciddiye almak gereksizdir. Ayrıca bu kadar satır yazdığıma da değmedi hani...
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen Panzehir » Cmt Nis 12, 2008 23:14

Ram, şaşırdım. :)

Gün gelir devran döner
...
Kullanıcı küçük betizi
Panzehir
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İletigönderen Ram » Cmt Nis 12, 2008 23:25

Mehmet.., neye şaşırdın MHM¿? :)
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen Panzehir » Cmt Nis 12, 2008 23:38

Ram, birkaç cümle yazarak başlığı kapatacağını düşünmüştüm de. :)

Gün gelir devran döner
...
Kullanıcı küçük betizi
Panzehir
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İletigönderen gokdeniz » Cmt Nis 12, 2008 23:44

Bir yazıyı tahlil etmek için öncelikle yazarını tanımak gerekir.Yazarı tanıyor musunuz?Yazar Ahmet Erimhan 22 Temmuz Seçimleri'nde BTP'den İzmir 1. Bölge 3. sıra milletvekili adayıydı.YENİ MESAJ gazetesi yazarıdır.ÇUVALDAKİ MÜTTEFİK isimli bir kitabı vardır.Dünya görüşü elbette ki daha ayakları Türkiye'ye basan ve bağımsızlıkçı bir görüş olmakla beraber İslamcı düşünce sistemidir.
COK DOGRU BU CIKARIMI KESKE LAIKCI (CESMECI , SUCU GIBI OLDU AMA ISLAMCININ KARSILIGI LAIKCI OLUYOR ) KESIM ICIN DE YAPABILSEYDIK ,..BENCE COK SASIRTICI SONUCLARA ULASABILIRDIK

Bu tespitleri yaptıktan sonra yazıya geleyim.Egeli yazarın Türkiye'nin varlık sebebinin İsrail'in kurulması ve yaşatılması olduğunu söylemesini iddialı olarak nitelemiş.Tanıdığımdan beri Egeli çok kibar bir gençtir.Ben onun söylemediğini söyleyeyim.Bu yazıyı yazan adam saçmalamıştır.İsrail'in kurulması ve yaşatılması için olsa Türkiye'yi yok etmek için 1. Dünya Savaşı'ndan sonra 4 sene daha bizimle savaşa tutuşurlar mıydı?Savaşmak zorunda kalırlar mıydı?Efendi gibi padişahla oturup anlaşma imzalarlardı
COK DOGRU .. BU HERKESIN O MANDA MI BU MANDA MI DEDIGI BIR ZAMANDA "TAM BAGIMSIZLIK "ICIN YOLA CIKAN MUSTAFA KEMAL ICIN DOGRUDUR ...MUSTAFA KEMAL MUSUL'U VE KERKUK'U ALINMASINI VASIYET ETMISTIR .. KUDUS'U DEGIL ( BU BILE KENDI BASINA COK SEY SOYLER AMA ANLAYABILENE , YAZAR KARDESIMIZIN BUNU IDRAK EDEBILECEK ZEKASI OLDUGUNU SOYLEYEMEYECEGIM )
.Tıpkı diğer mağlup devletlerle yaptıkları gibi.Yazar şunu söylese kabul edilebilir.''Türkiye'yi yönetenler İsrail'in varlığını devam ettirebilmesi için çok önemlidir.İsrail'in bölgede rahat bir nefes almasını sağlayan en önemli ülke Türkiye'nin bölgedeki varlığı ve tüm ülkelere eşit politikasıdır.''
TURKIYENIN VARLIGI DEGIL , TURKIYENIN KAYNAKLARIDIR BUNLAR BIRBIRINDEN FARKLI SEYLERDIR "tum ulkelere esit" ISTE BEN BURAYA KOCAMAN BIR SORU ISARETI KOYARIM ...
ISRAIL BIZIM KOMSUMUZ MUDUR? NEDEN ISRAILI TANIYAN ILK ULKELER ARASINDAYIZ ( ISRAIL GECMISTE KENDISINE YAPILAN BU JESTI , KKTC'NIN TANINMASINDA GERIYE ODEMIS MIDIR?BU SORUNUN YANITI HAYIR SA DEMEK KI BU TEK TARAFLI BIR BAGLILIK BILDIRGESIDIR ?BENIM ISRAILLE NETARIHI, NE DINI, NE KULTUREL ACIDAN BIR BAGIM YOK , OLAMAZ DA .1939 DAN SONRA BASA GECMIS YONETIMLER ICIN AYNI SEYI SOYLEYEBILIR MISINIZ ? SIZ TURKUN TARIHIN HANGI DONEMINDE VARLIGINI BASKA BIR KISININ MAGDURIYETI UZERINE KURANLARI DESTEKLEDIGINI GORDUNUZ?

Yazının geri kalanı da politikayı yakından takip edenler için bilinenlerin tekrarı olmuş bence.
gökdeniz kardeş,senin buradan ihraç edilmene sebep olacak düşüncelerin nelerdir çok merak ettim?Bu site yani bizim sitemiz tarafsız bir site değildir.Senin de katıldığından beri gördüğün üzere seviyeli şekilde tartışmayı hem de karşı görüşlerle tartışmayı severiz.Ama karşı görüşe saygı duyma geleneğimiz,hele hele özünde bizim görüşümüze saygı duymayan kişilere saygı duyma geleneğimiz pek yoktur.Bu sitede ATATÜRK'e,onun bizlere emanet ettiği değerlere,vatan-millet-bayrak ve insanların dini değerlerine hakaret etmediğin ve de terörist şerefsizlerin propagandasını yapmadığın sürece kolay kolay atılmayacağına eminim.

bu gelenegın cok ıyı ayrımında oldugum ıcın , sessız kalıcam dedım zaten (yukarda yazdıklarımı kaale almayın .. kendı kendıme sordugum sorular onlar .. sız ıhmal edebılırsınız )benım ne sıze ne buradakı dıger arkadaslara hakaret etmek gıbı bır nıyetım olamaz ,ama yazacaklarımı pek cok kısı hakaret olarak algılayabılır...
sızınle ayrıldıgımız nokta benım mustafa kemal'cı olusumdur ..kemalıst degıl (aslında ben bunu yazmak ıstedıgım gıbı yazabılseydım cok daha ıyı anlasılabılecegını bılıyorum .. ama yıne de yazmamayı tercıh ederım . burada hepımıze haklarının gectıgını dusundugum yonetıcı arkadasları zor durumda bırakmak ıstemem ...
gun olur devran doner de ,su zor dunlerı atlatıp daha sakın kafalarla yazmak
olanagımız olursa o zaman kullanmak uzere benım hakkım saklı kalsın
Kullanıcı küçük betizi
gokdeniz
Üye
Üye

İletiler: 202

İletigönderen Çetin Taş » Cum Nis 18, 2008 18:52

Öyle olsun gökdeniz kardeş.
Ram,Türkiye'nin varlık sebebi İsrail'in kurulması değildir.Yaşatılması konusu ise olabilir.Aynı düşüncede değil misin yoksa?
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen Nihan » Cum Nis 18, 2008 21:57

Çetin Taş, çok doğru. Ancak Birleşmiş Milletler Teşkilatı, İsrail'i kurdurtmak için kurulmuştur.
[img]http://img340.imageshack.us/img340/5780/nihanimza1kx5.jpg[/img]
Artık beklemiyorum.
Açık bir kapı gördüm.
Şimdi sevgi şehrindeyim.
Boşuna beklemişim.
Kullanıcı küçük betizi
Nihan
Üye
Üye

İletiler: 832

İletigönderen kaye » Cmt Nis 19, 2008 1:48

Ram yazdı:Burada da yeni bir şey yoktur. Zira bu zihniyete göre, Gazi Mustafa Kemâl Paşa, Sionist olmakla ve hatta sapıklık ve sapkınlıkla suçlanır. Bu tip safsataları ciddiye almak gereksizdir. Ayrıca bu kadar satır yazdığıma da değmedi hani...

Değdi Ram, değdi; şöyle: Bu sayede Mustafa Kemal'e siyonist iftirasını ilk atan kim veya nereden çıktı bu diye soran olursa ben de onu açıklayayım; Teali İslam Cemiyeti'dir. Şöyle der bu cemiyet:
Hulki Cevizoğlu yazdı:“Ey Anadolu’nun masum ve mazlum ahâlisi! (...) On iki sene evvel ’İttihâd ve Terakkî’ adıyla ülkemizde bir bid’at çıktı. Selânik dönmeleriyle (Sabetayist demek istiyor!. -HC) aslı, soyu, mezhep ve meşrebi belirsiz çeşitli türedilerden oluşan bu cemiyet, ’İstibdâdı (baskıyı) kaldıracağız, meşrutiyet ve hürriyet getireceğiz, hükümet halka zulmetmeyecek, halk rahat edecek, devletlerin yanında değerimiz bilinecek’ diye bizi aldattı.(...)
... bu defa da Anadolu’da Mustafa Kemal ve Kuvâ-yi Milliye maskaraları, Yunan askerlerinin önünden korkakça kaçarken, zavallı saf ve gafil halk ve askerden topladıkları kuvvetleri düşmanla savaştırarak ... zavallı askerlerimizi ve halkımızı boşu boşuna kırdırmak yöntemini izliyorlar. Çaresiz millet! Bu yankesicilerin hilelerini hâlâ tümüyle anlayamamıştır... Memleket bunların fitne ve fesadı uğruna milyonlarca evlâdını telef ediyor da Talât, Enver, Cemal, Mustafa Kemal gibi beş on eşkıyânın bedenini ortadan kaldırmak için gereken küçük özveriyi göze aldıramayarak ülkeyi ve kendilerini ebedî tehlikeden kurtarmak ve esenliğe çıkarmak yolunu kavrayamadı ve hâlâ da kavrayamıyor! (...) İngilizler’i kızdırdınız, üzerimize Yunanlılar’ı musallat ettiler. Savaşta yenildikten sonra uslu oturmak ve yenilginin sonucuna katlanarak sabırla telâfi etmekten başka çare var mıdır? Yunanlılar’la savaşa tutuşuyor, sonra da bir taraftan kaçıyor ve bir taraftan ’Şöyle direndik, böyle kayıp verdik’ gibi yalanlarla halkı kandırmaya çalışıyorsunuz! Düşünmüyorsunuz ki, Yunanlılar’a fazla kayıp verdirmek bile bundan sonra bizim için hayırlı ve yararlı bir şey olamaz.

Bu yazıyı Hulki'nin "İşgal ve Direniş" adlı kitabının 103. sayfasında bulabilirsiniz. Yine bununla ilgili yazıyı Ram'da sitemizde Yeniçağ Gazetesi'nden vermiş: Bakınız Güncel Meydan-Tarih Başa Sarıyor (6)
Peki, Teali İslam Cemiyeti nedir?
TEALİ-İ İSLAM CEMİYETİ (İSLAMI YÜKSELTME CEMİYETİ), Kurtuluş Savaşı sırasında İstanbul’da kurulan, Millî Mücadele karşıtı cemiyet (19 Şubat 1919). İstanbul’da Cemiyet-i Müderrisin adıyla kuruldu; daha sonra Teali-i İslâm Cemiyeti adını aldı. İskilipli Atıf Hoca, Konyalı Atıf Hoca, Bergamalı Mehmed Zeki Hoca gibi medrese hocaları tarafından, Hürriyet ve İtilâf Fırkası’nın bir yan örgütü olarak kurulan cemiyet, Millî Mücadele’ye karşı cephe aldı. Konya yöresinde birçok şube yanı sıra sağlık hizmetleri, vaazlar ve halka öğüt verici konuşmalarla etkinliğini artırmaya çalıştı. Mustafa Kemal’in eşkıya ve Kuvâ-yi Milliye’nin, İttihatçıların devamı olduğu yolunda yoğun bir propaganda yürüttü. Mustafa Kemal, Ali Fuad Paşa ve Bekir Sami Bey’den “zalim ve hainler” olarak bahsedip, halkın bunlara itaat etmemesini ileri sürdüler. İngiltere ve Fransa ile yapılacak savaşların kazanılamayacağını, Yunanlılara fazla zayiat verdirmenin de hayırlı olmayacağını savundular. Allah’ını, peygamberini ve padişahını sevenlerin Millî Mücadele’yi bırakıp kendi saflarına katılmalarını istediler. Kurtuluş Savaşı’nın kazanılıp Cumhuriyet’in ilanı sonrası cemiyetin üyelerinden bir kısmı 1925’te Şapka İnkılâbı’na muhalefet etme nedeniyle Ankara İstiklâl Mahkemesince yargılandı ve Başkan İskilipli Atıf Hoca suçlu bulunarak idam edildi.
Bakınız
Sanırım buradan daha iyi anlaşılacaktır kim kimin yanındadır, kim kimin karşısındadır..
Bu anlatılanlara bakıpta hala Türkiye Cumhuriyetinin ve varlık sebebinin; ve kurucularının İsrail’in kurulması ve yaşatılmasıyla alakası olduğunu iddia edecek var mıdır acaba!!!
Asıl alakası olan kimlermiş dememe gerek yok sanırım...
Kullanıcı küçük betizi
kaye
Üye
Üye

İletiler: 1036

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 12 konuk

x