Büyükanıt: 'Kuzey Irak'a girelim'

Genel & Güncel Konular

Büyükanıt: 'Kuzey Irak'a girelim'

İletigönderen Ram » Prş Nis 12, 2007 15:02

Genelkurmay Başkanı Büyükanıt, "bana Kuzey Irak'a girilmeli mi diye sorarsanız" yanıtım "evet girilmelidir" olur" dedi.

Büyükanıt'ın açıklaması şöyle;

"Kuzey Irak'a operasyon evet yapılmalıdır. Fayda sağlar mı? Evet sağlar... Ancak bunun yapılması için bir siyasi kararlılık ortaya çıkmalı. TSK görev verildiğinde bu operasyonları yapma gücüne fazlasıyla sahiptir. Hem de fazlasıyla."

BUNU ŞIMARTAN BELLİ

Orgeneral Barzani'nin açıklamalarına da değindi. Adını ağzına almayıp "sözde lider" dedi. Büyükanıt şunları söyledi:

"Sözde Kürt liderlerin bu tür söylemleri bizleri üzdüğü gibi Türk insanını da rencide etti. Bu sözlerin ardında, onları bu hale getiren, şımartanların kimler olduğunu siz benden daha iyi biliyorsunuz."

TEK CÜMLELİK VURGU

Seçilecek olan kişinin aynı zamanda Türk Silahlı Kuvvetleri'nin başkomutanı olacağını belirten Büyükanıt, çok özel bir cümle kullandı.

"Cumhurbaşkanlığına cumhuriyetin temel değerlerine sözde değil, özde sahip olan birinin seçilecek olmasını umut ediyoruz. Silahlı Kuvvetler bütün milletin sahip olduğu temel değerler, anayasadaki devletin üniter yapısına bağlı; ama sözde değil özde ve bunu davranışlarına yansıtan cumhurbaşkanının oraya seçileceği inancında".
Resim
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen Veled » Prş Nis 12, 2007 15:08

Ram, bu adam kadar yürekli birileri yok ne yazık ki hükümette herkes türkün gücünü görmelidir haber için sagol
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır

İletiler: 3

İletigönderen Ram » Prş Nis 12, 2007 15:16

Taki Doğan bir soru sordu, Büyükanıt içinden küfür etti. :D

Soru: Askeriyede subay eşlerinin türban giymesi yasak. Israr edenler ihraç ediliyor. Peki, önümüzdeki cumhurbaşkanının, yani askerin, ülkenin, baş komutanın eşi türbanlı olursa ne yapacaksınız¿? :twisted:

Cevap: Bu soruya daha öceki açıklamamda cevap verdiğimi düşünüyorum. :evil: 8)
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletigönderen Tsigalko » Prş Nis 12, 2007 22:59

Ram, Aynen katılıyorum :D
Semih R.Cabalar, sen yürekli görmemişsin :)
Gerçekten Tv başına geçtiğimde bi merak bi merak inanın sanki Türkiyenin kaderi Büyükanıtın 2 dudağının arasınada.Ama sonunda ne aradığımı nede aramadığımı buldum bu toplantida bizlerin bekledeği açıklamaları gerçekleştiremedi malesef...
Bilmem kaç yılında bu kadar şehit bu kadar gazi bunu yıllardır biliyoruz, ve derinden üzülüyoruz sen bu zaman da basın toplantısı yapıyorsan gündemin en önemli sorularını ve sorunları cevaplandıracaksın.Hilmi Özkök'den sonra malesef ama malesef TSK çok pasifleşdi herşeyi sineye çekiliyor...
Bide benim basın toplantısında gözüme takılan Emin Çölaşanın(Ben bu adamı hala özemedimde neyse) Komutanımıza soru sorarken ayağa kalkmadan soru sorması idi.
En son Tsigalko tarafından Prş Nis 12, 2007 23:33 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kez düzenlendi.
Resim
"Tarihi isimler değil; "zaman" lar belirler! Ve zamanlar hep Atatürk'ü haklı çıkarıyor."
Ahmet Taner Kışlalı
Kullanıcı küçük betizi
Tsigalko
Üye
Üye

İletiler: 346

İletigönderen besiktash67 » Prş Nis 12, 2007 23:01

Ram yazdı:Taki Doğan bir soru sordu, Büyükanıt içinden küfür etti. :D

Soru: Askeriyede subay eşlerinin türban giymesi yasak. Israr edenler ihraç ediliyor. Peki, önümüzdeki cumhurbaşkanının, yani askerin, ülkenin, baş komutanın eşi türbanlı olursa ne yapacaksınız¿? :twisted:

Cevap: Bu soruya daha öceki açıklamamda cevap verdiğimi düşünüyorum. :evil: 8)

ben olsam bu soruyu bende cevaplamam
Kullanıcı küçük betizi
besiktash67
Üye
Üye

İletiler: 132

İletigönderen HunTürK » Prş Nis 12, 2007 23:18

Soru: Askeriyede subay eşlerinin türban giymesi yasak. Israr edenler ihraç ediliyor. Peki, önümüzdeki cumhurbaşkanının, yani askerin, ülkenin, baş komutanın eşi türbanlı olursa ne yapacaksınız¿?

dünyada ne kadar saçmalık varsa ülkemizde var ya bir müslüman kadının başındakinden ne istiyolar herkez özgür değilmi? neden böyle bir sorun var anlamış değilim sırf bu yüzden laiklik denen illete lanet ediyorum neredeyse, insanların dinini yaşamasına engel olan her şeye yazıklar olsun diyorum özellikle Askeri lise sınavlarında bir soru soruluyomuş ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmiyorum ama doğruysa bu o sorularo hazırlayanları küfre düşürür soruda şu Denize Atatürkle,Hz.Muhammed(s.a.v)düşse hangisini kurtarırsın ya bu nasıl bir saygısızlıktır,adiliktir bu soru gerçekten varsa yazıklar olsun bu TSK din yönünden hiç sevmiyorum Komutanları,imanlı Türk askerini seviyorum hele Büyükanıt Paşayı gerçekten çok seviyorum ama bu din konusunda çok hassasım herkesin dini kendine ama başkalarının inançlarına neden saygılı değiller.

neyse haberle ilgili yorumum hakkımızda hayırlısı diyorum
"Türküz,Türkçüyüz,Atatürkçüyüz"
Kullanıcı küçük betizi
HunTürK
Üye
Üye

İletiler: 134

İletigönderen Ram » Prş Nis 12, 2007 23:29

HunTürK, bu akımı başlatan Kenan Evren'dir. Onun kimlerden emir aldığını da söylemeye gerek yoktur. 80'den önce türban denilen sorun yoktu. Amma velâkin, devletin birinci dereceden kurumları, resmi olarak çalışırken, içinde herhangi bir din barınamaz. Eğer din kâlpten değil de, bez parçasına bağlıysa, tüm başı açıklar kâfir oluyor. Soruyorum, sizce öyle midir¿?

Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletigönderen Hasta » Prş Nis 12, 2007 23:53

Tsigalko yazdı: bu toplantida bizlerin bekledeği açıklamaları gerçekleştiremedi malesef...
Bilmem kaç yılında bu kadar şehit bu kadar gazi bunu yıllardır biliyoruz, ve derinden üzülüyoruz sen bu zaman da basın toplantısı yapıyorsan gündemin en önemli sorularını ve sorunları cevaplandıracaksın.Hilmi Özkök'den sonra malesef ama malesef TSK çok pasifleşdi herşeyi sineye çekiliyor...
Bide benim basın toplantısında gözüme takılan Emin Çölaşanın(Ben bu adamı hala özemedimde neyse) Komutanımıza soru sorarken ayağa kalkmadan soru sorması idi.
Benim de kafam karışık,ne yalan söyliyeyim!!!?... Bi şeyler,inandırıcılığını yitiriyor
Kullanıcı küçük betizi
Hasta
Satılmıştır

İletiler: 1

İletigönderen Ram » Cum Nis 13, 2007 0:17

nurdi yazdı:
Tsigalko yazdı: bu toplantida bizlerin bekledeği açıklamaları gerçekleştiremedi malesef...
Benim de kafam karışık,ne yalan söyliyeyim!!!?... Bi şeyler,inandırıcılığını yitiriyor

Göreceğiz, belkide bir şeyleri gizlemek için bu tür konuşma yapmıştır.

Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletigönderen reisbey » Cum Nis 13, 2007 11:23

nerde...bi girelim hele bunlara gerisi kolay
Kullanıcı küçük betizi
reisbey
Üye
Üye

İletiler: 1609

İletigönderen Çetin Taş » Cum Nis 13, 2007 13:26

RAM kardeş,selam.
Mevzu yine dönmüş dolaşmış türban mevzuna gelmiş.Kafası karışık arkadaş çok.Laikliğin ne olduğunu öğrenemeyen arkadaşlar çok.
Neyse,bir de ben dalmıyım bu mevzuya yoksa RAM'ın yapıştırdığı konu alakasız yerlere gidecek.
Ben Tsigalko'nun aşağıdaki yazıları ile ilgili bir şeyler yazacağım.
Gerçekten Tv başına geçtiğimde bi merak bi merak inanın sanki Türkiyenin kaderi Büyükanıtın 2 dudağının arasınada.Ama sonunda ne aradığımı nede aramadığımı buldum bu toplantida bizlerin bekledeği açıklamaları gerçekleştiremedi malesef...

Türkiye'nin kaderi gerçekten de Büyükanıt'ın 2 dudağı arasında Tsigalko.Adam açık açık toplumun büyük kısmının "yahu asker niçin girmiyor Kuzey Irak'a?"sorularının cevabını verdi."Hükümet istesin,hemen girelim."dedi üstelik de bunu laf olsun diye söylemediğini, "Girmek gerekir mi?Evet gerekir.Başarılı olur muyuz?Evet oluruz."diyerekte ispatladı.Yani bu ifadelerden sonra;eğer Kuzey Irak'a topyekün bir operasyon yapamadıysak,yapamıyorsak ve yapamayacaksak bunun askeri imkansızlıklardan,Amerika'dan korktuğumuz için değil hükümet >korktuğu için yapmadığımızı,yapamıyor olduğumuzu,yapamayacağımızı artık tüm vatandaşlarımız biliyor.
Bu zamanda gündemin en önemli sorunları nelerdi Tsigalko?
1-Terör-Kuzey Irak bağlantısı.
2-Cumhurbaşkanlığı sorunu.
3-Amerika'nın Kuzey Irak'taki oluşumu desteklemesi,seyirci kalması.
Bunlardan daha önemli sorun var mı Türkiye'de şu anda?Adam bu konuları açıkladı.
Hilmi Özkök'ten bu millet nasıl bir genel kurmay başkanlığı gördü ki ondan sonra daha da kötüye gidildiğini söyleyebiliyorsun?Kimin zamanında ÇUVAL geçirdiler subay-astsubayımızın başına?Kimin zamanında asker iyice iktidarın ve şeriatçı-liboş-Kürtçü medyanın,AB'nin,ABD'nin ağzına sakız oldu?2 düşünüp 1 konuşmak lazım.
Son olarak da basın toplantısında gazetecinin soru sorarken ayağa kalkması-kalkmaması neden önemli?Adı üstünde basın toplantısı.Gazeteci de orada oturmuş görevini yapıyor.Üstelik Emin Çölaşan'ın TSK'ne saygısızlık yapacak belki de en son gazeteci olduğunu aklı başında herkes biliyor.
Netice olarak dünyaya bakışımız 180 derece farklı ki yazmış olduğun yazının her cümlesini eleştirdiğimi fark ediyorum.
Selamlar.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen checker854 » Cum Nis 13, 2007 14:10

türkiye k. irak'a girmez!

haber icin saol
Kullanıcı küçük betizi
checker854
Üye
Üye

İletiler: 341

İletigönderen SULEM » Cum Nis 13, 2007 14:11

Çetin Taş hay ağzına sağlık, ne diyeyim, her söylediğine imzamı atıyorum, az ve öz yazmışsın 8)

HunTürK akıllı olun, akıllı, TSK'yı aptal saptal iddialarla yıpratamayacağınızı beyinsizce sorular soran o kafanıza nasıl yerleştirebiliriz acaba :evil: daha geçen gün askeri polikliniğe gittim, türbanlı bir tip gördüm, sinirlerim tepeme sıçradı, ha hepimizin büyüklerinin başında eşarp vb. var ama türban ne yaa :evil: ellerinden gelse Atatürk resimlerinin olduğu TSK binalarının içinde karaçarşafla gezecekler, gezemezsin yaa, ge-ze-mez-sin, bir orası kaldı laik, çekin o pis ellerinizi, yılan dilinizi geriye, çekin :evil:
Resim

mutlu sonla bİtmİŞ masallar; henüz bİtmemİŞ masallardir..........

Karşılaşılan önemli yaşam sorunları,o sorunları ortaya çıkaran düşünce düzeyinde çözülemez.

ALBERT EINSTEIN
Kullanıcı küçük betizi
SULEM
Üye
Üye

İletiler: 19

İletigönderen Sema » Cum Nis 13, 2007 17:00

Genelkurmay Başkanımız Orgeneral Yaşar Büyükanıt, "Askerlik yan gelip yatma yeri değildir" diyenlere bu açıklaması ile en güzel cevabı vermiştir.

eee artık sıra Sayın cesur yürekli kasımpaşalı başbakanımızın kuzey ırak ile ilgili düğmeye basması lazım dimi :evil:
halk olarak artık bu haddini bilmez, şerefsizlere haddini bildirmek istiyoruz.. :evil:
Bizi öldürmedikçe bizim kafamızdaki cereyanı boğmadıkça, başladığımız inkılap ve ilerleme bir an bile durmayacaktır....
Kullanıcı küçük betizi
Sema
Üye
Üye

İletiler: 710

İletigönderen Tsigalko » Cmt Nis 14, 2007 0:29

Şimdi sen benim Komutanımızı eleştirecek yerler mi aradığımı mı zannetiyorsun?

Benim tatminsizliğimin tek sepebi Türkiyenin en büyük soru işareti olan Cumhurbaşkanlığı seçimi idi.Ben senin saydığın Terör-Kuzey Irak bağlantısını eleştirdim mi?
Hayır.
Amerikanın Kuzey Iraktaki oluşumu desteklemesi,seyirci kalmasını eleştirdim mi?
Hayır.
Tabi ki bunlar çok önemli meseleler çok güzel,cesaretli,kendinden emin,her komutanın basına yapamayacağı üstdüzey bir açıklama yaptı ben bunları niye yazıma dökmedim hak verdiğim için.
Benim eleştirdiğim tek konu bu eleştirmekde değil aslında sadece niye sorusu.
Cumhurbaşkanlığı konusunda halkı tatmin edici bir açıklama yapmamasıydı sadece.Bunun belki bir taktik planı vardı bilemeyiz ben acaba diyerek yazdım zaten mesajımı.
Ama sen benim yazımı evirdin çevirdin TSKya cephe alan bir insan profiline soktun beni.
Özköke gelecek olursak ben Özkökü savunmadım sadece basın toplantısında açıklamalarına karşın biraz çekingen bir hava sezdiğimden ötürü Özköke karşı biraz daha pasif olduğunu belirttim.
Tabi ki benim Komutanımıza karşı olan inancım sonsuz ama bu bir taktik değil ise yine tekrar ediyorum TSKnın Orgeneraline yakışmadı bu konuşma.
Cuval mevzusuna gelelim şimdi burada Özkökü eleştirecek bir yer bulamıyorum.O anda Büyükanıt olsa ne yapabilirdi anlık olaylar bunlar.Sadece bir Hoacamlafı ortada dolaşıyor tavrınız varsa sadece ah çekiyorum.
Ama elbet Osmanlıan beri günümüze kadar uzanan Türk Milletinin en çok güvendiği kurum TSK kendini gösterecekdir.
Çölaşan mevzusuna gelecek olursak.Bilmem izledin mi soru soran gazetecilerin hepsi ayağa kalkmış bi elleri önlerinde ama Çölaşanın soru sorma şeklini ben çok ters buldum bu sıradan bi basın toplantısı değil TSKnın başı bir konuşma yapıyor ama kahveede otur gibi konuşuyor soru soruyor bana ters gelen tavrı bu oldu.
Sen nasıl bu adamı savundun şaşırdım ben senin yazıları az çok aylardır okuyor ve hak veriyordum ama buna hak vermiyorum.
Lanet olası Gökçeknin karşısında soru üzerine Geçeceksin onları diyerek kendini seviyesini üç kağıtcılığını belli etmiş bir kişilikdir bu sen nasıl savundun ben dumur oldum.
Netice olarak dünyaya bakışımız 180 derece farklı ki yazmış olduğun yazının her cümlesini eleştirdiğimi fark ediyorum.
Demişsin bilemem benim siyasi görüşüm aynen bu yazdığım şekildedir bunu ister eğri anla ister düz anla.
Az çok buradakiler beni bilir beni TSKya cephe almış bir insan ve nurcularla karıştırmamanı temnni ederim.
Belki bu yazıyıda eleştireceksin bilemem ama bakcaz artık.
Kolay gelsin...
Kullanıcı küçük betizi
Tsigalko
Üye
Üye

İletiler: 346

Sonraki

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x