RAM kardeş,selam.
Mevzu yine dönmüş dolaşmış türban mevzuna gelmiş.Kafası karışık arkadaş çok.Laikliğin ne olduğunu öğrenemeyen arkadaşlar çok.
Neyse,bir de ben dalmıyım bu mevzuya yoksa RAM'ın yapıştırdığı konu alakasız yerlere gidecek.
Ben Tsigalko'nun aşağıdaki yazıları ile ilgili bir şeyler yazacağım.
Gerçekten Tv başına geçtiğimde bi merak bi merak inanın sanki Türkiyenin kaderi Büyükanıtın 2 dudağının arasınada.Ama sonunda ne aradığımı nede aramadığımı buldum bu toplantida bizlerin bekledeği açıklamaları gerçekleştiremedi malesef...
Bilmem kaç yılında bu kadar şehit bu kadar gazi bunu yıllardır biliyoruz, ve derinden üzülüyoruz sen bu zaman da basın toplantısı yapıyorsan gündemin en önemli sorularını ve sorunları cevaplandıracaksın.Hilmi Özkök'den sonra malesef ama malesef TSK çok pasifleşdi herşeyi sineye çekiliyor...
Bide benim basın toplantısında gözüme takılan Emin Çölaşanın(Ben bu adamı hala özemedimde neyse) Komutanımıza soru sorarken ayağa kalkmadan soru sorması idi.
Türkiye'nin kaderi gerçekten de Büyükanıt'ın 2 dudağı arasında Tsigalko.Adam açık açık toplumun büyük kısmının "yahu asker niçin girmiyor Kuzey Irak'a?"sorularının cevabını verdi."Hükümet istesin,hemen girelim."dedi üstelik de bunu laf olsun diye söylemediğini, "Girmek gerekir mi?Evet gerekir.Başarılı olur muyuz?Evet oluruz."diyerekte ispatladı.Yani bu ifadelerden sonra;eğer Kuzey Irak'a topyekün bir operasyon yapamadıysak,yapamıyorsak ve yapamayacaksak bunun askeri imkansızlıklardan,Amerika'dan korktuğumuz için değil hükümet >korktuğu için yapmadığımızı,yapamıyor olduğumuzu,yapamayacağımızı artık tüm vatandaşlarımız biliyor.
Bu zamanda gündemin en önemli sorunları nelerdi Tsigalko?
1-Terör-Kuzey Irak bağlantısı.
2-Cumhurbaşkanlığı sorunu.
3-Amerika'nın Kuzey Irak'taki oluşumu desteklemesi,seyirci kalması.
Bunlardan daha önemli sorun var mı Türkiye'de şu anda?Adam bu konuları açıkladı.
Hilmi Özkök'ten bu millet nasıl bir genel kurmay başkanlığı gördü ki ondan sonra daha da kötüye gidildiğini söyleyebiliyorsun?Kimin zamanında ÇUVAL geçirdiler subay-astsubayımızın başına?Kimin zamanında asker iyice iktidarın ve şeriatçı-liboş-Kürtçü medyanın,AB'nin,ABD'nin ağzına sakız oldu?2 düşünüp 1 konuşmak lazım.
Son olarak da basın toplantısında gazetecinin soru sorarken ayağa kalkması-kalkmaması neden önemli?Adı üstünde basın toplantısı.Gazeteci de orada oturmuş görevini yapıyor.Üstelik Emin Çölaşan'ın TSK'ne saygısızlık yapacak belki de en son gazeteci olduğunu aklı başında herkes biliyor.
Netice olarak dünyaya bakışımız 180 derece farklı ki yazmış olduğun yazının her cümlesini eleştirdiğimi fark ediyorum.
Selamlar.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.