Büyükanıt niye sustu

Genel & Güncel Konular

Büyükanıt niye sustu

İletigönderen Oğuz Kağan » Sal Ara 29, 2009 21:10

Resim
Büyükanıt niye sustu

TSK’ya saldıranlara “Belge açıklarım” diye sert çıkan Paşa, sessizliğe gömüldü!

Yaşar Büyükanıt, Devlet Övünç Madalyası’nı aldı, 1 milyon liralık süper lüks zırhlı Audi’sine bindi ve ufukta gözden kayboldu.

ÖNCEKİ Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt’ın, TSK’ya yönelik saldırılara karşı yaptığı “Bu raporlar gelecekte de yayınlanırsa açık ve net belgeleri kamuoyu ile paylaşırım” çıkışı sonrası büründüğü sessizlik esrarını koruyor.

BÜYÜKANIT, Harp Akademileri Komutanlığı’nın öğretim yılı açılışında konuşmuş, bazı AKP’li vekillere çatmış ve DTP’lileri de uyarmıştı. Ancak TSK’ya yönelik saldırılar sürmesine rağmen bir daha Büyükanıt’tan ‘çıt’ çıkmadı.

Başbuğ da aynı dertten muzdarip

GENELKURMAY Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ da TSK’ya yönelik sistematik saldırılara tepki göstermiş, “Medya üzerinden asimetrik bir psikolojik harekat yapılıyor. Nedir bu istenen? Bir kamuoyu oluşturma” demişti.

Büyükanıt o belgeleri hâlâ neden açıklamadı!

2006’da Genelkurmay Başkanı sıfatıyla bir konuşma yapan ve “TSK’yı yıpratmaya yönelik yayın ve raporlar devam ederse belgeleri kamuoyuyla paylaşacağım” diyen Yaşar Büyükanıt’tan hala bir açıklama gelmedi.

Haber: Salim Yavaşoğlu

Genelkurmay Başkanlığı döneminde Sorosçular tarafından hazırlanan Almanak’a “Bu tip raporlar yine yayınlanırsa belgeleri kamuoyu ile paylaşırım” diyen Yaşar Büyükanıt, aradan 3 yıl geçmesine ragmen hala bir açıklama yapmadı. Org. Büyükanıt 2 Ekim 2006’da Harp Akademileri‘nin yeni eğitim-öğretim yılı açılışında Genelkurmay Başkanı sıfatıyla yaptığı konuşmada, Soros uzantılı TESEV‘in 22 Eylül‘de açıkladığı ‘Almanak: Türkiye, Güvenlik Sektörü ve Demokratik Gözetim‘ adlı raporunu da ağır bir dille eleştirdi. TSK’yı hedef alan Almanak’ın 22 bölümden 9‘unun Polis Akademisi’nce yazılmasını eleştiren Büyükanıt, “Raporun açıklandığı toplantıda yerli ve yabancı konuşmacılar tarafından yapılan bazı beyanlar, her türlü teamül, nezaket ve tahammül sınırını aşmaktadır. TSK‘nın, savunma hakkını kullanması da en tabii hakkıdır” diye konuşmuştu.

AKP’lilere de tepki göstermişti

“TSK‘nın demokrasi dışı hangi söylemi vardır? Yoksa TSK‘nın söylemleri, bu yorumları yapanların gizli ajandalarının hedeflerini mi zorluyor?” sorularını yönelten Büyükanıt, bu tür raporların gelecekte de yayımlanması durumunda daha açık ve net belgeleri kamuoyu ile paylaşacağını dile getirmişti. Büyükanıt, söz konusu toplantıda konuşan AKP Milletvekili Mehmet Dülger‘i ve bazı DTP’lileri isim vermeden eleştirmişti.

Gül tarafından ödüllendirildi

Büyükanıt’ın bu açıklamasının ardından hem AB hem de Soros destekli iç uzantıları TSK’yı hedef alan yayın ve raporlarına devam etti. Büyükanıt’tan görevi devralan Orgeneral İlker Başbuğ da bu durumu 26 Haziran 2009’da yaptığı bir konuşmada “TSK’ya karşı medya üzerinden asimetrik psikolojik harekat düzenliyor” ifadeleriyle dile getirdi. Ancak 2006’da “Devam ederse belgeleri açıklarım” diyen emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt’tan hala bir açıklama gelmedi. Emekli olmasının ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından ’Devlet Şeref Madalyası’ ile ödüllendirilen, iktidar tarafından da altına 1 milyon liralık (eski parayla 1 trilyon) zıhlı araç tahsis edilen Büyükanıt, sessizliğini koruyor.

TSK’dan elinizi çekin

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Poyrazköy’de çıkarılan silah ve mühimmatla ilgili olarak 26 Haziran 2009’da karargahta düzenlediği basın toplantısında şunları kaydetmişti: “Bütün bu söylemlere rağmen Türk Silahlı Kuvvetleriyle artık hiçbir haklı neden, haklı bir gerekçeye dayanmadan darbe ve muhtıra söylemlerinde bulunanların iyi niyette olmadıklarını ve halkımızın da artık bu söylemlerden usanmış olduğunu düşünüyorum. Onun için Türk Silahlı Kuvvetleri’nin komutanı olarak açıkça söylüyorum ki, artık Silahlı Kuvvetleri üzerinden elinizi çekiniz. Türk Silahlı Kuvvetleri’ne karşı medya üzerinden asimetrik bir psikolojik harekat yürütmeye son veriniz.”

YENİÇAĞ, 29 Aralık 2009
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."

http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 12355

Re: Büyükanıt niye sustu

İletigönderen karasuyek » Çrş Ara 30, 2009 1:31

Yüce Türk Ordusu bu ciğeri beş para etmez kedi yavrularının karşısında neden bu kadar sus pus durur anlamakta zorlanıyorum. Bir Türk dünyaya bedel de Türk'ün ordusu neyden korkar onuda anlamıyorum. Yapınız gerekeni, 3. dünya savaşı da çıksa, iç savaşta çıksa yapınız gerekeni sayın ordu! Biz Türk milleti olarak şunu bilmekteyiz ki;
Anlaşma, barış veya ateşkes her ne derseniz deyin ancak bir millete ait olan devletler, ülkeler arasında yapılır, bu da belli bir ekonomiye, toprağa ve millete sahip olan devletlerin karşılıklı çıkarları doğrultusunda olur ancak hiçbir devlet hiçbir suretle bir terör örgütü ile herhangi bir anlaşma yapmaya bırakın teşebbüs etmeyi düşünemez bile. Şehit haberi geliyormuş, GELSİN, Evlatlarımız ölüyormuş ÖLSÜN, biz terörün kökünü kazıyana kadar, içerideki ve dışarıdaki tehditleri ortadan kaldırana kadar ÖLMEYE hazır bir milletiz. Bunun aksini ancak hain hükümetin cibiliyetsiz yandaşları düşünebilir. Kanımız yeterse sınırları genişletene kadar savaşırız, yetmezse özgür, bağımsız ve güçlü bir TÜRK olarak şehit oluruz ama tutsak yada köle olmaya gelemeyiz!!!

Resim
Kullanıcı küçük betizi
karasuyek
Üye
Üye

İletiler: 6

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Bing [Bot] ve 1 konuk

x