Büyükanıt Paşa’ya ne kızıyorsunuz?

İletigönderen tuba » Cum Ağu 08, 2008 12:21

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad neden Türkiye’ye geldi?

Bodrum’da keyifli bir tatil yapmak için mi?

Elbette ötesi...

Çok iyi haber alan bir kaynaktan öğrendiğime göre bu ziyaretin muhtevası çok ama çok önemliymiş.

Biliyorsunuz Esad Türkiye’ye gelmeden önce Tahran’daydı...

Haftaya ise Ahmedinecad geliyor...

Irak, Suriye, İran ve Türkiye bölgesel sorunların tümünü göğüsleyecek ortak bir zemin oluşturmaya çalışıyorlar.

İstanbul Paktı...

İran’a yaptırımların konuşulduğu böylesi bir ortamda Suriye Devlet Başkanı Esad inisiyatif alıyor ve Ahmedinecad’a bir öneri götürüyor.

“Türkiye’nin laik, demokratik ve Sünni olmasını sorun haline getirme... Bunca yoğun baskının olduğu bir süreçte benim yaptığımı yap. Amerika’nın bölgesel politikalarına tam teslim olma ve Türkiye nasıl esniyorsa, Suriye nasıl esnediyse sen de belli tavizler ver ve belli tavziler kopart... İşbirliğimizi geliştirelim ve büyüyelim.”

Bu diplomatik ataklarda gözlerden kaçan bir detay Lübnan Cumhurbaşkanının ilk dış gezisini Şam’a yapacak olması. Ardından da İran’a gideceği konuşuluyor...

Ahmedinecad’ın İstanbul’a gelmesinden bir gün önce Mişel Süleyman’ın Şam’a gitmesi bölgedeki diplomasi trafiğinin debisinin neden arttığını da sorgulamamızı icap ettiriyor.

Türkiye, Kerkük konusunda ABD’den bir söz aldı.

Kürtlerin bu kadar rahatsız olmasının nedeni bu...

Türkiye, Suriye ile ve Körfez ülkeleriyle bir pozisyon alıyor.

Bu yeni.

Bu denklemde İran’ın tavrı son derece hayatidir.

Ama hayati olan bir başka şey daha var...

Türk Silahlı Kuvvetleri Özkök döneminden bu yana bu büyük mutabakata entegre davranıyor.

Yüksek Askeri Şura’da ihraç olmamasına değil tümgeneral seviyesinde emekliye sevk edilen komutanların isimlerine ve sicillerine bakarsanız TSK’daki dönüşümün ipuçlarını yakalarsınız.

TSK’nın kriterlerinin değişmesi demek burada bir devlet kararı var demektir.

Devleti elinde tutan kadro Cumhuriyeti dönüştürüyor.

Sermaye, siyaset ve bürokrasi bir büyük uzlaşı içinde.

Yukarıdaki bölgesel hareketliliği; diplomatik adımların devlet başkanları düzeyinde yapıldığını ıskalamazsak işin ciddiyetini kavrayabiliriz.

Cumhurbaşkanı Gül’ün rektör atamaları konusunda, kendinden emin, attığı adımların hangi güvene dayandığını görmeliyiz.

İran’ın tavrı AKP’nin geleceğini belirler.

İran’ın bu bölgesel mutabakatta Pakistan’ın olmasını talep etmesi tüm oyun planını bozabilir.

Sanıldığının aksine mart ayındaki olası seçimde sandıkta AKP’yi zorlayacak temel etmen ekonomi değil olası bir İran operasyonunda alınacak tavır olacaktır.

Bu sebeple, Büyükanıt’a kızmayın ne olur.

Yarım milyon dolarlık bir hediyeyi kabul etmesi neden sizi kızdırıyor?

Bu öylesi bir tercih ki...

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan her birey dönüp kendisine bakmalı...

Özgürlük güvende olmamaktır.

Bu çağda refahı seçmek adaleti terk etmektir.

Vicdanı gömmektir.

Suriye, Irak, Türkiye ve Körfez ülkelerinin eliti refahı ve güvenliği tercih ediyor.

İran neyi seçecek?

Kaynak
Kullanıcı küçük betizi
tuba
Üye
Üye

İletiler: 1113

İletigönderen borabey » Cum Ağu 08, 2008 14:46

Değerli tuba,

Makaleyi birkaç kez dikkatlice okudum.
Örtülü ve kendi içinde paradoksal bir yazı gibi geldi bana..

Öncelikle yazının sonunda sorulduğu gibi; yazının öznesi İRAN mı? TÜRKİYE mi?
İkincisi:

küçük harflerle yazılı olanlar Serdar AKİNANA ait..
BÜYÜK HARFLERLE YAZILI OLANLAR BANA AİT...

Türkiye, Kerkük konusunda ABD’den bir söz aldı. HANGİ SÖZÜ?

Kürtlerin bu kadar rahatsız olmasının nedeni bu...ACABA?

Türkiye, Suriye ile ve Körfez ülkeleriyle bir pozisyon alıyor...HANGİ MÜŞTEREKLERDE NASIL BİR YENİ POZİSYON?

Bu yeni.

Bu denklemde İran’ın tavrı son derece hayatidir. İRANın DURUŞU BELLİ...

Ama hayati olan bir başka şey daha var... NEDİR?

Türk Silahlı Kuvvetleri Özkök döneminden bu yana bu büyük mutabakata entegre davranıyor. ANIT PAŞA ENTEGRASYONUN NERESİNDE?

Yüksek Askeri Şura’da ihraç olmamasına değil tümgeneral seviyesinde emekliye sevk edilen komutanların isimlerine ve sicillerine bakarsanız TSK’daki dönüşümün ipuçlarını yakalarsınız. DÖNÜŞÜM TAMAM DA HANGİ YÖNDE...KİMLER TASFİYE EDİLİYOR...YERİNE KİMLER VE HANGİ ZİHNİYET HAKİM OLUYOR?...

TSK’nın kriterlerinin değişmesi demek burada bir devlet kararı var demektir. HANGİ DEVLET ?...

Devleti elinde tutan kadro Cumhuriyeti dönüştürüyor. ...HANGİ KADRO ?...

Sermaye, siyaset ve bürokrasi bir büyük uzlaşı içinde... UZLAŞININ ÇERÇEVESİ VE ÇAPI NEDİR?

Yukarıdaki bölgesel hareketliliği; diplomatik adımların devlet başkanları düzeyinde yapıldığını ıskalamazsak işin ciddiyetini kavrayabiliriz. ...HANGİ DEVLET BAŞKANLARI ?

Cumhurbaşkanı Gül’ün rektör atamaları konusunda, kendinden emin, attığı adımların hangi güvene dayandığını görmeliyiz. .. YÖKTE DİLEDİĞİ GİBİ AT OYNATILMASINA İZİN VEREN ZİNDE GÜÇLER VE CUMHURİYETİN YIKILMAZ/SARSILMAZ BEKÇİLERİ SAĞOLSUN...

İran’ın tavrı AKP’nin geleceğini belirler. ŞİMDİ YANDIK KETEN HELVASI..

İran’ın bu bölgesel mutabakatta Pakistan’ın olmasını talep etmesi tüm oyun planını bozabilir. ...BİZE NE?

Sanıldığının aksine mart ayındaki olası seçimde sandıkta AKP’yi zorlayacak temel etmen ekonomi değil olası bir İran operasyonunda alınacak tavır olacaktır. ..ŞİMDİDEN AJİTASYONA BAŞLANDI....

Bu sebeple, Büyükanıt’a kızmayın ne olur. BU SAATTEN SONRA KIZSAK NE OLUR?

Yarım milyon dolarlık bir hediyeyi kabul etmesi neden sizi kızdırıyor? SON DOLARINA KADAR HAK ETTİ HELAL OLSUN!..

Bu öylesi bir tercih ki... BİZİM TERCİHİMİZ KESİNLİKLE DEĞİL....

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan her birey dönüp kendisine bakmalı... BİZ HER AN KENDİ VİJDANIMIZLA BAŞBAŞAYIZ..ESAS BAKMASI GEREKENLER BAKSIN..

Özgürlük güvende olmamaktır. TERSİ..GÜVENDE OLMAK İÇİN ÖZGÜRLÜĞÜMÜZDEN Mİ VAZGEÇECEĞİZ?

Bu çağda refahı seçmek adaleti terk etmektir. AYNI ŞEKİLDE REFAH İÇİN DE ADALETİ Mİ SATACAĞIZ?..

Vicdanı gömmektir. ...GÖMÜLEN VİCDANLAR KARACAAHMET MEZARLIĞINI GEÇTİ BİLE...

Suriye, Irak, Türkiye ve Körfez ülkelerinin eliti refahı ve güvenliği tercih ediyor. ELİTİN TUZU KURU, ACIYAN ALLAH BİZE ACISIN..

İran neyi seçecek? ...BANA NE...ASIL OLAN BİZ NEYİ SEÇECEĞİZ?

EN İÇTEN SEVGİ VE SAYGILARIMLA.
Kullanıcı küçük betizi
borabey
Üye
Üye

İletiler: 333

Re: Büyükanıt Paşa’ya ne kızıyorsunuz?

İletigönderen kaye » Cum Ağu 08, 2008 14:51

Sağdan soldan vuryorlar ülkeme..
O ayakta kalmak için direndikçe temelli sıklaştırıyor, indirdikçe indiriyorlar..
Şu cümleleri daha önce hiç düşünmüşmüydünüz:
tuba yazdı:Yüksek Askeri Şura’da ihraç olmamasına değil tümgeneral seviyesinde emekliye sevk edilen komutanların isimlerine ve sicillerine bakarsanız TSK’daki dönüşümün ipuçlarını yakalarsınız.

TSK’nın kriterlerinin değişmesi demek burada bir devlet kararı var demektir.

Devleti elinde tutan kadro Cumhuriyeti dönüştürüyor.

Ve bunu ne için yapıyorlar:

Sermaye, siyaset ve bürokrasi bir büyük uzlaşı içinde.

Artık herşey gün gibi ortada..

Cumhurbaşkanı Gül’ün rektör atamaları konusunda, kendinden emin, attığı adımların hangi güvene dayandığını görmeliyiz.

Bu da görülebiliyor değil mi??

İran’ın tavrı AKP’nin geleceğini belirler.

İran’ın bu bölgesel mutabakatta Pakistan’ın olmasını talep etmesi tüm oyun planını bozabilir.

Aklıma Kıbrıs'ın verilmesi için yapılan oylama geldi. Yes be annem diyen Kıbrıs'lı Türk Gençliği! Rumlar kadar olamamıştı. Tüm Türk Milleti olarak rumlara hayır dedikleri için maalesef müteşekkir!! kalmıştık..
Şimdi de kimlerden medet umuyoruz bakar mısınız!!
Ne günlere kaldık ey gazi hünkar..

Bu sebeple, Büyükanıt’a kızmayın ne olur.

Yarım milyon dolarlık bir hediyeyi kabul etmesi neden sizi kızdırıyor?

Bu öylesi bir tercih ki...
Kullanıcı küçük betizi
kaye
Üye
Üye

İletiler: 1036

İletigönderen MansurSah » Cum Ağu 08, 2008 15:51

borabey, yazıyı okumaktayken (ki önyargı oluşmasın diye yazarına bakmadan okurum genelde) benim sorduğum soruları bizzat bir sonraki yazıda sen sormuşsun. Özellikle emekliye ayrılan generallerle ilişkili olarak dönüşüm.. Ne demek bu hakkaten, Allahaşkına!

Cumhuriyetin kalesi olan yargıya güveniyorduk; kapatma davasında ne olduğunu gördük. Hep umudumuz, yada son umudumuz diyelim (darbe yapıp kurtarması nasıl bir umutsa; ayrıca Evren'leri de gördük), TSK'ya olan güvenimiz de (kendi adıma) sarsıldığı anlar oluyor. Herşey bir kenara, OYAK'ın, Türk Telekom'un satışına sessiz kalıp izin vermesi mesela..

E biz de Türk Gençliği olarak eşek değiliz ya. Sonuçta Gençliğe Hitabe ortada. Birşeyler yapmalıyız, yapacağız da.. Ama nasıl :shock:

Kime güveneciğini şaşırmış bir gençlik var elimizde. Misal vereyim, İlhan Selçuk. Atatürkçü falan bilinir değil mi, severiz falan hani. Oysa Attila İlhanların başlattığı, geliştirdiği Dip Dalgası hareketine, hatta genel olarak Bağımsızlıkçı Atatürkçü Türk Gençliği'nin önderliğine, kimin geçmesini önermişti? Demirel'in. Evet, Morison Demirel'in. Son 50-60 yılımızın mimarı sayılabilecek bir adamın. Daha ne diyelim. Birer minik örnekle, güven duymamın imkansız olduğu insanları-kurumları listelemeye bayılmıyorum :(
Fatih "Mansur Şah" Özaydın

Hem Cemaat hem Cumhuriyet olunmaz,
Ters mıknatıslanma yapar!!!
Kullanıcı küçük betizi
MansurSah
Bilim Adamı
Bilim Adamı

İletiler: 611

İletigönderen zfrtxt » Cum Ağu 08, 2008 16:43

serdar akinan ın çizgisinin şirazesinin şaştığını düşünüyorum . güncel dengeler içinde olabildiğince dışardan bakarak pragmatik bir yaklaşımla yorum yapıyor ama geldiği nokta kapatma davasının kararı arifesinde tayyip erdoğanı milli (gül ve f tipine nazaran) ilan etmesi dolayısıyla kapatılmaması noktası oldu. hayır en son pakistana bir gezi yaptı ne olduysa orda oldu . o günden bu yana yorumlarında netlikten eser yok kuyuya taş atıyor . gazeteci değilmisin söyle emekli paşaların özelliğini sicilleri neyi ifade ediyor , fikrini öğrenelim . hep muğlak hep muğlak bunca dezenformasyon içinde birde bulanık fikirlerle mi uğraşalım . doğrudur yanlıştır katılan olur olmaz ama böyle ucu açık sorular günümüzde kime neyi ifade ediyor. en fazla yalanlama alır ertesi gün unutulur .
Kullanıcı küçük betizi
zfrtxt
Üye
Üye

İletiler: 106

İletigönderen borabey » Cum Ağu 08, 2008 16:49

DEĞERLİ DOSTLAR

Özellikle emekli paşalar ile ilgili hassasiyetinize bir saptama daha yapmak istiyorum.

Yıllardan sonra ilk kez İHRAÇSIZ bir YAŞ süreci yaşarken;
Başta "ŞAHİN" komutan olmak üzere ileri sürülen "savunma savı"
....bu seferki YAşta İHRACI gerektirecek düzeyde subay astsubay yoktu, onun için yapmadık.... açıklamasıydı

Peki emekli edilen tümgenerallere bakın, tasfiyeyi ve dönüşümü anlarsınız yaklaşımı..
YAŞ'SIZ İNFAZ ANLAMINA GELMİYOR MU?...

Buna kim yanıt verecek...

Sakın EMEKLİ SUBAYLAR DAYANIŞMA DERNEĞİ diye yanıt vermeyin...
Kargalar bile gülmez...
Kullanıcı küçük betizi
borabey
Üye
Üye

İletiler: 333

İletigönderen omniscient35 » Cum Ağu 08, 2008 17:26

Bence Serdar Akinan'in Ergodan'i kendince milli ilan etmesi , Ömer Lütfü Mete ve Mahir Kaynak gibi isimlerin etkisi altinda kalmasindan.Onlara göre Gül küresel sermaya taraftariyken, bizim süper Tayyip'imiz milliyetci bi arkadas ancak itkidarin ilk yillarinda biraz acemilik ,biraz iktidara gelince kimi kesimlere diyet ödemesi falan derken böyle oldu.Utanmasalar Erkaban'dan bile daha milliyetciydi falan diyecekler de isin cilki cikacak o zaman.

Ancak Akinan 'in dedigi cok dogru seyler var yazisinda.Mesela ülkenin kurucu ideolojisi ve o ideolojiyi temsil eden siniflar degisirken askerin buna sesini cikarmamasi ve hatta destek olmasi.Karsi cikacak gücü var mi bence o da tartisilir ya.
Batinin ve Akp'nin bize dayattigi yeni müslümanlik , senin müslüman komsun öldürülse bile kafana takma sen cikarina bak mantigidir (yani güvenligine bak).O yüzden de Akinan'in dedigi gibi dayatilan ya güvende ve bagimli olacaksin yada güvensiz ve bagimsiz olacaksindir.Akp tercihini 1. den yana kullandi.

En son sunu söylemek istiyorum, ne asker eski askerdir ne de cumhuriyet.Su an bir gecis sürecindeyiz ve yakinda taslar yerine oturacak.Bir kac yil sonra cumhuriyetin temel -ve degistirilmis- niteliklerini savunan Akp iken karsi saldirida bulunanlar Chp'liler olacaktir.Hem belki o zaman CHP de 70'lerdeki gibi gercek bir sol parti olur.Son cümle de benim polyanaligim olsun :D

Saygilar...
Kullanıcı küçük betizi
omniscient35
Üye
Üye

İletiler: 26

İletigönderen maydonos » Cum Ağu 08, 2008 18:04

degerli arkadaslar bu libos tayfasina katilan yeni asker serdar akinana sevgiler yolluyorum..bence ahmet altandan bir farki kalmamis yazilarinin..eski hali hali daha yaratici idi..o programlarindaki gulme ve gulumseme tavirlari beni olduruyor..bence yazacaksa o gizli tanik konularinda bir seyler yazsinda bu kurt gizli taniklar aposun beslemeleri nasil tanik gosteriliyor bir ogrenelim ...bu konulari yazsinlarda gorelim..arastirmaci gazetecilik yapsinlarda gorelim...bu arada yasar psa ile ilgili bu dolmabahce gorusmeleri fikri saglar ne oldu bilgisi olan arkadas var mi?hic basinda goremedim. ikinci bir konu ise bu bir rusvet olaylari erdogan baykal hic itiraz mitiraz yok ey gidi serdar bey birazda bu konularda yazin bakalim da gorelim..yani cok ozledim eski medyayi cook.ne gunlere kaldim eskiden onlarida begenmezdik ya.
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen rafet » Cum Ağu 08, 2008 22:24

Serdar akinan'a niye kiziyorsunuz anlamadim.
Adam durum saptamasi yapmis, ulkenin, yonetenlerin durumunu ayna gibi yansitmis.
Biraz cekingen davranmis, net konusmamis, e olacak o kadar.
Net konusanlari ergenekoncu diye hapse atiyorlar.

O degil de Buyukanit pasa cok hayal kirikligina ugratti beni, ona yanarim.

Ulkede Kemalist falan kalmadi mi nedir, herkes menfaatine mi calisir oldu,
anlayamiyorum.
Kullanıcı küçük betizi
rafet
Üye
Üye

İletiler: 185

İletigönderen Kadir Kavri » Cum Ağu 08, 2008 23:33

Türkiye,Amerika'dan Ne Sözü Aldı,Benim Bildiğim Amerika Hiç Bir İşi Karşılıksız Bırakmaz Yani Al Gülüm Ver Gülüm Biz Al Gülüm Diyerek Bir Söz Aldık Peki Bir Neyi Verdik?Aklıma Şunlar Geliyor;

1)Olası Bir İran Saldırsın'da Türkiye Amerikan'ın Yanında Yer Alacak?
2)Olası Bir İran Saldrısın'da Türkiye Amerika'ya Üslerini Açacak?
3)Olası Bir İran Saldırısın'da Türkiye Amerikan Askerleri'ni Türkiye'den Geçmesini Sağlayacak Bir Tezkere Çıkartılacak?
4)Türkiye Kuzey Irak'ta Kurulacak Devlet ya da Devletleri Tanıyacak?

Yukara'ya Baktığımda Hangi Sözü Verdik Diye Kendime Sorduğumda 1 ve 3 Geçiyor,Al Gülüm Ver Gülüm Peki Amerika Bize Ne Verdi?

Biz Büyükanıt Paşa'ya Kızmamış Haddimize Değil Lakin
1)27 Nisan 2007 Tarihine Kadar Siyaset Konuşan Sn.Paşam,Bu Tarih'ten İtibaren Neden Konuşmadı?
2)Ergenekon Soruşturmasın'da Tutuklanan 2 Paşamız Hakkında Niye Ses Çıkarmadı?
3)Paşamızın,Siyaset Konuşmamasında En Büyük Etken Ne
A)Millet İdaresi mi? B)Fikri Sağlar'ın İddia Ettiği Olay mı? Ben Bunu Merak Ediyorum?

Gelişen Dünya'da Özellikle Bizim Ülkemiz'de Amerika Olmadan Bir Siyasi Grup ya da Anlaşma Yapamayız,Çünkü Amerika'nın Belli Bir Planları Var Ve Bu Planların Sekteye Uğramasını İstemiyor...
Saygılarımla...
Kullanıcı küçük betizi
Kadir Kavri
Üye
Üye

İletiler: 41

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 3 konuk

x