Çakır Teğmen Şehit Düştü...

Genel & Güncel Konular

Çakır Teğmen Şehit Düştü...

İletigönderen Panzehir » Sal Mar 06, 2007 22:43

Türk Hava Kuvvetleri'ne ait eğitim uçağı Manisa yakınındaki tarım arazisine düştü. Pilot Teğmen Barış Çakır şehit oldu. Aslen Giresunlu olan 2006 dönemi mezunu şehit pilotun ailesi İstanbul'da yaşıyor.

Askeri uçak düştü Çakır teğmen şehit

T-37 tipi askeri eğitim uçağı henüz belirlenemeyen bir nedenle Manisa'ya 20 kilometre uzaklıktaki tarım alanına düştü. Çiçeği burnunda Pilot Teğmen Barış Çakır şehit oldu.

Pilot olmak, Teğmen Barış Çakır'ın en büyük hayaliydi. 2006 yılında Hava Harp Okulu'ndan mezun olan Çakır, İzmir Çiğli Askeri Havaalanı'nda görev yapıyor, geleceğin iyi pilotlarından olmak için çabalıyordu. Genç teğmen her zaman olduğu gibi dün sabah da heyecanla eğitim uçuşu için ucağını ana jet üssünden havalandırdı. T-37 tipi eğitim uçağıyla bir süre uçan Teğmen Çakır, saat 13.30 sıralarında Manisa'da iki bin kişinin yaşadığı Sancaklıiğdecik beldesinin 1 km. yakınında, henüz bilinmeyen bir nedenle düştü. Manisa'ya 20 kilometre uzaklıktaki Sancaklıiğdecik beldesinde Mustafa Sarıcaylak'a ait şeftali bahçesine düşen uçağın pilotu Teğmen Barış Çakır (22) koltuğunun fırlatma düğmesine basamadan şehit oldu. Bölgeye hareket eden kurtarma ekipleri Çakır'ın cesedine ulaştı. Görgü tanıklarının havada döne döne düştüğünü belirtikleri uçakta şehit olan Teğmen Çakır'ın cesedi, olay yerine gelen Türk Hava Kuvvetleri'ne ait bir helikopterle İzmir'e getirildi. Ardından gelen ikinci helikopter ekibi, kaza yerinde incelemeler yaparak uçağın kara kutusunu aldı.

"DÜŞÜŞ SEBEBİ BELLİ DEĞİL"

Eğitim uçağının enkazının bulunduğu bölgeye Emniyet Müdürü ile birliktegiden Manisa Valisi Refik Arslan Öztürk, uçağın düşüş sebebinin belli olmadığını ancak çalışmaların sürdürüldüğünü belirtti. Görgü tanıkları ise verdikleri ifadelerinde uçağın havada döne döne gözden kaybolduğunu ve patlama sesi geldiğini belirttiler. Olayı gördüklerini söyleyen Serkan Döner ve İbrahim Özşeker adlı gençler de "Beldenin yakınındaki yerleşim yerine düşeceğinden korktuk. Ancak tarlaların üzerine düştü ve şiddetli patlama oldu. Ardından da dumanlar çıktı" dedi. Bu arada Sancaklıiğdecik beldesi sakinleri, Spil Dağı'nda manyetik alan bulunduğunu, Manisa'nın adının da buradan geldiğini öne sürerek, "Dağa yakın olan uçak düşüyor. 1970'li yıllarda da yine bir askeri uçak aynı şekilde tarlalara çakılmıştı. Manyetik çekim uçağın göstergelerini kilitlemiş olabilir. Çünkü zirveye çıktığında uçuşu normaldi" dediler. CENAZE TÖRENİ BUGÜN Pilot Teğmen Barış Çakır'ın cenazesinin bugün İstanbul'da toprağa verileceği bildirildi. 1. Ordu Komutanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Çakır'ın naaşının, bugün Ataköy 5. Kısım Camisi'nde ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından, Edirnekapı Hava Şehitliği'nde defnedileceği belirtildi.

:arrow: Kaynak

!: Allah rahmet eylesin. Allah ailesine sabır versin. :!

Gün gelir devran döner
Adımıza türküler söylenir bu şehirde!..
...
Kullanıcı küçük betizi
Panzehir
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İletiler: 3483

İletigönderen Hasta » Sal Mar 06, 2007 22:46

Allah rahmet eylesin,acılı ailesine sabırlar versin
Kullanıcı küçük betizi
Hasta
Satılmıştır

İletiler: 1

İletigönderen |Kuralsız| » Sal Mar 06, 2007 22:51

Şehidimize Allah'tan Rahmet , Acılı Ailesine sonsuz sabır ve Başsağlığı diliyoruz...

Sebebi Belirlenemeyenler listesine eklesinler... onlar için hiç önemi yok... :evil:

haber için tşk.

''Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır! Muhterem milletime şunu tavsiye ederim ki; sinesinde yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki cevher-i asli'yi çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an feragat etmesin."
Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk

Ruhun Şad, Mekanın Cennet Olsun Türklüğün Yüce Başbuğu ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
|Kuralsız|
Üye
Üye

İletiler: 2244
Konum: Gecenin Kıyısından Karanlığın Tam Ortasından |K@yse®ciyes|

İletigönderen Çetin Taş » Sal Mar 06, 2007 23:03

Nur içinde yatsın teğmenim.Allah rahmet eylesin.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen Ram » Sal Mar 06, 2007 23:10

Panzehir, başımız sağolsun.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen Türk-Kan » Çrş Mar 07, 2007 12:12

Sehidimize Allah'tan rahmet, ailesine sabir diliyorum :|

Basimiz sagolsun.
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen shadow39 » Çrş Mar 07, 2007 18:42

Allah rahmet eylesin
Dağda üç Beş domuz Sürüsü
Tutturmuş Bir kürdistan Türküsü
Eline Almış Bayrak Diye Bir Masa örtüsü
Satsan Beş Para Etmez Ne Dirisi Ne De ölüsü
Soyu Soysuz Olan Sensin Toprak Senin Neyine
İte itlik Yapıp Kafa Tutma Beyine
Anlasa Dediğimi Sokaktaki Köpek Ağlar Haline
Duy Ulan Soysuz
Ne Mutlu TÜRK'üm Diyene!!!
....
Bu da can d..... efendiye olsun. belgeselci.
"Siz Mustafa demeye devam edin, biz de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk"

Resim
Kullanıcı küçük betizi
shadow39
Üye
Üye

İletiler: 2230

İletigönderen DAVUD » Çrş Mar 07, 2007 19:00

Allah'tan rahmet,ailesine de sabır ve başsağlığı dilerim
Resim

S.S NAZIO
Kullanıcı küçük betizi
DAVUD
Üye
Üye

İletiler: 32

İletigönderen szn!!! » Çrş Mar 07, 2007 19:22

acı bi olay..allah rahmet elesin..haber için tesekkür..
Kullanıcı küçük betizi
szn!!!
Üye
Üye

İletiler: 6

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 3 konuk

x