Çalıkın 2004'ten bu yana ödemediği 17 milyon YTLnin üzerindeki borcu taksitlendirildi.
Çalık Grubuna bağlı Turkuvaz, kamu bankalarından çok iyi şartlarda bulduğu 750 milyon dolarlık kredi sayesinde Sabah-Atvnin sahibi oldu. Çalık Holding Başkanı Ahmet Çalıkın babası, Çalık Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Çalıkın Malatyadaki iki tekstil şirketi ise 2004 yılından bu yana ödemediği 17 milyon YTLnin üzerindeki elektrik borcunu 2 yıl vadeye yayıp yeniden yapılandırdı.
"Krizdeyim her ay 2 milyon dolar zarar ediyorum"
Çalık Grubu Yönetim Kurulu Üyesi olan baba Mahmut Çalıkın ekonomik kriz içinde olduğu, hatta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, Hazineden sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek , Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayana da bu konuyla ilgili mektup yazdığı basında yer almıştı. 19 Şubatta basına yansıyan mektuba göre Mamut Çalık Erdoğana hitaben, Sıkıntıdayım, işletmelerimi kapatmak zorunda kalabilirim demiş ve şöyle devam etmişti:
Tekstil sektöründeki sıkıntılar bu şekilde devam ederse, içimiz sızlayarak son elemanlarımızı da izine gönderip, tüm işletmelerimizi kapatmak zorunda kalacağız. Kapatmadan devam edersek, her ay 2 milyon dolar zarar ederiz. Geçmişte beş metre kefen bezi bile üretemeyip, Amerikadan getirmek zorunda kalıyorduk. O günlerden bugünlere gelebilmek için çok gayret gösterdik ve çok büyük yatırımlar yaptık. Ben 68 senedir piyasanın içindeyim. Bunları ağlamak için değil, Türkiye için yazıyorum dedi.