Çalık'ın borcuna taksit kıyağı

Güncel Meydan | Güncel Haberler Köşesi

Çalık'ın borcuna taksit kıyağı

İletigönderen Türk-Kan » Çrş May 07, 2008 12:36

Çalık’ın 2004'ten bu yana ödemediği 17 milyon YTL’nin üzerindeki borcu taksitlendirildi.

Çalık Grubu’na bağlı Turkuvaz, kamu bankalarından çok iyi şartlarda bulduğu 750 milyon dolarlık kredi sayesinde Sabah-Atv’nin sahibi oldu. Çalık Holding Başkanı Ahmet Çalık’ın babası, Çalık Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Çalık’ın Malatya’daki iki tekstil şirketi ise 2004 yılından bu yana ödemediği 17 milyon YTL’nin üzerindeki elektrik borcunu 2 yıl vadeye yayıp yeniden yapılandırdı.

"Krizdeyim her ay 2 milyon dolar zarar ediyorum"

Çalık Grubu Yönetim Kurulu Üyesi olan baba Mahmut Çalık’ın ekonomik kriz içinde olduğu, hatta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, Hazine’den sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek , Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan’a da bu konuyla ilgili mektup yazdığı basında yer almıştı. 19 Şubat’ta basına yansıyan mektuba göre Mamut Çalık Erdoğan’a hitaben, “Sıkıntıdayım, işletmelerimi kapatmak zorunda kalabilirim” demiş ve şöyle devam etmişti:

“Tekstil sektöründeki sıkıntılar bu şekilde devam ederse, içimiz sızlayarak son elemanlarımızı da izine gönderip, tüm işletmelerimizi kapatmak zorunda kalacağız. Kapatmadan devam edersek, her ay 2 milyon dolar zarar ederiz. Geçmişte beş metre kefen bezi bile üretemeyip, Amerika’dan getirmek zorunda kalıyorduk. O günlerden bugünlere gelebilmek için çok gayret gösterdik ve çok büyük yatırımlar yaptık. Ben 68 senedir piyasanın içindeyim. Bunları ağlamak için değil, Türkiye için yazıyorum” dedi.

Resim
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Yakakent » Prş May 08, 2008 15:53

Türkiye için tam 4 sene elektırık faturası odememış adam Türkıyeyı dusunuyo bence plaket vermelı shp baskanıda ınsanlar temız ekmek yesındıye ugrassın 10 ton su parası almasın tamam belkı yanlıs para almamak ama halk ıcın bıseyler yapsın danıstaya suc duyurusunda bulunsunlar nıye ıyılık yapıyosunuz kı boyle yapın gercı halk ıcın basbakana mektup yassak al mektubunu gıtderya neyse
Kullanıcı küçük betizi
Yakakent
Üye
Üye

İletiler: 16

Şu dizine dön: Haberler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 12 konuk

x