gönderen İlteriş » Sal Oca 27, 2009 5:58
Yurdisinda oldugum icin filmin dvd'sini dun indirebildim (yeni dusmus:-))
Filmin baslangic sahnesi cok gereksiz ve gercek olmayan bir olay. Turkler olmuslerini deniz kiyizina gommezler, boyle birsey yok, Can Dundar bu acik hatayi yaparak kendisini rezil etmis.
Ataturk'u dinsiz olarak gostermeye calismis, kendisi oyle dusundugu icin mi yoksa su anki konjonktur oyle yapmasini gerektirdigi icin mi bilemiyorum.
Annesine 2.nci evliligini yaptigi icin kirgin oldugunu soylemis, ama bu konuda Ataturk'un veya onu yaindan taniyan birinin yazmis oldugu bir hatirat veya Ataturk'un bu duyguyu ifade ettigi herhangi bir konusmasina atifta bulunmamis, yani bir kaynaga dayali degil, tamamen uydurmus. Ataturk'un annesi elbette esi vefat ettikten belirli bir sure sonra, evinin ihtiyaclari ve ailesinin korunmasi ve bakimi adina 2. bir evlilik de yapabilir, bu dinimizce de caizdir, bunu cok cirkin bir dille yansitmis.
Ismet Inonu, Kurtulus Savasi yapilirken, "Millet bize karsi" demis mis. Nasil boyle diyebilmis? Eger Millet karsi olsaydi bu savas nasil, kimle yapilacakti? Eger demisse, bu kendisinin yumurtladigi yanlis bir fikir degil midir? Mutlak, ve o zaman icin en gecerli olan kamuoyu yoklamasi olarak ele alinip, "Ataturk'u millet o zaman sevmiyordu" gibi sacma bir yargiya ulasilabilir mi? Bu kadar gerceklerden uzak olunabilir mi?
Filmin sonunda neden yetersiz, evsiz, barksiz, kimsesiz, gucsuz, caresiz ve benzeri kelimelerin ard arda, anlamsizca siralandigi sacma bir sarki konmus? Kim yetersiz kardesim? Adam 7 duvele yetmis, daha neye yetsin?!!! Ne gucsuzu Can Dundar! O lideri ruyalarinda bile goren dusmanlari hala korkuyorlar!
Kissadan Hisse;
Filmi izledikten sonra su kaniya vardim; Film cocuklara izlettirilmemeli, buyuklere ise, Ataturk'e karsi asagilik kompleksi duyan, ona icten ice kin bileyen sozde aydinlarin, ne kadar alcalabildiklerinin gorulebilmesi icin yetiskinlere ibret vesikasi olarak izletilmelidir.
"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklâle sahip olmakla gerçekleştirilebilir"
Mustafa Kemal Ataturk