Can DÜNDAR'ın "Mustafa" filmini nasıl buldunuz¿?

Can DÜNDAR'ın "Mustafa" adlı filmini nasıl buluyorsunuz¿?

Güzel bir film
25
7%
Bazı eksik ve yanlışların giderilmesi gereken bir film
65
19%
Can DÜNDAR-ın kötü niyetle çektiği bir film
36
10%
SABANCI Holding-in Mustafasını yansıtan bir film
14
4%
Dış güçlerin Türkiye üzerine oynadığı yıkıcı bir projeye hizmet için çekilmiş bir film
210
60%

Toplam Oy : 350

İletigönderen İlteriş » Cmt Kas 22, 2008 10:07

Bu söylediklerin terbiyesizliği yapanların yaptıkları terbiyesizliğin istem dışı sonucudur.

Kesinlikle! Ve bu beni acikcasi bir Ataturkcu olarak cok keyiflendiriyor :-)

Bu terbiyesizligi yapanlarin karsilastiklari sonuc, umduklarinin tam ziddidir. Bu guzel sonuc, Cetin Abi, sizin gibi insanlarin her firsatta halki, bu filmin art niyeti konusunda uyarmalari, ve halkin da bu filmi uyanik bir ruh hali icinde izlemis olmasindan kaynaklanmistir.

Yani sevinebiliriz, ve ovunebiliriz ki bugun, bu isbirlikcilerin oyununu bosa cikardik ve bununla kalmayip, Ataturk'u, bu vesileyle, fikirlerini anlayamamis veya ozumseyememis genis bir kitleye daha tanittik. Bunun sonucunda ben, bir Ataturkcu olarak kendimi dunden daha guclu hissediyorum, yalnizlik asisi ise bu filmi cevirenlerin kendilerine batmistir.
"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklâle sahip olmakla gerçekleştirilebilir"

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

İletiler: 1197

İletigönderen maydonos » Cmt Kas 22, 2008 11:11

arkadaslar 32.gun programini seyretmeyenlere tavsiye ederim orada bunu bilicli ve isteyerek yaptiklarini acikca gozlemleyeceksiniz.bende filmi seyredemeyenlerdenim.arkadasim anlatti.durum vahimin otesi yani.bu bilincli programlanmis, ozellikle secilerek duzenlenmis bir psikolojik yok etme savasi.baska bir sey degil.ben bu kafa yapisindaki insanlarin Ataturk'ten nasil korktuklarini gordum.oyle bir lidere sahip olduklari icin gercekten uzgunler.beyinleri lagimla yikanmis bu tip insanlarin ve zombi gibiler.davranislarida oyle ve cok ilginc geldi bana bu guruh...
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen İlteriş » Cmt Kas 22, 2008 11:38

Sahi ben bu konuda yalniz miyim?
Arkadaslar sizler de Ataturk'un bu son saldiridan guclenerek ciktigini dusunmuyor musunuz?
Yani bu saldiriyi duzenleyenlerin hedeflediginin tam aksine bir sonucla karsi karsiya degil miyiz?
Bu vesileyle Ataturk'u gercekci bicimde ele alan TV'lerde haber programlari ve belgesellerin yogunlastiginin ve Ataturk'un kitlelere daha cok maledilmeye basladigini siz de farketmediniz mi?
Yoksa benim gozlemlerimde onyargili secicilik var da ben yaniliyor muyum? Yani aleyhte yayinlar cok daha mi yogun yurt capinda?
"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklâle sahip olmakla gerçekleştirilebilir"

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

İletigönderen luzismud » Cmt Kas 22, 2008 11:52

Filmi Hala izlemedim ama buradaki yorumlara güvenerek bende olumsuz görüsler bildirdim ama data sonra Turgut Özakman'in katildigi programi da izleyince biraz yumusadim.

Bilincli yada bilincsiz hata yapilmasi kabul edilebilir birsey degil. Ama Sayin özakman gibi davranmak bence daha dogru. Yani ikinci bir sans vermek. O da dedi ki filmin uzun TV icin olan 6 saatlik uzun versiyonunda tashihleri bekliyor...

Ikinci konu evet Atatürk güclenmistir. Ama konulari az da olsa enine boyuna irdeleyenler icin.
Diger taraf -yani dizilerden ve renki medyadan gündemi takip edenler- icin ise orada ne seyrettiyse odur... Ona dogruyu anlatmaya ugrasmanin lüzümuda yoktur.
Kullanıcı küçük betizi
luzismud
Çeviri Takımı
Çeviri Takımı

İletiler: 170

İletigönderen Çetin Taş » Cmt Kas 22, 2008 11:57

Sahi ben bu konuda yalniz miyim?

Bu sorunun cevabına en büyük kanıt bu platformdur.Elbette ki yalnız değilsin.

Arkadaslar sizler de Ataturk'un bu son saldiridan guclenerek ciktigini dusunmuyor musunuz?
Yani bu saldiriyi duzenleyenlerin hedeflediginin tam aksine bir sonucla karsi karsiya degil miyiz?
Bu vesileyle Ataturk'u gercekci bicimde ele alan TV'lerde haber programlari ve belgesellerin yogunlastiginin ve Ataturk'un kitlelere daha cok maledilmeye basladigini siz de farketmediniz mi?
Yoksa benim gozlemlerimde onyargili secicilik var da ben yaniliyor muyum? Yani aleyhte yayinlar cok daha mi yogun yurt capinda?

Bu kısmı biraz tartışmaya açık.Çünkü evet ATATÜRK ile ilgili program ve belgeseller ve hatta daha önce yayımlanmamış görüntüler ortaya çıktı.KEMALİST refleks SOROSPU çocuklarını bir süre insan içine çıkamayacak hale getirdi.Doğru.
Ama bir önceki yorumumda yazdığım gibi bu terbiyesizliği yapanların beklediği bir istem dışı refleks olabilir düşüncesindeyim.Onların her durumda amaçlarının ATATÜRK'e saldırabilmenin hazzını almak olduğunu ve bu filmden sonra gelecek olan film-belgesel-kitaplara yol açmak olduğunu düşünüyorum.Neticede psikolojik savaş budur.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen maydonos » Cmt Kas 22, 2008 12:48

daha dun bir gazetede okudum hangisi tam animsamiyorum Ataturke hakaret eden birisine birisi itiraz etti diye hapse mahkum edildi diye.karsimizda ki gucu kucumsemek ve bu filmle daha guclendik demekle bir sey olmuyor.uygulama ve toplumun geneline bakmak gerek..
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletigönderen İlteriş » Cmt Kas 22, 2008 12:59

maydonos,

Herhalde bu okudugun haberin toplumun genelini yansittigini soylemek de asiri bir kotumserlik olurdu degil mi? Kotumserlik su sirada akilciligin bir icabi degil. Cunku halki mucadeleden cok sikayete yonlendiriyor. Ayrica bu haberin kaynagini belirtirsen sevinirim.

Karamsar olmamak gerek

Saygilar.

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

İletigönderen maydonos » Cmt Kas 22, 2008 22:22

gokturkmehmet,

evet zaten bu vurdumduymazlik psikolojisi biz gucluyuz bizi kimse yikamaz iste zaten bunlar bir avuc bir topluluk, varsayimlari ile bu doldurmalarla bu hale geldik.umutsuz olmayi kimse istemez dogal olarak gercekleri de yok sayamayiz.bu basimiza gelen felaketlere neden bu vurdum duymazliktir.ne ise aslinda ben sana kaynagini vereyim gercekgundem de ve guncel bolumunde ve dunku sayfasinda ara kismina hakaret yazarsan hemen karsina cikiyor.haberin basligi ise; Ata'ya hakarete kizmak yasak.kolay gelsin.
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletigönderen İlteriş » Pzr Kas 23, 2008 13:54

maydonos yazmis;
gokturkmehmet,

evet zaten bu vurdumduymazlik psikolojisi biz gucluyuz bizi kimse yikamaz iste zaten bunlar bir avuc bir topluluk, varsayimlari ile bu doldurmalarla bu hale geldik.umutsuz olmayi kimse istemez dogal olarak gercekleri de yok sayamayiz.bu basimiza gelen felaketlere neden bu vurdum duymazliktir.ne ise aslinda ben sana kaynagini vereyim gercekgundem de ve guncel bolumunde ve dunku sayfasinda ara kismina hakaret yazarsan hemen karsina cikiyor.haberin basligi ise; Ata'ya hakarete kizmak yasak.kolay gelsin.

Ben ne demisim;

Ataturk'un balcikla sivanamayacak bir gunes oldugu ortaya cikti demisim. Son haftalarda ortaya cikan sonucu analiz etmistim, Mustafa filminin yalanlarinin ters teperek Ataturk'e iliskin hayranlik duydugumuz bazi gerceklerin, konuyu ele alan TV programlarinin yogunlasmasi, adamakilli diger arastirmalarin yayinlanmasi ve Atamizin yeni goruntulerin ortaya cikmasi gibi olaylarla kitlelere maledilisi ve bu sayede Ataturk'un halkimizin gonlundeki yerinin bu saldiri vesilesiyle de olsa (Mustafa Filmi) daha da saglamlastigini gozlemledigimi belirtmistim. Bu bir umudu degil gozlemi yansitiyordu.

Sen Ataturk'un balcikla sivanamayacak bir gunes olduguna katilmiyor musun da bu konudaki umitvarligimi vurdumduymazlik olarak niteleyebiliyorsun? Ayrica herhangi bir baska konuda bile umitvar olmanin vurdumduymazlik olarak nitelendirilmesi mumkun mudur? Sen misin bu memleket hakkinda endiseleri olan yegane insan?

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

İletigönderen maydonos » Pzr Kas 23, 2008 19:03

gokturkmehmet;

bana bu yakistirmayi yapmana anlam veremiyorum.gonderilerimi okumadigini dusunuyorum.benim orada soylemek istedigim ve kastettigim kisi Ataturk degil.tabiki gunes balcikla sivanmaz.ama etrafimizda balcikla sivanmis cok beyin var ben onlari kastettim.kolaygelsin.
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

YENİ RIZA NURLAR

İletigönderen BORDO BERELİ » Pzt Kas 24, 2008 19:13

Ülkü Adatepe'nin tepkisini anlıyor ve psikoloğun yaptığı tahlile katılıyorum aynı mail bana da geldi inceledim. Arkadaşlar hassasiyetinizi takdir etmek istiyorum hepiniz çok duyarlısınız. ATAMIZIN bir sözünü hatırlatmak isterim: "Bir zamanlar gelir, beni unutmak veya unutturmak isteyen gayretler belirebilir. Fikirlerimi inkâr edenler ve bana taan edenler çıkabilir. Hattâ bunlar benim yakın bildiğim ve inandıklarım arasından bile olabilir. Fakat ektiğimiz tohumlar o kadar özlü ve kuvvetlidir ki, bu fikirler, Hint'ten, Mısır'dan döner, dolaşır gene gelir, feyizli neticeleri kalpleri doldurur!". İşte bu söz duyarlılığımızı ortaya koyuyor. Tüm bu iftiraların kaynağı Rıza Nur denilen şahıstır. Rıza Nur ATAMIZA attığı iftiraları ATAMIZ ve arkadaşlarının ölmesinden çok sonra ortaya çıkarılmak kaydıyla "Hayatım ve Hatıratlarım" adıyla kitap haline getirmiş ve British Museum'a göndermiştir. Aslında kitapta bahsettiği iftiraların bakıldığında esasen kendi yaşadıkları ve icraatları olduğu kayıtlardan görülmüş ve piskologlarca yapılan karakter tahlillerinde de şahsın sayısız psikoljik hastalığının bulunduğu ve akli dengesinin yerinde olmadığı saptanmıştır. Bu şahıs Arnavutları ayaklandırmış, buna tezat olarak Milli mücadelenin fikir babasının ve yegane kahramanının kendisi olduğunu ileri sürmüştür. Turgut Özakmanın yazdığı kitap "Dr.Rıza Nur Dosyası" açıklayıcı olacaktır sanırım. İşte Rıza Nur'un hastalıkları ; 1-İzolasyon( Kendini Çevreden Soyutlama) 2-Depresyon(Ruhsal yavaşlama, İçe Kapanma, Çöküntü) 3- Homoseksüel Eğilim 4- Obsesif-Kompülsiv sendrom( Toz, Mikrop Korkusu) 5- Depersonelizasyon
(Aşağılık Duygusu) 6- Agresif ve Hostil (Saldırgan ve Kızgın) 7- Psikopat(Kişilik Bozukluğu) 8- Mitomani (Yalan Söyleme) 9- Fabulasyon (Masal Uydurma, Hayali Hikayeci) 10- Fantaziler (Hayal ettiği olayları gerçek sanma) 11- Megalomani (Büyüklük Fikirleri) 12- Narsisizm (Kendine hayran olma) 13- Paranoid reaksiyon (Takip edildiğini sanma duygusu, öldürülme korkusu)
14- Egosantirizm (Aşırı Kıskançlık, herkesi karalama, güvensizlik, devamlı övünme, sahte gurur). Yazdıklarında hem halifeliği ve saltanatı kendisinin kaldırdığıyla övünür hem de hazırladığı parti programında halifeliği yaniden kurmak ister. İşte arkadaşlar yeni Rıza Nur'ların kaynağı...
Kullanıcı küçük betizi
BORDO BERELİ
Üye
Üye

İletiler: 21

İletigönderen gonul » Pzr Ara 07, 2008 16:39

Sanat Eleştirmeni Hayati ASILYAZICI soruyor, değerli bilim adamı Prof. Dr. Özer OZANKAYA yanıtlıyor.

Mustafa Kemâl ATATÜRK ve Can Dündar'ın "Mustafa"sı

Gündem Özel 2 Aralık 2008 - 'Mustafa' -II- (Kısım 1)

Gündem Özel 2 Aralık 2008 - 'Mustafa' -II- (Kısım 2)

--------------------------------------------------------------------------------
Izlersek daha dogru anlaya biliriz
Tam bagimsiz Türkiye
Kullanıcı küçük betizi
gonul
Üye
Üye

İletiler: 115

İletigönderen Çetin Taş » Pzr Ara 07, 2008 17:45

göktürkmehmet ve maydonos kardeşlerim.Birbirinizin söylediğini anlamaya çalışın.Her ikinizin de birbirinize bir hakareti ya da iması yok.Yanlış anlama var sadece.Aynı taraftasınız,kırmayın birbirinizi.

Ülkü Adatepe'nin tepkisini anlıyor ve psikoloğun yaptığı tahlile katılıyorum aynı mail bana da geldi inceledim. Arkadaşlar hassasiyetinizi takdir etmek istiyorum hepiniz çok duyarlısınız. ATAMIZIN bir sözünü hatırlatmak isterim: "Bir zamanlar gelir, beni unutmak veya unutturmak isteyen gayretler belirebilir. Fikirlerimi inkâr edenler ve bana taan edenler çıkabilir. Hattâ bunlar benim yakın bildiğim ve inandıklarım arasından bile olabilir. Fakat ektiğimiz tohumlar o kadar özlü ve kuvvetlidir ki, bu fikirler, Hint'ten, Mısır'dan döner, dolaşır gene gelir, feyizli neticeleri kalpleri doldurur!". İşte bu söz duyarlılığımızı ortaya koyuyor. Tüm bu iftiraların kaynağı Rıza Nur denilen şahıstır. Rıza Nur ATAMIZA attığı iftiraları ATAMIZ ve arkadaşlarının ölmesinden çok sonra ortaya çıkarılmak kaydıyla "Hayatım ve Hatıratlarım" adıyla kitap haline getirmiş ve British Museum'a göndermiştir. Aslında kitapta bahsettiği iftiraların bakıldığında esasen kendi yaşadıkları ve icraatları olduğu kayıtlardan görülmüş ve piskologlarca yapılan karakter tahlillerinde de şahsın sayısız psikoljik hastalığının bulunduğu ve akli dengesinin yerinde olmadığı saptanmıştır. Bu şahıs Arnavutları ayaklandırmış, buna tezat olarak Milli mücadelenin fikir babasının ve yegane kahramanının kendisi olduğunu ileri sürmüştür. Turgut Özakmanın yazdığı kitap "Dr.Rıza Nur Dosyası" açıklayıcı olacaktır sanırım. İşte Rıza Nur'un hastalıkları ; 1-İzolasyon( Kendini Çevreden Soyutlama) 2-Depresyon(Ruhsal yavaşlama, İçe Kapanma, Çöküntü) 3- Homoseksüel Eğilim 4- Obsesif-Kompülsiv sendrom( Toz, Mikrop Korkusu) 5- Depersonelizasyon
(Aşağılık Duygusu) 6- Agresif ve Hostil (Saldırgan ve Kızgın) 7- Psikopat(Kişilik Bozukluğu) 8- Mitomani (Yalan Söyleme) 9- Fabulasyon (Masal Uydurma, Hayali Hikayeci) 10- Fantaziler (Hayal ettiği olayları gerçek sanma) 11- Megalomani (Büyüklük Fikirleri) 12- Narsisizm (Kendine hayran olma) 13- Paranoid reaksiyon (Takip edildiğini sanma duygusu, öldürülme korkusu)
14- Egosantirizm (Aşırı Kıskançlık, herkesi karalama, güvensizlik, devamlı övünme, sahte gurur). Yazdıklarında hem halifeliği ve saltanatı kendisinin kaldırdığıyla övünür hem de hazırladığı parti programında halifeliği yaniden kurmak ister. İşte arkadaşlar yeni Rıza Nur'ların kaynağı...
Hızlı Düzenle

Verdiğin bilgiler için çok teşekkürler bordobereli kardeşim.Daha sık katıl ve bildiklerini bizlerle paylaş lütfen.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen avrasya » Pzt Oca 26, 2009 22:46

Can Dündar'ın bu filmde klavuzları, Beyaz Saray'ın psikiyatristi , Kıbrıs asıllı Amerikada yaşayan Vamık Volkan ve Norman Itzkowitz.

Türkiyeye de "bilimsel" toplantılar adıyla gelen ve bir ara tv. lerde epey boy gösteren Türkçeyi doğru dürüt konuşamıyan Vamık Volkan, Soros turuncu darbelerinin yapıldığı Gürcistan gibi Kafkas ülkelerinde de çalışmalarıyla ünlü bir kişi ..
...
Kullanıcı küçük betizi
avrasya
Üye
Üye

İletiler: 279

İletigönderen İlteriş » Sal Oca 27, 2009 5:58

Yurdisinda oldugum icin filmin dvd'sini dun indirebildim (yeni dusmus:-))

Filmin baslangic sahnesi cok gereksiz ve gercek olmayan bir olay. Turkler olmuslerini deniz kiyizina gommezler, boyle birsey yok, Can Dundar bu acik hatayi yaparak kendisini rezil etmis.

Ataturk'u dinsiz olarak gostermeye calismis, kendisi oyle dusundugu icin mi yoksa su anki konjonktur oyle yapmasini gerektirdigi icin mi bilemiyorum.

Annesine 2.nci evliligini yaptigi icin kirgin oldugunu soylemis, ama bu konuda Ataturk'un veya onu yaindan taniyan birinin yazmis oldugu bir hatirat veya Ataturk'un bu duyguyu ifade ettigi herhangi bir konusmasina atifta bulunmamis, yani bir kaynaga dayali degil, tamamen uydurmus. Ataturk'un annesi elbette esi vefat ettikten belirli bir sure sonra, evinin ihtiyaclari ve ailesinin korunmasi ve bakimi adina 2. bir evlilik de yapabilir, bu dinimizce de caizdir, bunu cok cirkin bir dille yansitmis.

Ismet Inonu, Kurtulus Savasi yapilirken, "Millet bize karsi" demis mis. Nasil boyle diyebilmis? Eger Millet karsi olsaydi bu savas nasil, kimle yapilacakti? Eger demisse, bu kendisinin yumurtladigi yanlis bir fikir degil midir? Mutlak, ve o zaman icin en gecerli olan kamuoyu yoklamasi olarak ele alinip, "Ataturk'u millet o zaman sevmiyordu" gibi sacma bir yargiya ulasilabilir mi? Bu kadar gerceklerden uzak olunabilir mi?

Filmin sonunda neden yetersiz, evsiz, barksiz, kimsesiz, gucsuz, caresiz ve benzeri kelimelerin ard arda, anlamsizca siralandigi sacma bir sarki konmus? Kim yetersiz kardesim? Adam 7 duvele yetmis, daha neye yetsin?!!! Ne gucsuzu Can Dundar! O lideri ruyalarinda bile goren dusmanlari hala korkuyorlar!

Kissadan Hisse;

Filmi izledikten sonra su kaniya vardim; Film cocuklara izlettirilmemeli, buyuklere ise, Ataturk'e karsi asagilik kompleksi duyan, ona icten ice kin bileyen sozde aydinlarin, ne kadar alcalabildiklerinin gorulebilmesi icin yetiskinlere ibret vesikasi olarak izletilmelidir.

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

ÖncekiSonraki

Şu dizine dön: Anket

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x