Can DÜNDAR'ın "Mustafa" filmini nasıl buldunuz¿?

Can DÜNDAR'ın "Mustafa" adlı filmini nasıl buluyorsunuz¿?

Güzel bir film
25
7%
Bazı eksik ve yanlışların giderilmesi gereken bir film
65
19%
Can DÜNDAR-ın kötü niyetle çektiği bir film
36
10%
SABANCI Holding-in Mustafasını yansıtan bir film
14
4%
Dış güçlerin Türkiye üzerine oynadığı yıkıcı bir projeye hizmet için çekilmiş bir film
210
60%

Toplam Oy : 350

Can DÜNDAR'ın "Mustafa" filmini nasıl buldunuz¿?

İletigönderen Ram » Çrş Kas 19, 2008 0:45

Gazetici-Yazar-Yapımcı Can DÜNDAR'ın "Mustafa" filmi, sizin gözünüzde nasıl bir filmdir¿?

Şıkların Bâtınisi

Şık 1: "Değerli bir çalışma olarak görüyorum." Yaşar BÜYÜKANIT

Şık 2: Tashih edilmesi (düzeltilmesi) gereken bir film. Turgut ÖZAKMAN

Şık 3: Kötü niyetle yapmamış olabilir. Bilemiyorum tabii. Ama baktığın zaman kötü niyetle çekilmiş gibi gözüküyor. Ülkü ADATEPE

Şık 4: Sponsorların "Mustafa"sı. Kimi yazarlar, akademisyenler

Şık 5: Burada isim vermiyorum.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

mustafa

İletigönderen gokdeniz » Çrş Kas 19, 2008 1:02

filmi seyretmedigim icin ankete katilamiyorum ..asagidaki makaleyi ilgili basliga tasirsaniz sevinirim

BİR PSİKOLOG GÖZÜ İLE..
15 Kasım 2008 10:32

Bir psikolog gözü ile Mustafa rezilliği.

Psikolog Sebla Kutsal, psikolojik savaşın en ahlaksızcasının nasıl yapılabileceğini belgeselleştiren "MUSTAFA" filmini izledikten sonra dayanamayıp bir e-posta yazmış. Yazdıklarına aynen katılıyorum, bugün söz Sebla Kutsal'ın.

Can Dündar Nobel'i hak ediyor!

29 Ekim'de Can Dündar'ın "Mustafa" isimli filmine gitme gafletinde bulundum. Dündar filminde büyük bir mucizeden bahsediyor…
Özetlersek, filme göre, Mustafa denen bu kişi; Birkaç sefer özenle altı çizildiği üzere karı-kız düşkünü, bir oturuşta mutlaka bir büyük rakı içen, bugün karşılaşsanız, eline bir psikiyatrın kartvizitini tutuşturup "aman bir an evvel bu numaradan bir randevu al kendine" dedirtecek derecede vahim kişilik bozukluklarına sahip, çok zengin bir kadın için sevgilisini terk edip onun intiharına neden olan, çocukken yediği bir dayak üzerine yıllarca içinde bitmek bilmeyen bir kini biriktirip, sırf bu sebeple ülkeyi laiklikle buluşturarak, modern eğitimi başlatarak, dini eğitim veren kurumda yediği dayağın öcünü alan birisi…

Sadece bu kadar mı sandınız? Elbette hayır!

Cephedeki cesaretine bir kez olsun değinilmeyen Mustafa'nın geceleri karanlıkta uyuyamadığını öğreniyoruz…
İçinde sürekli bir korku ve tatminsizlik hissi taşıyor.

Cumhurbaşkanı olup da artık hiçbir şey yapmadan boş boş oturmaya başlayan bu adamın iç sıkıntısı daha da büyüyor.

Öyle ki tek tesellisi çalgılı, içkili sefa âlemleri. Yapayalnız kaldığı dünyasında hasta ruhuna gitgide teslim oluyor.

Çok mutsuz, hem de çok…

Film, Mustafa'nın "dinsiz" olduğunu vurgulamak üzerine kurgulanmış. Kurtuluş savaşını desteklerini alabilmek için dindar kesimleri ve kurumları kandırmış, sonra işi bitince de onların ipini çekmiş.

"Dinin afyon etkisi" üzerine söyledikleri filmde sık sık yer alırken, Ramazan ayında içmediği, Kur'an tercümesi yapan özel bir görevli yardımıyla dini anlamaya çalıştığı ve malum çevrelerin sıkı adamı Nevzat Yalçıntaş'ın ortaya çıkardığı üzere Hz. Muhammed'in mezarını yıkmak isteyen Suudiler'e "orduları gönderirim, ayağınızı denk alın" mealinde bir telgraf yollayarak mezarı yıkılmaktan kurtardığı, vb. birçok bilgi seyirciden özenle saklanmış.

Kurtuluş savaşı harita üzerinden ve birkaç basit sahneyle "oldu da bitti maşallah" tadında kestirme yoldan anlatılmış. İnsanda, tüm milli direnişin ve çarpışmaların kısacık bir sürede tamamlandığı ve memleketin kolayca kurtulduğu hissi uyanıyor.

Zaaflarla dolu zayıf karakterine ve acı dolu anılarına tutunarak sürüklediği ömrünün en sıkıntı verici son döneminde ise Mustafa "beni hatırlayın!" diyor. Hatırlanmaya değmeyeceğinin kendisi bile farkında olmalı ki, unutulmaktan ölesiye
korkuyor…

Film, sürekli not tutmak suretiyle tekrar tekrar izlenir ve derin yapısını çözmeyi amaçlayan bir gözle incelenirse, yukarıda yazdığımdan çok daha fazla Mustafa aleyhtarı unsur kolaylıkla listelenebilir.

Aktardıklarım, bir çırpınışta aklıma gelebilenlerden ibarettir.

Dündar filminde büyük bir mucizeden bahsediyor… Çünkü Dündar'ın Mustafa'sı, bırakın çeşitli devletlerce işgâl edilmiş bir ülkeyi düşmandan temizleyip yeni bir ülke kurmayı, bir sürüye çobanlık yapmayı bile beceremeyecek bir adam.

Ancak nasıl oluyorsa Türkiye'yi kuruyor!

Yani film bir mucizeyi anlatıyor…

Oysa ki savaşlar ve şehitler kan kırmızısıdır. Yepyeni bir devletin kuruluşu ve bir ulusun şahlanışı buz gibi gerçektir. Mucizeler ise ancak masallarda anlatılır.*

Yazdığı ve yönettiği masalla Can Dündar, görevini ifşa etmiştir. Misyonu tamamlanmış bir görevli olarak kesinlikle eserini bir masal kitabı olarak da yayınlamalı ve hak ettiği Nobel ödülünü almalıdır!*

Ancak ben Mustafa'yı tanımıyorum… Sadece Mustafa Kemal bilirim ki kendisine Atatürk denir. O da bizim gibi etten kemiktendir lâkin bedeni çürüyüp gitmişse de ruhu bizimledir. İnsan olduğu için hatalar yapmıştır fakat hatalarıyla doğrularını iki ayrı kefeye koyup da hakikâti göremiyorsak, içimizdeki vicdanın terazisine yazıklar olsun!

Benim gibi düşünenlere, "Atatürk'ü putlaştırmayın, O'nu da herkes gibi doğrularıyla yanlışlarıyla tartışalım" diye saldıracak olan aydınımsılara cevabım önceden hazırdır; "İyi niyetinize bir saniye olsun inanabilseydim, kapımı açar sizi beklerdim…"

Havai fişek sesleri İstanbul'u inletirken yazıma son veriyorum… Değerlerimiz, bir kum saatinin incecik belinden akıp giderken, o gösterişli fişeklerin gürültüsünün çığlıklarımızı bastıramamasını, gökyüzünü kaplayan renk cümbüşünün
gözlerimizi boyayamamasını temenni ediyorum…

Psikolog Sebla Kutsal

(İleten:Engin Demirkollu)
http://www.kuvayimilliye.net/v2/detay.php?id=1302
Kullanıcı küçük betizi
gokdeniz
Üye
Üye

İletiler: 202

İletigönderen Pınar » Çrş Kas 19, 2008 9:31

zaten son üç şık aynı kapıya çıkıyor. Son şık diyelim...
Halk tarafından devlete "Sen bana hizmet etmek için varsın, bunun ötesinde senin bir anlamın yok" dendiğinde herşey yoluna girecektir...

(Osman Pamukoğlu)
Kullanıcı küçük betizi
Pınar
Üye
Üye

İletiler: 1380

İletigönderen maydonos » Çrş Kas 19, 2008 17:54

bende pinar arkadasla ayni dusunuyorum.neden?32.gun programini izledikten sonra emin oldum.herkese kolay gelsin..
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen TOYGUN » Cum Kas 21, 2008 3:00

ben dis güclerin bu isin icinde oldugunu düsünmüyorum zaten Türkiyede bu kadar hain varken onlara ne gerek var !
sabanci holdingi tikladim cünkü sabanci tam bir osmanli hayrani ve yabancilar sayesinde zengin oldu ve bu film bence dis gücler tarafindan degil de onlar icin yapilmis ve dolayisiyla bize karsi ayni orhan pamuk kitaplari gelibolu belgeseli ve fatih akin filmleri gibi ..
( filmi izlemedim )

iki sene önce bu haber cikmisti :
Kahraman Türkler´ Walt Disney´de
Disney´in dünyaca ünlü animasyon ekibinin ilk etapta Türk kahramanlardan Tarkan, Karaoğlan, Dedekorkut ve Köroğlu´nu çizgi dünyasına taşıyacağı belirtilirken, TRT Televizyon Dairesi Başkan Yardımcısı Kürşat Özkök, Disney ile yapılacak anlaşma çerçevesinde ATATÜRKÜ´ü de çok büyük bir animasyon ile dünya çocuklarıyla buluşturmayı hedeflediklerini kaydetti. Tarihi kahramanların yanı sıra Türkler´in yer aldığı macereların oluşturduğu yeni hikayeler ve kahramanlara da yer verileceğini söyleyen Özkök, filmlerin İngilizce´ye çevirileceğini de vurguladı.

bu da bir kac ay önce cikmisti :
MENNAN YAPICIOĞLU'NDAN KURTULUŞ SAVAŞI FİLMİ
Hollywood'un Ünlü Yıldızlarından Sandra Bullock'un Başrolünü Oynadığı 'Sıradışı' (Premonition) Filminin Çekimlerini Yaparak Gündeme Gelen Münih Doğumlu Türk Yönetmen Mennan Yapıcıoğlu (Yapo), Hollywood'da, Bazı Film Yıldızlarıyla Birlikte Kurtuluş Savaşı'nı Anlatan Bir Film Çekmek İstediğini Söyledi.
Kullanıcı küçük betizi
TOYGUN
Üye
Üye

İletiler: 12

İletigönderen Ram » Cum Kas 21, 2008 4:47

TOYGUN yazdı:ben dis güclerin bu isin icinde oldugunu düsünmüyorum zaten Türkiyede bu kadar hain varken onlara ne gerek var !
sabanci holdingi tikladim cünkü sabanci tam bir osmanli hayrani ve yabancilar sayesinde zengin oldu ve bu film bence dis gücler tarafindan degil de onlar icin yapilmis ve dolayisiyla bize karsi ayni orhan pamuk kitaplari gelibolu belgeseli ve fatih akin filmleri gibi ..

Buna uygun şık dördüncü şıktır.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletigönderen maydonos » Cum Kas 21, 2008 15:29

Ram durum anlasilmistir nitekim....tamam...istersen ilk mailimi kaldirabilirsin.kizma...ben cok dusuncesizlestim bu son gunlerde.kolay gelsin..
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletigönderen Medya » Cum Kas 21, 2008 17:43

Anketteki bu cümle cok dogru bence

Dış güçlerin Türkiye üzerine oynadığı yıkıcı bir projeye hizmet için çekilmiş bir film

Evet sonunda Can Dündarda ne oldugun gösterdi.
Yok ben herseyi filme sigdiramadim, yok ben halkimiza mustafayi tanitmak istedim.
Cünkü bize Atatürk yetmiyor. Mustafayi tanimam lazimmis. Be Adam sanki senin baban senin icin mükkemmel olan kisi hic hatasi yokmu. Atatürk unutmayalim bir Insanidir, bizim gibi. Biz nasil aşk sevgi güzellik istiyorsak, bunlar onunda hakkiydi.
Ama benim icin en önemlisi benim ecdatlarimi zülümlerden kurtarmistir.
Can Dündarin su anda Anasi babasi düsmanin elinde olmus olsaydi, bak ozaman Ata gibi insanin sokak sokak aramaya cikmiyormu.
Kullanıcı küçük betizi
Medya
Üye
Üye

İletiler: 10

İletigönderen Medya » Cum Kas 21, 2008 17:51

ayrica bir insan yardima ihtiyaci olurken, birisi gelip yardim eder. Durumu düzeltikten sonra adamin sayasinde. Yok adam sigara iciyormus icki iciyormus, bilseydim ben yardim almazdim.
Ozaman yardim almadan önce arastirsaydin. Ben sadece böyle insanlardan yardim istiyorum diye.

Yani anlayacaginiz. Bizim dedelerimiz Ataya güvendi ve dogru birsey yaptigina inandilar ve ölümüne tek düsmana karsi savastilar.
Eger Atayi elestiren varsa, önce kendi ecdatlarini elestirsinler. Neden böyle icki icen sigara icen bir insanin pesinden gittiler diye.
Cünkü namusumuz vatanimiz önemli degil. Bize sigara icmeyen icki icmeyen karanliktan korkmayan ( ve bunuda alay konusuna tasiyorum, cünkü onun gibi cogu insanlar aksama kadar kan ve ölülerin icinde olan bir insan Rüya görmek bile istemezler) insan lazimdi. Cikip arasaydilar bari. Bize böyel bir tip insan lazim hemen Devleti kurtarmak icin.

Anlamak zor bazi insanlari. Kusura bakmayin, kimseyi incitmek degil niyetim.
Sadece basi seyleri yokusa sürmeyelim.
Kullanıcı küçük betizi
Medya
Üye
Üye

İletiler: 10

İletigönderen Ram » Cum Kas 21, 2008 23:58

Şıkların açılımları eklenmiştir.

Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletigönderen Çetin Taş » Cmt Kas 22, 2008 0:35

Arkadaşlar.
Bence son 3 şık birbirinin tıpa tıp aynısıdır ama ankette tek şık seçme zorunluluğum olduğu için sonuncuyu seçtim.
Burada Can Dündar'ın kötü niyetli olduğu kesin,Sabancı Grubu'nun Kürt Konferansı-Ermeni Konferansı-Mustafa filmi projelerinin hepsinin de sponsoru olması ne mal olduklarını zaten gösteriyor,dış güçler de zaten aha işte bu Can Dündar'a,işte bu Sabancı Grubu'na SOROS vasıtasıyla hükmetmiyorlar mı?Ne bileyim soruyorum canım,hükmetmiyorlar mı? :roll:
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen Ram » Cmt Kas 22, 2008 0:52

Çetin, şıkları şöyle yorumlamak gerekir diye düşünüyorum:

0
1
10
100
1000

Binin içinde yüz tane on, yüzün içinde ise on tane on vardır. Şimdi misâl olarak söylüyorum; bu filim "100"ü hakediyorsa, "10" demek ne kadar doğrudur, yahut "1"i hakediyorsa "100" demek ne kadar doğrudur¿? Görüşler farklıdır; 0 diyen de var, 1000 diyen de...

Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletigönderen maydonos » Cmt Kas 22, 2008 1:25

ben anladim ram degisik bir gozle bakiyor bastan bana da oyle gelmisti ama .ram cok zekice.esim uyardi beni dogrusunu yapmis diye ki cok mantikli son uc sik birbiri ile ayni degil cetin tas arkadas.
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletigönderen İlteriş » Cmt Kas 22, 2008 1:32

Can Dundar'in "Mustafa" belgeselini bir turlu bulamiyorum:-) Internete dusse de indirsem, izlesem diyorum. Ancak bu araa arkadaslarin aktardiklarina gore hic de masum hatalari olmayan, Atturk'un manevi sahsiyetini rencide eden bir filmmis.

Ancak aktarmak istedigim bir gozlem sudur ki, bu filmin amaci her ne idiyse, ortaya cikan sonuc, Ataturk'un halkin gundemine tekrar getirilmesi, ve cesitli televizyon kanallarinda gercege yakin bir sekilde yeniden ele alinip yeniden hic haberi olmayan kisilere dahi sevdirilmis olmasidir. Bunu Ataturk'un "balcikla sivanamayacak bir gunes" olusu ile aciklayabiliriz.
"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklâle sahip olmakla gerçekleştirilebilir"

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

İletiler: 1197

İletigönderen Çetin Taş » Cmt Kas 22, 2008 9:12

Ancak aktarmak istedigim bir gozlem sudur ki, bu filmin amaci her ne idiyse, ortaya cikan sonuc, Ataturk'un halkin gundemine tekrar getirilmesi, ve cesitli televizyon kanallarinda gercege yakin bir sekilde yeniden ele alinip yeniden hic haberi olmayan kisilere dahi sevdirilmis olmasidir. Bunu Ataturk'un "balcikla sivanamayacak bir gunes" olusu ile aciklayabiliriz.

Bu söylediklerin terbiyesizliği yapanların yaptıkları terbiyesizliğin istem dışı sonucudur.Ama terbiyesizliği yapanların hesaplamış olmaları gereken bir istem dışı sonuçtur.O zaman bu terbiyesizliğin amacı nedir?Terbiyesizliğin ta kendisidir.Yani ''ATATÜRK'e de saldırabiliriz,ATATÜRK'e de hakaret edebiliriz''düşüncesinin ispatıdır.Kendilerinden sonra yapılacak terbiyesizliklere zemin hazırlamaktır.ATATÜRKÇÜ insanlara ''yalnızlık hissi''aşılamaktır.''kuşatılmışlık hissi aşılamaktır''.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

Sonraki

Şu dizine dön: Anket

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x