Can Pazarı

Can Pazarı

İletigönderen Habip Hamza Erdem » Sal May 01, 2012 0:23

CAN PAZARI
Tam dört yıldır, dünyanın içine girdiği ‘ekonomik bunalım’ın dehșetli bir ‘savaș’a yol açacağını düșünüyorum.
Dünya basınında çıkan ‘ekonomik göstergeler’ ise savaș yok diyorlar.
Olmamasına göre ayarlanmıșlar sanki.
Türkiye’de bakanın ağzı, bașbakanın gözü, yandaș basının sözü de sarkaç gibi.
Sanki Türk ekonomisi almıș bașını gidiyor.
Planlar bir yıl sonrası için değil de tam onbir yıl sonrası için yapılıyor.
İkibinyirmiüç mü ne?
Bir ‘deli zırvası’ gibi geliyor bana.
Bunların kitabın yazdığına da inançları yok.
Hani ‘yarın ölecekmișsin gibi’ davran diye yazmıyor mu yoksa?
Beșar Esad için ‘sonun geldi’ diyorlar ama.
Ve belki yarın belki yarından da yakında öldürmeyi düșünmüyor değiller.
M.Șehmus Güzel’in Fransa’daki bașkanlık seçimleri üzerine yazdığı makaleyi okuyunca kendi tezlerime dayanak bulduğum için sevindim.
İktidarda iken birinci turda birinci olamayan Nicolas Sarkozy’nin ikinci turda kazanma șansının çok düșük olduğuna dikkat çeken M.Șehmus Güzel, Sarkozy’i kurtarabilmek için “yani ikinci tura onbeş gün kala Suriye’de veya Suriye ile sıkı bir savaş çıksa Sarkozy için fena mı olur ?” diye soruyor.
Daha birkaç ay önce Libya’ya neden önce Sarkozy’nin uçakları bomba yağdırmıș olabilirdi ki?
Kaddafi’den aldığı elli milyon avroluk ‘seçim yardımı’nın belgesi ortaya çıkmasın diye ‘neden olmasın’?
Saldırı ‘nedenlerinden biri’ de mi olamaz sahi?
‘Yağ gibi olmaz’ ise de ‘bal gibi’ olur bana göre.
Hem Dr Recep’in bir hafta içinde ‘görüș değiștirmesi’nin ‘nedenlerinden biri’ de olabilir.
Bal gibi..
Pekiyi bunun ‘ekonomik bunalım’la ilgisi ne diye soranınız da olacaktır doğallıkla.
Hiç değilse son otuz yılda ‘ekonomi’ diye anlatılanlara bakarsanız anlașılması zor olabilir.
O prof-mrof, uzman-muzmanların söylediklerini duymamıș olun bir an.
Șöyle atılım böyle katılımların ‘boș’ olduğunu ‘çıplak gözle’ göremiyor musunuz yoksa?.
Kendi ‘cebiniz’e bakın o zaman.
“Fransa için M.Șehmus Güzel, “Fransa’da işsizlik, yoksulluk hatta açlık evet evet açlık hiç bir zaman bu denli beter olmadı. Hiçbir zaman bu kadar fakir ve dilenci görülmedi” diyor.
Ben de, sizin hergün televizyonlardan izleyip gazetelerden okuduklarınızın tersine olarak ‘Türkiye’dekilerin durumunun Fransa’dakilerden en az beș kat daha kötü’ olduğunu ileri sürüyorum.
Ve Dr Recep’in, șu günlerde tam anlamıyla ‘can derdine’ düșmüș Sarkozy’den ‘beș beter’ olduğunu düșünüyorum.
O denli atılım bu denli katılım var da niye her gün ‘pazar esnafı’ gibi bağırıyor ola ki?
Türkiye’ye onca ‘iyilik’ ettikten sonra insan biraz durulmaz mı?
Ektiklerinin meyvesini toplamanın huzurunu yașamaz mı?
Kendine güveni artmaz mı?
Hani yukarıda ekonomik ‘gösterge’lerden sözetmiștim.
İște size o ekonomik ‘gösterge’lerin alası.
Bu adamalar, hani Sarkozy’ler, Berlusconi’ler, Dr Recepler var ya, o Tunuslu Benali’ler, Mısırlı Mübarekler, Libyalı Kaddafilerden çok daha zordalar.
Benim göstergelerim de böyle gösteriyorlar.
Daha fazla bir șey dememe gerek var mı?
Habip Hamza Erdem
Kullanıcı küçük betizi
Habip Hamza Erdem
GM Yazarları
GM Yazarları

İletiler: 1635

Şu dizine dön: Habip Hamza ERDEM

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 6 konuk

x