Gazeteci-Yazar Hûlki Cevizoğlu; birbirinden seçkin konuklarıyla soruyor, sorguluyor, anlatıyor...
DİNDE YENİ YORUMLAR
"İnanmak İçin Yeni Sebepler" adlı son kitabı ile yeni iddialara ortaya atan yazar Aydın Türkgücü canlı yayında Ceviz Kabuğu'nda bunları açıklıyor. Konuk: Yazar - Aydın Türkgücü
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.
sonuna kadar izleyemedim felsefe çorbasi. belliki bir seyler okumus düsünmüs ama anlattiklari çorba mantiksal bir bütünlük yok veya varda ben anlamiyorum. sanal gerçeklikten bahsediyor. içinde yasadigimiz sanal gerçekligi yaratan bizim beynimiz. beyin günes isinlarindan bize göre anlamli görüntüler ses dalgalarindanda bize göre anlamli sesler yaratiyor. bir baykus evreni bizden bambaska algiliyor olabilir. kupkuru fiziksel seyleri algilama seklini anlami ve yorumu veren tamamen beynimiz. yok beynimiz de sanaldir paralel evrenden idare edilen bir simulasyondur diyorsa is iyice karisiyor benim kafa sulaniyor. sonra selde suçsuz insanlar ölüyor. tanrinin böyle bir adalet anlayisi olamayacagina göre ölen insanlar sanal gerçeklik olmali diyor. ne tuhaf bir mantik sanki baska ihtimaller yokmu. mesela tanri vardir ama bizim varsaydigimiz anlamda bir adalet anlayisi olmayabilir. biz kendi kendimize gelin güvey olup tanrinin bizim moral degerlerimizle yakindan ilgili oldugunu bunlara göre ödül ve ceza dagittigini varsayiyoruzdur. veya tanri hiç yoktur. veya öteki dünyadaki ilahi adalet bu dünyada olanlari dengeliyordur.