Ceviz Kabuğu - 25 / 04 / 08

Gazeteci-yazar Hûlki Cevizoğlu; birbirinden seçkin konuklarıyla soruyor, sorguluyor, anlatıyor...

Ceviz Kabuğu - 25 / 04 / 08

İletigönderen Ram » Prş May 01, 2008 15:00

Gazeteci-Yazar Hûlki Cevizoğlu; birbirinden seçkin konuklarıyla soruyor, sorguluyor, anlatıyor...

Hem yok ediliyor, hem kutlanıyor!..

ULUSAL EGEMENLİK

Türkiye, “ulusal egemenliğinin” 88. yılını kutluyor..

Atatürk’ün 23 Nisan 1920’de temelini attığı egemenliğimiz yerinde duruyor mu?.. Yoksa, “egemenlik söylemleri” ile kendimizi kandırmaya devam mı ediyoruz?..

Bir ülkenin “egemen” olması ne demektir.. hangi koşulları içerir.. neler egemenlik ilkesini yok eder?..

Son yıllarda ve özellikle AKP iktidarları döneminde “ulusal egemenliğimiz” kaldı mı?.. Çeşitli süslü adlar altında egemenliğimizi yabancılara devrettik mi?.. Sömürgeleşme hangi makyajla örtülüyor?.. Egemenlik Türkiye’de bir “konu mankeni” durumuna mı düştü?..

Mustafa Kemal’in 88 yıl önce bıraktığı “kutsal miras” bugün nasıl harcanıyor?..

“Ulusal” sözcüğünün lanetlenmeye çalışıldığı bir dönemde, “Ulusal egemenlik” her yönüyle canlı yayında Ceviz Kabuğu’nda tartışılıyor.

Konuklar: ODTÜ Öğretim Görevlisi - Doç. Dr. Hüner TUNCER / Araştırmacı~Yazar - İsmail Şefik AYDIN

[img]http://img187.imageshack.us/img187/2065/ckcx0.jpg[/img]

İzle
(İlk yarım saati eksiktir)

Görüntünün tamamını izleyebilmeniz için, ücretsiz Veohtv programını indirmeniz yeterli olacaktır.

Programı İndir

Görüntü: DivX 5 25.00fps 268Kbps [Video 0]
Ses: MPEG Audio Layer 3 48000Hz stereo 103Kbps [Audio 1]
Süre: 181 dk. 44 sn.
Boyut: 500 MB
Çözünürlük: 496x368

Şifre
guncelmeydan

Linkler
(İlk yarım saati eksiktir)
Parça I
Parça II
Parça III
Parça IV
Parça V
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen kaye » Cum May 02, 2008 18:10

Güzel bir programdı, teşekkürler..
Kullanıcı küçük betizi
kaye
Üye
Üye

İletiler: 1036

İletigönderen tuba » Cum May 02, 2008 23:44

Çok teşekkürler....

"Bağrınızdan çıkartıp başınıza taç yapacağınız insanların kanındaki mayayı iyi inceleyin. Zira, bir milletin geleceği için bu çok önemlidir!” M.K. Atatürk
Kullanıcı küçük betizi
tuba
Üye
Üye

İletiler: 1113

İletigönderen erenus » Cmt May 03, 2008 23:58

Çok teşekkürler....

"Bir zamanlar gelir, beni unutmak veya unutturmak isteyen gayretler belirebilir. Fikirlerimi inkâr edenler ve bana taan edenler çıkabilir. Hattâ bunlar benim yakın bildiğim ve inandıklarım arasından bile olabilir. Fakat, ektiğimiz tohumlar o kadar özlü ve kuvvetlidir ki, bu fikirler, Hind'den, Mısır'dan döner, dolaşır gene gelir, feyizli neticeleri kalpleri doldurur!"

Resim
Kullanıcı küçük betizi
erenus
Bilim Adamı
Bilim Adamı

İletiler: 423

İletigönderen altinkopru » Pzt May 19, 2008 16:28

Teşekkürler. Konuklar pek yeterli değil ama hiç yoktan iyidir.
...Polis gelecek, asıl suçluları bırakıp, suçlu diye onu yakalayacaktır.
Genç, �Polis henüz devrim ve cumhuriyetin polisi değildir� diye düşünecek, ama hiç bir zaman yalvarmayacaktır. Onu hapse atacaklar. Diyecek ki, �Ben inanç ve kanaatimin gereğini yaptım. Araya girişimde ve eylemimde haklıyım. Eğer buraya haksız olarak gelmişsem, bu haksızlığı ortaya koyan neden ve etkenleri düzeltmek de benim görevimdir.�
İşte benim anladığım Türk Genci ve Türk Gençliği.
Kullanıcı küçük betizi
altinkopru
Üye
Üye

İletiler: 77

İletigönderen receylan » Pzr Haz 15, 2008 21:52

teşekkürler..saygı ve sevgiyle...
Kullanıcı küçük betizi
receylan
Üye
Üye

İletiler: 398