Not : Silinen mesajımın silinme nedeni belirtilmiş olsada , kendi adına yazamayan biri ile tartışmak ne kadar saçma olsada , hatta mesajım silindikten sonra tekrar yazmak daha saçma olsada bu konudaki son yazımdır . Bundan sonra izanınız ve geldiğiniz gelenek dediklerimi anlamaya muktedirse anlarsınız .
Burada yazan benim böyle bir bilgim henüz yok. Silinen iletide ne yazdığını öğrenip ona göre yanıtlayacağım bir şey varsa yanıtlayacağım.
Burada Güncel Meydan adıyla yazmamın nedeni, Güncel Meydan'a yönelik eleştiriler olduğu içindir. Verilen yanıtlar da bu yöndedir. Geldiğimiz gelenek sağ, sol, din gibi bir gelenek değildir. Doğrudan doğruya Mustafa Kemâl ATATÜRK sevgisidir kaynağımız ve geleneğimiz. En başından beridir de bu tür geleneklere karşı çıktık, çıkmaktayız.
GEZGİN yazdı:Siz bu forumdaki algı belirleyici , iyi-kötü ayrımını koyanlar mısınız ?
Değiliz. Görüşümüzü gerekçeleriyle sunduk.
Yıllardır burda pkk sevici Yalçın Küçük görüntüleri yayınlanırken niye sorumluluk almadınız ?
Yayınlanan görüntüler, yine üyelerin istekleri nedeniyle yayınlamkla beraber, sorumluluk yine bize aittir; haklı olarak eleştirebilir.
Adı geçeni okudukça öğrendik, izledikçe tam tanıdık, yerdik ve sonunda asla onaylamadığımızı gösterdik. Görüntüleri, hükûmete vurup İbranicilik oynarken yeniden "
Kürtçü" bir çizgiye geçip geçmişini övüpdurmaya getirdiği zaman kesmiştik.
Burda yazan veya okuyan her birey kendi çapında bilgiye sahip , düşünebilen insanlar . Niye o zaman aynı tepkileri göstermediniz .
Nihayetinde Akıncı yanlış sözler sarfetmiştir ama söylediği çok doğru sözlerde vardır .Niye aynı yaptırımları zamanında Küçük içinde uygulamayıp doğru söylediklerini alın diğerlerini çöpe atın dediniz ?
Tepki gösterdik; ancak bu kadar kesin ve çabuk değildi. Çünkü o zaman kendimizi "
Kemâlci" gibi tanımlayacak donanımda değildik. Neyin ne olduğunu ayırt etmeye çalışıyor, doğru gördüğümüzü aktarıyorduk. Ancak izlenceler üyelerin yoğun isteğiyle yayınlamış, bunu onaylamamızda ise yayınlanan izlencelerde hükûmete vurulması, muhalefeti etkili olmuştur. Fakat gördüğümüz ve öğrendiğimiz hemen hemen tüm yanlışlarında eleştirdik, yeri geldi yerdik. Ancak aramızdaki (gerek üye, gerek yönetici) birçok kişiyi hemen doğrudan incitmemek için bir yasak da koymadık. Malûm davanın genişlemesiyle de dikkatimizi verememizde etkili oldu. Ne zaman ki değişik kitaplarını okuyup
bu düşünceleri bugün de yinelediğini gördük, ne zaman ki geçmişinden utanmadığını gördük (geçmişi söz konusu olduğunda, söz etmemek ve geçiştirmek için kırk takla attığından utandığını sanırdık), ne zaman ki incitmek istemediklerimizden bir kısmı bunları dahi görmezden gelmeye çalıştı, o zaman yayınları da kestik, tartışmaları da bitirdik.
Yalnızca adı geçen taklacı da değildir, başkaları da vardır. Kısacası, bilgilendikçe, öğrendikçe, eleştirip yanıt alamayınca ve yerip yerip de aynı saçma sapan karşılıkları aldıkça yolumuzu belirledik.
Güncel Meydan beş yıla yakın zamandır yayındadır. İlk sene bayağı mahelefetle geçti. Sonraki iki sene de yolumuzu keskin olarak belirlemekle uğraşmakla geçti. Buradan çok kişi gelip geçti. Mustafa Kemâl'den asla ödün vermediğimiz için biz yolumuzu bulduk, bulamayanlar da buradan yavaş yavaş gittiler veya gönderildiler.
Buranın günahını biz üstleniyoruz (olması gereken de bu zaten), sevabı kalsın.
Akıncı'ya gelirsek, dolaylı olarak ağıza alınmayacak küfürler etti. Antalya'da turizim işine girmiş olanların kadın ticareti yaptığını söylüyor daha dün beraber Suriye'ye gittiği biri için. Yine bir başkası için Alman uşağı diyebiliyor. Bizi tümden kışkırtıcı, casus ilân etti. Ama hep dolaylı(!)
Dahada vahimi nasıl beni bir kalıba oturtup sen sağ gelenektensin diyebiliyorsunuz ? Sen beni tanımıyorsun . Perinçek savunucularını iyi bilirsin , o bahsettiğin komüncanlar gibi şahsa bir lafımız yok dememize rağmen bir kişiyi nasıl insanlara terbiyesizce hakaretler ederek savunabiliyorsun . Çhe hakkında olumlu olumsuz bir laf etmememe rağmen derin bir bilgiye sahip olmadığımı belirtmeme rağmen , söylediğimin sadece hararetli taparcasına savunulmasına rağmen nasıl kalkıp bana bilginiz varsa yazarsanız diyebiliyorsun .
Algı belirleyici değilim ama algılayamadığın açık.
Diyoruz ki, sanki "ATATÜRK'ü savunan bir görüntü" yayınlanmış olsa, sanki bu Çe görüntüsünün yayınlamasına bir karşılık geliyormuşçasına kıyas yapılıyor. Sanki "ATATÜRK'ü savunan bir görüntü" yayınlanmış olsa bütün sorunların çözülecek! Böyle mantıksızlık olur mu diye soruyoruz. Ayrıca bu da ATATÜRK ile Çe'yi kıyaslamak oluyor. Kastro'nun kendisi kıyaslama konumunda görmüyor kendisini, bizim memeleketteki komüncünlar ise durmadan kıyaslıyor. Sen de bunlara kızıp kızıp mantıksız kıyaslamalara giriyorsun.
[mod="UYARI"]Bu yazıyı yazan ben, seni, burada yazdıklarından yeterince biliyorum. O "terbiyesiz" sözcüğünü de bu kez es geçiyorum. Benzerini yinelersen anında uzaklaştırırım.[/mod]
Çe'ye sevgi ve saygı duymayı, -söz ettiğim bayağı ve genel anlayış sende de olduğunu düşündüğümden- kötülediğini yazıyorum. Bahsekonu görüntüde bir yalana karşı çıkılıyor ve bu senin de tarafından Çe sevgisi olarak yorumlanıyor. Yetinmiyorsun; -komünist, sosyâlist kimliğiyle dolaşıp durup Çe güzellemesi yapıp ATATÜRK'e burun kıvırıp hatta saldıranlarla- Yılmaz DİKBAŞ'ın bu görüntüde söylediklerini bir tutuyorsun, "taparcasına" savunuyor diyorsun. Ama sana göre Yılmaz DİKBAŞ'a kötü bir söz söylemiş olmuyormuşsun. Önce ne dediğini bileceksin.
Taparcasına savunmak da ne demek! Kaynak gösterilerek sunulduğu için bilimsel savunma diyoruz biz buna. Sevgi ve saygı beslemek diyoruz senin "tapmak" dediğine. Ha illâki benim özel görüşümü soruyorsan, ben Yılmaz DİKBAŞ gibi sevgi beslemiyorum. Ancak okuduklarımızdan çıkardığımız Yılmaz DİKBAŞ'ın anlatımıyla örtüşüyor. Üstelik ortada bir yalan var ve bu yalana karşı çıkılıyor. Ama bu, birilerince dönüp dolaştırıp "falancayı taparcasına savunuyor"a getiriliyor; "haydi ATATÜRK'ü de böyle taparcasına savunsun" denilerek de saçma sapan kıyaslara giriliyor. Sonra da "ben kıyas yapmadım" denebiliyor.
Yineleyelim: Sanki "ATATÜRK'ü savunan bir görüntü" yayınlanmış olsa bütün sorunların çözülecek!
Mademki sorguluyorsun -ki sorgulaman doğaldır-, ben de sorgulayayım. Çok meraklıydın, sen neden çekmedin bir görüntü? "İşim değil" de diyemezsin, bu kadar didindiğine göre bu görevindir. "Ben karşı çıkıyorum zaten, küfrediyorum" demekle olmaz, aynısını Yılmaz DİKBAŞ da der, ben de derim. Ama madem çok önemli, kıyaslamak için ve vatan-Mustafa Kemâl sevgisinde bir ölçüt bu, haydi sen de hazırla belgelerini Nagehan'a yanıt veren bir görüntü çek, biz de yayınlayalım.
Aslında bu hepimizin öncelikli görevidir. Ancak tek tek kişilere yönelik değil, yetişebildiğimiz kadarıyla, genele yönelik uğraşıyor, savaşım veriyoruz çoğumuz. Çoğunlukla bu böyledir. Yılmaz DİKBAŞ da, genele yönelik uğraştığı gibi İğfâl kitabında da tek tek kişi kişi uğraşmış. Çektiği görüntülerle de kişilerle uğraşmayı sürdürüyor. Nagehan'ı da eğer layık görürse, ona da bir görüntü hazırlar.
Bırakın artık sadece ben bunu söylesem e hadi tamam diyeceğim ama adam aşikar sosyalizm seviciliği , Che seviciliği yapıyor . Kusura bakmayın ya aynı videoyu izelememekteyiz veya sizin özel sebeplerle Dikbaş a bir sempatiniz var . Bide sosyalist olabilirsiniz ? Ya da direk Dikbaş sizsiniz .
Dikbaş ın söylediği yalandır diyende olmadı ama sizin hangi gelenekten geldiğini bilmediğim aklınız hala ve hala bizi kalıba sokmaya çalışıyor .
"Evvelâ sosyâlist olmalı, maddeyi anlamalı" diyen ATATÜRK de sana göre "Sosyalizm" sevicisi midir acaba? Olağanüstü bir yaklaşıma göre toplumculuğu övmek veya iyi yanlarını göstermek veya ulusal kültürümüze uygun yanlarını işletmek kişiyi Sosyalist yapmaya da yetiyormuş. Bunalım karşısında afallayan bazı kapitalcanlar de Marks'ı övdü yakınlarda, onlar da kesin Marksisttir.
Günümüzde, önüne bilimsel sözcüğünü koyup Sosyalistim diyenler bellidir; "halkların kardeşliği" diyerek ulusu budun budun bölüyorlar. Bugün bunlara bir de toplumcu-din anlatıcıları eklenmiştir.
En açık tanımla, Yılmaz DİKBAŞ, -bizim bildiğimiz- vatansever, savaşçı bir aydındır. Biz de -bizim bildiğimiz- vatansever ve savaşçı yurttşalarız.
BİLGİ: Yılmaz DİKBAŞ'ın buraya üye olup olmadığını, burayı okuyup okumadığını bilemiyorum. Özel sorular varsa kendisine aktarılmalıdır.