CHP'den ilkeli duruş

Güncel Meydan | Güncel Haberler Köşesi

CHP'den ilkeli duruş

İletigönderen Türk-Kan » Çrş Ağu 29, 2007 8:52

Anamuhalefet partisi CHP, iktidar yanlısı sivil güçlerin yoğun saldırılarına rağmen geri adım atmadı ve seçmenlerine verdikleri sözü tutup Meclis oturumuna katılmadı.

CHP: Kimse içine sindiremedi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, 11. Cumhurbaşkanı seçilen Abdullah Gül’ün, sadece AKP’li milletvekillerinden oy aldığını belirterek, “Burada dikkat çeken nokta AKP’den başka hiçbir siyasi parti sayın Gül’e oy vermedi. Sayın Gül bir tek iktidar partisinin oylarıyla seçilmiş bir Cumhurbaşkanıdır” diye konuştu. Cumhurbaşkanı seçimlerinden önce söylenebilecek her şeyi söylediklerini ifade eden Önur Öymen, AKP’nin dayatma yolu ile Cumhurbaşkanı adayı belirlediğini ifade etti. Öymen şöyle dedi:

Her davranışını izleyeceğiz
“Sayın Gül bir tek iktidar partisinin oylarıyla seçilmiş bir Cumhurbaşkanıdır. Bu son derece önemli bir durum. Demek ki AKP’nin dışında Türkiye’nin parlamentoda grubu bulunan hiçbir siyasi partisi Gül’ü içine sindiremedi. Üçüncü turda da oy vermedi. Gül, yalnız AKP’nin içine sindirdiği bir Cumhurbaşkanı olacak.” CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek de yaptığı değerlendirmede, “Meşruiyetini tartışmayacağımızı daha önce ifade etmiştik. Bu aşamada hayırlı olsun diyoruz. Bundan sonra attığı her adımı, her imzayı ve her davranışı çok yakından izleyeceğiz” dedi.

Kaynak
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Yakakent » Cum Ağu 31, 2007 9:54

Türk-Kan, merabalar efendim sizce bir darbe olma ihtimali varmı y
ok sa zaman la sayın gülü herkes içine sindirecekmi bu konuda nasılbı yorum yapabiliriz
Kullanıcı küçük betizi
Yakakent
Üye
Üye

İletiler: 16

İletigönderen Türk-Kan » Cum Ağu 31, 2007 10:20

Yakakent, Laik, hukuk ve sosyal Türkiye Cumhuriyeti'ni korumak Türk Silahli Kuvvetlerinin anayasal görevidir. Bu unsurlari tehlikeye düsürecek bir gelismeyi hic bir Türk vatandasi gibi ben de istemem.

Zamanla ABDullah Gül'ü kimler sindirir bilemem, benim icin Akape'nin cumhurbaskanidir kendisi, benim degil. :)
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Yakakent » Cum Ağu 31, 2007 10:27

Türk-Kan, tabiki bende darbe olmasını ıstemem kımse ülkesının gerıye sarmasını ıstmez ama sedece sız daha ıyı takıp ettınız ıcın fıkrınızı almak ıstedım tesekkur ederım :)
Kullanıcı küçük betizi
Yakakent
Üye
Üye

İletiler: 16

Şu dizine dön: Haberler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 6 konuk

x