CHP'nin 'Akıl Hocalarına' Soru-Yorum

CHP'nin 'Akıl Hocalarına' Soru-Yorum

İletigönderen İrfan Tuna » Pzr Kas 07, 2010 13:55

7 Kasım 2010

CHP’ NİN AKIL HOCALARINA SORU-YORUM

İrfan Tuna

Mustafa Kemal Atatürk’ün Bağımsız Türkiye’sini ’’Küçük Amerika’’ yapma sevdasıyla yurtsever aydınların ensesinde boza pişiren, ülkemizi NATO’ya sokan, Mehmetçiğimizi ABD çıkarları için Kore’ye savaşa gönderen Adnan Menderes ve arkadaşları Kemalist miydi?

ABD emperyalizmine ve topraklarımızdaki Amerikan üslerine karşı çıkan yurtseverleri 12 Mart’ın işkencelerinden geçirenler, Bağımsız Türkiye diyen üç fidanımızı darağacına gönderenler Kemalistler miydi?

70’li yılların büyük bir bölümüne damgasını vuran Süleyman Demirel Başbakanlığında kurulan MC Hükümetleri Kemalist miydi?

ABD patentli 24 Ocak Kararları’nı, 12 Eylül sopasıyla ülkemize yerleştiren Amerikancı Turgut Özal Kemalist miydi? ABD ajanı Paul Henze’nin ’’Bizim oğlanlar başardı’’ diyerek’’ dönemin ABD başkanına müjdelediği 12 Eylül darbesini yapan Kenan Evren ve cuntası Kemalist miydi?

Sonraki yıllarda işbaşına gelen Mesut Yılmazlar, Tansu Çillerler, Necmettin Erbakanlar Kemalist miydi?

8 yıldır işbaşında olan AKP Kemalist mi? Recep Tayyip Erdoğan Kemalist mi, Abdullah Gül Kemalist mi?

60 yıldır bu ülkeyi Kemalistler mi yönetiyor?

Bu ülkeyi ödeyemeyeceği kadar büyük bir borç yükünün altına Kemalizm mi soktu? Yeraltı-yerüstü zenginliklerimizi, kamu kaynaklarımızı Kemalizm mi yağmalattı, Kemalizm mi hortumlattı?

Ülkenin can damarı üretim kuruluşlarını arpalık gibi Kemalizm mi kullandı? Bu kuruluşların teknolojisini yenilemeyerek, borçlarına yüksek faizler uygulayarak bilinçli olarak zarar etmelerine Kemalizm mi neden oldu? Bu kuruluşları önce bilinçli olarak zarar ettirip sonra bu kuruluşların ekonomide ’’kambur’’ olduğunu Kemalizm mi iddia etti? Özelleştirme politikalarıyla stratejik olup olmadıklarına bile bakmadan tüm kamu kuruluşlarını Kemalizm mi yabancılara ’’babalar gibi’’ sattı?

Ülkemizde üretim ekonomisini Kemalizm mi çökertti, rant ekonomisini Kemalizm mi ülkemize yerleştirdi? Yerli ve yabancı tefecilerin ülkemizi soyması için gerekli ortamı Kemalistler mi sağladı?

Ülkemiz ekonomisinin üretim ekonomisinden rant ekonomisine geçişine, dış ve iç borçlarımızın hızla artışına, ekonomimizin daha çok dışa bağımlı hale gelmesine neden olan ve günümüze dek kesintisiz biçimde uygulanan 24 Ocak Kararları’nı Kemalizm mi ülkemize yerleştirdi?

Bu ABD patentli neoliberal programı ülkemize yerleştirmek için yapılan 12 Eylül Amerikancı faşist darbesini Kemalizm mi yaptırdı?

Çalışanı cezalandıran, çalanı ödüllendiren bu sömürü ve soygun düzenini Kemalizm mi kurdu?

Denizleri Kemalizm mi kirletti, kıyıları Kemalizm mi yağmaladı, ormanları Kemalizm mi katletti? Limanları Ofer’lere Kemalizm mi sattı?

Aklı ve bilimi ön planda tutan laik cumhuriyet okullarını çökertip, eğitim sistemimizi tarikat okullarına Kemalizm mi teslim etti?

Bir kez daha soru-yorum, 60 yıldır bu ülke Kemalizm’le mi yönetiliyor? Bu ülkeyi 60 yıldır Kemalistler mi yönetiyor?

Yoksa şimdilerde CHP’nin Kemalizm’den ve 6 Ok’tan tümüyle ‘kurtulması’ için akıl hocalığı yapan Amerikancıların desteklediği anlayışlar ve partiler mi yönetiyor?

Öyleyse CHP’ye akıl hocalığı yapmaya kalkışan Amerikancıların, 6 Ok’un simgelediği Kemalist ilkelerle alıp veremediği nedir?

6 Ok’un simgelediği antiemperyalist ilkeler bir yerlerine mi batıyor yoksa?...

Uyanacağız, uyandıracağız... Bilinçleneceğiz, bilinçlendireceğiz... Ne ülkemizin , ne de bölgemizin zenginliklerini küresel haramilere ve onların uşaklarına yağmalatmayacağız, soydurtmayacağız... ENİNDE SONUNDA ALİ KEMALLER DEĞİL, MUSTAFA KEMALLER KAZANACAK...
Kullanıcı küçük betizi
İrfan Tuna
Üye
Üye

İletiler: 1059

Re: CHP'nin 'Akıl Hocalarına' Soru-Yorum

İletigönderen Mustafa Recep » Pzr Kas 07, 2010 14:52

ben kılıçdaroğlu'nun yeni ekibine bir şans verilmesi gerektiğini düşünüyorum , myk da her ne kadar şaibeli bir iki isim olsa da!
Kullanıcı küçük betizi
Mustafa Recep
Üye
Üye

İletiler: 417

İletigönderen avrasya » Pzr Kas 07, 2010 22:50

Mustafa Recep yazdı:ben kılıçdaroğlu'nun yeni ekibine bir şans verilmesi gerektiğini düşünüyorum , myk da her ne kadar şaibeli bir iki isim olsa da!

Piyango mudur bu ?
Ya tutarsa ya çıkarsa diye hep umutla ve gerçekleşemiyeceğini bile bile aynı hayalin peşinde koşmak , üstelik de perşembenin gelişi çarşambadan açıkça belli iken , bile bile lades demek !
Ve yine , tekrar tekrar hayal kırıklıklarının aynı kör çıkmazlarında dolanmak !
Bu defa da Kılıçdaroğluna bir şans daha derken, Türkiyenin bir şansı daha kaldı mı acaba diye düşünmek de gerekmez mi?
Kişiler ve söylemleri ve dahi eylemleri ve durdukları yer ve konumları bunca açık ve görünür olup , beklentilerden çook uzak iken , çıkmadık canda umut arar gibi cançekişen , tıkanan sistemde umut aramak , gerçeği kabullenmemenin ağırlığı ve zorluğundan mıdır?
Yada zorlukları göğüslemeye henüz hazır olunmadığından mıdır?
Kullanıcı küçük betizi
avrasya
Üye
Üye

İletiler: 279

İletigönderen İrfan Tuna » Pzt Kas 08, 2010 12:33

Mustafa Recep yazdı:ben kılıçdaroğlu'nun yeni ekibine bir şans verilmesi gerektiğini düşünüyorum , myk da her ne kadar şaibeli bir iki isim olsa da!

Sevgili Mustafa Recep, CHP'nin karşı karşıya olduğu operasyon ne yazık ki, MYK'daki bir iki ismin çok ötesindedir.

Sistemli bir operasyonla CHP, AKP'nin yedeği olarak ABD politikalarına tümüyle uyumlu hale getirilmeye çalışılıyor... 6 Ok'un simgelediği anti emperyalist ilkelerden 'arınmış', yabancı sermayeye, piyasa ekonomisine alabildiğine hoşgörüyle bakan, Kemalist değil, Kemal Dervişist bir CHP isteniyor...

Taha Akyol'dan Hasan Cemal'e, Ahmet Altan'dan Oral Çalışlar'a, Fehmi Koru'dan Okan Müderrisoğlu'na dek geniş bir yelpazeye yayılmış Amerikancıların tümü bu konuda ağız birliği etmişçesine CHP'ye 'akıl hocalığı' yarışına girdiler.

CHP'nin 'çağa ve değişime ayak uydurması için 6 Ok'tan, Kemalizm'den vazgeçmesini, batılı bir Sosyal Demokrat parti gibi olmasını öneriyorlar...

Oysa asıl çağdışı olan, insan aklına ve vicdanına aykırı olan, ABD emperyalizminin kuyruğuna takılmaktır. Emperyalizmin kuyrukçusu batılı Sosyal Demokrat partileri Türkiye'mize örnek göstermektir...

Şu kesin bir gerçektir ki, ülkemizi içinde bulunduğu durumdan kurtaracak tek doğru çözüm; 6 Ok'un simgelediği Kemalist ilkelerden vazgeçmek değil, tam tersine bu ilkeleri kararlılıkla uygulayacak bir Milli Hükümetin kurulmasını sağlamaktır..

ABD'nin ve ülkemizdeki Amerikancıların 'aklına' uyacak bir CHP'nin ne kendine, ne de ülkemize bir hayrı olur. Bizden söylemesi...
Uyanacağız, uyandıracağız... Bilinçleneceğiz, bilinçlendireceğiz... Ne ülkemizin , ne de bölgemizin zenginliklerini küresel haramilere ve onların uşaklarına yağmalatmayacağız, soydurtmayacağız... ENİNDE SONUNDA ALİ KEMALLER DEĞİL, MUSTAFA KEMALLER KAZANACAK...
Kullanıcı küçük betizi
İrfan Tuna
Üye
Üye

İletiler: 1059

İletigönderen Mustafa Recep » Pzt Kas 08, 2010 15:56

sevgili irfan ağbi,

bende biliyorum bunları da işte hani diyorum kılıçdaroğlu dürüst adamdır satmaz bizi. ;)

yoksa daha baykal operasyonundan itibaren kafalarda soru işaretleri çokça, aydınlık'ta yazdı yine bu hafta!

ben olumlu düşünmeye çalışıyorum diyelim;

akp'nin yedeği bir chp abd için bulunmaz nimet!

hemde ülkenin uyanık kesimlerinden oy alan bir parti ama bıçak kemiğe dayandı mı babam olsa tanımam, vatanı satan anasını satmış olur anadolu'da öyle analar varki vatanını satan evladı dahi olsa alnının çatından vurur.

*’’...Domaniç’li Habibe Kadın’ın öz oğlu, İnegöl’de yaşarmış; besbelli günün birinde, Şeytan’ın iğvasına uyuyor; İnegöl’e giren Yunan İşgal Kuvvetleri’ne, yol gösteriyor; kılavuzluk ediyor! Habibe Kadın’ın, duyduğu an, beyninden vurulmuşa döndüğü, olay budur; bu olaydır ki, bir süre sonra sessiz sedasız yola düşüp, Domaniç’ten İnegöl’e inerek; beline sakladığı ’lüver’iyle (tabancası), rastladığı ilk yerde, oğlunu tek kurşunla alnından vurup, yere sermesine neden olmuştur; ve yurttaşlık namusunu ve haysiyetini böyle temizleyerek; yine sessiz sedasız, yâni ardına bile bakmaksızın, geldiği dağlara, geri dönmüştür...’’

''attila ilhan, hey gidi habibe kadın''
Kullanıcı küçük betizi
Mustafa Recep
Üye
Üye

İletiler: 417

Şu dizine dön: İrfan TUNA

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk

x