CIA ajanı ABD Büyükelçisi de "Evet" için çalışıyor

CIA ajanı ABD Büyükelçisi de "Evet" için çalışıyor

İletigönderen Oğuz Kağan » Pzt Eyl 06, 2010 18:10

ABD elçisi de EVET için çalışıyor

Prof. Dr. Tolga Yarman katıldığı bir davette ABD Büyükelçisi James F. Jeffrey'in AKP'nin anayasa değişiklik teklifi için destek istediğine tanık olduğunu ve büyükelçi ile tartıştığını anlattı.

Tolga Yarman, nükleer mühendislik alanında doktora derecesi olan bir bilim insanı. Yarman, Massachusetts Institute of Technology’de doktorasını tamamladıktan sonra 1984 yılında Fulbrihgt konuk öğretim üyesi olarak California Institute of Technology’e gitti. Aldığı Fulbright bursu Yarman’ın 2010 yılı Mart ayında da ilginç bir olaya tanıklık yapmasına vesile oldu.

Yarman’ın anlatımıyla olaylar, Fulbright Bursiyerleri Derneği tarafından ABD Büyükeçisi James F. Jeffry onuruna 24 Mart 2010 tarihinde Boğaziçi Üinversitesi Rektörlük Binası Konferans Salonu’nda verilen kokteyle davet edilmesiyle başladı.

Aradan geçen 26 yıl boyunca bu özelliği hiç hatırlanmazken, gelen davet Yarman’ın ilgisini çekti, davetiyede belirtilen adrese katılacağını yazdı.

Bundan sonrası ise gerçekten ilginç. Çünkü Yarman gittiği davette, ABD’nin, AKP’nin anayasa değişikliğine destek bulmak için yürüttüğü kulis faaliyetlerinden birine tanık oldu. Daha önce Yeniçağ gazetesinde Arslan Bulut’un köşesinde de yer alan bu iddia, ABD ile AKP’nin kapalı kapılar ardında yaptıkları işbirliğini anlamak açısından ibret verici.

Kendi anlatımına göre Yarman, 24 Mart günü belirtilen yere gittiğinde yüz kişilik bir davetli grubuyla karşılaştı. Burada ABD Büyükelçisi James F. Jeffry bir konuşma yaptı. Yarman’ın anlattıklarına göre Büyükelçi bölgeyi uzun uzadıya tahlil etti. İran’ı tehdit olarak gördüklerini bilhassa vurguladı. Türkiye’nin canlılığını, bu arada, başka ülkelerin, hatta Putinli Rusya ile Medvedevli Rusya’nın farkının dahi, kestirilebilir olmasına karşın, Türkiye’nin kestirimlere pek gelmediğini vurguladı. Kayseri ve Konya sanayi bölgelerimizi, Uzak Doğu Kaplanları’na benzetti. Türkiye’nin kendi omuzları üzerinde durabildiğini belirtti.


Başbakanı ve cumhurbaşkanını övdü

Jeffrey’in silahlı kuvvetlerden ve muhalefetten hiç bahsetmemekle birlikte, başbakanı ve cumhurbaşkanını da övdüğünü belirten Yarman, Jeffrey için “Söz BOP’a gelince, Osmanlı İmparatorluğu’nu övdü!.. Hükumet’le harika bir ilişki sürdürdüklerini belirtti” diyor.


Referandum için destek istedi

Yarman’ın anlattıklarına göre Jeffrey, “Biz, ülkelerin iç işlerine karışmayız!” demesine karşın sözü Türkiye’nin demokratikleşmesine ve Anayasa değişikliğine getirdi, bunun gerekliliğini vurguladı ve “referandum için bizlerden destek beklediğini açık bir dille ortaya koydu…”

Davetlililerin “kalakaldığını” belirten Yarman, daha sonra Büyükelçi Jeffrey’in birkaç soru alabileceğini söylediğini de belirtiyor. Yarman, daha sonra yaşananları şöyle anlatıyor:

Prof. Suna Kili söz aldı. Yer yer göz yaşlarını tutamayarak, “Bizi, Araplara itiyorsunuz, bu, Cumhuriyet’in kuruluş felsefesine aykırıdır, biz laik ve çağdaş bir ülkeyiz, bunu yapamazsınız” dedi. Duygulu ve içten konuşması alkışlandı. Prof. Kili’nin konuşması Büyükelçi’ye, üslupta ölçülü ve yumuşak, ancak özde sert bir tepkiydi… Büyükelçi, Prof. Kili’yi yatıştırıcı, kısa bir yanıt verdi…

Prof. Fuat İnce, ABD’nin, bugün Türkiye’de ılımlı İslam’ı desteklediğini, ancak bunun köktendinciliğe dönüşebileceğini, dikkate alması gerektiğini ifade etti; gerçekten de, Türkiye’de demokrasinin temellerinin aşındırılmakta bulunduğunu ve demokrasinin giderek yok olduğunu, ABD’nin bundan endişe edip etmediğini sordu. Büyükelçi, yine yatıştırıcı kısa bir yanıt verdi; soruyu geçiştirdi… “

Yarman, söz alma sorumluluğu duyduğunu, Büyükelçi ile ilk kez karşılaştığını ancak Boston’da eğitim gördüğü yıllarda onun da orada öğrenim gördüğünü bildiği için ilk ismiyle hitap ederek şunları söylediğini aktarıyor:

”Sevgili Jim, aynı tarihlerde Boston’da okumuşuz. Orada, ABD’nin iki veçhesini gördüm. Birincisi, okulum, bir bilim cennetiydi. Bu çerçevede, ABD’de, hocalarımdan, meslektaşlarımdan, giderek öğrencilerimden başlayarak, ebedî dostluklarım vardır. İkincisi, o tarihlerde Vietnam Savaşı sürüyordu. Korkunçtu.

ABD’nin bu ikinci veçhesi, şimdi, bölgemizde… Havuç için değil, Petrol için buradasınız. ‘Türkiye’nin Demokratikleşmesi’ diyorsun.

Seni burada, bir arkadaşımız olarak görmesem, bu konuyu, genelde ülkemizde yaşadığımız sorunları, burada konuşmazdım.

Ama konuyu madem sen açtın, dostça konuşalım. Üçte birlik oy oranlarıyla, üçte ikilik parlamento çoğunluğunun elde edildiği bir süreçte demokratikleşmeden bahis, abestir.

Bu konuya hiç değinmedin. Yüzde onluk ülke seçim barajı var. Milyonlarca oy zayi oluyor. Demokrasi adına en önce buna mani olmamız gerekmez mi?

Partilerin içinde hemen neredeyse demokrasi yok; bir defa, bunun demokrasi özlemi itibariyle, rahatsız edici bulunmaması, ayrıca çok tuhaf. Üç, dört lideri kontrol etmeye çalışarak, Türkiye’yi, kontrol etmeye yönelmeniz, bence harika bir strateji, ama ‘demokrasi’ bu değil. Biz ‘gerçek demokrasi’ için mücadele ediyoruz…

Korkarım, senin anladığın demokrasi, değil, bu… Onun için sözlerine hiç katılmıyorum. Bizden istediğini, bu çerçevede, hiç istememelisin.
Ne diyorsam, içtenlikle ve vukufla söylediğime, güven lütfen. Bu kadar!..”

Büyükelçi’nin, sözlerinden hoşnut olmadığını belirten Yarman, şu yanıtı aldığını da anlatıyor:

”Enerji için burada değiliz (kim inanır, değil mi?), bölge istikrarsızdı, onun için buradayız. Üçte birlik oy oranı ile üçte ikilik parlamento çoğunluğu elde etme olasılığı, eskiden de vardı (el hak, doğru, söz konusu hüner, Rahmetli Özal’ın icadıydı), yüzde on baraj mı iyidir, yüzde beş mi, bu tartışılabilir…”

“Aslında herhangi bir büyükelçi, herhangi ciddi bir ülkede, böyle bir konuşma yapsa, tam bir yabancı militan sıfatında algılanıp, o ülkenin iç işlerine karıştığı savıyla, derhal ‘istenmeyen insan’ ilan edilir ve sınır dışına çıkarılır…” diyen Yarman daha sonra aklından geçenleri ise şöyle anlatıyor:

”Zaten kestirmekteydim ve pek çok televizyon programında dile getiriyordum: Demokratik süreçlerde alınan kararlara saygımız saklı olarak, ancak Anayasa değişikliği, esas olarak, Türkiye’yi ve bölgeyi, malum istekler doğrultusunda yeni baştan dizayn etmenin son bir temel aparatı olarak gerçekleştirilmek isteniyor…

Bu hissimi beton gibi yerine oturtan bilgi, üstelik birinci ağızdan önüme gelivermişti…”


O tarihlerde ne konuşuluyordu?

Mart ayının son günlerinde anayasa değişikliği konusunda hararetli bir tartışma yürütülüyordu. AKP, anayasa değişiklik teklifi üzerindeki çalışmalarını tamamlayarak teklifi kamuoyuna açıklamış ve 22 Mart tarihinde meclisteki partilerin kapısını çalmaya başlamıştı. Daha sonra teklifin meclis görüşmelerine başlandı.


SOL Haber, 17 Ağustos 2010
En son Oğuz Kağan tarafından Pzt Eyl 06, 2010 18:56 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kez düzenlendi.
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Re: CIA ajanı ABD Büyükelçisi de "Evet" için çalışıyor

İletigönderen Comte » Pzt Eyl 06, 2010 18:42

Dogru degildir bunlar, Bono'ya anlattim, kahkahayi basti.
Resim
Kullanıcı küçük betizi
Comte
Dilmaç
Dilmaç
 
İletiler: 195
Kayıt: Prş Ara 10, 2009 17:21


Şu dizine dön: Halk Oylaması Yazıları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x