Turhan Çömez, eski partisi AKPyi yerin dibine soktu. Ekonomiden Sorumlu Bakan Mehmet Şimşekin CIAnın yeminli tercümanlığını yaptığını açıklayan Çömez, İngilizler ve Yunanlar Kurtuluş Savaşında silahla yapamadıklarını şimdi çiftçiyi borçlandırıp, 65 bin dönüm araziyi ipotek ederek yapıyor dedi.
Balıkesir eski Milletvekili Turhan Çömezin partiden ihraç edilmesi, AKPnin çifte standartlı yüzünü bir kez daha gözler önüne serdi. Çömez partiden, gazete kupürleri delil gösterilerek uzaklaştırılmış. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkayanın hazırladığı partinin kapatılmasını talep eden iddianamenin gazete kupürlerinden ibaret olduğunu ileri sürerek yargıya saldıran AKPnin bu çelişkisini Turhan Çömez, gazetedeki köşesine taşıdı.
AKPden ihraç edilen Çömez, hazırlanan iddianamede güçlü deliller olduğunu belirterek, Türkiye böyle süreçlerden yara almadan çıkmalı dedi
AKP Merkez Disiplin Kurulunun partiden ihraç ettiği Balıkesir eski Milletvekili Turhan Çömez, Türk Ocakları Uşak Şubesinin davetlisi olarak katıldığı panelde konuşma yaptı. Hürriyetin haberine göre, konuşmasında AKPnin kapatılma davasından büyük üzüntü duyduğunu söyleyen Çömez, Ben bu davanın açılmasından büyük üzüntü duyuyorum. Çünkü bunun mağduriyetini oynayacak siyasi aktörler bundan zarar görmeyecek. Bırakın kim suçluysa halka hesap versin. Bu millet neyin doğru neyin yanlış olduğu görsün. Siyasi partiler sandıkta hesap vermeli. Ancak Türkiye bu davayla karşı karşıya. Sayın Başsavcının güçlü delilleri var. Türkiye böyle süreçlerden yara almadan çıkmalı. Türkiye Amerika ve ABnin talimatlarıyla hareket etmemeli dedi.
Turhan Çömez, Ekonomiden Sorumlu İngiliz vatandaşı Devlet Bakanı Mehmet Şimşekin CIAnın yeminli tercümanlığını yaptığını ifade etti. Türkiyenin en zengin krom rezervlerinin Hakkaride olduğuna dikkat çeken Çömez, Dünyanın en zengin çimento ham maddesi Gabar Dağında, dünyanın en zengin altın rezervleri Vanın Artos Dağında. Kimsenin bundan haberi yok. Avustralyalı firmalar gelmiş taş çekiyoruz diye ülkeyi sömürüyor. Yıllarca İngiliz Tuzu diye bor madenleri kaçırıldı. Ben beni Ankaraya gönderen iradeye yani halka ihanet etmedim. İngilizler ve Yunanlar Kurtuluş Savaşında silahla yapamadıklarını şimdi Edirnede çiftçiyi kendi bankalarına borçlandırarak 65 bin dönüm araziyi ipotek ederek yapıyor. Çünkü Türkiye tarımda girdi maliyeti en yüksek ülke haline geldi. Çiftçi artık arazisini satıyor. Türkiyeye bu yıl Çinden 40 milyon çift ayakkabı girdi. Peki bizim ayakkabı firmalarımız ne olacak. Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek CIAnın yeminli tercümanlığını yapmıştır. Bütün bunlar Büyük Ortadoğu Projesinin bir sonucudur. Büyük Ortadoğu Projesi Sevrin devamıdır. Bu proje Kürt devleti kurdurmak için hazırlanmıştır diye konuştu.
- Kaynak -