Daisy ile Word dosyaları sesli olacak

Bilim, teknoloji ve genel ağ (internet) hakkında her türlü yazıyı burada paylaşabilirsiniz. Alt bölümler şunlardır: Uzay, Küresel Isınma / Ekoloji, Bilim ve Toplum, Tutum (Ekonomi)

Daisy ile Word dosyaları sesli olacak

İletigönderen CessA » Sal Oca 01, 2008 13:47

Resim

Microsoft ve açık kaynak sitesi SourceForge gelecek yılın başlarında Office 2007 için dosyaların seslendirilmesini sağlayan yeni bir eklenti sunacaklarını açıkladı. Bu eklenti sayesinde Office 2007 dosyaları DAISY formatına çevrilip yazılar ses kazanacak.

Word 2007,2003 ve XP yazılımlarına "Save as DAISY" seçeneği ekleyecek. Bu sayede DAISY XML dosyalar yüksek sesle dinlenebilecek. Eklentinin en güzel yanı ise ücretsiz olması.

Açılımı Digital Accessible Information System ( Dijital Erişimli Bilgi Sistemi) olan DAISY sistemi sayesinde Parkinson gibi birçok rahatsızlıktan dolayı kitap tutamayan veya yazamayan insanlara oldukça yardımcı olacak.

DAISY Consortium, 1996'dan itibaren tüm yayınlanmış bilgilerin görme veya öğrenme bozukluğu olan insanlara sunulmasını hedefliyor.


Resim
Resim
Kullanıcı küçük betizi
CessA
Üye
Üye
 
İletiler: 1164
Kayıt: Prş Nis 26, 2007 14:50
Konum: Rohan

Re: Daisy ile Word dosyaları sesli olacak

İletigönderen erenus » Pzt Oca 07, 2008 2:03

Haber icin tessekurler!


Metinde bazı hatalar var,


Digital Accessible Information System yani nam-ı değer daisy görme engelliler icin duşünülmüş XML üzerine tanimlanmis bir format. Yani html nasil web sayfasi yapmamizi sağliyorsa daisy de dijital konuşan kitap hazırlanması icin tasarlanmiş bir ön dil. Eğer bu formatı okuyabilen bir okuyucu veya gezgin (browser) sahibi iseniz bu formattaki oluşturduğunuz veya oluşturulan dosyaları kullanabilirsiniz ....

SourceForge insanların yazılım projelerini paylaşmaları icin kurulmuş bir site ve mikropsoft ile direkt bir iliski ve ortaklik kurmalari veya yazılım üretimine girmeleri söz konusu değil!

belki microsoft daisy ile ilgili proje gelistiren birilerini projeleri ile birlikte satin alip iligini içerek kendi mutant offis sistemine eklemeye karar vermiştir :lol:
(mikropsoft kotasinda erimeden once office paketinde bulunan her parca kucuk bir sirketti bilmeyene not!)

Bahsi geçen DAISY Consortium degil WWW Consortium olmali burda da bir problem var ama en büyük problem bu proje hayata geçerse daisy formatının diğer işletim sistemleri ile uyumlu olma özelligini kaybetmesi olacaktir tabi microsoft'un gelistireceği yeni ürünler sayesinde!


"Bir zamanlar gelir, beni unutmak veya unutturmak isteyen gayretler belirebilir. Fikirlerimi inkâr edenler ve bana taan edenler çıkabilir. Hattâ bunlar benim yakın bildiğim ve inandıklarım arasından bile olabilir. Fakat, ektiğimiz tohumlar o kadar özlü ve kuvvetlidir ki, bu fikirler, Hind'den, Mısır'dan döner, dolaşır gene gelir, feyizli neticeleri kalpleri doldurur!"

Resim
Kullanıcı küçük betizi
erenus
Bilim Adamı
Bilim Adamı
 
İletiler: 423
Kayıt: Prş Eki 18, 2007 6:07


Şu dizine dön: Bilim ve Teknoloji

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

cron

x