shadow39 yazdı:Darwin kafayi yemis bir gerzektir.Evrim teorisi diye birsey yoktur
Bu mesajimi shadow39'a cevap anlaminda degil, genel olarak yaziyorum. Sayin shadow39, lütfen üzerinize alinmayin.
Din fanatikleriyle tartismanin bence bir anlami yoktur. Bir yere varamiyorsunuz, üstelik bosuna tatsizlik ve kavga da çikabilir. Bir keresinde bu tür bir tartismaya giren bir arkadasima karsisindaki "seriat gelince ilk is sizin gibi dinsizlerin kellesini uçuracagiz" demisti. Yani tam bir Madimak anlayisi. Halbuki adam tartismanin basinda ilimli ve toleransli gözüküyordu. Aman dikkatli olun, gerçel ortamda bu tür din fanatikleriyle evrim teorisini tartismaya kalkmayin.
Fakat size daha olumlu bir tecrübemi aktarmak istiyordum.
Evrim tartismasina girdigim kisi geleneksel bir isçi ailesinden gelen kibar bir bayandi, shadow39 kadar da fanatik degildi. Evrim teorisinin sadece bir "teori" oldugunu iddia ediyor, hiçbir dise dokunur kaniti olmadigini ileri sürüyordu.
Bir süre ben fosillerden, anatomiden, moleküler biyolojiden, DNA'dan, evrim geçiren bakteri ve virüslerden söz ettim, ama hiçbir etkisi olmadi.
Sonra "Darwin'in evrim teorisiyle Allah inanci çelismez" dedim. Nasil olur diye sordu? Söyle açikladim:
Nasil "beni Allah yaratti" derken bunun bir sihirbazlik numarasi gibi sipsak olmadigini, hamileligi çocuklugu büyümeyi içeren bir süreç oldugunu biliyorsak, evrimi de bir Allah'in türleri yaratis süreci olarak düsünebiliriz.
Yaratilisin sipsak olmasi gerekmez; bu yaratilisin sipsak olmasi gerektigi anlayisi, kabile sihirbazlarinin ve büyücülerinin yasadigi dönemlerden kalma bir önyargidir.
Ayrica Allah nasil beni yaratirken doga kanunlarini kullanmissa, türleri yaratirken de doga kanunlarini kullanabilir. Sanki doga kanunlari Allah'in kanunlari degil mi?
Arkadas bu sözler üzerinde sanki biraz ikna oldu, ve düsünmeye basladi. Evrim hakkinda bir iki bilimsel kitap okuyacagini söyledi.
Fakat genelde erkekler daha fanatik oluyor. Erkekler için isin bir de kamplasma, nefret ve kavga yönü var.