Darwin'in evrim teorisi: Baslica kaynaklar

Bilim, teknoloji ve genel ağ (internet) hakkında her türlü yazıyı burada paylaşabilirsiniz. Alt bölümler şunlardır: Uzay, Küresel Isınma / Ekoloji, Bilim ve Toplum, Tutum (Ekonomi)

Darwin'in evrim teorisi: Baslica kaynaklar

İletigönderen mustafat » Pzr Ağu 10, 2008 14:20

Richard Dawkins'in sitesinde evrim konusunda internette bulunabilecek video dahil bütün kaynaklar özetlenmis:

http://www.richarddawkins.net/forum/vie ... =4&t=19713

Asagi dogru bakarsaniz 5. mesajda YouTube.com daki video filmleri de bulabilirsiniz.

Evrim teorisi konusundaki Türkçe kaynaklara bu tarz bir üstbakis biliyor musunuz?
Kullanıcı küçük betizi
mustafat
Üye
Üye

İletiler: 153

İletigönderen omniscient35 » Pzr Ağu 10, 2008 15:57

http://atheistmovies.blogspot.com/2008/ ... ition.html

Yukaridaki filmi izlemenizi tavsiye ederim.Genel anlamda dinlerin nereden dogduguna dair güzel bir yapit.

Ayrica su linkte Richard Dawkins'in ve diger bilim insanlarinin evrim teorisi ile ilgili videolari da bulunmakta,

http://atheistmovies.blogspot.com/searc ... ocumentary

Sitenin adi ateistmovies diye korkmayin :D , adamlar genelde sadece din elestirisi ve evrim teorisini islemisler.
Kullanıcı küçük betizi
omniscient35
Üye
Üye

İletiler: 26

İletigönderen shadow39 » Pzr Ağu 10, 2008 16:05

Darwin kafayi yemis bir gerzektir.Evrim teorisi diye birsey yoktur
Dağda üç Beş domuz Sürüsü
Tutturmuş Bir kürdistan Türküsü
Eline Almış Bayrak Diye Bir Masa örtüsü
Satsan Beş Para Etmez Ne Dirisi Ne De ölüsü
Soyu Soysuz Olan Sensin Toprak Senin Neyine
İte itlik Yapıp Kafa Tutma Beyine
Anlasa Dediğimi Sokaktaki Köpek Ağlar Haline
Duy Ulan Soysuz
Ne Mutlu TÜRK'üm Diyene!!!
....
Bu da can d..... efendiye olsun. belgeselci.
"Siz Mustafa demeye devam edin, biz de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk"

Resim
Kullanıcı küçük betizi
shadow39
Üye
Üye

İletiler: 2230

İletigönderen omniscient35 » Pzr Ağu 10, 2008 16:23

shadow39 , olaya masallah cok bilimsel yaklastin.Bütün evrim teorisi senin mesajinda yaptigin tespitlerle cürüdü !!!

Evrim teorisine inanmayabilirsin ama gerzek falan diyerek ilkokul cagindaki cocuklarin yapacagi tespitlerle ancak komik olabilirsin.

Eger teorinin yanlis oldugunu düsünüyorsan örnek verirsin yada verilmis örnekleri bize gösterirsin.Seviyeli bir tartismanin temeli budur!!!

Yoksa karsilikli küfürlesmekle kimse bir yere varamaz.
Kullanıcı küçük betizi
omniscient35
Üye
Üye

İletiler: 26

İletigönderen mustafat » Pzr Ağu 10, 2008 16:50

shadow39 yazdı:Darwin kafayi yemis bir gerzektir.Evrim teorisi diye birsey yoktur

Bu mesajimi shadow39'a cevap anlaminda degil, genel olarak yaziyorum. Sayin shadow39, lütfen üzerinize alinmayin.

Din fanatikleriyle tartismanin bence bir anlami yoktur. Bir yere varamiyorsunuz, üstelik bosuna tatsizlik ve kavga da çikabilir. Bir keresinde bu tür bir tartismaya giren bir arkadasima karsisindaki "seriat gelince ilk is sizin gibi dinsizlerin kellesini uçuracagiz" demisti. Yani tam bir Madimak anlayisi. Halbuki adam tartismanin basinda ilimli ve toleransli gözüküyordu. Aman dikkatli olun, gerçel ortamda bu tür din fanatikleriyle evrim teorisini tartismaya kalkmayin.

Fakat size daha olumlu bir tecrübemi aktarmak istiyordum.

Evrim tartismasina girdigim kisi geleneksel bir isçi ailesinden gelen kibar bir bayandi, shadow39 kadar da fanatik degildi. Evrim teorisinin sadece bir "teori" oldugunu iddia ediyor, hiçbir dise dokunur kaniti olmadigini ileri sürüyordu.

Bir süre ben fosillerden, anatomiden, moleküler biyolojiden, DNA'dan, evrim geçiren bakteri ve virüslerden söz ettim, ama hiçbir etkisi olmadi.

Sonra "Darwin'in evrim teorisiyle Allah inanci çelismez" dedim. Nasil olur diye sordu? Söyle açikladim:

Nasil "beni Allah yaratti" derken bunun bir sihirbazlik numarasi gibi sipsak olmadigini, hamileligi çocuklugu büyümeyi içeren bir süreç oldugunu biliyorsak, evrimi de bir Allah'in türleri yaratis süreci olarak düsünebiliriz.

Yaratilisin sipsak olmasi gerekmez; bu yaratilisin sipsak olmasi gerektigi anlayisi, kabile sihirbazlarinin ve büyücülerinin yasadigi dönemlerden kalma bir önyargidir.

Ayrica Allah nasil beni yaratirken doga kanunlarini kullanmissa, türleri yaratirken de doga kanunlarini kullanabilir. Sanki doga kanunlari Allah'in kanunlari degil mi?

Arkadas bu sözler üzerinde sanki biraz ikna oldu, ve düsünmeye basladi. Evrim hakkinda bir iki bilimsel kitap okuyacagini söyledi.

Fakat genelde erkekler daha fanatik oluyor. Erkekler için isin bir de kamplasma, nefret ve kavga yönü var.
Kullanıcı küçük betizi
mustafat
Üye
Üye

İletiler: 153

İletigönderen shadow39 » Pzr Ağu 10, 2008 20:13

mustafat, fanatikligim yalnizca fenerbahce uzerinedir.Kimse birilerini sevmek zorunda degildir. :wink:
Dağda üç Beş domuz Sürüsü
Tutturmuş Bir kürdistan Türküsü
Eline Almış Bayrak Diye Bir Masa örtüsü
Satsan Beş Para Etmez Ne Dirisi Ne De ölüsü
Soyu Soysuz Olan Sensin Toprak Senin Neyine
İte itlik Yapıp Kafa Tutma Beyine
Anlasa Dediğimi Sokaktaki Köpek Ağlar Haline
Duy Ulan Soysuz
Ne Mutlu TÜRK'üm Diyene!!!
....
Bu da can d..... efendiye olsun. belgeselci.
"Siz Mustafa demeye devam edin, biz de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk"

Resim
Kullanıcı küçük betizi
shadow39
Üye
Üye

İletiler: 2230

Şu dizine dön: Bilim ve Teknoloji

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x