Piste 200 metre kalaydı. Uçak irtifa kaybediyor, yolcular birbirine sarılıyordu. Hayatta kalan tek tanık o anı anlattı.
Adana Şakirpaşa Havaalanından kalktıktan sonra Irakın Balad kendi yakınlarında düşen, Türk işçilerini taşıyan uçaktan sağ kurtulan tek yolcu olan Abdülkadir Akyüz, tedavi gördüğü Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinden taburcu oldu.
"4-5 KİŞİ BİRBİRLERİNE SARILARAK BAĞIRIYORDU"
Kazadan sağ kurtulan tek yolcu olan Akyüz, daha sonra odasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ellerinde belirgin yanıklar bulunduğu görülen Akyüz, düşmeden önce uçağın içinde 4-5 kişinin birbirlerine sarılarak bağırdıklarını hatırlayabildiğini söyledi.
Uçağın orta kısmında oturduğunu, herhangi bir patlama duymadığını ifade eden Akyüz, "Uçak irtifa kaybetmeye başladı. Ben yerimde oturuyordum. 4-5 kişinin birbirlerine sarılıp, uçak düşüyor diye bağırdıkları gözümün önünde" diye konuştu.
Uçak düştükten sonra yaşananları ise hatırlamadığını belirten Akyüz, kazadan kurtulan tek kişi olduğunun hatırlatılması üzerine, "Demek ki şanslıyım.
Allahın işi" dedi. Mardinin Dargeçit ilçesinde yaşadığını, 2003den beri Iraka çalışmaya gittiğini anlatan 31 yaşındaki Akyüz, eşi Vesile Akyüz, 4 yaşındaki oğlu Kerem ve 7 aylık oğlu Ferhat ile bundan sonra aynı yerde yaşamını sürdüreceğini, geçimini nasıl sağlayacağına ise henüz karar vermediğini belirtti.