Deniz Gezmiş yaşasaydı 60’ındaydı

Genel & Güncel Konular

İletigönderen Berco » Çrş Şub 28, 2007 21:26

Efsane_38, Devlet kimdir Efsane kardeş?Kenan Evren'de "devletin" kralıydı.Baktım bir önce ki başlıkta "it" bile demişsin.

Devleti kutsal yapan onun adı değil onun insanına verdikleri ve sahip oldukları niteliklerdir.Bu niteliklerden yoksun oldukça "devlet" olması hiçbir şeyi değiştirmez.
Kullanıcı küçük betizi
Berco
Üye
Üye

İletiler: 166

İletigönderen |Kuralsız| » Çrş Şub 28, 2007 21:29

Berco, her ne olursa olsun İnsan Yaşadığı ülkenin Devletine Düşmanlık yapmaz...

Askerine , Polisine düşman olmaz...

Dün askere it diyenler bugün it kadar değeri olmayanlardır benim için...

Sizde onların içinde yer almaktan gocunmuyosanız benim diyeceğim fazla bişey yoktur...

İşiniz ras gelsin... 8)

En son |Kuralsız| tarafından Çrş Şub 28, 2007 21:31 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kez düzenlendi.
''Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır! Muhterem milletime şunu tavsiye ederim ki; sinesinde yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki cevher-i asli'yi çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an feragat etmesin."
Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk

Ruhun Şad, Mekanın Cennet Olsun Türklüğün Yüce Başbuğu ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
|Kuralsız|
Üye
Üye

İletiler: 2244
Konum: Gecenin Kıyısından Karanlığın Tam Ortasından |K@yse®ciyes|

İletigönderen SultanGaliyev » Çrş Şub 28, 2007 21:30

türk kan öncelikle selamlar..
beni en sonunda buraya getirdiniz bakalım iyimi ettiniz kötümü.
Deniz ve arkadaşları çok genç tiler, abd ve onun işbirlikcilerini iyi tahlil ettiler ama savunma reflex ine takıldılar neydi bu devlet reflexi..
günümüzde asker ve milliyetci tabanının hepsi deniz gezmiş çizgisindeddir. Bakmayın siz thko falan bunlar genç lik başka bişey değil....bu genç insanlara yazık oldu ama unuttukları bişey vardı TÜRKİYE vee yaşayanların sağlık durumu...bilmem anlatabildimmi=))
Kullanıcı küçük betizi
SultanGaliyev
Üye
Üye

İletiler: 84

İletigönderen Berco » Çrş Şub 28, 2007 21:33

Efsane_38, O zaman o kutsal devletin başkanı Evren'i ne de it dememen lazım gelir.Bu halk onu %90 küsürler bildiğim kadarıyla başkan seçti.
Kullanıcı küçük betizi
Berco
Üye
Üye

İletigönderen Sandra » Çrş Şub 28, 2007 21:33

Efsanenin kenan evren hakkinda dediklerine tamamen katiliyorum az bile söylemis kucuk cocuklarin yaslarini buyuteceksin ve astiracaksin ha böyle piskopatca birsey olabilir mi ?

bu adam cani mi devlet baskani mi?
Yaptigi darbenin turkiyeyi nerelere göturdugunu sagir sultan duydu daha bu dunyada kenan evreni savunacak kisiyi kenan evrenle ayni kefeye koyarim demokrasinin icine etti adam ya daha ne yapsin
Resim
Kullanıcı küçük betizi
Sandra
Üye
Üye

İletiler: 171

İletigönderen Berco » Çrş Şub 28, 2007 21:38

Sandra, Sen beni bir türlü anlayamadın.Tabii Kenan Evren'i savunduğumu zannediyorsan söylüyorum. :)
Kullanıcı küçük betizi
Berco
Üye
Üye

İletigönderen Sandra » Çrş Şub 28, 2007 21:41

Berco, ben sana söylemedim sen niye uzerine alindin bende onu anlayamadim

ben ortaya söyledim arkadasim isteyen uzerine alsin yani
Resim
Kullanıcı küçük betizi
Sandra
Üye
Üye

İletiler: 171

İletigönderen |Kuralsız| » Çrş Şub 28, 2007 21:51

Berco, Devlet Kutsaldır ama başına geçenler Ş..siz olabilir...

Kişilere düşmanlı yapın ama devlete yapmayın.. demek istediğim buydu tekrar tekrar anlatmaktan hoşlanmam ...

Devletin başına geçenler Amerikan Uşaklığı yapıyosa o kişiye gayet doğal bi düşmanlık yaparsın..

Ama ben bu Vatanın ekmeğini yiyorsam , bu vatan için askerlik yapıyorsam , bu vatan ayakta kalsın diye Dağda savaşıyorsam Bu devlete düşmanlık Yapamam...

Kenan Evren için söylediklerim hala geçerlidir...
Söyleyemediklerim Kurallara takıldı :twisted:
''Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır! Muhterem milletime şunu tavsiye ederim ki; sinesinde yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki cevher-i asli'yi çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an feragat etmesin."

Kullanıcı küçük betizi
|Kuralsız|
Üye
Üye

İletigönderen Berco » Çrş Şub 28, 2007 21:59

Sandra, Tamam. :)

Efsane_38, Askerleri misket oynayan çocuklar yönetmiyor."İtler" yönettiği için maalesef zavallılar acısını çekecektir.

Çanakkale Savaşı'nda bize karşı savaşanlar çoğunlukla bizi tanımayan milletlerdir.Ama o askerler öldü diye vicdan azabı çekiyor musun?
Kullanıcı küçük betizi
Berco
Üye
Üye

İletigönderen |Kuralsız| » Çrş Şub 28, 2007 22:34

Berco, çok bildiğini sanıyosun ama boş...

Çanakkale savaşı'yla konunun alakası yok...

neyse bu konudaki son mesajım , fazla yazarsam ii yazmıycam o yüzden haydi bana Eyvallah :!: 8)

Kullanıcı küçük betizi
|Kuralsız|
Üye
Üye

İletigönderen Berco » Çrş Şub 28, 2007 22:35

Efsane_38, Bunda bilecek birşey yok kardeş,basit akıl yürütme...

İtlerin emir verdikleri it emrini yapar. :)
Kullanıcı küçük betizi
Berco
Üye
Üye

İletigönderen |Kuralsız| » Çrş Şub 28, 2007 22:40

Kan meselesi :evil: :twisted: :wink:

Kullanıcı küçük betizi
|Kuralsız|
Üye
Üye

İletigönderen Ram » Çrş Şub 28, 2007 23:47

Diğer tarafta bu duruma düşseydi ne farkederki. Yazık olmuştur. İleri görüş ve öngürüden yoksun olarak, direk devleti ve kurumlarını hedef almışlardır. Bana göre devrim ATATÜRK'ün yaptığıdır. Eline silah alıp düzen değiştireceğim demek de ne oluyor¿? Ya da memleketi kurtarmaya çalışmak¿? O dönemde belkide kaçınılmazdı, ancak bu ne iki tarafı da haklı kılar, ne de iki tarafında hain olduğunu gösterir. Hepsine toptan yazık oldu...
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen AlpereN » Pzt May 19, 2008 16:11

Deniz Gezmiş konusunda hala kafamda soru işaretleri var Kemalist mi ? yoksa Kürtçü Komunist mi? ama şunu anladım ki gerçek bir vatansever, anti emperyalist :wink:
Kullanıcı küçük betizi
AlpereN
Üye
Üye

İletiler: 628

İletigönderen HgRoyal » Pzt May 19, 2008 18:29

Deniz Gezmiş ve onun günümüzdeki efsaneleşmiş duruşu, özellikle Hatırla Sevgili ile tekrardan hatırlanışı hakkında Lenin'in bir yazısı var bu ay bir dergide rastladığım, onu paylaşacağım... Belki konuya da farklı bir bakış açısı getirebilir diye düşünüyorum...

Devlet ve Devrim kitabından:
"Egemen sınıflar, sağlıklarında büyük devrimcileri ardı arkası gelmez büyük cezalarla mükafatlandırır; doktrinlerini, en vahşi düşmanlık, en koyu kin, en hayasız yalan ve iftira kampanyalarıyla karşılarlar. Ölümlerinden sonra, büyük devrimcileri zararsız azizler haline getirmeye, söz uygun düşerse, evliyalaştırmaya, ezilen sınıfları 'teselli etmek' ve onları aldatmak için isimlerini bir hale ile süslemeye çalışırlar. Böylece, onların devrimci doktrinlerinin gerçek özü küllendirilir, basitleştirilir ve ihtilalci keskinlikleri törpülenir. Bugün, burjuvazi ve işçi hareketinin oportünistleri, Marksizmin safiyetini bozmak, onu 'işe yarar' bir duruma getirmek konusunda işbirliği halindedir..."

Che'nin üzerinde resmi olan tişörtler ile simgeleştirilmesi geldi aklıma yazının sonunda...
Kullanıcı küçük betizi
HgRoyal
Üye
Üye

İletiler: 43

ÖncekiSonraki

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x