Dersim'i unuttum

Dersim'i unuttum

İletigönderen nadanest » Sal Kas 29, 2011 13:04

Son gunlerde artik yandas medyanin destegi ile gemi iyice aziya aldi hukumet. Zir cahil basbakanimiz cikiyor: Dersim'de olanlar icin ozur dilerim diyor. Daha sonra utanmadan, Dersim olaylari ile ilgili bilgim, tarih ile uzaktan yakindan alakasi olmayan birinin yazdiklari ile sinirli diyor.

Ben bu kadar sacma bir aciklama duymadim. Sen Turkiye Cumhuriyeti basbakanisin. Adama demezler mi: bilginin olmadigi bir konu icin neden ozur diliyorsun? Ne idugu belirsiz kisilerin yazdiklarini okuyarak bilgi toplayacagina, gercek tarihcilerin yazdiklarini okusana. Bos bos ozur dilemek kolay. Sonuclarini dusundun mu hic?

Kose yazari diye gecinen yazar musvetteleri de guncel konuya yazmak adina sacmalayip durmakta. Arama motorlarina Dersim yazip ilk cikan siteden alinti yapan sazanlar bile var. Bir kitap acip okumaktansa, ilk onune gelen siteden yazmak daha kolay tabi.

Bizler tarihimizi bilmedigimiz surece, her soylenene inanmak zorunda kalacagiz. Turk milleti tarihin hic bir doneminde ne katliam, ne de soykirim yapmistir. Bu ve diger soykirim, katliam ile ilgili sorular bana da cok sorulmakta. Onlara verdigim cevaplari sizlerle de paylasmak istiyorum.

Osmanli uc asir Dogu Avrupa'da kaldi. Bu bolgede su an Turkce konusan ya da musluman olan tek millet yok. Bu milletlere asimilasyon yapmamisiz da Kurtlere mi yapiyoruz? Osmanli iki asir Arap Yarimadasinda ve Kuzey Afrika'da kaldi. Bu bolgede Turkce konusan millet yok.

Ingilizler'in elinde olan, Guney Afrika. Avustralya, Yeni Zelanda ve daha bir cok yerde herkes once ingilizce ogreniyor. Daha sonra aile isterse kendi dilini ogretiyor. Pasifik de nufusun cogu Hristiyan.Bir zamanlar Osmanli topragi olan bir cok Arap ulkesinde herkes Fransizca konusuyor ve egitim aliyor. Cok degil bir iki asirda oldu butun bunlar.

Bahailik diye bir din var. Iran'da ortaya cikan bir din. Osmanli Padisahi'nin korumasi sayesinde yayilmayi basarmislar. Merak eden acsin okusun. Osmanli halifesi, islam dininin koruyucusu, ben yeni peygamberim diyen adama ve ona inananlara katliam yapmamis da Kurtlere mi yapmisiz?

Turk Milleti tarihinde katliam veya soykirim yapmamistir. Biz geregini yapariz. Ne azini, ne fazlasini. Sadece geregini.
Tehcir olayi da boyledir, Dersim ayaklanmasi da, Seyh Sait isyani da, Kabakci Mustafa isyani da.
Butun hepsinde gereken yapilmistir. Gereken yapildigi icin burdayiz.
Bilge Kagan'dan Mustafa Kemal Ataturk'e kadar, Turk milletinin ozu sozu bir, akli ve vicdani hur yasamasi icin emegi gecenlere sonsuz tesekkurler.
Varligimiz Turk varligina armagan olsun.
Ne mutlu Turkum diyene.

O. Ozturk.
Kullanıcı küçük betizi
nadanest
Üye
Üye

İletiler: 8

Şu dizine dön: Sizin Makaleleriniz

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x