AKPli 6 vekilin Erbilde üniversitesini açtığı grubun Kenyadaki lisesini de Cumhurbaşkanı Gül açtı
Cumhurbaşkanı Abdullah Gülün Kenyada Fethullah Gülene yakınlığıyla bilinen Feza Eğitim Kurumlarının okullarını ziyaret etmesi tepkiyle karşılandı. TBMM Milli Eğitim Komisyonu Üyesi CHP Sinop Milletvekili Engin Altay, Üzücü olan, laik Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanının, Başbakanının, bakanlarının bu projelerin taşeronluğunu yapmasıdır. Bu gidişatın önlenmesi adına yerel seçimler iyi bir fırsattır dedi.
Cumhurbaşkanı Gül, safari görüntüleriyle hafızalarda yer edinen Kenya ve Tanzanya gezisinde Fethullah Gülene yakınlığıyla bilinen okulları ziyaret etmeyi de unutmadı. Tanzanyanın Darüsselam kentinde düzenlenen iş forumuna katılan Gül, burada ayrıca Gülene yakınlığıyla bilinen Feza Erkek Lisesinin mezuniyet törenine katıldı. Gülün eşi Hayrünnisa Gül de Tanzanya Cumhurbaşkanı Jakaya Kikwetenin eşiyle birlikte Feza Kız Lisesinin açılışını yaptı.
Feza Eğitim Kurumları bir süre önce de Kuzey Iraktaki Erbil kentinde Işık Üniversitesini kurmuştu. Üniversitenin açılış törenine AKPliler çıkarma yapmıştı. Bölgesel Kürt Yönetiminin Başbakanı Neçirvan Barzani tarafından yapılan açılışa, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın izniyle AKPli milletvekilleri Halil Mazıcıoğlu, İbrahim Hasgür, Saadettin Aydın, Abdülhadi Kahya, Burhan Kayatürk ve Vahit Kirişçi de katılmıştı.
TBMM Milli Eğitim Komisyonu Üyesi ve CHP Sinop Milletvekili Engin Altay, Gül çiftinin ziyaretlerini sert bir dille eleştirdi. Gülen cemaatinin hızla yayıldığını ifade eden Altay, Üzücü olan, laik Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanının, Başbakanının, bakanlarının, milletvekillerinin bunların projelerine alet olmaları, bunun da ötesinde devlet eliyle bunların projelerini desteklemesidir dedi. Bu tablonun Türkiye Cumhuriyetinin misyonuyla bağdaşmayacağını vurgulayan Altay, Bu tabloyu üzüntüyle ve ibretle izliyorum. Devletin üst kademelerindeki isimlerin bu projeleri desteklemeleri, sahiplenmeleri, Gülenin taşeronluğunu yapmaları Cumhuriyet ilkeleriyle de bağdaşmaz dedi.
Türkiyede bütün kurumların hızla AKPlileştirildiğini vurgulayan Altay, şöyle konuştu:
Türkiye seçime giderken bu tabloyu iyi okumalı, laik, demokratik, hatta liberal unsurlar, merkez sağın içinde olan vatandaşlarımızın da bu tehlikeyi önlemek adına kesinlikle CHPye destek vermeleri lazım. Türkiyede bütün kurumlar birer birer AKPlileştirilmektedir. Bu gidişin önüne geçecek Türkiyede başka bir kurum kalmamıştır.
CUMHURİYET