gönderen Veled » Çrş Haz 27, 2007 16:21
JABA, BEŞİKTAŞ'A GÖZ KIRPTI!..
Ankaraspor'un Brezilyalı golcüsü Silvino Joao de Carvalho (Jaba), Ankaraspor'dan sonra Türkiye'de sadece Beşiktaş'ta oynamak istediğini söyledi.
Ankaraspor Kulübü tarafından haftalık olarak düzenlenen basın toplantısına katılan Jaba, Konyaspor'a attığı 4 golden, ligdeki şampiyonluk yarışına ve Türk vatandaşı olup milli takım forması giyme isteğine kadar birçok konuda açıklamalar yaptı.
Futbolculuk kariyeri boyunca sadece golleriyle gündeme geldiğinin altını çizen genç futbolcu, Konyaspor'a attığı 4 golle 3 puan aldıkları için çok mutlu olduğunu belirtti. Jaba, şöyle konuştu:
''17 hafta gol atamamanın sıkıntısını yaşıyordum. Bu hafta 4 gol atarak üzerimden büyük bir sıkıntıyı da attım. Kariyerimde 4'üncü kez bir maçta 4 gol birden attım. Ankaraspor birinci lige çıktığı günden beri en golcü futbolcusu benim. Bu durum bana farklı sorumluluklar yüklüyor. Sahada 90 dakika basmadık yer bırakmıyorum, ama uzun zamandır gol atamıyordum. Fırsat yakaladıkça gol atıyorum. Bu haftadan itibaren rakip fileleri havalandırmaya da devam edeceğim. Attığım 4 golde hocam Aykut Kocaman'ın çok büyük katkısı var. Golsüz tamamladığım maçlardan sonra bana (Üzülme, bu hafta olmadı haftaya atarsın. Sen arzunu yitirme ve çalış) diyerek bana destek verdi.''
Jaba, sezonun ilk yarısında da yine Konyaspor'a 2 gol attığının hatırlatılması üzerine ise ''Attığım 6 golün Konyaspor'a karşı olması tamamen bir tesadüf. Başka bir takım da olabilirdi'' yanıtını verdi.
''BEŞİKTAŞ KULÜBÜ'NÜN FORMASINI TAŞIMAK İSTERİM''
Ankaraspor'un kendisi için çok önemli bir yerde olduğunu, takımının başarısının ve çıkarlarının her şeyden önce geldiğini söyleyen Brezilyalı futbolcu, gazetecilerin, ''Türkiye'de başka hangi takımda forma giymek istersin'' şeklindeki sorusunu, ''Ankaraspor'un menfaatleri doğrultusunda, uygun olması halinde Beşiktaş'ta oynamak isterim. İnönü Stadı'ndaki atmosferden ve taraftarından çok etkilendiğim Beşiktaş Kulübü'nün formasını taşımak isterim, ancak belirttiğim gibi Ankaraspor öncelikli sırada gelir'' diye yanıtladı.
''ŞAMPİYONLUKTA FAVORİM FENERBAHÇE''
Turkcell Süper Lig'de bitime 6 hafta kala mutlu sona ulaşacak takımın kendisine göre Fenerbahçe olacağını ifade eden Jaba, ''Ligin üst kısmı çok karıştı. Beşiktaş'ın puan kaybettiği hafta Fenerbahçe puan farkını açar diye düşünürken, beklenmeyen sonuçlar alınıyor. Bu durumda ligin zirvesinde karışıklık olacağı görüntüsünü ortaya koyuyor. Ancak her şeye rağmen şampiyonlukta Fenerbahçe daha şanslı görünüyor. Benim şampiyonluktaki favorim Fenerbahçe'' diye konuştu.
''MİLLİ TAKIMDA OYNAMAK İSTERİM''
Türkiye'de futbol oynayan çok sayıdaki yabancı futbolcu arasından bazılarının Türk vatandaşı olmak için başvuruda bulunduğunu, kendisinin de bu yönde girişimde bulunduğunu anlatan golcü futbolcu, ''Her futbolcu gibi ben de milli takım forması giymek isterim. Bu her oyuncunun rüyasıdır ve kariyeri için önemlidir. Brezilya'da genç milli olmuştum ama çok sevdiğim Türkiye'de de milli takımda oynamak isterim'' ifadelerini kullandı.
Ligde karşılaştıkları hangi takımlara gol attığında daha mutlu olduğu sorulan Jaba, şu yanıtı verdi:
''Ankara derbisi olarak adlandırılan maçlarda Ankaragücü ve Gençlerbirliği ile karşılaşıyoruz. Ancak ben Ankaragücü ile oynanan maçların derbiye daha yakın olduğu düşüncesindeyim. Bu nedenle, havası çok farklı olan bu derbi karşılaşmalarında Ankaragücü'ne gol atmayı daha çok seviyorum.''
''ANA HEDEFLERİMİZ ARASINDA UEFA KUPASI OYNAMAK VAR''
Brezilyalı golcü Jaba ile basın toplantısına katılan Serol Demirhan ise Konyaspor maçında çok iyi bir oyun sergilediklerini ve Jaba'nın attığı 4 golle galip geldiklerini, bunun mükemmel bir sonuç olduğunu söyledi.
Aykut Kocaman'ın PAF takımdan alarak bu sezon 3 kez ilk 11'de kendisine şans tanıdığını da anlatan Serol, şöyle konuştu:
''Hocamın verdiği görevi en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum. Konyaspor maçında tüm takım çok iyi oynadık. Bursaspor karşılaşmasında istediğimiz sonucu alamamıştık. Şimdi önümüzde Kayserispor mücadelesi var. Bu maçtan iyi bir sonuç alıp, ilk 5 içinde sezonu tamamlama arzumuza bir adım daha yaklaşmak istiyoruz. Ana hedeflerimiz arasında UEFA Kupası oynamak var. Bunu gerçekleştirmek için de kazanmak istiyoruz.''