Asagidaki yaziyi aynen aldim.Bu yazidan yola cikarak tehlikelerin sessizce Türk Gencligini vurmak, her sekilde oraya buraya yönlendirmek oldugu cok acik.Kabul etmeliyiz ki gercekten de Irticai Tehlikeler mevcut.Duyarli Atatürk Gencliginin bu oyunlara düsmemesi icin Allah her anlamda yardimcimiz olsun!
UMAY AKTAŞ (Arşivi)
İSTANBUL - Bağcılar Lisesi'nde okurken yaşadığı değişim, okuldaki gizli mescidin ortaya çıkarılmasını sağlayan kız öğrencinin babası İ.K. ile konuşuyoruz. Kaygısı gözlerinden okunuyor: "Son bir yılda kızımda çok büyük değişiklikler oldu. Namaz kılmaya başladı, ev içinde kapanıyor. Kitap okuma alışkanlıkları değişti, dini içerikli kitaplar okuyor. Eskiden çok kitap okuyan bir öğrenciydi. Son altı ay içinde ilahiler, dini içerikli kitaplar okuma başladı. Kendi kendime şüpheleniyordum. Annesiyle konuştum. Annesinden okulda mescit olduğunu öğrendim. İki ay önce öğrendim mescidin varlığını. Ben Milli Eğitim'e bağlı olan okulda, böyle bir şey olduğunu görünce çok şaşırdım. Bu değişimin sadece çocuğumda olduğunu da düşünmüyorum. İsteseydim çocuğumu dini bir okula gönderirdim.
Ben Atatürk ilkelerine bağlı bir insanım. Televizyonda Çağlayan mitingini dinlerken, kızım 'Baba bunu mu dinliyorsun, bunlar dinlenir mi' deyince beynimden vurulmuşa döndüm. Ev içinde kapanmaya başladı. Televizyonda ilahi kanalları açıp dinliyor, ben siliyorum, gidip yine açıyor. Annesine niye kısa kollu giyorsun, günah diyor. Şu an dışarıya çıkarken başını örtmüyor ama kıvılcımlarını vermeye başladı. Eski arkadaş çevresi değişti. Şimdi genellikle kapalı kişilerle arkadaş. Bir kızım daha var. Bu hareketleri kardeşini de etkiliyor. Çocuğum geleceğe aydın baksın istiyorum. Öğretmen olmak istiyordu, artık din üzerine ilahiyat okumak, hoca olmak istiyor."
Kızının ilköğretimde bir öğretmeni tarafından yönlendirilerek bu duruma geldiğini öne süren İ.K., kızı üzerinde kurulan 'baskı'yı şöyle anlatıyor: "İlköğretimdeki din öğretmeni şu an yurtdışında din üzerine doktora yapıyormuş. Telefonla çocuğu hâlâ yönlerdiriyor. Namaz saatinde telefonla arıyor, namaza kaldırıyor. Çocuğumu FEM Dershanesi'ne yönlendiriyor. Sızıntı dergisine abone etmişler. Onun hakkında da yasal yollara başvuracağız."
Baba geleceği için kaygılandığı kızını seneye başka bir okula göndereceğini ve uzman yardımı alacaklarını da söylüyor.
Yazının alıntılandığı tam kaynağı belirtiniz lütfen...NuNNi