Din Tacirlerinin Yeni Kurbanlari Yeni Beyinler !

Tartışma Alanı

Din Tacirlerinin Yeni Kurbanlari Yeni Beyinler !

İletigönderen Gilda » Prş May 31, 2007 12:41

Asagidaki yaziyi aynen aldim.Bu yazidan yola cikarak tehlikelerin sessizce Türk Gencligini vurmak, her sekilde oraya buraya yönlendirmek oldugu cok acik.Kabul etmeliyiz ki gercekten de Irticai Tehlikeler mevcut.Duyarli Atatürk Gencliginin bu oyunlara düsmemesi icin Allah her anlamda yardimcimiz olsun!

UMAY AKTAŞ (Arşivi)
İSTANBUL - Bağcılar Lisesi'nde okurken yaşadığı değişim, okuldaki gizli mescidin ortaya çıkarılmasını sağlayan kız öğrencinin babası İ.K. ile konuşuyoruz. Kaygısı gözlerinden okunuyor: "Son bir yılda kızımda çok büyük değişiklikler oldu. Namaz kılmaya başladı, ev içinde kapanıyor. Kitap okuma alışkanlıkları değişti, dini içerikli kitaplar okuyor. Eskiden çok kitap okuyan bir öğrenciydi. Son altı ay içinde ilahiler, dini içerikli kitaplar okuma başladı. Kendi kendime şüpheleniyordum. Annesiyle konuştum. Annesinden okulda mescit olduğunu öğrendim. İki ay önce öğrendim mescidin varlığını. Ben Milli Eğitim'e bağlı olan okulda, böyle bir şey olduğunu görünce çok şaşırdım. Bu değişimin sadece çocuğumda olduğunu da düşünmüyorum. İsteseydim çocuğumu dini bir okula gönderirdim.
Ben Atatürk ilkelerine bağlı bir insanım. Televizyonda Çağlayan mitingini dinlerken, kızım 'Baba bunu mu dinliyorsun, bunlar dinlenir mi' deyince beynimden vurulmuşa döndüm. Ev içinde kapanmaya başladı. Televizyonda ilahi kanalları açıp dinliyor, ben siliyorum, gidip yine açıyor. Annesine niye kısa kollu giyorsun, günah diyor. Şu an dışarıya çıkarken başını örtmüyor ama kıvılcımlarını vermeye başladı. Eski arkadaş çevresi değişti. Şimdi genellikle kapalı kişilerle arkadaş. Bir kızım daha var. Bu hareketleri kardeşini de etkiliyor. Çocuğum geleceğe aydın baksın istiyorum. Öğretmen olmak istiyordu, artık din üzerine ilahiyat okumak, hoca olmak istiyor."
Kızının ilköğretimde bir öğretmeni tarafından yönlendirilerek bu duruma geldiğini öne süren İ.K., kızı üzerinde kurulan 'baskı'yı şöyle anlatıyor: "İlköğretimdeki din öğretmeni şu an yurtdışında din üzerine doktora yapıyormuş. Telefonla çocuğu hâlâ yönlerdiriyor. Namaz saatinde telefonla arıyor, namaza kaldırıyor. Çocuğumu FEM Dershanesi'ne yönlendiriyor. Sızıntı dergisine abone etmişler. Onun hakkında da yasal yollara başvuracağız."
Baba geleceği için kaygılandığı kızını seneye başka bir okula göndereceğini ve uzman yardımı alacaklarını da söylüyor.

Yazının alıntılandığı tam kaynağı belirtiniz lütfen...NuNNi
yalakalar cok oldukca aydinlik tabiki los isikta nazli kiz gibi olur....
Kullanıcı küçük betizi
Gilda
Üye
Üye

İletiler: 1078

İletigönderen SOKRATES » Prş May 31, 2007 12:47

İnsanların ibadetini yapması kötü değil!
Ama böyle olmaz yerlerde bunu şov yapmak gibi yapmak da saçmalık!
Fethullah Gülen ve nurcu ekibinin saçmalıkları işte.
Güya birşey yapıyorlar.
"Ey millet! Allah birdir, Şanı, büyüktür. Allah�ın selameti, atifeti ve hayrı üzerinize olsun. Peygamberimiz Efendimiz Hazretleri, Cenab-ı Hak tarafından insanlara dini hakikatleri tebliğe memur ve resul olmuştur. Koyduğu esas kanunlar cümlemizce malumdur ki Kur�ani azimüşşandaki husustur. İnsanlara feyz ruhu vermiş olan dinimiz son dindir, temel dindir. Çünkü dinimiz akla mantığa hakikate tamamen uyuyor.ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
SOKRATES
Üye
Üye

İletiler: 346

İletigönderen Nihan » Prş May 31, 2007 12:50

İşin içinde Fethullah Gülen olmasaydı, tehlike arzetmeyecekti. Ben de annem babam karşı çıktığı halde İmam-Hatip'e gittim ki yetişme şeklime, içinde bulunduğum çevreye bir tepkiydi bu ama bana çok şey kazandırdı.
[img]http://img340.imageshack.us/img340/5780/nihanimza1kx5.jpg[/img]
Artık beklemiyorum.
Açık bir kapı gördüm.
Şimdi sevgi şehrindeyim.
Boşuna beklemişim.
Kullanıcı küçük betizi
Nihan
Üye
Üye

İletiler: 832

İletigönderen SOKRATES » Prş May 31, 2007 12:53

Nihan yazdı:İşin içinde Fethullah Gülen olmasaydı, tehlike arzetmeyecekti. Ben de annem babam karşı çıktığı halde İmam-Hatip'e gittim ki yetişme şeklime, içinde bulunduğum çevreye bir tepkiydi bu ama bana çok şey kazandırdı.

Bilmediğim için soruyorum,yanlış anlamayın lütfen!
Ne gibi şeyler kazandırdı mesela?
"Ey millet! Allah birdir, Şanı, büyüktür. Allah�ın selameti, atifeti ve hayrı üzerinize olsun. Peygamberimiz Efendimiz Hazretleri, Cenab-ı Hak tarafından insanlara dini hakikatleri tebliğe memur ve resul olmuştur. Koyduğu esas kanunlar cümlemizce malumdur ki Kur�ani azimüşşandaki husustur. İnsanlara feyz ruhu vermiş olan dinimiz son dindir, temel dindir. Çünkü dinimiz akla mantığa hakikate tamamen uyuyor.ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
SOKRATES
Üye
Üye

İletigönderen Veled » Prş May 31, 2007 13:04

GildaEREN, sağolasın ülkemizin gerçeği bu işte şimdi fethullah gülen hakkında konusmak isterdim ama ağzımı bozmak istemiyorum bu adamların tek amacı insanları çağdaş olmaktan uzak atatürk ilkelerinden kopmuş biçimde beyinlerini yıkayarak yetiştirmek amaçlanan çok açık türk genci üzerinden vatanımızı bölmek hatta belkide yıkmak ibadet etmek kötü birşey değil yanlış anlaşılmasın bende bunun savunucusuyum ama din unsuru kullanarak gencecik beyinleri yıkamak onları türk insanı için açık tehlike haline getirmek hatta amerikan sempatizanı olarak göstermek ne kadar doğru tartışmaya açık ama bu tamamen gençler üzerinden dini kullanarak rejimi değiştirme hatta yıkma çabasıdır bunu yapanları kınıyorum allah bizi vatanı koruyacağız diyenlerden korusun
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır

İletiler: 3

İletigönderen Gilda » Prş May 31, 2007 13:12

:evil: Tek tehdid olarak Fetoyu görmeyelim arkadaslar, simgesel sembollerle etrafimizda gezinen herkes potansiyel beyin yikanma olasiligi teskil ediyor.
Ha benim annemin basörtüsü, yengemin. teyzemin basörtüsü konu degil burda.
Imam hatip kökenli olmak, egitimi almak da negatiflik degil asla.
Daha düne kadar Basörtülü kariyer sahibi yüksekokul okumus bir bayan Vivaldi dinliyor diye dinden cikmis sayiliyordu,hemde kendi cevresindeki müslüman egitim seviyesi yüksek standarddaki kisiler tarafindan olayin saldirilarin banazligina dikkat edelim, ortadaki büyük lokmaya bakarken ayrintilari atliyoruz.
Asil konu ayrintilarda.
yalakalar cok oldukca aydinlik tabiki los isikta nazli kiz gibi olur....
Kullanıcı küçük betizi
Gilda
Üye
Üye

İletiler: 1078

İletigönderen Hasta » Prş May 31, 2007 13:28

GildaEREN, teşekkürler ama yazı hangi siteden alınma,onu da belirt lütfen.Varolan az veriyle,kaynağa ulaşamayız,değil mi?
Militanlar her yerde ve aslında çocuğuna sağlıklı bir din eğitimi vermek isteyenler de ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar.Kime güveneceklerini bilemeyenleri,bu gibi gelişmeler din'den uzaklaştırıyor,asıl acısı bu!Devlet sektörü zaten militanların tamamen kontrolüne geçmiş durumda.Eğitim,Sağlık,Sosyal Hizmetler,Tarım,Kültür tamamen ellerinde,sektörel olarak...
Kullanıcı küçük betizi
Hasta
Satılmıştır

İletiler: 1

İletigönderen Nihan » Prş May 31, 2007 21:31

SOKRATES yazdı:
Nihan yazdı:İşin içinde Fethullah Gülen olmasaydı, tehlike arzetmeyecekti. Ben de annem babam karşı çıktığı halde İmam-Hatip'e gittim ki yetişme şeklime, içinde bulunduğum çevreye bir tepkiydi bu ama bana çok şey kazandırdı.

Devletin kontrolündeki bir din okulunda dinimi doğru bir şekilde ve hazmederek öğrendim. Dinlerini cemaatlerden öğrenenler gibi liderlerinin papağanlığını yapmadım ve onların siyasetlerine alet olmadım. Aldığım eğitim beni firaset ve furkan sahibi yaptı. Şu anda dünya ve ahiret dengesini kurduğuma inanıyorum, mutluyum.
Artık beklemiyorum.
Açık bir kapı gördüm.
Şimdi sevgi şehrindeyim.
Boşuna beklemişim.
Kullanıcı küçük betizi
Nihan
Üye
Üye

İletigönderen MedceziR » Prş May 31, 2007 22:24

Namaz kılmaya başladı, ev içinde kapanıyor. Kitap okuma alışkanlıkları değişti, dini içerikli kitaplar okuyor. Eskiden çok kitap okuyan bir öğrenciydi. Son altı ay içinde ilahiler, dini içerikli kitaplar okuma başladı.

Çocuğun babasının korkuları gerçekten çok büyük korkular ! maazallah çocuğu ileride dindar falan olurda...
Resim

"Vaziyeti düzeltmek için mutlaka Avrupa'dan nasihat almak, bütün işleri Avrupa'nın emellerine göre yapmak, bütün dersleri Avrupa'dan almak gibi birtakım zihniyetler belirdi. Halbuki hangi istiklal varki ecnebilerin nasihatlarıyla ecnebilerin planlarıyla yükselebilsin!
Tarih böyle bir hadiseyi kaydetmemiştir..."

Söylesem tesiri yok
Sussam gönül razı değil...
Kullanıcı küçük betizi
MedceziR
Üye
Üye

İletiler: 1763

İletigönderen AlpereN » Prş May 31, 2007 23:07

MedceziR, kardeş dindar olması kötü değil ama işte burda kimler tarafından kullanıldığı önemli,ve ilimi terketmekte bence çok saçma olur osmanlı ilime çok önem vermedi özellikle duraklama ve çöküş döneminde bence ilime gereken önem verilseydi bugün farklı konumda olurduk Peygamber efendimiz(s.a.v.) bir sözü var ilim çindede olsa gidip öğreniniz demiş ama anlayana dindar ol bu iyidir ama kendimizi sözde cemaatlerin kuklası yapmayalım :wink:
Kullanıcı küçük betizi
AlpereN
Üye
Üye

İletiler: 628

İletigönderen SOKRATES » Prş May 31, 2007 23:20

Nihan yazdı:
SOKRATES yazdı:

Devletin kontrolündeki bir din okulunda dinimi doğru bir şekilde ve hazmederek öğrendim. Dinlerini cemaatlerden öğrenenler gibi liderlerinin papağanlığını yapmadım ve onların siyasetlerine alet olmadım. Aldığım eğitim beni firaset ve furkan sahibi yaptı. Şu anda dünya ve ahiret dengesini kurduğuma inanıyorum, mutluyum.

Hoş!
Dünya ve ahiret dengesini kurmak zordur.Özellikle bu zamanda!
Peki, bu dengeyi sağlamak için gerekli dinamikleri doğru seçtiğine emin misin?
Yani, hangi referanslara dayanıyor bu denge?
Aydınlatırsan sevinirim.
Kullanıcı küçük betizi
SOKRATES
Üye
Üye

İletigönderen Çetin Taş » Prş May 31, 2007 23:58

TEVHİDİ TEDRİSAT KANUNU

Kanun Numarası: 430

Kabul Tarihi: 03/03/1340

Yayımladığı Resmi Gazete Tarihi: 06/03/1340

Yayımladığı Resmi Gazete Sayısı: 63

Madde 1 - Türkiye dahilindeki bütün müessesatı ilmiye ve tedrisiye Maarif Vekaletine merbuttur.

Madde 2 - Şer'iye ve Evkaf Vekaleti veyahut hususi vakıflar tarafından idare olunan bilcümle medrese ve mektepler Maarif Vekaletine devir ve raptedilmiştir.

Madde 3 - Şer'iye ve Evkaf Vekaleti bütçesinde mekatip ve medarise tahsis olunan mebaliğ Maarif bütçesine nakledilecektir.

Madde 4 - Maarif Vekaleti yüksek diniyat mütehassısları yetiştirilmek üzere Darülfünunda bir İlahiyat Fakültesi tesis ve imamet ve hitabet gibi hidematı diniyenin ifası vazifesiyle mükellef memurların yetişmesi için de aynı mektepler küşat edecektir.

Madde 5 - Bu kanunun neşri tarihinden itibaren terbiye ve tedrisatı umumiye ile müştegil olup şimdiye kadar Müdafaai Milliyeye merbut olan askeri rüşti ve idadilerle Sıhhiye Vekaletine merbut olan darüleytamlar, bütçeleri ve heyeti talimiyeleri ile beraber Maarif Vekaletine raptolunmuştur. Mezkur rüşti ve idadilerde bulunan heyeti talimiyelerin ciheti irtibatları atiyen ait olduğu Vekaletler arasında tahvil ve tanzim edilecek ve o zamana kadar orduya mensup olan muallimler orduya nispetlerini muhafaza edecektir.

(Ek fıkra: 22/04/1341 - 637/1 md.) Mektebi Harbiyeden menşe teşkil eden askeri liseler bütçe ve kadrolariyle Müdafaai Milliye Vekaletine devrolunmuştur.

Madde 6 - İşbu kanun tarihi neşrinden muteberdir.

Madde 7 - İşbu kanunun icrayı ahkamına İcra Vekilleri Heyeti memurdur.

Kanunun Türkçesi anlaşılıyor.Lisede mescit kanuna uymuyor.
Bu kanun ATATÜRK'ün çiğnenen onlarca devriminden birinin kanunu.
Lisede mescitin dini özgürlükle ilgisi yok.
Maksatlar:
-Okulları cemaatlerin arka bahçesi haline getirmek.
-Aile birliğini dini duyguları istismar ederek yıkmak,parçalamak.
-Toplumun temeli olan aileyi yıktıktan sonra toplumu da istenen toplumu yaratmak üzere yıkmak,parçalamak.

Fettullah Gülen'de,tüm diğer tarikatlerin liderleri de yavşaktır,vatan hainidir,Amerikan-AB-İsrail uşağıdır.
Türk adaletinden kaçıp Amerika'nın kollarına sığınan Fettullah Gülen bunun en son ve en güzel kanıtıdır.

Bütün din konulu tartışmalarda niçin aynı şeyleri tartışıyoruz?Niçin bazı arkadaşlarım ısrarla olayları dine,imana karşı bir hareket varmış,ibadete karşı bir hareket varmış şeklinde yorumluyor ve dile getiriyorlar ısrarla?
Ayıp oluyor.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen dertsiz » Cum Haz 01, 2007 1:32

Din insanlarin özelidir. Ama bunu diyerek konuyu cözmüs olmayiz. Her dindar insan, dini vasiflarini kazanmali ve dinini ögrenmelidir.

Dinini ögrenen insanlari, hicbir "din tüccari" sömüremez, yanlis yola sevkedemez.

Ülkemizde, maalesef, insanlarimiz -her konuda oldugu gibi- dini konularda kendilerini yetistirmiyorlar. Karsilarina problemler ciktiginda da ne yapacaklarini sasiriyorlar.

Ögrenmeden bilmek bakmadan görmek imkansizdir.

Beni ne ftocular nede milocular ilgilendirmiyor. Onlari da bir tehlike olarak görmüyorum. asil tehlike cahilliktir. Ebu Cehil yoldasi olmak tehlikesi kendini gösterir böyle durumlarda.
Kullanıcı küçük betizi
dertsiz
Üye
Üye

İletiler: 248

İletigönderen Nihan » Cum Haz 01, 2007 10:36

SOKRATES yazdı:
Nihan yazdı:
SOKRATES yazdı:[quote="Nihan"]İşin içinde Fethullah Gülen olmasaydı, tehlike arzetmeyecekti. Ben de annem babam karşı çıktığı halde İmam-Hatip'e gittim ki yetişme şeklime, içinde bulunduğum çevreye bir tepkiydi bu ama bana çok şey kazandırdı.

Hoş!
Dünya ve ahiret dengesini kurmak zordur.Özellikle bu zamanda!
Peki, bu dengeyi sağlamak için gerekli dinamikleri doğru seçtiğine emin misin?
Yani, hangi referanslara dayanıyor bu denge?
Aydınlatırsan sevinirim.[/quote]

Referans mı istiyorsun: 1- Kuran-ı Kerim, 2- Sünnet, 3- Kıyas, 4- İcma-i ümmet, 5- Kendi düşüncem. İlk 4 referansı tam olarak hayatıma uygulayamıyorsam bunların uygulayabildiğim kadarını alıp kendi düşünceme katıyorum. Bir şeyin tamamı ele geçmezse eldekinden de olmamalı.
Artık beklemiyorum.
Açık bir kapı gördüm.
Şimdi sevgi şehrindeyim.
Boşuna beklemişim.
Kullanıcı küçük betizi
Nihan
Üye
Üye

Şu dizine dön: Devlet ve Siyaset

Kİmler çevrİmİçİ