Din ve Siyaset - 12 Nisan 09

Prof. Dr. Nadim MACİT ve Prof. Dr. Yaşar Nuri ÖZTÜRK, din ve siyâsetin ikilisinin kirli yüzünü ortaya çıkarıyor

Din ve Siyaset - 12 Nisan 09

İletigönderen Ram » Pzt Nis 20, 2009 1:26

Gazeteci/Haberci Nuriye Atabey soruyor, Halkın Yükselişi Partisi Genel Başkanı, İlâhiyatçı - Prof. Dr. Yaşar Nuri ÖZTÜRK din ve siyâset ekseninde çevirilen kirli dolapları, "Din ve Siyâset" izlencesinde anlatıyor.

İZLE

• Şifreyi girerken, kopyalayapıştır yapmadan elden giriniz.
  • Görüntü, şifreyi girdikten sonra çalışmıyorsa, sayfayı yenileyiniz.

Şifre
guncelmeydan

₪₪₪₪₪₪₪

İNDİR

İlişimler
Parça I
Parça II
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen kush » Pzt Nis 20, 2009 1:31

tesekkürler
kalbinizdeki vatan ve bayrak sevgisine selamım olsun!

ya istiklal ya ölüm!

Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda, mevcuttur!
K. ATATÜRK 20 Ekim 1927
Kullanıcı küçük betizi
kush
Üye
Üye

İletiler: 905

İletigönderen Otopsi » Pzt Nis 20, 2009 8:55

Teşekkürler.
Kullanıcı küçük betizi
Otopsi
Üye
Üye

İletiler: 251

İletigönderen yasar12b » Sal Nis 21, 2009 5:07

tesekkür ederim
Kullanıcı küçük betizi
yasar12b
Üye
Üye

İletiler: 10

İletigönderen Ram » Sal Nis 21, 2009 12:38

Yaşar Nuri'nin bahsettiği kimse, "Mazıcı" soyadlı "profesör" unvanlı ahmaktır.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

Din ve Siyâset

İletigönderen jamesB07 » Sal Nis 21, 2009 14:41

RAM; Sayin Nursen Mazici'ya ahmak diyemezsin,kendisi dunyaca unlu Turk profesorlerinden birisidir,sozunu ettigin din
konusu ise,Sayin Mazici bu konuda cok derin olmayabilir,ancak;bilgili oldugu da kesindir.Bu yuzden agir bir sozcukle
elestirmen yanlis olmus.kaldiki Prof.Dr.Sayin Mazici, aydin ve Ataturk'cu bir hocadir.akp'lilerin ve yandaslarinin bugunlerde
hepimize saldirdiginida goz onune alirsan,Sayin Mazici gibileri bizleri savunuyorlar.Sanada Saygilar!
Kullanıcı küçük betizi
jamesB07
Üye
Üye

İletiler: 153

İletigönderen Ram » Sal Nis 21, 2009 16:58

Öyle bir derim ki, üstüne basa basa, kalınlaştırılmış harflerle hem de... Din konusundaki bilgisizliği yüzünden de değil.

Bu kadın mı "dünyaca ünlü" profesördür¿? "Dünyaca ünlü" olacak ne çalışması var, ne vermiştir¿?

Bunun gibiler yüzünden asıl bu ampûller, dinciler, mürteciler türemiştir. Kimdir bu¿?

Gazi Paşa'yı anlayan biri şu izlencede bu kadına ağzına geleni söyler: http://www.guncelmeydan.com/forum/gurka ... 17245.html

Gazi Paşa'yı anlamayan biri dahi, şu izlence için bu ahmağa ağzına geleni söyler:
http://www.guncelmeydan.com/forum/canli ... 19041.html / http://www.guncelmeydan.com/forum/viewt ... 520#109520

Yazdıkları, Taraf adlı CIA müsveddesinin tarihçi geçinen yosması pek "Hür" hain tarafından zaman zaman alıntılanan bir muhteremdir bu ahmak! Bu ahmak ki, "Atatürk kadın haklarını vermeseydi, ben de Atatürk'ü sevmezdim, bu yüzden seviyorum" ya da "Atatürk de bir diktatördü" diyebilen bir muhteremdir. Bu ahmak, Hamza Türkmen adlı vatan haini meczuba doğru düzgün cevap veremeyen, zaman zaman da hiç cevap veremeyen muhteşem kişiliktir.

Hamza Türkmen için ayrıca bakınız: http://www.guncelmeydan.com/forum/ozgur ... 19273.html / http://www.guncelmeydan.com/forum/ozgur ... 19848.html

İşte bu ahvâl ve şerait ve daha da fazlası* göz önünde bulundurulursa bu zât en kibarca ahmaktır.

*Böyle bir şahsın "profesör" olabilmesi gibi...

İşte gardırop, rozet, salon, heykel, slogan, tören, resim gibi sıfatlarla anılması gereken sözüm ona Atatürkçüler böyledir. Bunlar Gazi'yi anlamamış fakat Gazi'nin yolundan gittiğini iddia eden vatan zararlılardır.

Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletigönderen maydonos » Sal Nis 21, 2009 17:25

Anlayisi bu kadar kit insan gormedim yani Mazici bunu kastetmedi.Karsisindaki adamin konusmalarina karsilik soyledi.Yasar Nuri de biliyor Mazici nin neyi kastettigini ama demogoji yapiyor.Yasar Nuri enerjisini muhalefet yapmaya harcasin.Oyle cikip laf salatasi yapmaya gerek yok.Zaten Macit hoca ile yaptigi programda capini gorduk.
Aslinda konusurken cok sinirli ve heyecanli gozukuyor biraz sakinlestirici alip ciksa bence sayin Mazici daha rahat anlatimlarda bulunur ve yanlis dusunceleride bertaraf eder.
Ozgur der konusunda Ram sana sonuna kadar katiliyorum.Agizlarinin payini veremedi.O bit yavrusu da ha bire dokturdu de dokturdu.
Elestirisini Yasar Nuri asil o kir sacli adama yapsin.Biraksin artik Ataturkculere ve Chp ye saldirmayi.Akli kamil olsun.Bizde taktir edelim ve saygi ile dinleyelim.
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen Ram » Sal Nis 21, 2009 18:04

O izlenceyi ben de canlı izledim, hatta tam o kısmı izledim ve küfredip kapattım. Cevap veriyor da nasıl cevap veriyor ona bakmak gerekir.

"Türkiye'nin %99'u Müslüman" söylemine karşılık; bu oranda "20 milyon Alevi", "20-25 milyon" da laik varmış diyor muhterem. Bak hele!

Aleviliği Müslümanlıktan ayrı görmesini mi konuşalım, Aleviliği laiklikten ayrı görmesini mi konuşalım, geriye kalan %50 için Müslüman demesini mi konuşalım¿? Daha önce dediğim gibi, neresi doğru ki düzeltelim deveyi. Sonra da çıkıp din devleti isteyenlerin oranı %2 demesini mi konuşalım¿? Açık ve kesindir; kendiyle çelişir şekilde saçmalıyor. Bu ahmakça değerlendirmeler, Sivil Örümcek ulamında yayınladığımız CIA'nın 2008 yılına ait "Din Hürriyeti" raporunda ve Birleşik Devletler hükûmetine bağlı kuruluşlara çalışan kimi yerli-yabancı sivil! toplum örgütlerinin din hürriyeti değerlendirmelerinde açıkça görülebilir. Etnik ve mezhep yaratıp bunları da bir tutup değerlendirirler.

Yaşar Nuri sonuna kadar haklıdır, az bile söylemiştir.

Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletigönderen maydonos » Sal Nis 21, 2009 19:15

Ram, eger yukardaki tayfa ile takiliyorsa sevyesi dusebilir.Bilimsel olarak bakmaktan uzaklasabilir.Kavram karmasasi da yasar.Evet aslinda anlatma yetenegi cok gelismis degil ve cok heyecanli bunu yenmesi gerekir.Yine de bu yasanilan karmasa icerisinde kucukte olsa muhalefet muhalefettir.Yoksa ne cevherler var ama cikartmiyorlar televizyonlara maalesef.
Benim Yasar Hoca ya eski saygim kalmadi fazla megaloman, egoist degismesi gerek.
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletigönderen BARHANN » Sal Nis 21, 2009 20:09

teşekkürler....
Kullanıcı küçük betizi
BARHANN
Üye
Üye

İletiler: 497

İletigönderen Ram » Sal Nis 21, 2009 20:29

maydonos, "yukarıdaki tayfa" dediğin tarafgirlerse takılıp takılmadığını bilmiyorum. Fakat konudaki üçüncü iletimi okursan, bunların sözde Atatürkçü olduklarını görebilirsin. İçi boş bir "profesör" olmasının dışında (profesör dediğin, alanında ayaklı ansiklopedi olur, sabahtan akşama kadar durmadan konuşabilir), sahte bir Atatürkçü'nün yapacağı muhalefet, ancak ve ancak zarar getirir. Yaşar Nuri'ye saygı duymayabilirsin, fakat burada haklıdır. Bu kadının cehaleti bir değil, iki değil, hakediyor.

Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletigönderen maydonos » Çrş Nis 22, 2009 1:39

Dogrusunu soylemek gerekirse bende performans olarak begenmiyorum.Yeterince kendisini yetistirmemis iyi bir okutman olabilir.Ama bir profesor nasil olmus kitri ve titri nedir zaten bilmiyorum.Ben son gunlerde muhalefet olsunda nasil olursa olsun diye baktigim icin.Yoksa savunmuyorum.Cok detayli ve daha duzgun dogru konusma yetenegi gerekli.Yetersiz kisacasi.
Tarafgirlerden ve onlar gibilerden konu ediyorum evet.
Son bolumde Yasar Nuri Bey nasil azarladi.Iste bu tavirlar beni olduruyor, hic sevmiyorum.Karsindaki herseyden once bir bayan be adam.Aldigin egitim soylediklerin hepsi bir anda ucup gitti.
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

Şu dizine dön: Din ve Siyâset

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x