kush yazdı:maydonos yazdı:Anliyorum, yazdigim gibi bir turlu hoslanmiyorum. Bir cesit his bu. Cok konusuyor.Dinlemeyi bilmiyor, cok sabirsiz.Daha cok sayabilirim onemli degil.Ama bir gercek su anda ortalikta gezinen pek cok insandan daha kaliteli gozukmekte.Gelecekte gorecegiz.Ak koyun kara koyun secimlerden sonra belli olacak.kolay gelsin.
Bence yasar nuri piyasadaki en kalitelli Siyaset adami sifati tasiyan siyaset adami. Düsüncelerini acik acik bildiriyor. ister hoslan ister hoslanma.(dost aci söyler veya gercekler tatli yallanlara göre acidirlar) Belirtmek istemedigi düsüncelerini de acik acik söylüyor. Adam her kisisel özel düsüncesini televiziyonlarda aciklamak zorunda degil . Yasar Nurinin ak mi yoksa kara koyun mu oldugunu anlamak icin de secimlerin sonunu beklemek zorunda degilsin. Adamin 40 yillik gecmisine bakman yetereli dir bence. Eger bu zamana kadar bir pislige bulasmis olsaydi bu zamana kadar siyasi rakipleri bunu coktan ortaya dökmüs olurlardi inan bana.
Urumchi yazdı:Birde turkce ezan dinen sakincali olup olmadigini bilmiyorum ama , ruhuma arabcasi kadar hitap etmez ... , Ayrica turkce kuran da zaten var okumak istiyen icin onlarca tefsir var .
Türk-Kan yazdı:Urumchi yazdı:Birde turkce ezan dinen sakincali olup olmadigini bilmiyorum ama , ruhuma arabcasi kadar hitap etmez ... , Ayrica turkce kuran da zaten var okumak istiyen icin onlarca tefsir var .
Hmm...Sakincali olmasi icin bir mantikli sebep gösterebilir misiniz? Zira bizim dinimizde akla, mantiga aykiri bir sey yoktur. Tabii anadiliniz Arapca ise, Arapca ezanin ruhunuza daha cok hitap etmesi de normaldir, her insana anadili daha bir yakin gelir. Okumak degil de Kuran'in ne dedigini anlamak isteyen her Türk, elbette Kuran'in Türkcesini okuyacaktir.
Siz yine de bu forumda Türkce yazim kurallarina uyun, üye oldugunuzda kabüllendiginiz kurallar yani.
Urumchi yazdı:Ama ben tanri uludur tanri uludur diye ezanin pek hosuma gidecegini dusunmuyorum.
Urumchi yazdı:Ama bazi arkadaslar arapca kurana gerek yok diyor ki ben buna karsiyim. Istemiyosaniz gidip turkce tefsirini okuyabilirsiniz zaten var; ama arapcanin kimseye bir zarari olmaz . oyle degil mi?
Türk-Kan yazdı:Urumchi yazdı:Ama ben tanri uludur tanri uludur diye ezanin pek hosuma gidecegini dusunmuyorum.
Kac kez dinlediniz? Ayrica cocuklugunuzdan beri asikar olsaydiniz, dinlediginizi anlamanin hazzina varirdiniz, eminim.Urumchi yazdı:Ama bazi arkadaslar arapca kurana gerek yok diyor ki ben buna karsiyim. Istemiyosaniz gidip turkce tefsirini okuyabilirsiniz zaten var; ama arapcanin kimseye bir zarari olmaz . oyle degil mi?
Degil. Arapca bilmiyorsaniz zaman kaybindan baska bir sey olabilir mi? Herhangi bir faydasini söyleyebilir misiniz?
Urumchi yazdı:Arapca ezan sizi rahatsiz ediyor mu? Ben muthis haz duyuyorum gozlerim doluyor , turkcesini aramiyorum .
Urumchi yazdı:Kuranin orjinali arapacadir. Tam bir cevride olmaz , bir dili digerine tam olarak cevirmezsiniz. En basiti
basortusu konusunda 10 tane aydin farkli sey soylemektedir. O yuzden isteyen uzerinden okusun , bunu engellemek bence
fasistliktir . Insanlara secenek vermek gerekir ; isteyen arapca okusun isteyen anadilinde . Mesela okulda din dersi veriyorlar orada anadilde kuran egitim verilse cok da guzel olur . Ama isteyende cocugunu kuran kursuna gonderip arapcasini ogretebilmeli bu da cok normaldir!
Forum Kuralları yazdı:22. Ana sayfada, bir üyeye ait en fazla yedi (7) ileti yer alabilir. Sınır aşılırsa, fazla iletiler silinebilir. Peşi sıra, farklı konulara, devamlı ileti gönderilmemesi tavsiye edilir. Üye, uyarılara dikkat etmek durumundadır.
Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk